Εντυπώσεις από το Hi End AVShow 2013

Reaction score
877
Δυό λόγια κι από μένα...
................................................................................................................................
Και κάτι τελευταίο, χωρίς ονόματα (κι ας φωνάζει ο κου-φου). Όταν διπλοκαλωδιώνουμε ένα ηχείο, βγάζουμε τους βραχυκυκλωτήρες, δεν τους αφήνουμε βιδωμένους στη θέση τους. Αν θέλουμε να αυτό-αποκαλούμαστε επαγγελματίες δηλαδή. Διότι, επαγγελματισμός δεν είναι να φροντίζουμε την πραμάτεια μας, μη τυχόν μας πάρουν χαμπάρι και μας ξεφωνίσουν και μας κάνουν ρόμπα. Επαγγελματισμός είναι να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά και για τους πελάτες που δεν ξέρουν και πολλά – πολλά, αλλά μας εμπιστεύονται, και μας δίνουν τα ωραία τους λεφτά, που είναι το ψωμί μας......Και του χρόνου!
το είδα κι εγώ... δεν θέλω να πιστεύω πως το έκανε κάποιος άσχετος... θα το ξέχασαν μέσα στη φρενίτιδα του στησίματος...

Αλλά αν το καλοσκευτούμε, μήπως κάνει κάποια διαφορά αν βραχυκλώσουμε τις μπόρνες του ηχείου μεταξύ τους η χρησιμοποιήσουμε έναν πιο 'μεγάλο' βραχυκυκλωτήρα (άλλο ένα ζεύγος καλώδια) από τις μπόρνες του ενισχυτή προς το ηχείο γι αυτόν τον σκοπό??

Η έννοια της διπλοκαλώδίωσης (κατά προσωπική άποψη) είναι στείρα και χωρίς ουσία..

Η ύπαρξη των πολλαπλών ακροδεκτών σ' ένα ηχείο έχει υπόσταση μόνο για δι-(η τρι) ενίσχυση...

Last edited:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Όταν διπλοκαλωδιώνουμε ένα ηχείο, βγάζουμε τους βραχυκυκλωτήρες, δεν τους αφήνουμε βιδωμένους στη θέση τους.
Αυτή είναι η άποψή σου, Costas Coyias...
Γιατί δεν σέβεσαι μία διαφορετική άποψη που υποστηρίζει ότι βραχυκυκλωτήρες & διπλοκαλωδίωση ταυτόχρονα δίνουν καλύτερο PRaT;;

Γνωρίζεις ότι σε κάποια συστήματα βοηθάει πολύ να παίζουν τα ηχεία εκτός φάσης;
Αλλού συμφέρει να βγάζει βραχυκυκλωτήρες ώστε να μην παίζει καθόλου το tweeter και μετά το φέρνεις με ασημένια καλώδια.
Σε άλλο σπίτι είδαμε μεγάλη διαφορά φέρνοντας το ένα ηχείο στη μέση του σαλονιού και το άλλο στο υπνοδωμάτιο των μεγάλων (στο παιδικό χάναμε βάθος στερεοφωνικής).

Το χόμπυ είναι εξαιρετικά απρόβλεπτο - δεν υπάρχουν κανόνες και δεν μπορείς να ξέρεις τίποτα αν δεν ακούσεις.
Και στο έχω ξαναπει: Ώταν γυναισε απωλητως σταιναχορης τα μαιλει με δυαφωραιτηκι άπωπσοι.
Μη με αναγκάσεις να επανέλθω!

Θα κλείσω την καίρια - όπως πάντα - παρέμβασή μου με βίδεο που, πιστεύω, ταιριάζει απόλυτα σε CC, EAR και Zapanti:

Spread the hi-end love! :tongue:

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Την Κυριακή σας χάζεψα όλους... καλά υπερβάλλω, σχεδόν όλους. Αφού έμπλεξα μαζί σας είπα να κάνω ένα πέρασμα και το ομολογώ, είστε τρελοκομεία, για δέσιμο λέμε :drinks:
Αρκετά συστήματα μου άρεσαν, κάποια δεν υπάρχει περίπτωση να αποκτήσω ούτε και αν μαζέψω τους μισθούς έως το τέλος της ζωής μου.
Αφού δέχθηκα πολλαπλές σφαλιάρες στο άκουσμα των τιμών, στάθηκα σε αυτά που θα μπορούσα να αποκτήσω σε κανα δυο χρόνια, σιγά σιγά.
Θα ξεκινήσω από τους Έλληνες κατασκευαστές, σε όσους δε θυμάμαι την εταιρεία, θα περιγράψω τι είχαν και εσείς θα με βοηθήσετε, ελπίζω:
Τσακιρίδης, ενδιαφέρουσα εμφάνιση μηχανημάτων, ευγενικοί άνθρωποι. Ήχος; Θα ήθελα να τα ξανακούσω και με διαφορετικές επιλογές,
Έλληνες, η αφίσσα είχε μία τίγρη, ένα μικρό ηχείο πάνω σε άλλο μικρό, με "ταινία" , επίσης ενδιαφέρουσες κατασκευές, μακάρι να ήταν εφικτό να τα δοκιμάσω με τους Τσακιρίδης
Έλληνες, δίπλα στην Τσακιρίδης, έπαιζαν με Τσακιρίδης, μου φάνηκε περίεργος ο σχεδιασμός τους, έχει λογική θα μου πείτε, ιδιαίτερος ήχος, ασυνήθιστος για τα δικά μου ακούσματα. Ευχαρίστως θα τα δοκίμαζα και πάλι σε ελεγχόμενες συνθήκες.
Από τους αλλοδαπούς κατασκευαστές, θα ήθελα να ξανακούσω τα Focal, όχι όμως κάτι τεράστια αλλά αυτά που είχαν ξύλο στο μεγάφωνο τους ή κάτι τέτοιο, είναι νέα σειρά είπαν.

Σε αυτό το σημείο να σταθώ σε ένα δωμάτιο που μου έκανε εντύπωση όχι μόνο ο ήχος του αλλά αυτά που ειπώθηκαν μεταξύ του πωλητή και του ανθρώπου που συζητούσαν και έτυχε να ακούσω:
"-Πελάτης: Νομίζω ότι έχετε το καλύτερο ήχο που έχω ακούσει μέχρι τώρα,
-Πωλητής: Σας ευχαριστώ, πράγματι είναι ένα εύηχο σύστημα αλλά υπάρχουν και άλλα εδώ μέσα που, υπό άλλες συνθήκες, μπορεί και να είναι πολύ καλύτερα. Προτιμήσαμε να παρουσιάσουμε ένα σύστημα που θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε αυτό το χώρο και με μία ελάχιστη φροντίδα στο δωμάτιο να σταθεί δίπλα στα μεγαθήρια που υπάρχουν γύρω μας. Άλλωστε πιστεύουμε ότι σε ένα μέσο οικιακό χώρο μπορεί κάποιος ν' απολαύσει τη μουσική του χωρίς να ξοδέψει μία περιουσία,
-Πελάτης: Πόσο έχει το σύστημα;
Περιμένω ν' ακούσω κάποιο ποσό, μικρότερο μεν από τα B&W που έπαιζαν δίπλα, αφού άκουσα τι είπε ο πωλητής, αλλά δεν περίμενα ν ακούσω την τιμή του συστήματος να ήταν, σχεδόν, όσο τα Β&W από μόνα τους!

Πολύ όμορφος ήχος, δε μου αρνήθηκαν να ακούσω για περίπου ένα τέταρτο που έμεινα εκεί μέσα τίποτα, αρκεί να μην τους πείραζα τη cd-οθήκη τους. Με άφησαν να εξετάσω τα ηχεία, να πειράξω τον ενισχυτή, το τηλεχειριστήριο του αλλά με τίποτα να πειράξω τα cd τους.
Μου φάνηκε ιδιαίτερα ευαίσθητος με τους δίσκους του ο πωλητής και όταν του το είπα, απάντησε: "Έχασα τρια δισκάκια σε 2 ημέρες, σήμερα επιτρέψτε μου να μην αφήσω κανένα να πλησιάσει, πείτε μου τι επιθυμείτε και θα σας το παίξω αρκεί να το έχω ή να έχω κάτι παρόμοιο"
Στο δωμάτιο αυτό είχε ένα διάφανο έπιπλο για τη στήριξη των μηχανημάτων.
Δε ξέρω αν με κέρδισε μόνο ο ήχος του συστήματος, δε ξέρω αν με κέρδισε η τιμή του συστήματος αλλά ξέρω ότι με κέρδισε ο χαρακτήρας του ανθρώπου, η επίδειξη σεμνότητας, όταν είπε "υπάρχουν και άλλα εδώ μέσα που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να παίζουν καλύτερα" ;)

Πάντως, αν είχα χρήματα περισσευούμενα (αν και ο ήχος στο δωμάτιο με το διάφανο έπιπλο μ' έβαλε σε σκέψεις για το κατά πόσο χρειάζονται παραπάνω χρήματα για ένα καλό σύστημα) θα αγόραζα το σύστημα στο δωμάτιο με κάτι λάμπες και κάτι ηχεία που είχαν πίσω τους μία 4αδα από μεγάφωνα :D

Reaction score
7.891
Η εταιρία με την τίγρη είναι η SPL με καταπληκτικά κομμάτια. Αναφέρθηκε και αλλού. Ο "κύριος πρόεδρος" κατά κόσμον Σταύρος Πιτιακούδης, έδειξε γνώσεις, διάθεση και χαμόγελο. Δέχθηκε τα εύσημα πολλών επισκεπτών μπροστά στα μάτια μου.

Αυτός γλυκός άνθρωπος δίπλα στα B&W είναι μάλλον (δεν είμαι σίγουρος πως είχε λάμπες) ο Αντώνης Χατζηκωνσταντής της Step Com, γνωστός για το ήθος του, τις γνώσεις και τη σεμνότητά του. Και λίγα είπες για αυτόν. Αλήθεια, τι σε κάνει να πιστεύεις πως ένας Hegel πρέπει να κοστίζει λιγότερο από ένα αντίστοιχο Classé;

Last edited:

Reaction score
1.788
Η αυλαια επεσε , οι εντυπωσεις πολλες . Σημασια εχει οτι ακομα μια φορα ο θεσμος του συγκεκριμενου event μας φερνει ολους πολυ κοντα . Να ειμαστε καλα να βρεθουμε ολοι μαζι και του χρονου [το ολοι μαζι στην κυριολεξια] .

Θελω να ευχαριστησω ολα τα παιδια που εμειναν κοντα μας το βραδυ της Κυριακης στο μαζεμα του δωματιου, γιατι οπως καταλαβαινετε μετα απο 3 μερες η κουραση δεν ηταν και λιγη.
Ευχαριστω τον Παντελη [brego] που ειχε την πολυ δυσκολη αποστολη να φερει το καροτσι απο το υπογειο και να κανει σλαλομ μεσα στον κοσμο μεχρι την πορτα του δωματιου .Επισης τον Κωστα Παπα που μεχρι την τελευταια στιγμη ηταν εκει .

Παιδια και του χρονου !!

Reaction score
1.815
Και του χρόνου το περίπτερο του AVSite να φιλοξενήσει ακόμη περισσότερες DIY κατασκευές, που θα κάνουν πάλι πάταγο όπως έκαναν και φέτος!:thumbsup:

Last edited:

Reaction score
1.788
Ρε σεις ποιός μπήκε με τον λογαριασμό του sudoku;:D

Υ.Γ.
Πάντως είχαν πολύ γέλιο οι αντιδράσεις όταν μάθαιναν ποιανού είναι το πικαπ και οι δίσκοι..
καλε κυριε εσεις με πικαπιο; παλι καλα που με το κοψιμο του ιμαντα δεν καρφωσε βαλβιδες!:p

Reaction score
488
Εμενα μου αρεσαν πιο πολυ τα Lamm με τα Horning καθως και το υβριδικο της Einstein ( μπορω να πω πιο πολυ απο ολα , καθως ειχε αναλυση-λεπτομερεια και γλυκυτητα και καλο μπασο , ολα μαζι στο ιδιο πακετο ) ,
ενας αλλος ενισχυτης που ηταν πολυ αξιολογος , ηταν με μια 211 στο καθε καναλι ( SE βεβαια ) , ενος Ελληνα κατασκευαστη ( στο δωματιο της Ακουστικη Κρητης ) που παρολο που δεν ειχε αναδραση ειχε το μπασακι του και τα πριμα του και εναν αναλυτικο και ευχαριστο ηχο .
Επισης πολυ καλα επαιζε και ο ενισχυτης του Τακη ( Takis6C33 ) η Methexi ,στο δωματιο του AVSite , οταν επαιζε με Transport/DAC ειχε δυνατα και περιγραφικα μπασα με δυναμη και ατακα αλλα καπως μια ελαφρια σκληραδα στις μεσαιες , με πικαπ εξαφανιστηκε αυτη η σκληραδα και ειχε εναν ηρεμο και γλυκο ηχο που σου χαιδευε τα αυτια , βεβαια δεν ειχε τα δυναμικα που ειχε οταν επαιζε με Transport/DAC .

Reaction score
4
Λογω της συντομης παραμονης μου στην εκθεση η ολιγολεπτη ακροαση στα δωματια των εκθετων δεν με βοηθησε να αποκρυσταλλωσω αποψη σε αρκετα set up.
Αυτα που μου εκαναν εντυπωση και να καθησω παραπανω ηταν τα Lamm με τα Ηorning,
τα PMC σειρας Fact,τα SPL, τα Geometric, τα Vadersteen για την γλυκυτητα τους,το δωματιο με τα Quadral και με λαμπατη ενισχυση, αλλα μεγαλη εντυπωση μου εκανε
ο Leben με τα PMC twenty•24 που φαινοταν να οδηγουνται αρκετα καλα και για το τελευταιο θα ηθελα να μου πειτε κι εσεις
την γνωμη σας

Reaction score
666
ο Leben με τα PMC twenty-24 που φαινοταν να οδηγουνται αρκετα καλα και για το τελευταιο θα ηθελα να μου πειτε κι εσεις
την γνωμη σας
Είχα ακούσει τα PMC OB1i με Bryston BP26 προ & Bryston 4BSST2 τελικό και πηγή το cd Bonnec στο μαγαζί του αντιπρόσωπου. Το άκουσμα ήταν πολύ αναλυτικό και κουραστικό θα έλεγα σε μακρόχρονες ακροάσεις. Πίστεψα ότι έφταιγαν οι Bryston γι' αυτό.

Όμως αφού άκουσα στην έκθεση τον Leben CS 600 με τα PMC twenty-24, κατάλαβα ότι τα ηχεία της PMC δεν είναι του γούστου μου.
Τονίζονταν σε έντονο βαθμό τα συριστικά. Ζήτησα από τον άνθρωπο να μου βάλεi ένα cd δικό μου κι άκουσα ένα μόνο κομμάτι το "A Griselda" από το cd "Fronteres" του Josep Tero. Επειδή έχω παρακολουθήσει τον τραγουδιστή αυτόν και live και τον έχω γνωρίσει προσωπικά και το cd μου το έχει χαρίσει ο ίδιος, δεν ακούγεται έτσι η φωνή του με τίποτα, δηλ. τονισμένα συριστικά.

Το συμπέρασμα είναι προσωπικό και σε καμμιά περίπτωση δεν αποτελεί γενίκευση.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
θελω να πω κ να γραψω τοσα πολλα, αλλα δεν εχω δυστυχως χρονο...παντως αυτο που απολαυσα περισσοτερο, ηταν που βρεθηκαμε ολοι απο κοντα, τα ειπαμε, πειραχτηκαμε, φαγαμε, ηπιαμε κ περασαμε ομορφα.. Πανω απ ολα!

Reaction score
4
Όμως αφού άκουσα στην έκθεση τον Leben CS 600 με τα PMC twenty-24, κατάλαβα ότι τα ηχεία της PMC δεν είναι του γούστου μου.
Τονίζονταν σε έντονο βαθμό τα συριστικά. Ζήτησα από τον άνθρωπο να μου βάλεi ένα cd δικό μου κι άκουσα ένα μόνο κομμάτι το "A Griselda" από το cd "Fronteres" του Josep Tero. Επειδή έχω παρακολουθήσει τον τραγουδιστή αυτόν και live και τον έχω γνωρίσει προσωπικά και το cd μου το έχει χαρίσει ο ίδιος, δεν ακούγεται έτσι η φωνή του με τίποτα, δηλ. τονισμένα συριστικά.

