Επιλογή σκούτερ 250-300 cc

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.104
Ελα μωρε που θα ενοχοποιησουμε τα παντα στο τελος. Νταξει, ειπαμε. Πολυ μεγαλη προσοχη και ολα θα πανε καλα.
Αυτό με τη προσοχή δεν εξαρτάτε μόνο από το οδηγό μοτοσυκλέτας.
Στη μηχανή είσαι εκτεθειμένος σε όλα και σε όλους. Άσε που υπάρχει και ένα μίσος από τους οδηγούς αυτοκινήτων, θα βάλω μέσα και το κινητό που κοιτάμε όλοι ή μιλάμε όταν οδηγούμε, άστα βράστα.

melina

Cargo 200
Reaction score
44.432
Α, και κάτι άλλο.
Στείλε τον μια μέρα στο ΚΑΤ να πάρει και καλά κάτι φάρμακα που έχεις παραγγείλει :whistling:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.121
Ο Αναβάτης πρέπει να είναι πάντα στο 105% .
Πρέπει να μπορεί να διαβάζει τους άλλους οδηγούς , μέχρι και τους άλλους αναβάτες.
Ιδίως κάτι κάγκουρες με μεγάλα σκούτερς που την έχουν δεί Rossi των δρόμων.
Αμέσως μετά οι ντελιβεράδες. Αλλα φρούτα και αυτοί.

gid

Reaction score
9.846
H πτώση και ο τραυματισμός είναι πρακτικά βέβαιοι. Δεν υπάρχει τρόπος να αποτραπούν. Μια φορά στην κάθοδο της Κηφισίας απέναντι από το Ζηρίνειο πέρασα πάνω από χυμένα λάδια και έπεσα. Τα είδα όταν ήταν ήδη αργά. Ευτυχώς είχε κίνηση και πήγαινα με ~40χ/ω. Είναι τι θα σου κάτσει. Άλλο όμως να πέσεις με κράνος και μπότες και μπουφάν και γάντια (ως και με παντελόνι που έχει προστασίες από μέσα) κι άλλο ξεκράνωτος με βερμούδα και πάνινα παπουτσάκια. Εκεί η φάση εξαρτάται από το μυαλό που κουβαλάς (και όχι από το πόσο ζέστη κάνει).,

Μια άλλη φορά έπεσα από σκούντημα μιας που δεν ήξερε τι πάει να πει "τυφλό σημείο" και άκουσα το συντομότερο και συνάμα ομορφότερο τραγούδι που έχει ακούσει ποτέ άνθρωπος: τον κρότο του κράνους που κοπανάει στην άσφαλτο. Τι να σας λέω, ουράνια μελωδία. :rolleyes:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.104
Ο Αναβάτης πρέπει να είναι πάντα στο 105% .
Πρέπει να μπορεί να διαβάζει τους άλλους οδηγούς , μέχρι και τους άλλους αναβάτες.
Ιδίως κάτι κάγκουρες με μεγάλα σκούτερς που την έχουν δεί Rossi των δρόμων.
Αμέσως μετά οι ντελιβεράδες. Αλλα φρούτα και αυτοί.
Αμ εδώ σε θέλω, γιατί εγώ που οδηγώ μοτοσυκλέτα δεν πρέπει να είμαι χαλαρός ενώ ο άλλος που είναι μέσα στο κουτί μπορεί και τον παίρνει κιόλας να με κάνει μ@λακία.
Οι κανόνες είναι για όλους, σήμερα απ'λές πήγα να περάσω τη μοτοσυκλέτα κτεο, κινούμαι με το όριο ταχύτητας κατεβαίνοτας τη Γρηγορίου Λαμπράκη, με βγαίνει ένα βόιδι από το στόπ, αλλάζω γρήγορα λουρίδα και ξαφνικά ο μπροστά πατάει φρένο. Πατάω τέρμα φρένα και εγώ και σταμάτησα. Στο φανάρι πάω στο παράθυρο αυτουνού που βγήκε από το στόπ, χαλαρός ο τύπος, μουσικούλα, τσιγαράκι, εσπρεσιά, του λέω "δεν με είδες που ερχόμουν?
Με απαντάει, σε είδα και υπέθεσα πως θα φρενάρεις για να βγω σαν καλός χριστιανός που είσαι. Δεν τον έβρισα, δεν υπήρχε λόγος άλλωστε, θα έχανα στα σίγουρα σε όλα τα επίπεδα...

Πάντως άμα συνεχίσουμε να γράφουμε τέτοιες ωραίες εμπειρίες τον βλέπω τον άλλον να αγοράζει τανκς του ιού αντί για μοτοσακό :lolsign:

Άμα θέτε μπορώ να σας πω για ένα άλλο ατύχημα που είχα πολύ παλιά έξω από το Καραϊσκάκη γιατί κοίταξα για μια στιγμή έναν ωραίο κ@λο ενώ ο μπροστινός πάτησε φρένο

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.104
Για πε :p
Έχω πολλές εμπειρίες, συνολικά έχω περίπου πάνω από 800.000 χλμ με μοτοσυκλέτες οπότε είναι κάπως λογικό στη ελληνική πραγματικότητα των δρόμων.
Είμαι 23-24 χρονών με μια μοτοσυκλέτα 600cc και έχω πραγματικά της ψ@λιάς το χαβά που λέν και στο χωριόμ.
Στρίβω από τη Πειραιώς στη καραολή με κατεύθυνση προς το γήπεδο, πάω γύρω στα 60-70χλμ/ω και ξάφνου βλέπω μπροστάμ έναν ωραίο κ@λο στο πεζοδρόμιο να περπατά, παίζω 2-3 ξερογκαζιές με σκοπό να γυρίσει ώστε να δω και φάτσα :biggrin:
Τελικά κοπάνησα πίσω από ένα seat ibiza και όχι μόνο αυτό, από το πίσω παράθυρο μπήκα στο αμάξι, το κεφάλιμ βρέθηκε στο λεβιέ ταχυτήτων.
Αίματα ολούθε και μια γυναίκα στο κάθισμα του οδηγού να ουρλιάζει, αυτή ευτυχώς δεν τραυματιστηκε, εγώ πάλι έγινα σκατά, έσπασα ο μισός. Η φάση είναι πως με μένα μέσα στο αμάξι προσπαθούσε να κάνει το αμάξι στη άκρη για να ανοίξει η κυκλοφορία αλλά ήταν τόσο ταραγμένη που της έσβηνε ο κινητήρας. Της έλεγα, ηρέμησε και ξανά προσπάθησε. Στο τέλος και λίγο πριν χάσω τις αισθήσεις θυμάμαι να τις λέω, τι κρίμα να γνωριστούμε υπό αυτές τις συνθήκες.:roflmao:

Last edited:

Reaction score
6.562
Έχω πολλές εμπειρίες, συνολικά έχω περίπου πάνω από 800.000 χλμ με μοτοσυκλέτες οπότε είναι κάπως λογικό στη ελληνική πραγματικότητα των δρόμων.
Είμαι 23-24 χρονών με μια μοτοσυκλέτα 600cc και έχω πραγματικά της ψ@λιάς το χαβά που λέν και στο χωριόμ.
Στρίβω από τη Πειραιώς στη καραολή με κατεύθυνση προς το γήπεδο, πάω γύρω στα 60-70χλμ/ω και ξάφνου βλέπω μπροστάμ έναν ωραίο κ@λο στο πεζοδρόμιο να περπατά, παίζω 2-3 ξερογκαζιές με σκοπό να γυρίσει ώστε να δω και φάτσα :biggrin:
Τελικά κοπάνησα πίσω από ένα seat ibiza και όχι μόνο αυτό, από το πίσω παράθυρο βρέθηκε το κεφάλιμ στο λεβιέ ταχυτήτων.
Αίματα ολούθε και μια γυναίκα στο κάθισμα του οδηγού να ουρλιάζει, αυτή ευτυχώς δεν τραυματιστηκε, εγώ πάλι έγινα σκατά, έσπασα ο μισός. Η φάση είναι πως με μένα μέσα στο αμάξι προσπαθούσε να κάνει το αμάξι στη άκρη για να ανοίξει η κυκλοφορία αλλά ήταν τόσο ταραγμένη που της έσβηνε ο κινητήρας. Της έλεγα, ηρέμησε και ξανά προσπάθησε. Στο τέλος και λίγο πριν χάσω τις αισθήσεις θυμάμαι να τις λέω, τι κρίμα να γνωριστούμε υπό αυτές τις συνθήκες.:roflmao:
ασ τις σαλτσες, γ@μσες? :rolleyes:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.104
Όχι γιατί όπως αποδείχτηκε ήταν ξενέρωτη, ήμαν με σωληνάκια στη ΜΕΘ και αυτή με ενοχλούσε συνέχεια για να τις κάνω δηλωση ώστε να φτιάξει το κουτί, στο τέλος τη έβρισα. Καλό μνί πάντως...

Reaction score
852
Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να τον βοηθήσω να έχει τα εφόδια ώστε να αντιμετωπίζει καλύτερα τα απρόοπτα στον δρόμο. Είναι σχεδόν 30άρης, δεν είναι ανήλικος ώστε να μπορώ (αν θα μπορούσα...) να επιβάλω την θέλησή μου.
Σε καμμία περίπτωση δεν πρότεινα να επιβάλλεις την άποψή σου. Λόγω της ηλικίας του, υποθέτω ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά και να μπορούσε να γίνει, θα ήταν λάθος κατά την γνώμη μου. Αυτό που πρότεινα είναι <<να τον αποτρέψεις από την ιδέα του δίτροχου>>.
Με άλλα λόγια, για το συγκεκριμένο θέμα να μην κρατήσει από τον πατέρα του προτάσεις μοντέλων για αγορά και συμβουλές συμπεριφοράς στον δρόμο (που η αλήθεια είναι ότι όλους εμάς, αυτά μας ιντριγκάρουν ώστε να συμμετέχουμε στην εδώ συζήτηση), αλλά ξεκάθαρη άρνηση. Να γνωρίζει δηλαδή ότι ο πατέρας του διαφωνεί με την επιλογή του να οδηγάει δίτροχο. Το τι τελικά θα κάνει, δικό του θέμα.

Μπάι δε γουέι, αυτά τα γράφει άνθρωπος που πριν από πολλά πολλά χρόνια αποφάσισε να αγοράσει το πρώτο του μηχανάκι για να δώσει λύση στο ίδιο πρόβλημα στην ίδια περίπου διαδρομή. Άλλες όμως τότε οι εποχές και κυρίως άλλα τα μυαλά.

Last edited by a moderator:

Reaction score
1.245
Αν τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα τότε Yamaha xmax 300 ή τα Honda 350 (ADV ή SH).
Προσωπικά θεωρώ τα Sym value for money... Πολύ καλό το Joyride 300 με 16αρι μπροστινό τροχό.
Πάντως σε κάθε περίπτωση αν και τα σκούτερ είναι βολικά σε καμία περίπτωση δεν φθάνουν την ενεργητική ασφάλεια των μοτοσικλετών. Χώρια που σε μια πτώση το κόστος των σπασμένων πλαστικών είναι πολύ μεγάλο.
Όσο για αυτούς που δαιμονοποιούν τα δίκυκλα τι να πω. Άνθρωποι συντηρητικοί που έχουν χάσει μια από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής. (Αχ... εποχές με εντούρο στα καταπράσινα τότε βουνά της Πάρνηθας και της Πεντέλης 😥😥😥)...

TGD

Reaction score
9.851
Χμμμ, κατα σύπμτωση έχει ένα ADV350 παρκαρισμένο απ' έξω. Μια χαρά πάει στο Πήλιο, αλλά θα βολεύει τόσο μακρύ όχημα μέσα στην κίνηση της Αθήνας;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.121
Τα σκούτερς έχουν αρχίσει και γίνονται τεράστια . Οχι τώρα αλλά χρόνια πριν.
Δεν έχω καταλάβει τι σκοπό εξυπηρετούν , και σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με τις κανονικές μοτοσυκλέτες .

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.104
Κυρ Γιάννη, ως επί το πλείστον τα μεγάλα σκούτερς τα αγοράζουν άνθρωποι δίχως οδηγική μοτοσυκλετικη παιδεία. Συνήθως κάποιοι από αυτούς δεν ξέρουν να οδηγήσουν μια κανονική μοτοσυκλέτα.
Αυτό που εγώ δεν καταλαβαίνω είναι που τα σιάχνουν κιόλας, τους έχουν πάρει χαμπάρι όσοι βγάζουν βελτιώσεις και τους αρμέγουν. Βλέπω τελευταία κάτι forza 750cc στους δρόμους σαν διαστημόπλοια, πριν από αυτό είχαμε το tmax 560. Στη παραλιακή στρίβουν και βγάζουν και γόνατο... :roflmao:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.121
Ναι ναι ναι .
Ξέρεις πόσους έχω δεί να σαβουρδιάζονται , γιατί τους πατάω στο λαιμό , και τους περνάω από πάνω σα σταματημένους ;
Παπάρας με TMAX με κυνήγαγε στο ποτάμι να με φτάσει και να με περάσει , όταν εγώ έκοψα για να μπώ στην ράμπα εξόδου του Ολυμπιακού χωριού.
Με το που μπήκαμε στον δρόμο του Ολυμπιακού Χωριού , με έχασε οριστικά από τον ορίζοντά του .

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.864
Ας λείπουν οι φιλοσοφίες de cul. Αν δεν έχετε κάτι σχετικό με την ερώτηση, γράψτε αλλού για πήναϊλ εξτένσονζ.

D

Deleted member 50795

Guest
Οι 2Τ έχουν ιδιαίτερα αυξημένες πιθανότητες ατυχήματος.
-μέσα στην πόλη οι πιθανότητες πολλαπλασιάζονται.
-αν κινείσαι στο «τρελάδικο» κει κάτω , οι πιθανότητες πάνε εκθετικά σα παν.
-αν στα παραπάνω βάλεις και κόντρες, τότε κυκλοφορείς με το «διαβατήριο» στο χέρι.:geek:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.232
Members
38.433
Νεότερο μέλος
free77