Ενισχυτής για ηχεία Cambridge Audio sx50

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Άνευ χέντρουμ; Χέντρουμ = ζήρο;
Sorry AKARL, τώρα το είδα :/

Από περιέργεια, τι κέρδος πρόσθετης ισχύος θα θέλαμε για ένα μεγάφωνο των 5,25"; Τι ανοχές έχει το ίδιο το μεγάφωνο αυτών των ιντσών, οικιακής χρήσης, που λογικά φέρει ένα πηνίο 0,75", άντε 1"; Για σκέψου το ;)

A

AKARL

Guest
Sorry AKARL, τώρα το είδα :/

Από περιέργεια, τι κέρδος πρόσθετης ισχύος θα θέλαμε για ένα μεγάφωνο των 5,25"; Τι ανοχές έχει το ίδιο το μεγάφωνο αυτών των ιντσών, οικιακής χρήσης, που λογικά φέρει ένα πηνίο 0,75", άντε 1"; Για σκέψου το ;)
Εγώ, ως ολιγαρκής ολιγάρχης, θα ήμουν ικανοποιημένος με ένα χέντρουμ της τάξεως των 3 dB, τώρα για κάπχοιους άλλους, ονόματα και μη χωργιά, ούτε αυτό επαρκεί :whistling:. Γιαυτό και πρότεινα το συγκεκριμένο όριο ισχύος.

Εννοείται ότι δεν θα "χώσει" όλη την ισχύ στα ηχειάκια ... αλλά ... αλλιώς "βγαίνουν" τα 100 βατ ενός ενισχυτή αυτής της ονομαστικής ισχύος (καίνε τα τουήτερ από την παραμόρφωση) και αλλιώς "βγαίνουν" τα 100 βατ ενός ενισχυτή ισχύος 200 βατ (δεν καίνε τίποτε, ούτε παραμορφώνουν).

Δγιαφωνούμε σε κάτι; :idk:

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Η διαφορά μας είναι για το τί ισχύει στην πραγματικότητα και τι ισχύει στα pdf.
Στην πραγματικότητα, σε οικιακές ακροάσεις, με το σύστημα να βρίσκεται στο σαλόνι του σπιτιού, δε χρησιμοποιούμε ποτέ πάνω από το 10% της δηλωμένης ισχύος των 100... Περίπου 10 watt, άντε 20!
Πόσο περιθώριο έχεις πιά; ;) :)

A

AKARL

Guest
Η διαφορά μας είναι για το τί ισχύει στην πραγματικότητα και τι ισχύει στα pdf.
Στην πραγματικότητα, σε οικιακές ακροάσεις, με το σύστημα να βρίσκεται στο σαλόνι του σπιτιού, δε χρησιμοποιούμε ποτέ πάνω από το 10% της δηλωμένης ισχύος των 100... Περίπου 10 watt, άντε 20!
Πόσο περιθώριο έχεις πιά; ;) :)
Δε θα διαφωνήσω ότι όταν ακούει κανείς χαλαρά και σε χαμηλές στάθμες μπορεί να χρησιμοποιεί 10-20 βατ και να το ευχαριστιέται μνιά χαρά κιόλας. Αλλά ποτέ μη λες ποτέ...

Προσωπικά, όταν ακούω συγκεκριμένες λάιβ ηχογραφήσεις ο Κραουνάκης πρέπει να χώνει χαλαρά 150 βαττάκια στα ηχειάκια μου (περισσότερα σε κορυφές) ... ρώτα τους γείτονές μου.

Σε κάθε περίπτωση ο νηματοθέτης έκανε την επιλογή του οπότε ότι και να πούμε δεν έχει πρακτική αξία πλέον. :drinks:

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Συζήτηση κάνουμε πια και ανταλλαγή απόψεων σε θέμα κοινού ενδιαφέροντος ;)

Με 84db στα 2mt, φθάνεις τα 93db κορυφές για τα 10watt χρήσης. Για οικιακό χώρο δε θεωρείται χαλαρή ακρόαση αλλά κανονική, αν σκεφτούμε πως μία δυνατή φωνή κυμαίνεται από 62 έως 87db σε δημόσιο κλειστό χώρο (κατά τα αγγλοσαξωνικά πρώτυπα), αφορά φυσικά όρια 2,5 - 6 μέτρα και αντιστοιχεί σε ομιλία προς ομάδα ατόμων.

