Ενισχυτής για τα dali zensor 7

D

deleted user 10898

Guest
Όλοι αυτοί οι ενισχυτές θα βελτιώσουν λίγο την οδήγηση.
Αν αυτός δεν ήταν ο λόγος που δεν άκουγες σωστά, κανεις μια τρύπα στο νερό.

Reaction score
1.064
ο R-N803 σαν δικαναλος υπολειπεται του A-S801,πρεπει να παιζει καπου αναμεσα στον A-S501 και A-S701.O A-S801 ειναι στην ουσια ενας A-S701 με καλυτερο dac και δυνατοτητα usb dac. Ο Α-S1000 ασχετα απο τα νουμερα και την ισχυ,ειναι ενας σημαντικα καλυτερος ενισχυτης. Αν δεν εχεις προβλημα να περιμενεις να βρεις καποιο κομματι μεταχειρισμενο, τοτε αξιζει τον κοπο.
.... και 900 γραμμαρια πιο ελαφρυς ο as701 σε σχεση με τον as 801 ! Εκει τι γινεται? Tanto περιεργα πολυ μας τα λενε το ειπα και πιο κατω στο νημα .

Reaction score
375
Όλοι αυτοί οι ενισχυτές θα βελτιώσουν λίγο την οδήγηση.
Αν αυτός δεν ήταν ο λόγος που δεν άκουγες σωστά, κανεις μια τρύπα στο νερό.
Αν δεν ήταν αυτός ο λόγος, τότε ποιος μπορεί να ήταν?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.025
Το zensor 1 είναι μικρό ηχείο και χαμηλά "αδειάζει" εύκολα. Τί εύκολα δηλαδή, ας πούμε πως είναι εντελώς άμπασο. Ειδικά από 2,5 μέτρα απόσταση. Δηλαδή για να είμαστε εντελώς ειλικρινείς, η χρήση ηχείων με ένα 5,5άρι γουφεράκι από απόσταση μεγαλύτερη του 1 μέτρου θα έπρεπε να απαγορεύεται.

Reaction score
375
Ποια είναι η πιο καλή λύση για να ακούς από τον μη WiFi ενισχυτή σου, Spotify? Εννοω να βάζω τραγούδια μέσω ταμπλετ και το σήμα να πηγαίνει στον ενισχυτή.
[DOUBLEPOST=1520171816][/DOUBLEPOST]
Το zensor 1 είναι μικρό ηχείο και χαμηλά "αδειάζει" εύκολα. Ειδικά από 2,5 μέτρα απόσταση...
Άρα με το 7 θα είναι κατά πολύ καλύτερος ο ήχος? Ακόμη και με τον ίδιο ενισχυτή (rn402d)?

Reaction score
7.091
.... και 900 γραμμαρια πιο ελαφρυς ο as701 σε σχεση με τον as 801 ! Εκει τι γινεται? Tanto περιεργα πολυ μας τα λενε το ειπα και πιο κατω στο νημα .
ο λογος ειναι αυτος.....
  • - Double-bottom chassis for excellent vibration damping

Reaction score
375
Φυσικά! Και δεν είναι ένα, αλλά δύο 7άρια ανά κανάλι.
Πιστεύεις λοιπόν πως πιο πολύ έφταιγαν τα ηχεία παρά ο ενισχυτής...

Ο ενισχυτής μου είναι ικανός να οδηγήσει καλά τα Dali Zensor 7?

Timaras

Reaction score
2.153
Όχι όπως αυτά θέλουν και σε μεγάλες εντάσεις.
Θα ακούσεις όμως μεγάλη διαφορά συγκριτικά με τα 1 που έχεις τώρα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.025
Όχι όπως αυτά θέλουν και σε μεγάλες εντάσεις.
Θα ακούσεις όμως μεγάλη διαφορά συγκριτικά με τα 1 που έχεις τώρα.
... και μάλιστα πολύ μεγάλη. Μπροστά τους, τα zensor 1 θα παίζουν σαν τρανζιστοράκια. Κατά τα άλλα, προσωπικά νομίζω πως το αποτέλεσμα θα σε ικανοποιήσει, αλλά για να τα εκμεταλλευθείς στο έπακρον, χρειάζεσαι ενισχυτή ισχύος τουλάχιστον 300W στα 4Ω.

Reaction score
375
... και μάλιστα πολύ μεγάλη. Μπροστά τους, τα zensor 1 θα παίζουν σαν τρανζιστοράκια. Κατά τα άλλα, προσωπικά νομίζω πως το αποτέλεσμα θα σε ικανοποιήσει, αλλά για να τα εκμεταλλευθείς στο έπακρον, χρειάζεσαι ενισχυτή ισχύος τουλάχιστον 300W στα 4Ω.
Μπορεις να μου αναφερεις εναν ενισχυτης σε αυτη την κατηγορια, για να ξερω περιπου τι να ψαχνω και σε τι επιπεδο τιμης κυμαινεται αυτο που πρεπει να εχω σαν στοχο.

Timaras

Reaction score
2.153
Αν μπορείς να βρεις πουθενά σε μεταχειρισμένο τον Harman Kardon HK990!
Θα τα κάνει να κελαϊδίσουν τα dali!
[DOUBLEPOST=1520195715][/DOUBLEPOST]
Αφού ψάχνεις ολοκληρωμένο ίσως ο μεγάλος harman Kardon HK 990 άμα τον βρεις μεταχειρισμένο. Επίσης έχω ακούσει καλά λόγια για τα μεγάλα μοντέλα nad με τα 7-άρια. Και ίσως XTZ Class A 100 D3
Την ίδια σκέψη κάναμε!

Reaction score
375
Στα καινουρία ηχεία,

Α. μέχρι ποσό τοις εκατό να φτάνω τον ενισχυτή στην ένταση για να στρώσουν?

Β. Αν τα αφήνω το βράδυ να παίζουν στο 1% της έντασης έτσι ώστε να μην με ενοχλούν, αυτές οι ώρες μετράνε σαν ώρες στρώσιματος?

Γ. Πόσες ώρες πρέπει να παίζουν για να πάψω πλέον να φοβάμαι να ανεβάσω την ένταση?

Reaction score
518
Εαν οντως θες 300w στα 4ohm στα 800ε καινούργιο..... δυσκολα τα πράγματα.

Καλο θα ηταν η να κανεις υπομονη και να μαζεψες. Αλλιως class d..... Ξεχασε ενισχυτες 150w στα 4οhm οπως πχ ο yamaha. Το κερδος που θα παρεις απο την οδηγηση απο εναν χειροτερο ενισχυτη θα ναι πολυ μεγαλύτερο απο την ποιοτητα πουπθα προσφερει ενας αδυναμος.

Θα μπεις σε μπελαδες... Θα ψάχνεις τροπους να μαζέψεις το πλαδαρο σου χαμηλο....και δεν θα μαζευτει ποτε.

Τα στρωνεις σιγα σαν να θες να κοιμηθεις στον καναπε με μουσικη κ σταδιακα μετα τις 50ωρες ανεβαζεις.

Οι ωρες ειναι αναλογα το ηχειο. Σε τέτοια ηχεια γυρω στις 200ωρες. Με 1% δεν στρωνεις τπτ. Εκτος εαν τα βαλεις προσωπο με προσωπο και στο ενα ηχειο αλλαξεις την φαση. Τοτε σε ενα βραδυ θα στρωθει γυρω στο 30%.

Ps: στον yamaha και σε αλλους ενισχυτες που λεει high dynamic power και βλέπεις κατι watt κ λες ουαου..... Μην χαιρεσαι ειναι αλλο πράγμα.ειναι καθαρα εμπορικο τρικ. Οπως επισης που δινεις τιμες για 2ohm και αυτο επισης τρικ ειναι....δεν σημαινει απαραίτητα οτι μπορει να οδηγησει 2ohm ηχειο.

Last edited:

Reaction score
375
Εαν οντως θες 300w στα 4ohm στα 800ε καινούργιο..... δυσκολα τα πράγματα.

Καλο θα ηταν η να κανεις υπομονη και να μαζεψες. Αλλιως class d..... Ξεχασε ενισχυτες 150w στα 4οhm οπως πχ ο yamaha. Το κερδος που θα παρεις απο την οδηγηση απο εναν χειροτερο ενισχυτη θα ναι πολυ μεγαλύτερο απο την ποιοτητα πουπθα προσφερει ενας αδυναμος.

Θα μπεις σε μπελαδες... Θα ψάχνεις τροπους να μαζέψεις το πλαδαρο σου χαμηλο....και δεν θα μαζευτει ποτε.

Τα στρωνεις σιγα σαν να θες να κοιμηθεις στον καναπε με μουσικη κ σταδιακα μετα τις 50ωρες ανεβαζεις.

Οι ωρες ειναι αναλογα το ηχειο. Σε τέτοια ηχεια γυρω στις 200ωρες. Με 1% δεν στρωνεις τπτ. Εκτος εαν τα βαλεις προσωπο με προσωπο και στο ενα ηχειο αλλαξεις την φαση. Τοτε σε ενα βραδυ θα στρωθει γυρω στο 30%.

Ps: στον yamaha και σε αλλους ενισχυτες που λεει high dynamic power και βλέπεις κατι watt κ λες ουαου..... Μην χαιρεσαι ειναι αλλο πράγμα.ειναι καθαρα εμπορικο τρικ. Οπως επισης που δινεις τιμες για 2ohm και αυτο επισης τρικ ειναι....δεν σημαινει απαραίτητα οτι μπορει να οδηγησει 2ohm ηχειο.
Πρότεινε μου σε παρακαλώ έναν τύπο ενισχυτή. Για να ξέρω περίπου τι να ψάχνω, σε τι εύρος τιμης και για να ξέρω ποσό καιρό πρέπει να μαζεύω λεφτά. Μου γράφεις για Ω και για Watt αλλά δεν ξέρω να τα «διαβάζω» αυτά, δεν ξέρω στην ουσία τι σημαίνουν,

Γιατί λες «αλλιώς class d...” ? Είναι κακός αυτός?

Reaction score
518
Για να παρεις την ποιοτητα της yamaha σε αυτα τα watt θες ενα 3αρι.

Ο τελικος crown που ειναι class d ναι μεν δεν εχει τον ηχο που θα θελαμε αλλα προσφερει οδηγηση. Απλα μετα θα χρειαστει να μπεις σε μια περιπέτεια να παρεις εναν προενισχυτή. εχω ακουσει zensor με crown με πολυ καλο αποτελεσμα.

Αλλιως δεν εχω ιδεα ποσο αντεχεις οικονομικα για να σου προτεινω καποιον ολοκληρωμενο.

Last edited:

Reaction score
1.469
Δεν έχεις μπερδευτει με ολα αυτα?

Δικη μου πρόταση δοκίμασε αρχικά με τον παλιο ενισχυτη σου
Και ζητα να δοκιμάσεις καινούργιο η μεταχειρισμενο τον υποψήφιο νεο ενισχυτη στο σπίτι και σε σύγκριση με τον προηγούμενο ;)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv