- Reaction score
- 89.036
Αφού έχεις αποφασίσει τι θα κάνεις, γιατί ρωτάς;
Ψόφιος. Ακόμα και ο Pioneer είναι ισχυρότερος.Σε Watt εννοείς αδύναμος? 105 στα 8ohms
Εγω παντως σε κατι dynaudio που εχω τα 400 watt στα 4 ωμ ειναι λιγα.... τα καταπινουν.... τα δηλωνω small για να την παλεψουν....Πολυ καλος, στα 25 τετραγωνικα θα τα οδηγησει πολυ καλα. Τον εχω ακουσει σε καταστημα με μεγαλουτσικα Dynaudio σε μεγαλυτερο χωρο και τα πηγαινε μια χαρα. Εγω εχω τον 2000 και σε παρομοιο χωρο με παρομοια ηχεια δεν εχει κανενα προβλημα.
Παντως η προσθεση ενος καλου sub ειναι παντα ευπροσδεκτη.
Λογοπαίγνιο ήταν μρε ολντυ!οπως το θετεις με μπερδευεις - ωστοσο το θεμα παραμενει για 'μενα τουλαχιστον ...![]()
Εγω πολυκαναλο pre pro εχω για μουσικη και παιζει πολυ καλα. Ισως το ιδιο καλα με τους περισσοτερους δικαναλους προ στα ιδια λεφτα. Φυσικα δε λεω οτι ειναι οτι καλυτερο στα λεφτα του για δικαναλη ακροαση αλλα οι σημερινοι avr ειναι πολυ καλοι και σε δικαναλη λειτουργια.ο πολυκαναλος με τον δικαναλο εχουν μεγαλη διαφορα ηχητικα . Εφοσον δεν εχεις προβλημα να μην εχεις πολυκαναλο συστημα παρε ενα δικαναλο να δεις διαφορα .
Τα ηχεια φυσικα δεν θα αναδειξουν τις δυνατοτητες τους με τον πολυκαναλο οσο μεγαλο τελικο και αν παρεις
Σιγουρα ομως εχουν απαιτησεις . Ενας που θα κοιτουσα με 300€ παραπανω θα ηταν ο nad c388
Ο Yamaha είναι δυνατός και ποιοτικός ενισχυτής. Από που βγαίνει το συμπέρασμα;Ψόφιος. Ακόμα και ο Pioneer είναι ισχυρότερος.
Μπορεις να ρωτησεις στο Audio Evolution που ειχαν τον 1100 ως μεταχειρισμενο με ποια Dynaudio τα ειχαν. Τριων δρομων, τεσσαρων μεγαφωνων. Μια χαρα τα επαιζαν και σε μεγαλο χωρο.Εγω παντως σε κατι dynaudio που εχω τα 400 watt στα 4 ωμ ειναι λιγα.... τα καταπινουν.... τα δηλωνω small για να την παλεψουν....
105 watt ειναι πολύ λίγα.Από που βγαίνει το συμπέρασμα;
Aυτο.Πάρε ένα καλό sub και βαλτα μονίμως small, cross στα 60-80 περίπου και το MCACC ενεργό.
Μετά ξανασκέψου το
Ποιον πολυκαναλο εχεις ?Εγω πολυκαναλο pre pro εχω για μουσικη και παιζει πολυ καλα. Ισως το ιδιο καλα με τους περισσοτερους δικαναλους προ στα ιδια λεφτα. Φυσικα δε λεω οτι ειναι οτι καλυτερο στα λεφτα του για δικαναλη ακροαση αλλα οι σημερινοι avr ειναι πολυ καλοι και σε δικαναλη λειτουργια.
Yamaha cxa5000Ποιον πολυκαναλο εχεις ?
Το 'χα πιασει το υπονοουμενο - ωραιο λογοπαιγνιο - , ωστοσο το θεμα νταμπιν φαχτορ εξακολουθει να παραμενει για 'μενα ...Λογοπαίγνιο ήταν μρε ολντυ!
damping factor το σωστό...
dumping factor εκ του του dump που σημαίνει ξεφορτωνομαι- πετάω, ο δείκτης πως ο ενισχυτής είναι για πέταμα.
dumbing factor, εκ του dumb που σημαίνει χαζός-ηλίθιος, η μονάδα μέτρησης του χαιεντ...![]()
θελω και τον πολυκαναλο, δεν ακοπευωο πολυκαναλος με τον δικαναλο εχουν μεγαλη διαφορα ηχητικα . Εφοσον δεν εχεις προβλημα να μην εχεις πολυκαναλο συστημα παρε ενα δικαναλο να δεις διαφορα .
Τα ηχεια φυσικα δεν θα αναδειξουν τις δυνατοτητες τους με τον πολυκαναλο οσο μεγαλο τελικο και αν παρεις
Σιγουρα ομως εχουν απαιτησεις . Ενας που θα κοιτουσα με 300€ παραπανω θα ηταν ο nad c388
Ο Yamaha είναι δυνατός και ποιοτικός ενισχυτής. Από που βγαίνει το συμπέρασμα;
Έχω τον Yamaha 2100, είχα τα aria 906 και φίλος τα 926. Για τα χρήματα του είναι και οδηγικά ικανότατος και ποιοτικός. Σίγουρα θα παίξει ανώτερα από τον pioneer αλλά για να λες ότι τα 926 είναι τσιριχτά, και κάτι άλλο θα συντρέχει και τα χρήματα που θα δαπανήσεις δεν θα πιάσουν τον τόπο που πρέπει. Είναι όμως μια αρχή.
Μια καλή κίνηση για τα 926, γενικά, είναι να τους κόψεις τις χαμηλές συχνότητες και να τις στείλεις σε sub. γιατί είναι μπουκωμενεσ Και αν τα ηχεία τα έχεις κολλήσει σε τοίχους και γωνιές το αποτέλεσμα θα είναι πολύ χάλια.Aυτο.Yamaha cxa5000
Τελικα αφού άλλαξα επιλογή απο pure direct σε auto και απενεργοποίησα το EQ έχω βελτίωση καλή! Το EQ στο auto χαλούσε τον ήχο!Το 'χα πιασει το υπονοουμενο - ωραιο λογοπαιγνιο - , ωστοσο το θεμα νταμπιν φαχτορ εξακολουθει να παραμενει για 'μενα ...
![]()
Το 'χα πιασει το υπονοουμενο - ωραιο λογοπαιγνιο - , ωστοσο το θεμα νταμπιν φαχτορ εξακολουθει να παραμενει για 'μενα ...
![]()
Με την τρίτηΜε ποια απο τις 2 λύσεις θα εχω καλυτερο ηχητικό αποτελεςμα?
Αν πας σε ολοκληρωμενο απλα προσεξε να εχει ht bypass.Υστερα απο δοκιμές με τα pure direct auto κτλπ κατέληξα στα εξής: οταν παίζει το πικαπ εχω πιο καθαρό ήχο με το pure direct και οχι με το auto. Οταν παιζω άλλη πηγή πχ usb η flac τοτε στο auto εχω καλυτερο ήχο ο οποιος βελτιώθηκε αρκετα απενεργοποιώντας την επιλογη EQ απο το MCACC. Με το EQ ενεργοποιημένο χαλούσε πολυ ο ήχος. Ευχαριστω για τη βοήθεια. Παρολο αυτα, εφόσον αποφασίσω να αναβαθμισω περετερω τον ήχο υπάρχουν οσο κατάλαβα 2 επιλογες: ειτε ολοκληρωμένος στέρεο ενισχυτής ο οποιος θα συνδεθεί με τον Pioneer ειτε τελικός. Με ποια απο τις 2 λύσεις θα εχω καλυτερο ηχητικό αποτελεςμα? Ευχαριστω
Once upon a time there was an evil scientist, his name was DoctorΜε την τρίτη![]()
Μιας πεντάρας...νιάτα.Τον ντάμπινγκ φάχτορα οφείλετε να τον έχετε μεγαλύτερο του 60, μη με ρωτάτε γιατί, ειλικρινά βαργιέμαι...
Έκλεισε 10-ετία αυτό το θρεντ... Πως περνάνε τα χρόνια...
Γι αυτούς τους λόγους καλέ μας oldy είναι απίθανο να εξαγάγεις τον πραγματικό συντελεστή απόσβεσης έστω και άμα δηλώνεται μια ενδεικτική τιμή στις προδιαγραφές ενισχυτικών,καθότι στη διαμόρφωσή του υπεισέρχονται παράγοντες όπως η ωμική αντίσταση από το καλώδιο διασύνδεσης με το ηχείο καθώς και η ωμική αντίσταση από τα πηνιοσύρματα των μεγαφώνων για τις χαμηλές - μεσαίες.Άσε δε που μεταβάλλεται κιόλας η πραγματική τιμή ανά οκτάβα σε συνάρτηση προς τις τιμές που λαμβάνουν η αντίσταση εξόδου του ενισχυτικού σταδίου και η εμπέδηση του ηχείου...κι εγω ακομα δεν εμαθα ηντα 'ναι το dumping factor και πως (και αν) μπορουμε να το εξαγουμε απο τα specs που συνηθως δινουν οι κατασκευαστες ενισχυτικων ...