Α! και συζητάς με ένα... "γκαζοφονιά" που, όποτε βρίσκει ευκαιρία, τα "χώνει" στο σύστημά του :drinks:
Συνήθως όμως κινούμαι σε ακροάσεις των 87db κορυφής λόγω οικογένειας και έχω δουλέψει το σύστημά μου πάνω σε αυτό. Το ευχαριστιέμαι όταν είναι σιγά αλλά δε θα αρνηθεί να παίξει δυνατά για ώρα όταν κληθεί να το κάνει χωρίς να φοβάμαι μην καταστραφεί το ηχείο ή ενεργοποιηθεί η προστασία.

Reaction score
77
Δε νομίζω ότι ο κατασκευαστής προορίζει τα sx-50 για ενισχυτικά τύπου behringer a500 , όπως είδα σε κάποιο review στο YouTube (bridged !!) , ούτε για εντάσεις πάρτυ. Όπως προαναφέρθει, μάλλον για ταίριασμα με τις αντίστοιχες εισαγωγικές σειρές των ενισχυτών της CA . Με δεδομένο το διαθέσιμο ποσό , καλό είναι όπως προαναφέρθει, να συγκριθούν οι υποψήφιοι ενισχυτές σε κάποιο κατάστημα . Και η διαμάχη Yamaha ή Teac vs ολιγόwattων στην κατηγορία δεν είναι καινούρια , θα πρότεινα εάν είναι δυνατόν , έτσι για την εμπειρία, στη διαδικασία σύγκρισης να προστεθούν π.χ. ένας Arcam fmj 19 ή Rega brio , ή και Nad c325. Θεωρώντας την τελευταία σειρά S της Yamaha καθόλα αξιόλογη , περιμένω τις ακουστικές σας εντυπώσεις , και αν τελικά διαμορφώθηκε κατά πολύ το ηχητικό αποτέλεσμα από τον εκάστοτε ενισχυτή. (Υπάρχει και ένας Marantz pm6006 σε αγγελία αρκετά ενδιαφέρων)

Reaction score
11
Λοιπον ο ενισχυτης συνδεθηκε (ονκυο α9010) με ηχεια cambridge audio sx50 και καλωδιο wireworld luna 7. Απο το αποτελεσμα ειμαι πολυ ικανοποιημενος για αρχη. Η πηγες μου ειναι κυριως flac apo pc μεσω scarlet 2i4. Για αρχη και πρως απαντηση σε καποιους που γραφουν περι εντασης και θα ελεγα αποπροσανατολιζουν, η ενταση των 44 watt ανα καναλι ειναι υπεραρκετη κατω απο τα μισα του ενισχυτη και μαλιστα για να το απολαυσω δυναμωνω ενταση αρκετα. Το μονο π παρατηρω για αρχη ειναι οτι η αναλυση ειναι λιγοτερη αποσο θα ηθελα αλλα το συνολο οι δυναμικες και ο neutral προς γλυκος ηχος αποζημιωνει. Πραγματικα απορω με καποιους που απαντησαν στο post περι λιγων watt (για μικρο σαλονι παντα)

Reaction score
11
Για να γίνω κατανοητός ο ενισχυτής paizei katw από τη μέση και έχει αρκετό headroom. Δλδ έχει να δώσει αρκετά ακόμα και δεν παραμορφωνει

Reaction score
6.235
Το συμπέρασμα ότι έχει αρκετά ακόμα να δώσει πως το βγάζεις; Δοκίμασες να τον βάλεις στο και τέταρτο ας πουμε και δε παραμορφωνε στις κορυφες;

A

AKARL

Guest
Λοιπον ο ενισχυτης συνδεθηκε (ονκυο α9010) με ηχεια cambridge audio sx50 και καλωδιο wireworld luna 7. Απο το αποτελεσμα ειμαι πολυ ικανοποιημενος για αρχη. Η πηγες μου ειναι κυριως flac apo pc μεσω scarlet 2i4. Για αρχη και πρως απαντηση σε καποιους που γραφουν περι εντασης και θα ελεγα αποπροσανατολιζουν, η ενταση των 44 watt ανα καναλι ειναι υπεραρκετη κατω απο τα μισα του ενισχυτη και μαλιστα για να το απολαυσω δυναμωνω ενταση αρκετα. Το μονο π παρατηρω για αρχη ειναι οτι η αναλυση ειναι λιγοτερη αποσο θα ηθελα αλλα το συνολο οι δυναμικες και ο neutral προς γλυκος ηχος αποζημιωνει. Πραγματικα απορω με καποιους που απαντησαν στο post περι λιγων watt (για μικρο σαλονι παντα)
Μαζί σου Κώστας1986! Έτσι όπως τα λες είναι, μη σου πω πως και λίγα λες...

Έφτασε η ώρα να σπάσει αφτή η ιδιότυπη Omertà που περιβάλλει την ταφτότητα των μελών της διαβόητης Cosa Nostra dei Razionalisti που καταδυναστεύει και τρομοκρατεί τα δύζμοιρα μέλη του αβουσίτε.

Ναι αναφέρομε σε αφτούς τους καπχοιους που γραφουν περι εντασης και αποπροσανατολιζουν τους αγνούς ακροαματικόφιλους από την ουσία του χόμπιτ μας που δεν είναι άλλη από το κυνήγι των μαγευτικών χροιών, των γρανιτένιων μπάσων, των υγρών μεσαίων, των αέρινων πρίμων και η άρση του πέπλου. Αφτοί οι αδίστακτοι τρομοκράτες που προζβάλλουν, περιφρονούν και κοροϊδέβουν τα καβλώδιά μας, τις βάσεις τόνε, τα βύζματα που αγαπάμε, τα βελτιωτικά και τα ακσεσουάρ βρε αδερφέ μου.

Με κίνδυνο της σωματικής μου ακεραιότητας θα κατονομάσω την ηγετική ομάδα του κονκλαβίου:

Costantino L'Orecchio, Demetrio La Gamba, Alessio il Zap, Costantino il Gigolò, και, Cosce :o:o:o...

Το μονο π παρατηρω για αρχη ειναι οτι η αναλυση ειναι λιγοτερη αποσο θα ηθελα
Με νόρντοστ καβλώδια σίγουρα λύνεται και αφτό.

Για να γίνω κατανοητός ο ενισχυτής paizei katw από τη μέση και έχει αρκετό headroom. Δλδ έχει να δώσει αρκετά ακόμα και δεν παραμορφωνει
Ο Όνκυο έχει το χέντρουμ με τσι οκάδες! για ακουστικά ψείρες...

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.308
Μαζί σου Κώστας1986! Έτσι όπως τα λες είναι, μη σου πω πως και λίγα λες...

Έφτασε η ώρα να σπάσει αφτή η ιδιότυπη Omertà που περιβάλλει την ταφτότητα των μελών της διαβόητης Cosa Nostra dei Razionalisti που καταδυναστεύει και τρομοκρατεί τα δύζμοιρα μέλη του αβουσίτε.

Ναι αναφέρομε σε αφτούς τους καπχοιους που γραφουν περι εντασης και αποπροσανατολιζουν τους αγνούς ακροαματικόφιλους από την ουσία του χόμπιτ μας που δεν είναι άλλη από το κυνήγι των μαγευτικών χροιών, των γρανιτένιων μπάσων, των υγρών μεσαίων, των αέρινων πρίμων και η άρση του πέπλου. Αφτοί οι αδίστακτοι τρομοκράτες που προζβάλλουν, περιφρονούν και κοροϊδέβουν τα καβλώδιά μας, τις βάσεις τόνε, τα βύζματα που αγαπάμε, τα βελτιωτικά και τα ακσεσουάρ βρε αδερφέ μου.

Με κίνδυνο της σωματικής μου ακεραιότητας θα κατονομάσω την ηγετική ομάδα του κονκλαβίου:

Costantino L'Orecchio, Demetrio La Gamba, Alessio il Zap, Costantino il Gigolò, και, Cosce :o:o:o...

Με νόρντοστ καβλώδια σίγουρα λύνεται και αφτό.

Ο Όνκυο έχει το χέντρουμ με τσι οκάδες! για ακουστικά ψείρες...
:cry:

Reaction score
11
Το συμπέρασμα ότι έχει αρκετά ακόμα να δώσει πως το βγάζεις; Δοκίμασες να τον βάλεις στο και τέταρτο ας πουμε και δε παραμορφωνε στις κορυφες;
Οχι δεν παραμορφωνει τις κορυφες >:(

Reaction score
5.872
Άλλο πράγμα η θέση του ποτενσιόμετρου (gain) και άλλο πόση από την επάρκεια ισχύος του ενισχυτή χρησιμοποιείται στην αντίστοιχη θέση του ποτενσιόμετρου (π.χ ποτενσιόμετρο στο παρά 10, αλλά παροχή ρεύματος/ισχύος εκ μέρους του ενισχυτή στο 90%!! οπότε headroom ανύπαρκτο..

Reaction score
6.235
1 watt - 1m - 87db
2 watt 1m 90db
4 watt 1m 93db
8 watt 1m 96db
16 watt 1m 99 db
32 watt 1m 102 db
64 watt 1m 105db
128 watt 1m 108 db
256 watt 1m 111 db
Τα 44 watt μας δίνουν στο περίπου 103 db στο 1 μέτρο.
Η μέγιστη ένταση που μπορεί να παιξει το ηχείο σου είναι Vmax= 87 + 10log100
=> Vmax = 107 db.
Για να φτάσεις αυτή τη στάθμη θες 100 watt. Εδώ μέσα όλοι σου λέμε να έχεις headroom άλλο τόσο τουλάχιστον. Δηλαδή 200 watt. Τι ακριβώς από αυτά βρίσκεις αποπροσανατολιστικο;
Σου λέω λοιπόν και σου απέδειξα με μαθηματικά ότι ο ενισχυτής σου δε μπορεί να οδηγησει το ηχείο σου στη μέγιστη ένταση που αντεχει.

Reaction score
11
Ο ενισχυτής στο χώρο μου δεν μπορεί να παίξει πάνω από 60 %στο ποτενσιομετρο. Λόγο υψηλής έντασης. Την επάρκεια ισχύος δεν μπορώ να την υπολογίσω δυστυχώς Άμα μπορείς εσύ από τα specs ευχαρίστως να μου την πεις και εμένα. Ξαναλέω ο ενισχυτής παίζει σε μικρό σαλόνι η απόσταση ακρόασης είναι κάτι λιγότερο από 2 μέτρα. Αν δεν κάνω λάθος 44 watt Ana κανάλι είναι η ονομαστική ισχύς. Ξαναλέω στα αυτιά μου ακούω δυναμικές χωρίς παραμόρφωσεις στα ξεσπάσματα της μουσικής. Χαίρομαι για τις μαθηματικές γνώσεις πολλών αλλά απόψεις τύπου 'όλοι λένε εδω' και 'όλοι το λενε' δεν ακούγονται ωραίες. Δεν το λένε όλοι και δεν συμφωνούν όλοι με αυτή την άποψη. . Δεν έβαλα ποτέ ζητούμενο να πιάσω το ταβάνι των watt των ηχείων μου και να παίξουν στη μέγιστη ένταση που αντέχουν. Πάντως για ένα αρχικό σύστημα budget gyro στα 400 ευρώ είμαι ικανοποιημένος. Από την άλλη δεν ξέρω αν οι υπόλοιποι εδώ μέσα έχουν σαλόνι γήπεδο και ενισχυτές πολλών χιλιαρικων. Άμα είναι έτσι τότε δικαιολογημενοι

Reaction score
6.235
Όντως έχεις δίκιο ότι δε το λένε ολοι αυτό με το επαρκές headroom. Υπάρχουν και αρκετοί που ακούν από ενισχυτές με "καλά" βατ και διαφωνουν μαζί μας. Την επαρκεια ισχύος από τα spec την υπολόγισα και σου έχω γράψει και ακριβώς πώς. Τωρα αν εσύ για κάποιο λόγο δε μπορείς να ακούς σε μεγάλες εντασεις είναι απολυτως σεβαστο αλλά αυτό δεν αλλάζει τους κανονες της φυσικης.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef