Επιλογή σκούτερ 250-300 cc

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.713
Σχετικά με τα χρήματα, αφού θα τα δώσει που θα τα δώσει, αν επιλέξει να πάρει κατευθείαν κάτι μεγάλο χίλιες φορές να πάρει μοτοσυκλέτα παρά σκούτερ.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.133
Κανενα νοημα δεν εχει η μοτοσυκλετα για την πολη. Θελει προστασια απο νερα και να μην εχει ταχυτητες.

Reaction score
266
Και εγώ χρόνια αναβάτης με μηχανή στην Αθήνα όλες τις μέρες του χρόνου ανεξαρτήτως καιρού.
Κράνος - γάντια - μπουφάν καθημερινά ανεξάρτητα ζέστης.
αν δεν το θέλει για βροχερές μέρες θα πρότεινα και εγώ μηχανή.
Κοιτάζω και εγώ κάτι voge 300-500cc ακούγονται καλά λόγια ας ρίξει μια ματιά.
Εκτός και αν θέλει χώρους για ψώνια κτλ και δεν τον καλύπτει μια βαλίτσα ας πούμε οπότε ας πάει σε σκούτερ που δεν τα συμπαθώ και εγώ.
όπως είπαν και άλλοι αργά ή γρήγορα θα πέσει όπως όλοι μας. Είναι πολύ παράγοντες, άλλοι πέφτουν με πολλά και δεν παθαίνουν τίποτα. Άλλοι με λίγα και έχουν πιο σοβαρά θέματα.
Καλές διαδρομές ότι και αν αποφασίσει.

alexis

Reaction score
33.713
Δεν έχει νόημα μια μαζεμένη μοτοσυκλέτα και έχει η γκουμούτσα το σκούτερ. ΟΚ

Στην βροχή θα είναι στο γκαράζ οπότε το σενάριο των νερών δεν υπάρχει.

Έχω κάνει χιλιάδες χλμ σε ότι καιρό και θερμοκρασία μπορεί να φανταστεί ο καθένας, εκτός χιόνι βέβαια.
Ότι ταλαιπωρία έχω με το ταξιδιάρικο V-Strom μέσα στην κίνηση τα ίδια τράβαγα και με το Beverly. Αντίθετα φίλος με BMW GS 650 είναι σαν να έχει παπάκι. Το έχω οδηγήσει. Και το GS 800 τα ίδια. Σαν παπάκι.

Last edited:

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.133
Αυτοματο , με χουφτες και θερμαινομενα grip , με προστασια απο τον αερα και με προστασια στα ποδια ολα τα ηλεκτρονικα και ποιο ευκολο στη εγκαταληψη (γιαυτο χωρις βαλιτσα). Ετσι ειναι το ιδανικο κατα την γνωμη μου για την πολη πολυ περισσοτερο για αρχαριο. Οπωσδηποτε να το μαθει γυρω απο το σπιτι και σιγα σιγα με μεγαλυτερες βολτες. Προπονηση στο φρεναρισμα πανικου.
Η αμυντικη οδηγηση στην πολη δεν διδασκεται σε κανενα σχολειο οδηγησης.
Πχ αν μεσα στη ακινησια της κινησης αυτοκινητο εχει στριμμενες ροδες πολυ προσοχη. Τον ανησυχο οδηγο τον εντοπιζουμε απο πριν. Ποτε διεισδυση με πανω απο 30-40 χλμ , ποτε daydreaming ,κλπ κλπ.

alexis

Reaction score
33.713
Οπωσδηποτε να το μαθει γυρω απο το σπιτι και σιγα σιγα με μεγαλυτερες βολτες. Προπονηση στο φρεναρισμα πανικου.
Η αμυντικη οδηγηση στην πολη δεν διδασκεται σε κανενα σχολειο οδηγησης.
Πχ αν μεσα στη ακινησια της κινησης αυτοκινητο εχει στριμμενες ροδες πολυ προσοχη. Τον ανησυχο οδηγο τον εντοπιζουμε απο πριν. Ποτε διεισδυση με πανω απο 30-40 χλμ , ποτε daydreaming ,κλπ κλπ.
:thumbsup:

Reaction score
6.654
Xadv 350. Με διαφορα κάνει τα περισσότερα κλικ στα κουτάκια της λίστας των αναγκών/προϋποθέσεων/προτεραιοτήτων.
Ο καλύτερος εξοπλισμός είναι αυτός που φοράς.
Μη λέτε για συμπλέκτες στην πόλη έλεος...

Reaction score
26.146
Έχω να σε δωκω και πράσινες peltor σχεδόν επιχειρησιακές σε απόχρωση

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
55.976
Μα μέχρι και το κράνος σου σε χρώμα μπάμιας ρε φίλε;
Έτυχε σήμερα, συνήθως φοράω λευκό να ξεχωρίζω από τα στραβόγιαννα. :biggrin:

Πέραν της πλάκας, η μοτοσυκλέτα είναι ένας μαγικός κόζμος, όσο καβαλάς έχει να σου μάθει και κάτι καινούριο, οδηγώ 35 χρόνια μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού και ακόμα μαθαίνω. Όσον αφορά τον εξοπλισμό ισχύει ότι ισχύει σε όλα τα οχήματα και με όλους τους κανόνες ασφαλείας.
3 φορές χρειάστηκα όλες τις εξαρτήσεις και ήταν εκεί για μένα, 2 από δικό μου λάθος και μια με πήρε σβάρνα ένα αυτοκίνητο.
Ένα από τα βασικά που συνήθως δεν συζητείται είναι μπότες ή μποτάκια για του μικρότερου κυβισμού μοτοσυκλέτες. Πολύ Βασική εξάρτηση για ζημιά σε αστράγαλο και γενικότερα για τα κάτω άκρα.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
45.048
εφοσων δεν ειναι 18-25χρονων ειναι μοιωμενη η επικινδυνοτητα (λογω ηλικιακης ανωριμοτητας),
μετα τα 3 χρονια οδηγησης και μεχρι τα 5 αυξανεται (λογω επαυξημενης αισθησης εξοικειωσης).
-
τωρα ζηλεψα, θελω και εγω.
1692957524410.png

Reaction score
5.958
Το σωματότυπο του παιδιού τον ξέρουμε ;
αλλο να είναι 1.70 κ άλλο 1.90
Κιλά ;
honda sh350 θα πρότεινα
Η Beverly
Προτείνω μεταχειρισμένο σαν πρώτο
η sym
Test ride οπωσδήποτε πριν αποφασίσει

Reaction score
266
εγώ με 1,79 σε αρκετά σκούτερ δυσκολεύομαι να στρίψω ή να κουμπώσω σωστά.
με 44 παπούτσι μου έχει τύχει σε σκούτερ να μην χωράνε τα πόδια μου...
αν οδηγήσει μερικά με 1.84 ύψος σίγουρα θα αποκλείσει κάποια

gid

Reaction score
10.422
Διαβάζω πράγματα που μου φαίνονται "περίεργα" οπότε ας γράψω και τον αντίλογο.

Αν υπάρχει μια μέρα που πρέπει να πάρω μοτό, είναι μια βροχερή μέρα. Το πήξιμο θα είναι για τρελοκομείο και τη μοτό την πήρα για να αποφεύγω το πήξιμο.

Με βροχή φοράω αδιάβροχο πάνω από το παντελόνι οπότε κανένα πρόβλημα με πλατσουρίσματα. Με μοτό, όχι σκούτερ.

Έχω οδηγήσει και σε χιόνι. Στρωμένο στην άσφαλτο. Με στριτάδικα λάστιχα. Όχι απλά δεν έπεσα, ούτε καν ψιλο-γλίστρισα. Μου δώσανε πιστοποίηση CE-AllWeather. Δεν το συνιστώ πάντως, απλά έτσι για την κουβέντα.

Στην πόλη το τελευταίο πρόβλημα ή προβληματάκι που έχω έιναι ο συμπλέκτης. Ούτε καν το σκέφτομαι. Από την άλλη με το συμπλέκτη ελέγχω καλύτερα τη μοτό.

Αυτιά!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.859
Members
38.623
Νεότερο μέλος
parkrou