Ενισχυτής για τα dali zensor 7

Reaction score
262
Καλημέρα σε όλους,
Βρε παιδιά γιατί τόσα watt για αυτά τα ηχεία? Είμαι στο δίλλημα και εγώ που έχω τα concept 10 και τόσα χρόνια τα υπο-οδηγώ, αλλά για τα zenzor 7 γιατί τόσα rms??

Reaction score
2.429
Καλημέρα σε όλους,
Βρε παιδιά γιατί τόσα watt για αυτά τα ηχεία? Είμαι στο δίλλημα και εγώ που έχω τα concept 10 και τόσα χρόνια τα υπο-οδηγώ, αλλά για τα zenzor 7 γιατί τόσα rms??
Ειναι νομος σε ολα τα πραγματα,οταν την δουλεια την κανεις μιση καπου στη μεση τα πληρωνεις διπλα.
Οποτε καλυτερα απο την αρχη λιγα παραπανω χρηματα για εναν ενισχυτη ο οποιος θα εχει περισσευμα δυναμης για να μπορεσει να σε συντροφεψει για αρκετο καιρο.;)

Reaction score
1.469
Αν ο ήχος και η ποιότητα που παιρνουμε απο τα ηχεια μας ηταν ποσο αναλογο των βατ τους τοτε θα υπηρχαν μονο οι επαγγελματικοι crown και το avsite θα ειχε 10 μελη...:D:D

Reaction score
262
Εγω απλα είπα γιατί 300w για τα zenzor 7, και επίσης είπα ότι υπο οδηγώ εδώ και χρόνια τα concept 10 τα οποία σαφέστατα και θέλουν ρεύματα. Νομίζω ότι ένας ενισχυτής 2χ300 για τα zenzor 7 είναι πολύ παραπάνω απο το παραπάνω.

Reaction score
518
Δημητρη δεν νομιζω οτι το νοημα που περιγραφεις αντιστοιχει σε αυτο που εγραψα.

Αναφερθηκα λοιπον οτι το αποτελεσμα ειναι μια μιξη ποιοτητας, ρευματων και βαττ. Τα οφελη που παρινεις απο τα watt είναι μεγαλυτερα σε ενα ιδιοτροπο ηχειο οπως αυτο.

Εαν ειχε ενα ηχειο με λιγοτερες απαιτησεις τοτε δεν θα το συζητουσαμε. Εξου και ο λογος που δεν εχουν ολοι κροουν και δεν υπαρχουν 10μελη.

Στα χρήματα που θελει και συμφωνα με αυτα που λεει ο κατασκευαστης για μενα ειναι one way road.

Μιλησα για αυτα στην περιπτωση που εχει δικιο ο φιλος πιο πριν που αναφερθηκε για 300watt. Ο κατασκευαστης που προτεινει watt ειναι γιαγτον μεσο ορο. Δεν ξέρουμε ουτε αποστασεις ακροασεις ουτε τον χωρο. Τον ενισχυτη δεν τον διαλεγεις εσυ και εγω... Αλλα πρωτα το ηχειο.... Και υστερα ο χωρος... Μέγεθος δωματίου συν αποσταση ακροασης...

Παλιοτερα που ειχα ενα βασης ενω ο κατασκευαστης ελεγε 150....εγω με την βοήθεια ενος φιλου υπολογισαμε τα watt λαμβανοντας υποψην την ευαισθησια του ηχειου, την αποσταση που καθομαι και την ενταση που σηκωνει ο χωρος κα το γούστο μου. Kαταληξαμε οτι χρειαζομαι 200watt....ωστε να μην φτανει σε σημειο να παραμορφωνει.

Last edited:

Reaction score
1.064
Φυσικά! Και δεν είναι ένα, αλλά δύο 7άρια ανά κανάλι.[/QU
¨Αντε πάλι με τα "ποιοτικά" watt!!!
...και αντε παλι με τα watt!
[DOUBLEPOST=1520250531][/DOUBLEPOST]
Εγω απλα είπα γιατί 300w για τα zenzor 7, και επίσης είπα ότι υπο οδηγώ εδώ και χρόνια τα concept 10 τα οποία σαφέστατα και θέλουν ρεύματα. Νομίζω ότι ένας ενισχυτής 2χ300 για τα zenzor 7 είναι πολύ παραπάνω απο το παραπάνω.
O Costas Coyias μας δειχνει το δρομο του απολυτα σωστου . Απο εκει και περα ο καθενας αναλογα τη τσεπη διαλεγει το δρομο του . Επισης δεν ειναι υπερβολη διοτι διευκρινησε 300 w στα 4 ohm , αν παρεις ενα rotel τελικο των 1000€ πχ RB-1582 MkII 120w 8 ohm στα χαρτια με 4 ohm παει 240w .Πλησιαζει αρκετα . Αλλο θεμα οι ποιοτητα του ηχου.