Το συμπέρασμα είναι προσωπικό και σε καμμιά περίπτωση δεν αποτελεί γενίκευση.
Δεν το προσεξα αυτο που λες ισως εχεις δικιο
Στις μεσαιες και στα χαμηλα πως σου φανηκαν υπηρχε σωμα; Γιατι αυτο με εντυπωσιασε

Reaction score
666
Δεν το προσεξα αυτο που λες ισως εχεις δικιο
Στις μεσαιες και στα χαμηλα πως σου φανηκαν υπηρχε σωμα; Γιατι αυτο με εντυπωσιασε
Το χαμηλό ακούγεται διαφρετικά από αυτό των bass reflex σχεδιάσεων. Υπήρχε σώμα στα χαμηλά, αν και από λάμπα οδηγούμενο.
Οι μεσαίες είχαν λιγότερη παρουσία από αυτό που έχω συνηθίσει να ακούω.

Reaction score
390
Λογω της συντομης παραμονης μου στην εκθεση η ολιγολεπτη ακροαση στα δωματια των εκθετων δεν με βοηθησε να αποκρυσταλλωσω αποψη σε αρκετα set up.
Αυτα που μου εκαναν εντυπωση και να καθησω παραπανω ηταν τα Lamm με τα Ηorning,
τα PMC σειρας Fact,τα SPL, τα Geometric, τα Vadersteen για την γλυκυτητα τους,το δωματιο με τα Quadral και με λαμπατη ενισχυση, αλλα μεγαλη εντυπωση μου εκανε
ο Leben με τα PMC twenty•24 που φαινοταν να οδηγουνται αρκετα καλα και για το τελευταιο θα ηθελα να μου πειτε κι εσεις
την γνωμη σας
Επισκέφθηκα την έκθεση την Κυριακή το πρωί.
Κατά την ταπεινή μου άποψη,από τα προσιτά συστήματα,εκείνο που άξιζε περισσότερο,ήταν αυτό με τα PMC twenty-24.Θεωρώ το στήσιμο του πολύ καλό για τον δεδομένο χώρο.
Απο τα υπόλοιπα κατά σειρά αξιολόγησης μου άρεσαν τα acapella,quad(μεμβράνες) και τα μικρά SPL.
Αδιάφορο με άφησαν τα πολύ ακριβά συστήματα για διάφορους λόγους που έχουν ήδη αναφερθεί απο άλλα μέλη του forum.
Πάντως αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα,είναι το γεγονός, ότι υπάρχει μια σημαντική ομοιογένεια και συμφωνία στις απόψεις των περισσοτέρων μελών,για την απόδοση των συστημάτων που ακούσαμε.

Reaction score
3.967
Αυτά είναι τα ωραίαααα!!
Απο που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις και τι να γράψεις???
Τα φιλαράκια, οι καφέδες και τα πειράγματα πάνω στα φαηά, ήταν το πρώτο πλάνο.
Νικητής ο Βου Μου, μακράν!!
Εντυπωσιακός ο αριθμός των εκθεμάτων -για τις μέρες που διάγουμε- και η καλή διάθεση!!!
Μεγάλος ο κόπος και η προσπάθεια όλων των εκθετών, αλλά και πολλά τα περιθώρια βελτίωσης για τις Εκθέσεις που θάρθουν.

Reaction score
110
Βρε μπουτια αλλα λεω αλλα μου λες......
Δεν μιλησα για τον χωρο μου (ο οποιος και αυτος εχει σοβαρα προβληματα) μιλησα γενικα.
Μακαρι καποιοι να ειχαν στο σπιτι τους τον χωρο που ηταν στημενα τα wilson!!
Σας αρεσε ο ηχος λοιπον ενος τετοιου πανακριβου συστηματος?,απλο ειναι.

Μανο καλημερα,τι δεν σου αρεσε?
Αντώνη τα έχω ακούσει πρόσφατα στημένα σε σπίτι με ένα ενισχυτή Boulder 3060 και ακόμα να συνέλθω... το δωμάτιο δεν είχε σχεδόν καθόλου ηχητικές παρεμβάσεις αλλά ήταν ένα πολύ καλό δωμάτιο σε διαστάσεις και διαρίθμηση... ο ήχος ήταν καταπληκτικός. Το ηχείο έχει αγοραστεί από την Γερμανία πριν την μεταβίβαση της αντιπροσωπίας...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef