Εντυπώσεις από συγκριτικό JVC DLA-HD750 vs Optoma HD82 vs Sony VPL-VW80

Reaction score
15.548
Απάντηση: Εντυπώσεις από συγκριτικό JVC DLA-HD750 vs Optoma HD82 vs Sony VPL-VW80

Εγώ το λέω!!!

Και γιατί το λέω:Δεν είχα δει ποτέ να παίζει ο HD1. Είχα διαβάσει πολλά όμως.

Περίμενα να δω τον 750 και να μου βγουν τα μάτια λόγω ότι είναι δύο μοντέλα μπροστά από τον HD1.

Τελικά μου έβγαλε τα μάτια ο sony.:126:
Εαν ειχε την ιδια τιμη ο sony 80 με τον beng 5000,ποιον θα επαιρνες.....:118:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
105.831
Απάντηση: Εντυπώσεις από συγκριτικό JVC DLA-HD750 vs Optoma HD82 vs Sony VPL-VW80

Εαν ειχε την ιδια τιμη ο sony 80 με τον beng 5000,ποιον θα επαιρνες.....:118:
:118::118::118:

Ψάχνω να δω γιατί αυτή η ερώτηση.

Φυσικά τον 80 που έχει καλύτερη κίνηση,καλύτερο μαύρο από τον 5000.

Reaction score
15.548

:118::118::118:

Ψάχνω να δω γιατί αυτή η ερώτηση.

Φυσικά τον 80 που έχει καλύτερη κίνηση,καλύτερο μαύρο από τον 5000.
Δεν χρειαζεται να ψαχνεις.....ηταν μια πολυ απλη ερωτηση....!!!
Δεν υπαρχει κατι το πονηρο....

abcd

Super Moderator
Reaction score
105.831

Δεν έψαχνα βρε κάτι πονηρό.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: JVC HD750. Οι πρώτες εντυπώσεις…

Ευτυχώς, Παναγιώτη μου, γιατί θα είχαμε υλικό μέχρι το Πάσχα... :143:

Φίλτατε, όπως είδες, αποφάσισα αυτή τη φορά να διαφοροποιήσω ελαφρά το στυλ γραφής μου, αποφεύγοντας τα ατέλειωτα κατεβατά με νούμερα και πίνακες.

Προσπάθησα δηλαδή να γίνω περισσότερο κατανοητός και πιο προσιτός στα μέλη που μας διαβάζουν, ειδικά εκείνα που δεν έχουν αποκτήσει ακόμη μεγάλη τριβή και εξοικείωση με τους προβολείς. Το αν το κατάφερα ή όχι, θα το κρίνουν φυσικά τα μέλη.

Η όλη μου προσπάθεια επικεντρώθηκε δηλαδή, στο να μεταφέρω όσο πιο άμεσα μπορούσα τις εντυπώσεις θέασης που αποκόμισα από τον HD750 όλες αυτές τις μέρες...

Reaction score
1
Απάντηση: JVC HD750. Οι πρώτες εντυπώσεις…

Είναι γεγονός πάντως ότι έχω δει σημαντικές διακυμάνσεις του φαινομένου ανάλογα με τη θέση του lens-shift σε τρίτσιπο προβολέα -και με την μεσαία θέση να μην είναι απαραίτητα η καλύτερη.

Έτσι είναι Δημήτρη. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για τον χρήστη που αναζητά την τέλεια εγκατάσταση, μια και είναι απλά εντελώς αδύνατον να μαντέψει το πώς ακριβώς θα συμπεριφερθεί ένας τέτοιος προβολέας όσον αφορά το φόκους, τη σύγκλιση κτλ., ειδικά από τη στιγμή που διαθέτει μεγάλο εύρος στο κάθετο lens shift κτλ.

Για άλλη μια φορά, θα κάνω μια υπόθεση εργασίας, χωρίς να έχω κανένα απολύτως στοιχείο για να υποστηρίξω την άποψή μου, απλά βασιζόμενος στη λογική.

Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε δει μια πλειάδα από hi end προβολείς, με την έννοια της υψηλής αρχικής τιμής, όπως ο Sharp 21000, Sony VPL200, Pioneer Kuro, Marantz VP11S2, Sony VPL80, JVC HD750 που όλοι τους, άσχετα αν έχουν μικρότερη ή μεγαλύτερη διαδρομή στο κάθετο lens shift, έχουν το μηδέν lens shift τους στο σημείο εκείνο που ο φακός τους σημαδεύει το κέντρο της οθόνης.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά όταν τους βγάζεις από τη κούτα τους, και χωρίς να πειράξεις απολύτως τίποτα, βλέπεις ότι μόλις τους ανάψεις σε μια βάση καθισμένους κανονικά στα ποδαράκια τους, το κέντρο του φακού τους ευθυγραμμίζεται σχεδόν πάντα με το κέντρο του κάδρου που φωτίζουν. Να είναι άραγε τυχαίο αυτο;! Να είναι μήπως σύμπτωση;!

Χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρος, νομίζω ότι μοναδική εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα είναι ο Sharp 21000. Παρόλο που έχει και αυτός το μηδέν lens shift του στο σημείο που ο φακός του σημαδεύει το κέντρο της οθόνης, όταν τον βγάζεις από την κούτα και τον ανάβεις για πρώτη φορά, ο φακός του σημαδεύει περίπου το σημείο που βρίσκεται στο μέσο της απόστασης ανάμεσα στο κέντρο της οθόνης και το επάνω μέρος της.

Ο HD750 πάλι μου έδωσε καθαρά την αίσθηση ότι ο φακός του σημάδευε το κέντρο της οθόνης όταν βγήκε από τη κούτα, μια και χρειάστηκε ο Σκαφάτος να του βάλει μπόλικο lens shift προς τα πάνω για να πέσει η εικόνα του μέσα στη Stewart.

Αυτό που θέλω να πω εν κατακλείδι είναι το εξής, μήπως οι κατασκευαστές έχουν τεστάρει ειδικά τους ακριβότερους προβολείς τους πριν φύγουν από τις γραμμές παραγωγής, σε ποιο ακριβώς σημείο δηλαδή ο φακός τους αποδίδει το καλύτερο φόκους, σύγκλιση κτλ., και τους πωλούν ρυθμισμένους σε αυτό ακριβώς το σημείο;

Κάνω μια απλή υπόθεση, χωρίς να έχω στοιχεία που να τη στηρίζουν, απλά προβληματίστηκα κι εγώ από τη συμπεριφορά του HD750, που έχασε ένα μέρος από το πολύ καλό φόκους του, απλά και μόνο επειδή αναπογύρισε και τοποθετήθηκε στην πάνω βάση της PSA. :122:

Θα πρόσεξες φαντάζομαι Δημήτρη, ότι από την επάνω βάση και αναποδογυρισμένος, ο HD750 χρειάζεται μικρότερη χρήση του κάθετου lens shift, από ότι χρειάζεται από τη κάτω βάση, παρόλα αυτά η απόδοσή του είναι χειρότερη! :137:

Τι να υποθέσει κανένας, πιάσε το αυγό και κούρεψέ το! :116:

Αλλά φαντάσου τώρα να έχει αγοράσει κάποιος τρελαμένος όπως εγώ τον HD750, να τον έχει τσεκάρει πρώτα σε κάτω βάση ότι είναι σχεδόν άριστος, και μετά, αφού σκάσει ένα σωρό λεφτά για βάση, πιθανή εγκατάσταση από επαγγελματία με κανάλια στους τοίχους και όλη αυτή τη βαβούρα, να συνειδητοποιήσει εκ των υστέρων ότι χειροτέρεψε η απόδοση του προβολέα, απλά επειδή ταβανώθηκε! :141:

Reaction score
1

Α, και τώρα που το θυμήθηκα, ο Σκαφάτος μου έχει πολλές φορές, χωρίς να ξέρω από που το γνωρίζει ή που το έχει διαβάσει, ότι υποτίθεται ότι οι περισσότεροι προβολείς είναι βελτιστοποιημένοι για εγκατάσταση στο ταβάνι, υποτίθεται δηλαδή ότι η εικόνα τους είναι καλύτερη όταν τοποθετούνται στο ταβάνι, από ότι όταν παίζουν σε ράφι καθισμένοι κανονικά στα ποδαράκια τους! :116:

Μου ακούγεται εντελώς λογικό, μια και η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών προβολέων, ειδικά των home theater προβολέων, θα προτιμήσει φυσικά την εγκατάσταση στο ταβάνι.

Στην περίπτωση πάντως του HD750 της PSA, δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο. Μάλιστα, χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά, έχω την αίσθηση ότι δεν ισχύει ούτε για τον VPL80. Χτες βλέπαμε με τον Σκαφάτο το πατερνάκι της σύγκλισης στον VPL80, κι έχω την αίσθηση ότι ήταν και αυτός καλύτερος όσο έπαιζε στη κάτω βάση! :137:

Μωρέ, μου φαίνεται ότι έκανα πολύ καλά που δεν ταβάνωσα ποτέ τον Sharp 21000! :126:

Βέβαια, δεν έμαθα και ούτε θα μάθω ποτέ αν θα παίζει καλύτερα ή χειρότερα τοποθετημένος στο ταβάνι! :137:

abcd

Super Moderator
Reaction score
105.831

Βέβαια, δεν έμαθα και ούτε θα μάθω ποτέ αν θα παίζει καλύτερα ή χειρότερα τοποθετημένος στο ταβάνι! :137:
Ποτέ;

Γιατί δεν κάνεις την δοκιμή που έπρεπε να είχες ήδη κάνει;

Τουμπάρισε τον πάνω στη βάση σου και θα δεις αν παίζει καλύτερα ή χειρότερα:126:

Reaction score
13

Παιδιά έχω μείνει άφωνος από την παρουσίαση.
Λυπάμαι που δεν μπορούσαμε να είμαστε παρόν και εμείς οι πιο "παλαιοί" αλλά δεν πειράζει πήραμε μία μεγάλη γεύση από τις άριστες φωτογραφίες που τραβήξατε και τα σχόλια που ειπώθηκαν από τους παρευρισκόμενους.
Μπράβο στον Αντρέα , τον Βαγγέλη και τον Παναγιώτη για την πολύ καλή δουλειά και προετοιμασία που έκαναν.

Με μία λέξη ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

Reaction score
1
Περιμένω με ανυπομονησία την παρουσίαση του Optoma από τον Παναγιώτη.

Φαντάζομαι, θα προηγηθεί ένα pdf που θα περιέχει συνοπτική περίληψη, και στη συνέχεια θα εκδοθεί βιβλίο με αναλυτικά σχόλια.

[STYLE="note"]Υ.Γ: Παναγιώτη μου σε πειράζω. Σε θέλουμε και σε απολαμβάνουμε χορταστικό και χειμαρρώδη, όπως είσαι.[/STYLE]

Reaction score
0

καθως οι προβολεις ακολουθουσαν την...θεωρια της εξελιξης.
Αντιθετα, στο ιδιο διαστημα αλλα sites απο εξωτερικο και εσωτερικο,
"εξυμνησαν" τον π.χ. HD1 αρνουμενοι να δουν τον "τυπο των ηλων".
Κατι που σημερα ολοι βλεπουν και αναγνωριζουν.
Ανδρέα διαφωνώ.
Ο HD1 είχε τα προβλήματά του αλλά σαν μηχάνημα ήταν εξεραιτικό, προσωπικά θεωρώ οτι άλλαξε το τοπίο στην βιντεοπροβολή αναγκάζοντας και τους άλλους κατασκευαστές να ακολουθήσουν έστω κι ένα χρόνο μετά.
Τα προβλήματα - κυρίως χρωματικά - επισημάνθηκαν, κανένας δεν είπε οτι είχε το καλύτερο χρώμα. Γενικά όμως σαν προβολέας, κατά την άποψή μου, ήταν σταθμός, κι απ΄τους ελάχιστους προβολείς που μετά από 3 σχεδόν χρόνια και με την αλλαγή μιάς λάμπας - πάμφθηνης στα 190 € - εξακολουθεί και στέκεται αξιοπρεπέστατα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Ανδρέα διαφωνώ.
Ο HD1 είχε τα προβλήματά του αλλά σαν μηχάνημα ήταν εξεραιτικό, προσωπικά θεωρώ οτι άλλαξε το τοπίο στην βιντεοπροβολή αναγκάζοντας και τους άλλους κατασκευαστές να ακολουθήσουν έστω κι ένα χρόνο μετά.
Τα προβλήματα - κυρίως χρωματικά - επισημάνθηκαν, κανένας δεν είπε οτι είχε το καλύτερο χρώμα. Γενικά όμως σαν προβολέας, κατά την άποψή μου, ήταν σταθμός, κι απ΄τους ελάχιστους προβολείς που μετά από 3 σχεδόν χρόνια και με την αλλαγή μιάς λάμπας - πάμφθηνης στα 190 € - εξακολουθεί και στέκεται αξιοπρεπέστατα.
Μπαμπη, η διαφωνια σου ειναι πληρως αποδεκτη απο εμενα.
Θα ηθελα να επισημανω ομως πως περα απο τα "του χρωματικου"
υπηρχαν σοβαρα προβληματα αποκλισης καθως και-κατι που συνεχιζεται
εως τις ημερες μας-ansi contrast.
Προσωπικα δεν θα τον ονομαζα "σταθμο" αλλα δεν αρνουμαι
πως ειναι ενα, απο τα λιγα, μοντελα εταιρειων που "κρατησαν" στον
χρονο.
Και παλι, η οποια αποψη επανω στο θεμα ειναι καλοδεχουμενη
και θα την σεβαστω σαν να ηταν η δικη μου:444:

Reaction score
0

Μπαμπη, η διαφωνια σου ειναι πληρως αποδεκτη απο εμενα.
Θα ηθελα να επισημανω ομως πως περα απο τα "του χρωματικου"
υπηρχαν σοβαρα προβληματα αποκλισης καθως και-κατι που συνεχιζεται
εως τις ημερες μας-ansi contrast.
Προσωπικα δεν θα τον ονομαζα "σταθμο" αλλα δεν αρνουμαι
πως ειναι ενα, απο τα λιγα, μοντελα εταιρειων που "κρατησαν" στον
χρονο.
Και παλι, η οποια αποψη επανω στο θεμα ειναι καλοδεχουμενη
και θα την σεβαστω σαν να ηταν η δικη μου:444:
Έτσι είναι, ακόμα και καλή σύγκλιση να είχε, όπως ο δικός μου που ήταν μιά χαρά, αν είχες την ατυχία να χρειαστείς Lens Shift τότε την είχες ψιλοάσχημα. Η μισή οθόνη σωστή και η άλλη μισή με ένα pixel απόκλιση το κόκκινο. Και blooming είχε...
Ήταν η πρώτη φορά όμως που βλέπαμε native contrast κοντά στο 15000:1 και μείναμε άφωνοι... Επιτέλους μαύρο! Επιτέλους ουρανός μ' αστέρια κι όχι "τοπίο στην ομίχλη".
Μην το κρίνεις με τα σημερινά δεδομένα, για όταν βγήκε μιλάμε, τότε που το αντίπαλο δέος ήταν ο SONY 50. Για βάλτους δίπλα-δίπλα σήμερα και θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.
Δεν άρεσε σε όλους βέβαια. Κάποιοι, όπως εγώ, τον ερωτεύτηκαν και κάποιοι στραβομουτσούνιασαν. Έτσι είναι όμως, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, όχι μόνο με τους προβολείς αλλά με όλα τα πράγματα που μπαίνει στη μέση και ο υποκειμενικός παράγοντας, το προσωπικό γούστο.
Μακάρι να βελτιώνονται συνεχώς οι επιλογές μας κι ας μην συμφωνήσουμε ποτέ...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Μην το κρίνεις με τα σημερινά δεδομένα, για όταν βγήκε μιλάμε, τότε που το αντίπαλο δέος ήταν ο SONY 50. Για βάλτους δίπλα-δίπλα σήμερα και θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.
Ασε, το εχω κανει(περα απο την φορα που τους ειδαμε μαζι
σε εκεινη την πρωτη παρουσιαση) και η διαφορα ηταν οντως για γελια:137:

abcd

Super Moderator
Reaction score
105.831

Ασε, το εχω κανει(περα απο την φορα που τους ειδαμε μαζι
σε εκεινη την πρωτη παρουσιαση) και η διαφορα ηταν οντως για γελια:137:
Εμ γι αυτό έβγαλε τον 80:126:

Reaction score
47
Re: Απάντηση: Εντυπώσεις από συγκριτικό JVC DLA-HD750 vs Optoma HD82 vs Sony VPL-VW80

Εμ γι αυτό έβγαλε τον 80:126:
Και η jvc Τον 750, ωστε να παραμεινει η ιεραρχια:102:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Μην νομιζετε πως αυτο το thread εχει κλεισει.:601:
Εχει πολυυυυυ πραμα ακομα.
Αρκει να ξετεμπελιασει ο ντρημογιαννος και να...τελειωσει ο Βογιατζακης:126:

Reaction score
1

Αρκει να ξετεμπελιασει ο ντρημογιαννος και να...τελειωσει ο Βογιατζακης:126:

Σκαφάτε, χρησιμοποιείς κάτι εμπνευσμένες εκφράσεις ώρες ώρες. Σιγά μην πω κιόλας: "Με λένε Βογιατζάκη και... μόλις τελείωσα"... :137: :204:

Στα σοβαρά τώρα, να ζητήσω συγγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά έχω απλά πνιγεί το τελευταίο διάστημα... :203:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.552

Σε συγχωρούμε. :114:

Τέλειωνε τώρα. :135::135:

Reaction score
152

αδιαβροχα και ομπρελες να παρουμε; :143:

Staff online

• abcd
  • Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.388
Members