A

AKARL

Guest
Εδώ τα καλά watt!...

Νόμος του Ωμ και π@π@ρι@ μ@ντολες. Πχιό σοβαρός είναι ο Νόμος του Μέρφυ!

Ο Νόμος του Ωμ μας λέει ότι:

Η αντίσταση του ατόμου στην σκλαβιά ισούται με την τάση του ατόμου να κάνει μ@λ@κίες προς το ρεύμα ενέργειας που κατέχει για να κάνει ότι κάνει.

Ο τύπος είναι:
ή
ή

Με το R=Αντίσταση του ατόμου, το V=Τάση μ@λ@κί@ς και το I=Ρεύμα Ενέργειας.

Για να'σαι μερακλής και κιμπάρης πρέπει να έχεις καλά βατ, όχι πολλά. Ο ενισχυτής σου πρέπει να έχει πσυχή ώστε να αποδίδει το μεράκι και τον νταλκά του καλλιτέχνη. Μνιά πσυχρή βατομηχανή τι συναίσθημα μπορεί να αποδώσει βρε αδερφέ;

Λοιπόν, ξανοίξτε να δείτε ήντα γίνεται.

Τα Βατ χωρίζονται σε καλά και κακά.

Τα καλά τα βατ, κατά κανόνα, συνοδεύονται από τον προσδιοριζμό "λίγα-αλλά".

Πως αντιλαμβανόμαστε τα καλά βατ; Η επιστημονική και εργαστηριακή τεκμηρίωση είναι πολύ δύσκολη και γίνεται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό και όργανα ελέγχου.

Σε πρακτικό επίπεδο, όμως, είναι έφκολο να καταλάβουμε τα λίγα-αλλά-καλά βατ:

1) Τα καλά τα βατ είναι βαργιά: ο ενισχυτής που τα περιέχει θα πρέπει, αναγκαστικά, να ζυγίζει πολύ. Σε αντίθετη περίπτωση τα βατ δεν είναι καλά. Για να πούμε ότι ένα βατ είναι καλό θα πρέπει να ζυγίζει τουλάχιστον
π κιλά. Οτιδήποτε ζυγίζει λιγότερο από π κιλά δεν γίνεται να θεωρηθεί ως καλό βατ. Εννοείται ότι υπάρχουν δγιαβαθμίσεις των καλών βατ. Λόγου χάρη ένα βατ που ζυγίζει 5π είναι 87 φορές καλύτερο από ένα βατ που ζυγίζει 1π σύμφωνα με την Κλίμακα Πρήχτερ.

2) Τα καλά τα βατ είναι ακριβά: ο ενισχυτής που τα περιέχει θα πρέπει, αναγκαστικά, να κοστίζει πολύ. Σε αντίθετη περίπτωση τα βατ δεν είναι καλά. Για να πούμε ότι ένα βατ είναι καλό θα πρέπει να κοστίζει τουλάχιστον π αβουγουδού. Οτιδήποτε κοστίζει λιγότερο από π αβουγουδού δεν γίνεται να θεωρηθεί ως καλό βατ. Εννοείται ότι υπάρχουν δγιαβαθμίσεις των καλών βατ. Λόγου χάρη ένα βατ που κοστίζει 5 αβουγουδού είναι 69 φορές καλύτερο από ένα βατ που κοστίζει 1 αβουγουδού σύμφωνα με τα ισχύοντα της θεωρίας για τα χρήματα.

Η σχέση της ισχύος (βατ) με το χρήμα είναι πανάρχαια και έχει επισημανθεί και από τον ίδγιο τον Πλάτωνα:

“Χρήμα εστί ισχύν”
- Πλάτωνας, για τον Όσκαρ Ουάιλντ

Last edited by a moderator:

Reaction score
1.064
Αν ο ήχος και η ποιότητα που παιρνουμε απο τα ηχεια μας ηταν ποσο αναλογο των βατ τους τοτε θα υπηρχαν μονο οι επαγγελματικοι crown και το avsite θα ειχε 10 μελη...:D:D
Υπαρχουν και αλλοι πιο οικονομικοι ,Ibiza AMP800
Ισχύς: 2 x 600Watt / 4Ohm
2 x 400Watt / 8Ohm
στα 175€ ...πιο λιγοι απο 10 !

Reaction score
1.469
Δημητρη δεν νομιζω οτι το νοημα που περιγραφεις αντιστοιχει σε αυτο που εγραψα.

Αναφερθηκα λοιπον οτι το αποτελεσμα ειναι μια μιξη ποιοτητας, ρευματων και βαττ. Τα οφελη που παρινεις απο τα watt είναι μεγαλυτερα σε ενα ιδιοτροπο ηχειο οπως αυτο.

Εαν ειχε ενα ηχειο με λιγοτερες απαιτησεις τοτε δεν θα το συζητουσαμε. Εξου και ο λογος που δεν εχουν ολοι κροουν και δεν υπαρχουν 10μελη.

Στα χρήματα που θελει και συμφωνα με αυτα που λεει ο κατασκευαστης για μενα ειναι one way road.

Μιλησα για αυτα στην περιπτωση που εχει δικιο ο φιλος πιο πριν που αναφερθηκε για 300watt. Ο κατασκευαστης που προτεινει watt ειναι γιαγτον μεσο ορο. Δεν ξέρουμε ουτε αποστασεις ακροασεις ουτε τον χωρο. Τον ενισχυτη δεν τον διαλεγεις εσυ και εγω... Αλλα πρωτα το ηχειο.... Και υστερα ο χωρος... Μέγεθος δωματίου συν αποσταση ακροασης...

Παλιοτερα που ειχα ενα βασης ενω ο κατασκευαστης ελεγε 150....εγω με την βοήθεια ενος φιλου υπολογισαμε τα watt λαμβανοντας υποψην την ευαισθησια του ηχειου, την αποσταση που καθομαι και την ενταση που σηκωνει ο χωρος κα το γούστο μου. Kαταληξαμε οτι χρειαζομαι 200watt....ωστε να μην φτανει σε σημειο να παραμορφωνει.
Δεν απάντησα σε εσένα κ το μήνυμα σου
Απάντησα γενικά, με αφορμη, το μήνυμα σου

:D

Τον κ@λο μας να χτυπησουμε και οτι κ να λέει ο καθένας μας
Αλλα τα μάτια του λαγου και αλλα της κουκουβαγιας

Αλλο 2*250w anthem
Aλλο 2*250w crown
Και αλλο 2*250w ibiza που λέει κ ο φιλος

Και μιλώντας πάντα ως μεσος ακροατής Που έχει πληρωσει ομως και οχι σαν "επιστημονας" του hifi βλεπε kostasear dimifoot MK και Σια....
Αλλο το κριτήριο το δικό μου δηλαδή

Last edited:

Reaction score
4.327
Αλλο 2*250w anthem
Aλλο 2*250w crown
Aφού έχεις τον anthem κάνε το πείραμα με τα eyes wide shut και βάλε έναν φίλο σου με κάποιον φτηνό με πολλά βατ να κάνει τις αλλαγές. Μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα-δυσάρεστα....

Reaction score
1.469
:offtopic:
Aφού έχεις τον anthem κάνε το πείραμα με τα eyes wide shut και βάλε έναν φίλο σου με κάποιον φτηνό με πολλά βατ να κάνει τις αλλαγές. Μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα-δυσάρεστα....
Εχω κι αλλον

Και το.εχω κάνει αυτο με διαφορα "εργαλεία"

Με παρεα ασχετων με μαρκες τιμες κτλ
:)

Παντα επαναλαμβάνω για να προλάβω τους φίλους στον χωρο μου

Ενος μεσου ακροατη

Σορυ για το :offtopic:

Reaction score
1.380
Αλλο 2*250w anthem
Aλλο 2*250w crown....
Αυτό εννοείται. Η Anthem είναι βιοτεχνία σε σύγκριση με την Crown η οποία ούτε χθες δημιουργήθηκε ούτε με τους τιμιότατους XLS άρχισε. Έχει ιστορία και εκατοντάδες μηχανήματα στη πλάτη της. Προσωπικά δε λέω ότι ο XLS είναι ο καλύτερος ενισχυτής που υπάρχει, η σχέση απόδοσης-τιμής όμως είναι πολύ καλή.

Τα επαγγελματικά, home, high ή low end είναι γι άλλους. Όλα τα μηχανήματα για μουσική δημιουργήθηκαν.

Reaction score
1.064
Δεν απάντησα σε εσένα κ το μήνυμα σου
Απάντησα γενικά, με αφορμη, το μήνυμα σου

Τον κ@λο μας να χτυπησουμε και οτι κ να λέει ο καθένας μας
Αλλα τα μάτια του λαγου και αλλα της κουκουβαγιας

Αλλο 2*250w anthem
Aλλο 2*250w crown
Να προσθεσω οτι μιλαμε για ποιοτητα ηχου . Δηλαδη το κατα ποσο σωστα η καθε νοτα ,ηχος ενισχυεται και περναει στο ηχειο
με βαση παντα αυτο που ελαβε απο το προενισχυτικο του σταδιο .Σωστα ?
Διορθωστε με αν κανω λαθος . Τα "ποιοτικα σε ηχο" watt ανεξαρτητα απο τα κιλα τους.
Αυτο καταλαβαινω και οταν ακουω "ποιοτικα watt" .

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv