Εντυπώσεις από συγκριτικό JVC DLA-HD750 vs Optoma HD82 vs Sony VPL-VW80

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.178
Απάντηση: Εντυπώσεις από συγκριτικό JVC DLA-HD750 vs Optoma HD82 vs Sony VPL-VW80

Δυστυχώς οι διαφορές που βλέπω στο δικό μου Monitor είναι ΠΟΛΥ μεγάλες και επουδενί δεν αντκατοπτρίζουν και τις διαφορές των μηχανημάτων αλλά και την επιστημονική φωτογράφιση του Δημήτρη.
Βαγγέλη, αυτό αφορά συγκεκριμένες σκηνές ή γενικά;
Έχεις ρυθμίσει το μόνιτόρ σου με τη μέθοδο του zoglair;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από συγκριτικό JVC DLA-HD750 vs

Μη λες υπερβολές βρε. Το θέμα είναι ότι οι ελάχιστες χρωματικές διαφορές, με τον τρόπο που τις ελέγχεις - αξιολογείς, είναι εντελώς υποκειμενικές καθώς το κριτήριο δεν είναι αυτό που πρέπει να παίζει αλλά αυτό που σου αρέσει. Και πίστεψέ με, αυτός ο τρόπος προσέγγισης είναι εντελώς χαϊεντάδικος (και φυσικά λανθασμένος). :126:

...
Ξαναλεω, εδω τα κριτηρια ειναι αντικειμενικα βαση μετρησεων.
Σε περιπτωση που δεν το καταλαβες βρισκεσαι στις βορειες κατηγοριες...:142:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Εντυπώσεις από συγκριτικό JVC DLA-HD750 vs Optoma HD82 vs Sony VPL-VW80

Δεν μου το σχολίασε κανένας αυτό.

Αν είπα μ@λ@κία πείτε το, δεν παρεξηγούμε εγώ:137:

Εξάλλου είμαι καλυμμένος γιατί λέω κάτι για τα μάτια μου:136:
Ειπες, αλλα τι να κανουμε που σ' αγαπαμε...:126:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Από το στόμα μου το πήρες Νίκο -ήταν το πρώτο πράγμα που σκεφτόμουν να ρωτήσω κι εγώ, τώρα που ξαναμπήκα στο θέμα!
Και ο δικός μου ο W5000 έχει ένα δεύτερο φίλτρο όξυνσης -πέρα από το Sharpness του βασικού μενού- κρυμμένο στα ψιλά γράμματα του Advanced Menu. Λέγεται Luma transmission, έχει διαβαθμίσεις από 0-2 και στο 1 είναι πολύ αποτελεσματικό και παράλληλα αρκετά διακριτικό ώστε να είναι αποδεκτό.
Ξέρεις αν στον Optoma το αντίστοιχο φίλτρο Pure Detail έχει διαβαθμίσεις;
Θα το τσεκαρω αυριο και θα σας πω.

Reaction score
15.548

Για τον Sony όλα γνωστά. Μας προβλημάτισε βεβαια που έδινε λάθος πληροφορία Β-W με πηγή το PC κάτι που διορθώθηκε εν μέρει αλλά για μένα ο Sony παραμένει το "ιππικό" που με όλες τι παραμέτρους κοντά στο 95% μπαίνει και κερδίζει τη μάχη. Θα πρέπει να έχεις στραβώσει μαζί του άσχημα για να ζητάς το κάτι παραπάνω, γιατι ένω έχει τις μικρές αδυναμίες του, προσφέρει την πιο ισορροπημένη εικόνα.
Ωραιοτατος ο Βαγγος....εβγαλα και συμπερασμα...:112:

Μια ερωτηση Βαγγελη....

Υπαρχει περιπτωση να ρυθμιστουν οι προβολεις και με player(σε αλλη μνημη του προβολεα)ετσι ωστε να δουμε τις οποιες διαφορες....?
Το λεω αυτο γιατι ειναι ποιο κοντα στην πραγματικοτητα....με την εννοια οτι παιρνεις εναν προβολεα και ενα player και κανεις την δουλεια σου.....τα pcια ειναι για ποιο εξτριμ τυπους...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.178
Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από συγκριτικό JVC DLA-HD750 vs Optoma HD82 vs Sony VPL-VW80

Συμφωνώ Δημήτρη, είναι πολύ κοντά.

Απλώς στην φωτό με το ρολόι που κάποιος είπε εδώ μέσα, ότι δεν

φαίνεται η ώρα, (στον Jvc αν θυμάμαι καλά), δεν ισχύει αυτό.

Σε τέτοιες μικρολεπτομέρειες δεν βγάζεις άκρη από φωτό!
Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό Γιώργο, για διάφορους λόγους. Ένας από τους κυριότερους είναι ότι για ν'ανέβει στο site, η ανάλυση της εικόνας πέφτει από τις 1920 στήλες του BluRay, στις 760.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Βαγγέλη, αυτό αφορά συγκεκριμένες σκηνές ή γενικά;
Έχεις ρυθμίσει το μόνιτόρ σου με τη μέθοδο του zoglair;

Ουτε εγω βλεπω τεραστιες διαφορες.
Ρε συ Βαγγο(προσπερνω προσωρινα το "μωρη" που εγραψες στο μηνυμα
σου αλλα θα σε παρει ο διατανος αργοτερα:137:) για πειραξε λιγο
το μονιτορακι.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.178

Δεν μου το σχολίασε κανένας αυτό.

Αν είπα μ@λ@κία πείτε το, δεν παρεξηγούμε εγώ:137:

Εξάλλου είμαι καλυμμένος γιατί λέω κάτι για τα μάτια μου:136:
Γιώργο μου δε θέλω να μας στεναχωρήσω, αλλά ακόμα κι αν παραβλέψουμε κάποιες άλλες μικροδιαφορές, το Pure Motion από μόνο του βάζει τον HD82 σε άλλη κατηγορία. :142:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.010

Ειπες, αλλα τι να κανουμε που σ' αγαπαμε...:126:
Άμα δεν μου το διασταυρώσει και ο Δημήτρης(max) που έχει τον w5000

ότι την είπα, δεν σε πιστεύω:143::135::143:

Edit: Με πρόλαβες Δημήτρη! Βέβαια εγώ λέω και για την διαφορά τιμής αν αξίζει!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Άμα δεν μου το διασταυρώσει και ο Δημήτρης(max) που έχει τον w5000

ότι την είπα, δεν σε πιστεύω:143::135::143:

Edit: Με πρόλαβες! Βέβαια εγώ λέω και για την διαφορά τιμής αν αξίζει!
Κοιτα τοτε το μηνυμα πανω απο το δικο σου:142:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.178

Ένας-ένας, μη σπρώχνεστε! :142:

Reaction score
15.548

Υπαρχουν διαφορες στις φοτο.......οχι μεγαλες.......
Οι διαφορες δεν ειναι θεμα χρωματος μονο...
Εχουν καποιες διαφορες χρωματος σε συνδιασμο με gamma -φωτεινοτητα-grey scale

Αληθεια.....ο sony με τον optoma στην κινηση ειναι κοντα...?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.178
Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από συγκριτικό JVC DLA-HD750 vs Optoma HD82 vs Sony VPL-VW80

Οι χρωματικές διαφορές δεν νομίζω ότι μπορούν να βγάλουν νικητή. Πρώτον διότι κανείς δεν ξέρει τις πραγματικές συνθήκες και δεύτερον γιατί αντικειμενικά σωστή εικόνα θα δώσει μόνον αυτός που έδωσε την δυνατότητα στους calibrators να τον ρυθμίσουν απολύτως σωστά.
Σωστή κουβέντα αυτή, εμείς βέβαια κρίνουμε πάντα με βάση αυτό που είδαμε κι όχι με βάση τι θα μπορούσε εάν κλπ...

Κι αν το σωστό χρώμα της ταπετσαρίας στην... Εφορία ήταν κάτι αμφιλεγόμενο, περί της ορθής απόχρωσης στα μάγουλα :137: της φορολογούμενης, υπήρξε -νομίζω- ομοφωνία.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.178

Αληθεια.....ο sony με τον optoma στην κινηση ειναι κοντα...?
Κατά τη γνώμη μου Κώστα υπήρξε σαφής υπεροχή του VW80 -στο οριζόντιο panning τουλάχιστον. Και ο HD82 ήταν πολύ καλός, αλλά ο VW80 ήταν... βελούδο!
Σε κατακόρυφο ή διαγώνιο, για να είμαι ειλικρινής δε θυμάμαι πολύ καλά την απόδοση του VW80, αλλά ο HD82 ήταν κι εκεί καλός. Εκεί που υπήρχε χάος απροσμέτρητον, ήταν στην απόσταση των δύο πρώτων από τον HD750.

Reaction score
15.548

Κατά τη γνώμη μου Κώστα υπήρξε σαφής υπεροχή του VW80 -στο οριζόντιο panning τουλάχιστον. Και ο HD82 ήταν πολύ καλός, αλλά ο VW80 ήταν... βελούδο!
Σε κατακόρυφο ή διαγώνιο, για να είμαι ειλικρινής δε θυμάμαι πολύ καλά την απόδοση του VW80, αλλά ο HD82 ήταν κι εκεί καλός. Εκεί που υπήρχε χάος απροσμέτρητον, ήταν στην απόσταση των δύο πρώτων από τον HD750.
Μαλιστα......
Ευχαριστω Δημητριε...

Αναμενομενο οσον αφορα τους μεγαλους.....για τον μικρουλη(οικονομικος)πολυ καλο αυτο με την κινηση...
Πιστευω οτι θα πουλησει αρκετα το πτωμα με βαση την οβερολ του κατασταση απο θεμα on/off-ansi-κινηση..
Απο οτι καταλαβα χτυπαει ψηλα και τα κορυφαια..!!!!με τιμη παρα πολυ καλη και ωραιο ντιζαιν....

Μαλλον του χρονου(στο επομενο μοντελο)θα το ενσωματωση και η jvc το κολπακι...:137:

Πρεπει να βρω χρονο καποια στιγμη να τα δω και εγω....!!!
Κυριακες ειστε εκει....!!!!:116:

Reaction score
8.350

. Εκεί που υπήρχε χάος απροσμέτρητον, ήταν στην απόσταση των δύο πρώτων από τον HD750.
μαλλον το περιμενα αυτο απο τοτε που ειδαμε τον ΣΟΝΥ.Ηθικο διδαγμα:χωρις interpolation
παει ξεβρακωτο πλεον το προβολικο.

Reaction score
15.548

μαλλον το περιμενα αυτο απο τοτε που ειδαμε τον ΣΟΝΥ.Ηθικο διδαγμα:χωρις interpolation
παει ξεβρακωτο πλεον το προβολικο.
Δημητρη η κινηση ειναι ενα κομματι βασικο....
Δεν ξερω αν διαφωνεις...?

Εννοειτε φυσικα οτι δεν φτανει μονο αυτο...
...αλλα εντοπιζετε ποιο ευκολα απο ολο τον κοσμο και φυσικα ειναι λιγοτερο κουραστικη η θεαση με καλη κινηση...
Και ειδικα ....γιατι δεν εχει επισυμανθει απο κανεναν....οτα παιζεις πολλες ιντσες..!!!!Οσο μεγαλωνει η εικονα χρειαζεσαι καλυτερη κινηση...

Στον κινηματογραφο η κινηση ειναι χαλια λογο μεγεθους κατα βαση....

Reaction score
14

ερωτηση ξανα:

Μια χρωματική ρύθμιση σύμφωνα με τα δικά μας γούστα στο 100% του τί θέλουμε ακριβώς να βλέπουμε, πόσο μπορεί να απέχει απο τις ISF ρυθμίσεις που θα λέγαμε οργανικά ότι είναι 100%?

Απο όλα τα screens σύγχρονων ταινιών που έβαλε ο Δημήτρης για εμένα βραχεία κεφαλή παίρνει ο OPTOMA, ενώ στην ταινία του 1962 (Ηow the west was won) ο JVC εχει σωστότερη εικόνα, με καλύτερη σόφτ εικόνα, χωρίς να εχει την οξύτητα των αλλων 2 προβολέων, που δεν ταιριάζει στην ταινία... (ομως εδώ ίσως επειδή όλοι εχουμε δεί παλαιές ταινίες, απο μαυρόασπρες και σε κακές τηλεορασεις με θαμπάδα.. και κακά τρανσφερς, ίσως στο υποσυνήδητο μας εχει μείνει η θαμπή (soft focus) εικόνα σε ταινίες ρετρό... και ετσι υποσυνήδητα η εικόνα που μας πάει ειναι η μη σκληρή...

Σε γενικές γραμμές πάντως απο αυτά που είδα πρό ρυθμίσεων συγκριτικού δεν μπορώ να βγάλω συμπεράσματα, απλά απο οτι ειδα εγώ, απο οτι μπορεσα να δώ απο τα screenshots, και απο οτι ακόμα μου μένει να δώ, ενα συμπέρασμα εχω.

Προβολέα αγοράζεις για να δείς κινούμενη εικόνα και οχι πάτερνς και στατικές φωτό...

Οπότε εδώ θές την καλύτερη απόδοση στην κίνηση.

Εχοντας εναν ικανότατο προβολέα σαν το 81, δεν εχω αμεσο λόγο να αλλάξω προοβλέα. Γιατί θα άλαλζα προβολέα?

Σιγουρα οχι γιατί ο νέος καλύτερος είναι φωτεινότερος, γιατι στο απόλυτο σκοτάδι στο deicated cinema room, που προβάλω δεν χρειάζομαι αμεσα τα περισσότερα lumens.

Σίγουρα οχι γιατί ο νεος καλύτερος εχει περισσότερο μαυρο και περισσότερο contrast... Ι can Live without them...

Θα αλλαζα προβολέα όμως αν είχε την κίνηση του OPTOMA 82 με το pure motion ενεργοποιημένο.

Αλήθεια αυτό μπορείς να το απενεργοποιήσεις? Και Δημήτρη (MAX) τα screenshots σας στον 82, δεν σας εβγαζαν την πράσινη βλακεία που μου εβγαζε εμένα λόγω του scanning του φιλτρου?

Επίσης πρίν βγάλω τελικό συμπέρασμα οφείλω να δώ τον SONY με τον OPTOMA Που κακώς δεν τα βάλατε σε αντιπαράθεση. Πολύ κακώς γιατί αυτό για εμένα είναι ΤΟ ΤΕΣΤ.. λογω καταπληκτικής κίνησης και των δύο!!!!

Νομίζω οτι μόλις το δούμε και αυτό εχουμε ασφαλή συμπεράσματα για τον νικητή!!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.178
Φωτό 9

Και μερικές φωτογραφίες εκτός συναγωνισμού. Πρόκειται για σκηνές που είτε δεν τραβήχτηκαν κι από τους τρεις προβολείς είτε δεν κατάφερα να πετύχω σωστή έκθεση για όλους.

HD750

HD82

VW80

Reaction score
8.350

Και για να ξαναγυρισουμε στο σημαντικο θεμα μας, θα ηθελα να εξετασουμε
και μια αλλη παραμετρο.
Την Παρασκευη βραδυ, και αφου ειδαμε τους προβολεις, ειχαμε μια
μεγαλη συζητηση με καποιον απο εσας(δεν αναφερω το ονομα του
για την περιπτωση που δεν θελει να λαβει μερος στην συζητηση)
σχετικα με το τι ειναι "σωστη εικονα" και το πως αυτη διαφερει
απο την εικονα "που μας αρεσει".
Καταληξαμε πως "ναι μεν αλλα..." για τα περι συζητησης, αλλα παντα,
παντα,καταληγουμε να αγορασουμε αυτο που μας αρεσει.

Και για οσους δεν εχουν καταλαβει ακομα πως μπορουν να διακρινουν
την εικονα που τους αρεσει περισσοτερο, υπαρχει ενας πολυ
απλος τροπος.
Μας το λεει ο ιδιος μας ο οργανισμος.
Οταν βλεπετε 2 εικονες διπλα-διπλα παρατηρειστε σε ποια
απο τις 2 εχετε συνεχως στραμενο το κεφαλι σας, σχεδον
αγνοωντας την αλλη.
Αυτο γινεται παντα σχεδον ανεπαισθητα...:126:

η "σωστη" σε σχεση με την "εικονα που μας αρεσει" ειναι ενα θεμα καθολου τοσο απλο οσο μοιαζει και μπορει κανεις να το διαπιστωσει απο ατερμονες συζητησεις σε ολα τα σοβαρα φορα και δεν αφορα καθολου μονο "αδαεις" της εικονας,οι πιο ισχυρες διχογνωμιες στο AVS πχ,που εχω διαβασει εγω ειναι απο τα εμπειροτερα μελη.
Εγω πιστευω οτι σηκωνει ΠΑΡΑ πολυ νερο η συζητηση.
Το απλουστερο παντως που μπορει ευκολα να πει κανεις ειναι η βασικη διαφορα μεταξυ
αυτων που ομιλωντες την βαρβαρικην λενε "filmlike" και "pop and wow".Το πρωτο αφορα γενικα τα LCOS και το δευτερο τα DLP.Ειναι πχ.πασιφανες κατα τη γνωμη μου οτι οι οπαδοι του εντονου ΑΝΣΙ θελουν αυτο το pop and wow,εμενα φυσικα μου αρεσει το πρωτο.Η διαφορα αυτη δεν ειναι θεμα ρυθμισεων.Ειναι θεμα τεχνολογιας και δεν εχει κατα τη γνωμη μου "σωστο" και "λαθος".

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.143
Members
38.661
Νεότερο μέλος
APOSTOLOS TSAPAS