Επιλογή ηχείων συνδυαστικά με B&W PV1

Reaction score
4
Δαπεδου με 2 γουφερ 6.5" και πανω.
Εναλλακτικη προταση εκτος απο τα Klipsch που προτεινα πιο πανω (προταση που εγινε για δυο λογους, 1ον για τα διπλα 8ιντσα γουφερ και 2ον γιατι λογω της αυξημενης ευαισθησιας τους θα μπορει να τα οδηγησει ευκολα σε ικανοποιητικες σταθμες ο ενισχυτης) ενα ζευγαρι μεταχειρισμενα Audio Spectrum Artemis (εχω δει αγγελιες εδω προσφατα)
Καταλαβαίνω απόλυτα το σκεπτικό σου όμως πραγματικά μου είναι αδύνατο να τοποθετήσω τόσο ογκώδη ηχεία παρά την επιφάνεια του χώρου για λόγους που δεν άπτονται απαραίτητα λογικής. Για το λόγο αυτό ανέφερα πως είμαι προετοιμασμένος για εκπτώσεις στην ποιότητα αλλά επιθυμώ μια σαφώς καλύτερη κατάσταση από την τωρινή.

Αν τελικά κατεβάζοντας τα δυο μπροστινά M1 στο σωστό ύψος ακρόασης επιτυγχάνω το καλύτερο δυνατό για το χώρο μου θα απογοητευτώ διότι ήλπιζα σε κάποια συνδυαστική λύση με αποδεκτά αποτελέσματα.

Reaction score
4
Αν θέλεις οπωσδήποτε να βάλεις ηχεία βάσης,σκέψου τα Dali Zensor 3 και τα Focal Chorus 807 V
Dali skroutz
Focal skroutz
Μια χαρά ηχεία είναι(για πιο μικρούς χώρους βέβαια και μικρότερες αποστάσεις ακρόασης είναι πολύ πιο σωστά όπως ειπώθηκε και παραπάνω)αλλά αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή τί να λέμε?
Δεν ξέρω βέβαια αν για τα b speakers έχεις τη δυνατότητα να ρυθμίσεις άλλο cross γιατί σίγουρα έχουν άλλες δυνατότητες από τα Μ1 κατεβαίνοντας πιο χαμηλά!
Ο ενισχυτής έχει (τουλάχιστον με τα όσα καταλαβαίνω εγώ) άλλη ρύθμιση για το crossover για την επιλογή stereo 2.1 εν σχέση με όλες της υπόλοιπες (5.1). Συνεπώς επιλέγοντας 2.1 απλά εναλλάσσεσαι από τα A στα Β (για τα εμπρός δηλαδή) και λογικά λειτουργεί ορθά.

Τα 2 που προτείνεις είναι σίγουρα στην κατηγορία που θα μου άρεσε. Μπορεί να φανεί χαζό αλλά η τιμή που βλέπουμε αναφέρεται σε ζεύγος ή σε μεμονωμένο τεμάχιο ;

Πως πιστεύεις πως συγκρίνονται τα 2 αυτά με όσα μου έχουν ήδη προτείνει όπως Tannoy Precision 6.1 και Triangle Color Bookshelf ή αυτά που έχω διαβάσει B&W 685, KEF IQ30, B&W XT2.

Για επιδαπέδια λεπτά μου έχει γίνει μια αναφορά για τα CERATEC τα οποία εμφανισιακά και χωροταξικά με καλύπτουν αλλά δεν έχω ιδέα πως συμπεριφέρονται εν σχέση με τα bookshelf.

Reaction score
4
Αν θέλεις οπωσδήποτε να βάλεις ηχεία βάσης,σκέψου τα Dali Zensor 3 και τα Focal Chorus 807 V
Dali skroutz
Focal skroutz
Μια χαρά ηχεία είναι(για πιο μικρούς χώρους βέβαια και μικρότερες αποστάσεις ακρόασης είναι πολύ πιο σωστά όπως ειπώθηκε και παραπάνω)αλλά αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή τί να λέμε?
Δεν ξέρω βέβαια αν για τα b speakers έχεις τη δυνατότητα να ρυθμίσεις άλλο cross γιατί σίγουρα έχουν άλλες δυνατότητες από τα Μ1 κατεβαίνοντας πιο χαμηλά!
Ο ενισχυτής που έχω ήτοι DENON AVR-2308 (https://www.cnet.com/products/denon-avr-2308/specs/) είναι ικανός να λειτουργήσει ορθά με τα προαναφερθέντα ; Διότι για τα ηχεία της DYNAUDIO μου έχουν πει πως δεν θα τα καταφέρει ...

Παρεμπιπτόντως τα DYNAUDIO AUDIENCE 52 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία ;

Reaction score
2.288
Καταλαβαίνω απόλυτα το σκεπτικό σου όμως πραγματικά μου είναι αδύνατο να τοποθετήσω τόσο ογκώδη ηχεία παρά την επιφάνεια του χώρου για λόγους που δεν άπτονται απαραίτητα λογικής. Για το λόγο αυτό ανέφερα πως είμαι προετοιμασμένος για εκπτώσεις στην ποιότητα αλλά επιθυμώ μια σαφώς καλύτερη κατάσταση από την τωρινή.

Αν τελικά κατεβάζοντας τα δυο μπροστινά M1 στο σωστό ύψος ακρόασης επιτυγχάνω το καλύτερο δυνατό για το χώρο μου θα απογοητευτώ διότι ήλπιζα σε κάποια συνδυαστική λύση με αποδεκτά αποτελέσματα.
Οι λυσεις που σκεφτεσαι θα δωσουν μια μικρη βελτιωση αλλα και παλι το αποτελεσμα δεν θα ξεφυγει και πολυ απο τον ηχο του τρανζιστορ.
Λυσεις σε ηχεια βασης υπαρχουν αλλα ξεφευγουν πολυ σε κοστος (και οσα δεν ειναι ενεργα θελουν και πολυ δυνατοτερο ενισχυτη απο αυτον που εχεις).

Last edited:

Timaras

Reaction score
2.153
Η τιμή των Dali είναι ζεύγους.Το ίδιο ισχύει και για τα Focal πιστεύω χωρίς όμως να το αναφέρει.(πάρε τηλ. για διευκρινήσεις)

Τα ηχεία που σου πρότειναν είναι παραπλήσιων χαρακτηριστικών με αυτά που πρότεινα εγώ.Αν μπορούσες να ακούσεις κάποια από αυτά θα έβγαζες κάποιο "πιο ασφαλές" συμπέρασμα (στο σαλόνι σου θα ακουστούν διαφορετικά) αλλά μια ιδέα για το χαρακτήρα της κάθε εταιρίας θα την έχεις.
Τα Ceratec δεν τα ξέρω.
Καλύτερα να πας σε εταιρίες γνωστές.
Προσοχή!Επειδή δεν τα ξέρω εγώ δε σημαίνει ότι δεν είναι καλά ή γνωστά έτσι?
Μπορεί να μην τα ξέρω εγώ μόνο!

Reaction score
4
Αν τα ογκωδη ηχεια δαπεδου ειναι εντελως απαγορευμενα τοτε η μονη εναλλακτικη που βλεπω σε λογικο κοστος ειναι αυτη:
http://www.ebay.com/itm/PAIR-KLIPSC...495943?hash=item3d1727e687:g:qygAAOSwiylXC5vq
Όντως από άποψη τιμής είναι καλά, από εμφάνιση δεν τρελαίνομαι (δεν κολλάμε εκεί εννοείται) όμως θα με ενδιέφερε και πάλι πως συγκρίνονται και πάλι σε σχέση με τις αρχικές προτάσεις που έχω αναφέρει ή και με αυτά που προτείνει ο Timaras.

Reaction score
2.288
Όντως από άποψη τιμής είναι καλά, από εμφάνιση δεν τρελαίνομαι (δεν κολλάμε εκεί εννοείται) όμως θα με ενδιέφερε και πάλι πως συγκρίνονται και πάλι σε σχέση με τις αρχικές προτάσεις που έχω αναφέρει ή και με αυτά που προτείνει ο Timaras.
Με 96db ευαισθησια ειναι τα μονα που βλεπω οτι θα μπορεσουν να γεμισουν τον χωρο σου πριν τελειωσει καταιδρωμενος ο ενισχυτης σου και ειναι απο τα λιγα "bookshelf" της κατηγοριας που ουσιαστικα δεν ειναι σχεδιασμενα για μικρους χωρους.
Θα τα χαρακτηριζα floοrstanders που τους εχουν κοψει το κατω μερος.

Last edited:

Reaction score
4
Με 96db ευαισθησια ειναι τα μονα που βλεπω οτι θα μπορεσουν να γεμισουν τον χωρο σου πριν τελειωσει καταιδρωμενος ο ενισχυτης σου και ειναι απο τα λιγα "bookshelf" της κατηγοριας που ουσιαστικα δεν ειναι σχεδιασμενα για μικρους χωρους.
Θα ελεγα οτι ειναι floοrstanders που τους εχουν κοψει το κατω μερος.
Αν δεν σε πειράζει μπορείς να μου εξηγήσεις τον τρόπο αξιολόγησης των db εν σχέση με το χώρο που διαθέτω. Πως επηρεάζεται η απόδοση με την αύξηση ή μείωση των db ευαισθησίας. Ευχαριστώ.

Reaction score
2.288
Χονδρικα:
Η μετρηση της εντασης ειναι λογαριθμικη και μετριεται σε db ανα watt ανα μετρο.
Σε καθε διπλασιασμο ισχυος εχουμε αυξηση εντασης 3db, σε καθε διπλασιασμο αποστασης εχουμε μειωση εντασης 6db.
O ανθρωπινος εγκεφαλος αντιλαμβανεται ως διπλασια ενταση την διαφορα των 10db.

Ενα ηχειο με ευαισθησια 89db πχ χρειαζεται 4 φορες μεγαλυτερη ισχυ για να παιξει στην ιδια ενταση με ενα ηχειο με ευαισθησια 95db (στην ιδια αποσταση).
Ενα ηχειο που χρειαζεται 100w για να παιξει σε μια συγκεκριμενη ενταση στα 2 μετρα, θα χρειαστει 400w για να παιξει στην ιδια ενταση στα 4 μετρα.

Πρακτικα η διαφορα αναμεσα σε μια θεση ακροασης 2 μετρων (που θεωρειται τυπικη για ενα μικρο χωρο) και μια θεση ακροασης 4 μετρων ειναι 6db εντασης (4πλασια ισχυς) χωρις να συνυπολογισουμε φυσικα την επιδραση του ογκου του χωρου η οποια εχει αντικτυπο στις χαμηλες συχνοτητες και υπολογιζεται ανεξαρτητα απο την αποσταση ακροασης.

Ενα ηχειο με υψηλη ευαισθησια θα μπορεσει να ανταπεξελθει στον μεγαλυτερο χωρο πολυ πιο ευκολα απο ενα ηχειο με χαμηλοτερη ειδικα οταν οδηγουνται απο εναν ολοκληρωμενο πολυκαναλο μεσης (και δεδομενης) ισχυος.

Reaction score
4
Χονδρικα:
Η μετρηση της εντασης ειναι λογαριθμικη και μετριεται σε db ανα watt ανα μετρο.
Σε καθε διπλασιασμο ισχυος εχουμε αυξηση εντασης 3db, σε καθε διπλασιασμο αποστασης εχουμε μειωση εντασης 6db.
O ανθρωπινος εγκεφαλος αντιλαμβανεται ως διπλασια ενταση την διαφορα των 10db.

Ενα ηχειο με ευαισθησια 89db πχ χρειαζεται 4 φορες μεγαλυτερη ισχυ για να παιξει στην ιδια ενταση με ενα ηχειο με ευαισθησια 95db (στην ιδια αποσταση).
Ενα ηχειο που χρειαζεται 100w για να παιξει σε μια συγκεκριμενη ενταση στα 2 μετρα, θα χρειαστει 400w για να παιξει στην ιδια ενταση στα 4 μετρα.

Πρακτικα η διαφορα αναμεσα σε μια θεση ακροασης 2 μετρων (που θεωρειται τυπικη για ενα μικρο χωρο) και μια θεση ακροασης 4 μετρων ειναι 6db εντασης (4πλασια ισχυς) χωρις να συνυπολογισουμε φυσικα την επιδραση του ογκου του χωρου η οποια εχει αντικτυπο στις χαμηλες συχνοτητες και υπολογιζεται ανεξαρτητα απο την αποσταση ακροασης.

Ενα ηχειο με υψηλη ευαισθησια θα μπορεσει να ανταπεξελθει στον μεγαλυτερο χωρο πολυ πιο ευκολα απο ενα ηχειο με χαμηλοτερη ειδικα οταν οδηγουνται απο εναν ολοκληρωμενο πολυκαναλο μεσης (και δεδομενης) ισχυος.
Ευχαριστώ για την επεξήγηση, σύντομη και κατανοητή που βοηθά πολύ κάποιον σαν κι εμένα που δεν έχει πολλές γνώσεις επί του θέματος.

Συνεπώς θα πρέπει να αξιολογηθούν τα ηχεία με βάση αυτή την τιμή δηλαδή της ευαισθησίας σε db. Τα ηχεία της Klipsh φαίνονται να υπερέχουν και διαβάζοντας ολίγα για αυτά έχω την απορία αν πρόκειται για ηχεία ξερά με ένταση ή αν παράλληλα συνδυάζουν και ποιότητα τηρουμένου των αναλογιών χαμηλού κόστους. Πάντα σε σχέση με τις όποιες άλλες επιλογές έχουν προταθεί.

Ο ενισχυτής δίνει επιλογές για crossover με το sub στα 40-60-80-90-100-110-120-150-200-250Hz. Τα Μ1 έχουν ως χαμηλότερη συχνότητα τα 80Hz και αυτή είναι παρούσα ρύθμιση του crossover. Στην περίπτωση των Klipsh λογικά θα ρυθμίζαμε την τιμή σε 40Hz ώστε να επιτρέπεται η λειτουργία τους στο πλήρες εύρος τους. Αλλά αυτό δεν αφορά τα μπάσα ουσιαστικά. Αυτό που δεν καταλαβαίνω απόλυτα είναι τι γίνεται με τις μεσαίες.
[DOUBLEPOST=1484602308][/DOUBLEPOST]Επίσης κάνοντας μια πιο ρεαλιστική μέτρηση της θέσης ακρόασης εν σχέση με την κάτοψη που παρουσίασα είναι κοντινότερη στα 3,50 - 3,60μ που προφανώς είναι ευμενέστερη.

Reaction score
2.288
Η ευαισθησια απο μονη της δεν μπορει να ειναι το μοναδικο κριτηριο.
Απλα τυχαινει και τα συγκεκριμενα ειναι παρα πολυ καλα ΚΑΙ επιπλεον και ευαισθητα, εχουν ποιοτικο και ισορροπημενο ηχο που συγκρινεται ανετα με ηχεια που κοστιζουν απο πολυ ακριβοτερα εως παρα πολυ ακριβοτερα.
Η δε τιμη που εχουν στο ebay ειναι τρελη ευκαιρια (τιμη Αμερικης, ισως και φτηνοτερα).
Δυστυχως στην Ελλαδα τα βρισκεις περιπου 50% ακριβοτερα κι ετσι δεν μπορω να σου προτεινω να τα παρεις απο εδω.

Reaction score
4
Είναι όντως πολύ καλή επιλογή. Αν σου πω πως το μόνο που με αποθαρρύνει είναι η εμφάνισή τους λογικά θα σου φανεί χαζό αλλά αυτή τη στιγμή έχω 5 λευκά ηχεία μικρά και ένα sub πάλι λευκό και η αλήθεια είναι πως ήλπιζα να έβρισκα ένα ζευγάρι λευκά ηχεία. Ίσως να είναι και ψιλά γράμματα μπροστά στο επιθυμητό αποτέλεσμα και ζητούμενο που είναι ο ήχος. Είναι το μοναδικό πράγμα που με σταματάει να τα παραγγείλω άμεσα και είναι και αγχωτικό γιατί το απόθεμα είναι περιορισμένο. Πρέπει να αποφασίσω άμεσα.

Μήπως με όσα έχεις κοιτάξει και γνωρίζεις να υπήρχε κάποια εναλλακτική ίσως σε μεταχειρισμένα γιατί από καινούργια τα μόνα που βλέπω να πλησιάζουν ελαφρώς από τα όσα έχουν αναφερθεί είναι τα focal chorus 807v.

Reaction score
2.288
Ηχεια λευκα που να κανουν στον χωρο σου υπαρχουν αλλα ειναι ειτε εκτος μπατζετ, ειτε θελουν αλλον ενισχυτη ειτε και τα δυο.
Η μονη εναλλακτικη που μπορω να σκεφτω ειναι να πας σε εναν ταπετσερη και να του ζητησεις να σου φτιαξει καλυματα απο λευκη δερματινη η λευκο ελαστικο υφασμα να καλυψεις το ηχειο περιμετρικα (μονο τα πλαινα του).

Reaction score
4
Ηχεια λευκα που να κανουν στον χωρο σου υπαρχουν αλλα ειναι ειτε εκτος μπατζετ, ειτε θελουν αλλον ενισχυτη ειτε και τα δυο.
Η μονη εναλλακτικη που μπορω να σκεφτω ειναι να πας σε εναν ταπετσερη και να του ζητησεις να σου φτιαξει καλυματα απο λευκη δερματινη η λευκο ελαστικο υφασμα να καλυψεις το ηχειο περιμετρικα (μονο τα πλαινα του).
Στο χώρο κυριαρχεί το λευκό, το μασίφ ξύλο teak και υπάρχει και μια piano black τηλεόραση. Αφού λοιπόν οτιδήποτε σε λευκό το αποκλείεις μήπως σε ξύλο ή piano black (για αντίθεση) βρίσκεις κάτι τελευταίο. Ζητώ συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός ειλικρινά.

Για τα FOCAL CHORUS 807V ποια η γνώμη σου σε αντιπαραβολή με τα KLIPSH, κοντά φαίνονται σε χαρακτηριστικά.

Reaction score
4
Μήπως η κεκλιμένη βάση που είναι προσαρτημένη στο κάτω τμήμα του RP-160M αφαιρείται προκειμένου να τοποθετηθεί οριζόντια σε ορθοστάτη γιατί ουσιαστικά αυτό είναι που με αποθαρρύνει στην εμφάνιση πολύ. Λογικά δεν γίνεται γιατί παντού το βλέπω με αυτό.

Reaction score
2.288
Αναμεσα στα Dali Zensor 3 και τα Focal Chorus 807 V θα προτιμουσα τα Focal.
Μήπως η κεκλιμένη βάση που είναι προσαρτημένη στο κάτω τμήμα του RP-160M αφαιρείται προκειμένου να τοποθετηθεί οριζόντια σε ορθοστάτη γιατί ουσιαστικά αυτό είναι που με αποθαρρύνει στην εμφάνιση πολύ. Λογικά δεν γίνεται γιατί παντού το βλέπω με αυτό.
Αφαιρειται. Ειναι βιδωμενη με 4 βιδες.

Επισης τα Klipsch υπαρχουν και σε ξυλο κερασιας αλλα δυστυχως η χαμηλοτερη τιμη που βλεπω ειναι 100ευρω επανω.
Και με 100 ευρω πανω ομως παλι αυτα θα προτιμουσα σε συγκριση με τα Focal και παντα μιλωντας για τον δικο σου χωρο.

Reaction score
38
Kαλησπέρα, εγώ θα πρότεινα αυτά: http://www.skroutz.gr/s/4670503/Advance-Acoustic-Kubic-K5-S.html για τον χώρο σου, δυστυχώς υπρβαίνουν λίγο το μπάτζετ σου, γιατί είναι λευκά, με μεγάλη ευαισθησία, ικανοποιητικές στάθμες και χαμηλό για τον χώρο σου. Δεν θα αφαιρούσα τίποτα από τα ηχεία που χρησιμοποιείς για home cinema, απλά θα χρησιμοποιούσα και ένα τέτοιο http://www.skroutz.gr/c/1869/Accessouar-hxou.html?from=catspan&keyphrase=speaker+selector, για να επιλέγω αυτά όταν πρόκειται να ακούσω δικάναλο πρόγραμμα (αυτό ίσως γίνεται και μέσω του ενισχυτή). Τα ηχεία θα τα έβαζα, το Left δεξιά του τζακιού, ανάμεσα τζάκι και μπαλκονόπορτα, και το Right στην κολώνα ανάμεσα στις μπαλκονόπορτες,έτσι ώστε να κοιτάνε τον μικρό καναπέ, τον οποίο θα μετακινούσα μισό μέτρο πιο αριστερά όπως φαίνεται στο σχεδιάγραμμα. Ελπίζω να βοήθησα.

Timaras

Reaction score
2.153
Στο χώρο κυριαρχεί το λευκό, το μασίφ ξύλο teak και υπάρχει και μια piano black τηλεόραση.
Dali Zensor 3 Τιμή Skroutz
Βγαίνουν και σε άσπρο γυαλιστερό με μαύρη σίτα ή προαιρετικά με άσπρη σίτα.
zensor 3 black grille.jpg

zensor 3 white grill.jpeg

Monitor Audio Bronze 2 Τιμή Skroutz
Βγαίνουν και σε άσπρο ματ με άσπρη σίτα (απ'ότι φαίνεται στις φωτογραφίες)
bronze 2 white ash.jpg

Τα Monitor Audio ίσως να είναι καλύτερα για την περίπτωση που θα τα βάλεις σε βάση τοίχου λόγω του ότι έχουν το bass reflex στην μπροστινή όψη οπότε και δεν θα πνίγεται από αυτόν.

Όλα τους είναι αξιόλογα ηχεία και πιστεύω ότι θα μείνεις αρκετά ικανοποιημένος από αυτό που θα ακούσεις!

Last edited:

Reaction score
4
Ευχαριστώ τα MONITOR AUDIO δείχνουν πολύ καλά χαρακτηριστικά. Τα DALI τα είχα δει όταν μου τα πρότεινες στην αρχή αλλά με βάση τα όσα είπαμε πιο πάνω υπάρχει το ενδεχόμενο να υστερούν στο μεγάλο χώρο που έχω. Βέβαια δεν έχω καταλάβει αν όντως κάθομαι στα 3-4μ και ακούω μουσική αν αυτό θα είναι τόσο ευδιάκριτο διότι σε καμία περίπτωση δεν με ενδιαφέρει να κάνω πάρτι και να τα σκίσω καθώς υπάρχουν τα μικρά που καλύπτουν όλο το χώρο για τέτοιες περιστάσεις αποδεδειγμένα στο παρελθόν.

Να δω που θα βρω να τα ακούσω όλα αυτά πριν διαλέξω. Έχετε υπόψη κάποιο κατάστημα στην Αττική που να έχει τα περισσότερα από όσα κουβεντιάσαμε ;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss