Επιλογή ηχείων συνδυαστικά με B&W PV1

Timaras

Reaction score
2.153
Αν κάνεις πάρτυ με τα Μ1 είσαι κομπλέ με τα 6,5άρια για να ακούσεις τη μουσική σου.
Η Avart έχει να ακούσεις και Monitor Audio και Dali.Για τα άλλα δεν ξέρω.

Reaction score
4
Κάνοντας έναν απολογισμό έχουμε αυτές τις επιλογές έως 500€ με τον υφιστάμενο λοιπό εξοπλισμό μου:

- KLIPSH RP-160M
- FOCAL CHORUS 807V
- FOCAL CHORUS 706
- FOCAL ARIA 906
- DALI ZENSOR 3
- MONITOR AUDIO BRONZE 2
- KEF IQ30
- B&W 685

Εφόσον δεν δώσω μεγάλη ένταση και ακούω μουσική σε χαλαρή ένταση με ποια θεωρητικά θα έχω πλήρες εύρος χωρίς να χρειάζεται να ανεβάσω υπερβολικά.

Επειδή έχω προσωρινά συνδέσει κάποια κακής ποιότητας bookshelf σε ύψος 60εκ απλά για να δω τη διαφορά που έχουν εν σχέση με τα M1 σε ύψος 2μ ήδη παρατηρώ μια διαφορά και σε πολύ χαμηλή ένταση γεγονός το οποίο με βάζει σε σκέψεις μήπως δεν είναι αυτοσκοπός τα 96db των KLIPSH και θα μπορούσα να επικεντρωθώ σε εκείνα με τον πιο "ποιοτικό" ήχο αναλογικά. Αν βέβαια και πάλι αυτά είναι τα πιο ποιοτικά από τα υπόλοιπα τότε μάλλον καταλήξαμε αν αγοράσω καινούργια.

Θα δοκιμάσω να κατεβάσω και τα M1 να δω αντίδραση.

Από όλη αυτή τη διαδικασία πάντως δεν μπόρεσα να βρω κάποιο μεταχειρισμένο που πιθανώς να είναι ανώτερης ποιότητας από τα παραπάνω και εφάμιλλου κόστους λόγω παλαιότητας.

Reaction score
2.288
Δες σε αυτο το νημα το ποστ #20 http://www.avsite.gr/forum/threads/Αγορά-δικάναλου-και-ηχείων-μέχρι-1000-ευρώ.155315/
οπου ενας συμφορουμιτης εχει κανει μια συνοψη απο μερικα πραγματα που κοιταμε οταν επιλεγουμε ηχεια (δεν ειναι δικα του, ειναι αντιγραφες, αποσπασματα απο αλλα μελη σε "σκονακι") επισης διαβασε αν θες και ολο το νημα μια που και σε εκεινη την περιπτωση υπαρχουν ακαταληλες προτασεις για τον χωρο του και εκει εχουν ηδη δοθει οι απαντησεις στο γιατι ειναι ακαταληλες προτασεις.
Πιστευω θα σε βοηθησει.
Αν θες να εμβαθυνεις κι αλλο διαβασε αυτο http://www.avsite.gr/forum/threads/Αγοράζοντας-ηχεία.58727/

Last edited:

Reaction score
4
Στην περίπτωσή μου ενεργά ηχεία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με τον ενισχυτή μου ; Τι προσφέρουν εν σχέση με τα απλά ηχεία που γνώριζα έως σήμερα. Θυμίζω διαθέτω 100W ανά κανάλι για τον AVR-2308.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.538
Στην περίπτωσή μου ενεργά ηχεία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με τον ενισχυτή μου ;
Όχι, χρειάζονται pre-outs που ο AVR-2308 δεν έχει.

Reaction score
2.288
Εχει Pre-out αλλα για Zone 2 που σημαινει οτι δεν θα μπορεις να τα χρησημοποιεις μαζι με το sub. Aυτος ηταν και ο λογος που δεν σου προτεινα ενεργα εξ αρχης (και ημουν στο τσακ να σου προτεινω να αλλαξεις πρωτα ενισχυτη με καποιον που να εχει pre-outs)
[DOUBLEPOST=1484753081][/DOUBLEPOST]Μια λυση βεβαια θα μπορουσε να ειναι η πωληση του δικου σου ενισχυτη, η αγορα ενος μεταχειρισμενου με περιπου 100-150ευρω επιπλεον που να εχει Pre-out και η αγορα ενεργων με τα ρεστα.

Reaction score
4
Στο zone 2 μπορείς να συνδέσεις αν θέλεις και 2ο ενισχυτή και να δουλέψεις όπως λες (δεν θυμάμαι αν δεν περιλαμβάνεται το sub) αλλά το κυριότερο πρόβλημα είναι πως μπορείς να αναπαράγεις ήχο μόνο μέσω RCA δηλαδή αναλογικές πηγές και όχι HDMI κτλ.

Πάντως αν όντως το προχωρούσα προς τα εκεί που λες και όντως δεν λειτουργεί το sub μάλλον είναι αδύνατον να καλύψεις τα μπάσα με bookshelf ηχείο. Δεν το κρύβω πως ήλπιζα να πάρω κάποιο μεταχειρισμένο της DYNAUDIO που έχω λάβει εξαιρετικές συστάσεις αλλά ...

Reaction score
2.288
Κατα την γνωμη μου αυτη τη στιγμη το μεγαλυτερο προβλημα που εμποδιζει την επιλογη καποιας βελιστης λυσης ειναι το μπατζετ.
Αν μπορουσε το μπατζετ να παει στα 700-800ευρω θα μπορουσες να κανεις μια αισθητη βελτιωση σε ολο το συστημα τοσο σε μουσικη οσο και σε ταινιες.
Λαμβανοντας υπ οψην και τις αισθητικες προτιμησεις η βελιστη επιλογη (κατα τη γνωμη μου παντα) θα ηταν ενα ζευγαρι ενεργα Yamaha HS8 σε λευκο χρωμα συνδεδεμενα στα Pre Out ενος ενισχυτη 7.1 που εχει επιλογη για Front High/Presence ωστε να συνδεσεις τα B&W ως τετοια και τα Yamaha ως main και να εχεις ετσι οχι μονο καλυτερο ηχο σε μουσικη αλλα και στις ταινιες (αφου αλλαξεις θεση στην ΤV πρωτα ωστε να μπει εκει που ειναι το κεντρικο ηχειο).
Εναν μεταχειρισμενο ενισχυτη που να σε καλυπτει σε κατι τετοιο μπορεις να βρεις με 300-350 ευρω περιπου (ισως και με λιγο λιγοτερα αν βρεις καμια ευκαιρια) και πουλωντας τον δικο σου να κανεις ενα σωστο συστημα που θα ανταποκρινεται 100% στις αναγκες σου χωρις να δωσεις μια περιουσια.

Ενδεικτικα δυο ενισχυτες που σου κανουν ειναι οι παρακατω
http://www.avsite.gr/forum/threads/yamaha-rxv-1800.155426/
http://www.avsite.gr/forum/threads/onkyo-tx-nr807.144755/

Last edited:

Reaction score
4
Καταρχήν ευχαριστώ γενικά για όλη την ενασχόληση με το θέμα μου.

Κατά δεύτερον καταλαβαίνω καλά τι λες ΑΛΛΑ ... εκεί που ψάχνω για ένα πράγμα θα καταλήξω να ψάχνω για 2 που σημαίνει αναποφασιστηκότητα εις διπλούν!!! Επίσης το άλλο που σκέφοτομαι είναι πως ο ενισχυτής που έχω είναι ουσιαστικά καινούργιος λόγω μικρής χρήσης οπότε δεν θα ήθελα να τον δώσω άμεσα για να πάρω κάτι αμφιβόλου πραγματικής χρήσης τουλάχιστον για τώρα.

Εν κατακλείδει νομίζω προς το παρόν για να μην δαπανήσω περισσότερα χρήματα θα ήθελα να κάνω μια μόνο προσθήκη στο σύστημά μου και να δω τι γίνεται. Ίσως να με καλύψει καθότι δεν έχω παράλογες απαιτήσεις καθώς γνωρίζω τα προβλήματα του σπιτιού μου και τον περιορισμό δυνατοτήτων του εξοπλισμού που έχω. Καταλαβαίνεις κι εσύ πως οι επιλογές μου όταν έγιναν αφορούσαν πιο εμπορικές εταιρείες σε μέσο κόστος (αν δεν κάνω λάθος όλα μαζί πρέπει να στοίχισαν εν έτει 2007 4500€). Αυτά λοιπόν ξαφνικά δεν μπορούν να αγγίξουν high-end καταστάσεις. Όμως η τωρινή επιλογή δίνει σαφές πάτημα ώστε αν σε κάποιο διάστημα δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα να προβούμε σε μια πιο δραστική επέμβαση.

Συνεπώς βλέποντας και την αγγελία από το thread στο οποίο με παρέπεμψες δεν σου κρύβω πως βλέπω στα DALI μια πολύ οικονομική λύση με κάποιες πιθανότητες να δώσει κάποια διαφορά στο χώρο και κυρίως τις λίγες εκείνες ώρες που πιθανώς βρω το χρόνο να ακούσω λίγο μουσική από την απόσταση των 3,5μ σε φυσιολογική ένταση.

Η διαφορά στα KLIPSH είναι περίπου 100€ και κάπου ανάμεσα είναι τα FOCAL 807V αλλά θέλω να καταλάβω αν με τη χρήση αυτή είναι τόσο ορατή η διαφορά. Θα προσπαθήσω αύριο να δω αν το κατάστημα που λες μπορεί να μου δώσει μια σχετική εικόνα μέσω ακρόασης αλλά δεν βλέπω να έχει ακριβώς τα μοντέλα που έχουμε συζητήσει δηλ. έχει τα bronze 1, RP-150M, 705 και sensor 1. Τι λες να δω αυτά αναλογικά σε ότι έχει να κάνει με τις διαφορές στον ήχο και μετά επιλογή στην επόμενη κατηγορία ;
[DOUBLEPOST=1484761413][/DOUBLEPOST]Επίσης τα KEF Q300 κολάνε καθόλου στη συνάρτηση, είναι συγκρίσιμα ;

Reaction score
4
τώρα που το βλέπω πάλι ο Yamaha δείχνει πολύ καλή περίπτωση. Σε τι υπερέχει εν σχέση με το δικό μου εκτός των preout και των επιπλέον HDMI ;

Reaction score
2.288
τώρα που το βλέπω πάλι ο Yamaha δείχνει πολύ καλή περίπτωση. Σε τι υπερέχει εν σχέση με το δικό μου εκτός των preout και των επιπλέον HDMI ;
Η προταση που σου εκανα εχει νοημα σαν ολοκληρωμενη λυση και οχι σαν mix and match.
Aυτη τη στιγμη η διαταξη των ηχειων σου ειναι λαθος για καθε χρηση.
Η Yamaha RX-V1800 εχει επιλογη για διαταξη 7.1 με κλασσικο 5.1 + 2 καναλια Front Presence οπου τα Front Presence μπαινουν εμπρος ψηλοτερα και σε πιο ανοιχτη θεση σε σχεση με τα main.
Eτσι σε συνδυασμο με τα ενεργα ηχεια της Yamaha (που ειναι σαφως καλυτερη επιλογη απο τα συμπαθη μεν αλλα αναιμικα και ακαταλληλα κατα τη γνωμη μου για τον χωρο σου Dali) που θα παρουν την θεση των main ηχειων στη σωστη θεση και με την σωστη οδηγηση (με τους δικους τους ενισχυτες) θα δωσουν μια πολυ μεγαλη βελτιωση στο αποτελεσμα που παιρνεις αυτη τη στιγμη.
Αν δεν βγαινει το μπατζετ αλλα σκεφτεσαι την αλλαγη ενισχυτη (μην σκεφτεσαι οτι ο δικος σου ειναι αχρησημοποιητος, το ιδιο συμβαινει με τους περισσοτερους ενισχυτες που βλεπεις στις αγγελιες και οι Yamaha συν τοις αλλοις ειναι σκυλια του πολεμου)
ειναι προτιμοτερο αντι για τα Dali να πας στα μικροτερα ενεργα Yamaha HS7 (αν και κατα τη γνωμη μου αυτη η μικρη διαφορα στις χαμηλες που θα σου δωσει το μεγαλυτερο ηχειο με το 8ιντσο γουφερ ειναι ολη η ιστορια)

Reaction score
2.288
Και να κανω εγω μια δικη μου ανακεφαλαιωση με βαση το μπατζετ.
Μεχρι 500ευρω Klipsch RP-160M με 400ευρω (τωρα διαθεσιμα και σε Cherry)
Ο λογος που επιμενω για αυτα ειναι οχι μονο η ευαισθησια η οποια ειναι απλα ενα μπονους αλλα κυριως η ηχητικη τους ταυτοτητα και η σχεδιαση τους που ταιριαζει γαντι για χρηση σε μεγαλους χωρους (Αμερικανικο ηχειο που απευθυνεται σε μια αγορα οπου ο μεσος ορος των σπιτιων ειναι τα 200τετραγωνικα μετρα με μεγαλα σαλονια) σε αντιθεση με τα εξαιρετικα κατα τα αλλα Dali και Focal που εχουν σχεδιαστει για τα κατα πολυ μικροτερα ευρωπαικα σπιτια (και κυριως για τα Βρετανικα των 75τετραγωνικων) και τα αντιστοιχα λιλιπουτια σαλονακια.
Μεχρι 700ευρω Μεταχειρισμενος Yamaha RX-V1800 + Υamaha HS7 (700ευρω - τα χρηματα απο την πωληση του δικου σου θα βγει αρκετα φτηνοτερα)
Μεχρι 800ευρω μεταχειρισμενος Yamaha RX-V1800 + Yamaha HS8 και πωληση του δικου σου ενισχυτη.

Η μεσαια λυση κατα την γνωμη μου ειναι οριακη και την εβαλα μονο και μονο σαν καλυτερη επιλογη απο τις αλλες που εχεις υπ οψην σου.

Just my 2 cents

Reaction score
4
Η μοναδική διαφορά του ενισχυτή είναι η επιτρεπτή διάταξη των ηχείων ;
Στα υπόλοιπα με κάθε επιφύλαξη δεν βλέπω ιδιαίτερες διαφορές πέραν και της ισχύος στα 130W.
Θεωρείς πως είναι καλύτερος ενισχυτής γιατί διαβάζω πως γενικά ο DENON είναι πιο ποιοτικός allrounder ;
Δηλαδή με αυτόν θα οδηγηθούν καλύτερα ακόμα και τα απλά ηχεία τύπου DALI και M1 ; Το PV1 ;
[DOUBLEPOST=1484820880][/DOUBLEPOST]Και κάτι ακόμα επειδή όπως είπα στην αρχή μου είχαν προτείνει αιρετικά πως μουσική θα ακούσω με αυτόν τον ενισχύτη μόν με τα TANNOY PRECISION 6.1 σε bookshelf θα μπορούσες (όπως πολύ κατανοητά έκανες με ότι άλλο μου έχεις πει) να τα συγκρίνεις εν σχέση με τις 3 παραπάνω λύσεις που κατέληξες ;

Reaction score
2.288
Η μοναδική διαφορά του ενισχυτή είναι η επιτρεπτή διάταξη των ηχείων ;
Στα υπόλοιπα με κάθε επιφύλαξη δεν βλέπω ιδιαίτερες διαφορές πέραν και της ισχύος στα 130W.
Θεωρείς πως είναι καλύτερος ενισχυτής γιατί διαβάζω πως γενικά ο DENON είναι πιο ποιοτικός allrounder ;
Δηλαδή με αυτόν θα οδηγηθούν καλύτερα ακόμα και τα απλά ηχεία τύπου DALI και M1 ; Το PV1 ;
[DOUBLEPOST=1484820880][/DOUBLEPOST]Και κάτι ακόμα επειδή όπως είπα στην αρχή μου είχαν προτείνει αιρετικά πως μουσική θα ακούσω με αυτόν τον ενισχύτη μόν με τα TANNOY PRECISION 6.1 σε bookshelf θα μπορούσες (όπως πολύ κατανοητά έκανες με ότι άλλο μου έχεις πει) να τα συγκρίνεις εν σχέση με τις 3 παραπάνω λύσεις που κατέληξες ;
Δυστυχως δεν εχω αποψη για τα συγκεκριμενα ηχεια αλλα αν κρινω απο αυτο το review τα "against" ειναι ακριβως αυτα που θες να αποφυγεις στην περιπτωση σου.
Οσον αφορα τα του ενισχυτη θα σου πω οτι αυτα που δεν βλεπεις ως ιδιεταιρες διαφορες εχουν πολυ μεγαλυτερο αντικτυπο στην τελικη ακουστικη εμπειρια απο ολα τα υπολοιπα που χαρακτηριζουν εναν ενισχυτη.
Ο ενισχυτης εχει νοημα να συζητιεται αφου πρωτα εχεις λυσει τα βασικα προβληματα που αφορουν την διαταξη των ηχειων και αφου φυσικα εχεις ΠΡΩΤΑ επιλεξει ηχεια καταληλα για τον ΧΩΡΟ σου.

Αυτη τη στιγμη το ακουστικο αποτελεσμα που παιρνεις καταποντιζεται τοσο απο την επιλογη οσο και απο την διαταξη των ηχειων σε ποσοστο τετοιο που ακομα και ενα σωστα στημενο ηχοσυστημα με καταλληλοτερα ηχεια συνολικου κοστους στο 1/4 της αξιας του δικου σου θα επαιζε πολυ καλυτερα. Πολυ ομως...

Reaction score
2.288
Για να απαντησω ομως και στην ερωτηση σου, ο Yamaha θα οδηγησει τα M1 το ιδιο ανετα με τον Denon σου. Τα δε Yamaha HS7 & HS8 αλλα και το PV1 εχουν δικο τους ενισχυτη και δεν επηρεαζονται απο τον ενισχυτη σου.

Reaction score
4
Για να κλείσω το κεφάλαιο bookshelf που εν πολλοίς έχω καταλήξει θα ρώταγα αν τυχόν υπήρχε κάποια αξιόλογη λύση κάποιου μεταχειρισμένου εφάμιλλης απόδοσης που πχ λόγω χρήσης να έβγαινε στην τιμή των klipsh.

Το δεύτερο ερώτημα θα ήταν αν στα ίδια χρήματα +/- υπάρχει λύση σε λεπτότερα ηχεία δαπέδου που λογικά θα χωρούσαν εγκίσου καλά. Αν το πρόβλημα ειναι το μέγεθος του woofer μήπως το PV1 αναπλήρωσε το κενό ικανοποιητικά;

Reaction score
4
Στο πρώτο σκέλος εννοώ κάτι πιο ποιοτικό που ίσως να βγαίνει στα ίδια χρήματα.

Timaras

Reaction score
2.153
Εγώ θα σου πω πάλι να βρεις κάπου να ακούσεις τα Bronze 2.
Δε χάνεις τίποτε.Ίσως να κερδίσεις κιόλας!

Reaction score
4
Λύσεις τύπου SYSTEM AUDIO SAXO 30 θα είχαν αντίκτυπο όμοιο με τα προαναφερθέντα καθώς λόγω πλάτους θεωρώ θα ταιριάξουν καλά στο διαθέσιμο χώρο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss