Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

κατι τετοια κειμενα τα χαιρομαι πολυ, γιατι ειναι γραμμενα με γνωση του τι λεει.

μιχαλη στα τεχνικα δεξου συγχαρητηρια εκ μερους μου.

:)
Eυχαριστω πολυ.
Μονο που υποψιαζομαι οτι εμμεσως μου λες οτι απο Ακουστικες εκτιμησεις δεν τα παω και τοσο καλα. :happy_5:

Παντως με ολο το θαρρος, θα πρεπει καποτε εσεις οι 300Βακηδες να ξεκολησετε και να ακουσετε και κανενα πιο σοβαρο μηχανημα. Που να σηκωνει και κανενα σοβαρο ηχειο.
Ειπαμε καλα τα SET για εισαγωγη στο σπορ αλλα μεχρι ενα σημειο. Απο κει και μετα ξεκιναει το Real Thing.

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Παντως με ολο το θαρρος, θα πρεπει καποτε εσεις οι 300Βακηδες να ξεκολησετε και να ακουσετε και κανενα πιο σοβαρο μηχανημα. Που να σηκωνει και κανενα σοβαρο ηχειο.
Ειπαμε καλα τα SET για εισαγωγη στο σπορ αλλα μεχρι ενα σημειο. Απο κει και μετα ξεκιναει το Real Thing.
Τουλαχιστον ετσι το καταλαβαινω εγω.
Γνωμες θα μου πεις ...
Ομως μερικα πραματα ισχυουν εξ αντικειμενου.
Οπως πχ οι διαφοροι περιορισμοι που σε βαζουν ΟΛΑ τα SET, συν το δυσαναλογα υψηλο κοστος για αυτο που προσφερουν.
Οι χροιες και οι γλυκες βγαινουν κι αλλοιως εαν ξερεις πως να το κανεις. Ασε που οι χροιες ειναι πολλες φορες παρεξηγημενη υποθεση.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Μονο που υποψιαζομαι οτι εμμεσως μου λες οτι απο Ακουστικες εκτιμησεις δεν τα παω και τοσο καλα. :happy_5:
πονηρουλη... :)

εμ... με κατι τετοια που γραφεις, πως να μην στην μπω στο προηγουμενο ποστ μου? λολ!

σοβαρα ομως, ενα καλο set δεν μπαινει σε συγκριση με κατι αλλο ετσι απλα.
ειδικα αν παιξει πανω σε ενα σοβαρο φ-ρ ή σε ενα καθαρο και χρονισμενο διδρομο σαν το καρμα αν μπορει να το οδηγησει.

τα "σοβαρα" ηχεια ειναι ενα μοντανα ας πουμε? ενα γκραντ ουτοπια που δεν μπορουσε να ελεχθει απολυτα ουτε απο μονομπλοκ κρελλ των 700 βατ και ψιλοεχανε?
η το muon που ακουσα απο τη βιντεοκαμερα σε διπλανο θρεντ και που η χρονικη αστοχια του μπασου σε σχεση με τα μεσουψηλα ηταν εμφανεστατη?
φυσικα δεν ακουγα το muon, ακουγα το μικροφωνο της καμερας, αλλα ο χρονος φαινοταν.

θα το ξαναπω.
θυμαμαι τη φραση απο τους τρανζιστοραδες του χαιτεκ που ελεγαν οτι δεν εχουν ξανακουσει ποτε τιποτε αλλο απο οτι εχουν ακουσει γενικα, οπως ακουσαν τον αξις πανω στο "ταπεινο" γκλενερ.
και συγκριναν το ακουσμα μονο με το μεγαρο λαιφ.

αρα μιλαμε και για διαχωρισμο των οργανων και για αναλυση --> απειρο, για σοβαρη οδηγηση στο μπασο αλλα και για τις κλασικες αρετες των set οπως την τρισδιαστατη υφη του ακουσματος, τις αρμονικες, την πραγματικοτητα στο μπασο, το χρονο, τη διαφανεια, τη φυσικοτητα , περαν ολων των αλλων.

ουτε ξεχνω τη φραση του τρανζιστορα π. παναγοπουλου που ελεγε οτι στα μπασα ο αξις δεν πιανεται ουτε απο μεγαλα κρελλ, ουτε απο audia flight. καμια σχεση ελεγε αν θυμαμαι καλα.
και οτι απο εκει και μετα δεν υπαρχει ενισχυτης που να μπορει να σταθει διπλα του (και μαλιστα πανω στο οχι πανευκολο καρμα)

τι να τον κανω τον εντυπωσιακο ηχο αν δεν ειναι φυσικος?
για να ακουω ενα υπεροχο παραμυθι? (ψευτικο δηλαδη)

μα και τωρα αν βαλω μια 300β π-π στο klh μου αυτο θα παρω.
ακομα και με το πριμαλουνα θα το παρω αυτο.
γλυκο ακουσμα αλλα οχι και τοσο αληθινο.

οποτε γιατι να ξηλωθω οικονομικα?

τα π-π μπορουν να γινουν απο στανταρ καλες λυσεις εως απιστευτα εντυπωσιακες οπως ενας C-J 140 οπου κανενα τρανζιστορ δεν μπορει να συγκριθει μαζι του στο θεμα δυναμη-σκασιμο μπασου!
ή ακομα και στη φυσικοτητα ενος cary211.

αλλα αν βρουμε ηχειο που να μπορει να οδηγηθει απο ενα set, τοτε αυτο δεν ειναι ενα παιδικο παιχνιδι αλλα ειναι κατι αλλο....

ολα τα ακουσματα απο καλα συστηματα που εχουν ενα στοιχιωδες δεσιμο ειναι ενταξει.
το να σε κανει να ζησεις ομως αυτο που ακους, αυτο δεν το κανει κανενα τρανζιστορ νομιζω σε κανενα muon. ισως ουτε ο 211 δεν μπορει να το πετυχει αυτο πανω σε ενα muon ή σε ενα μονταν ή σε ουτοπια.
οποτε γιατι να τα αγορασει κανεις περαν του εντυπωσιακου κατα τα αλλα ογκου του ηχου?

το βασικο ζητουμενο ενος συστηματος hi-end ειναι το να σε μεταφερει "εκει".
το να σου μεταδωσει το συναισθημα του τραγουδιστη και της μουσικης. και για να γινει αυτο το πρωτευον λεγεται χρονισμος.

και σε αυτα, τα set δεν χτυπιουνται ευκολα.
αλλα οπως καθε τι αραχνουφαντο και εκλεπτυσμενο θελουν την επιπλεον προσοχη. και αυτο ειναι το τι φορτιο θα δουν στην εξοδο τους.

καληνυχτα :)

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562
+100000

Μιχαλη, για εξηγησε μας αν θες, γιατι τα πους-πουλ ειναι καλυτερα απο τα ΣΕ, εκτος απο την μεγαλυτερη ισχυ και οδηγηση που εχουν, με καποια ηχεια που δεν την χρειαζονται?

Για να σε προλαβω, θα σου πω οτι το avantgarde, otan το πηρα ειχα τον Anthem MCA2 teliko 2χ200.
Το ακουσα πρωτα μ΄αυτον. μια χαρα επαιζε.
Αλλα καμια σχεση με τους υπολοιπους.

Reaction score
13
Νικολας : Oτι πεις εσυ φιλε μου. Δεν θελω και δεν μπορω να σου επιβαλλω τις αντιληψεις μου.

Πλατων : Παροτι σε επιπεδο "επικοινωνιακης πολιτικης" θα μου ηταν καλο και χρησιμο να δεχτω τα μικρα SET σαν το μαγικο Ενισχυτικο με τις ανυπερβλητες αρετες και αδυναμιες που ξεπερνιουνται με διαφορους τροπους και μικρους συμβιβασμους, θα ακολουθησω την συνειδηση μου που με βρισκει αντιθετο. Παντως δεν παυω να βλεπω και να ασχολουμαι και με αυτην την πτυχη του HiEnd, και το αποδεικνυω με τα εργα μου.
Προφανως εαν εδω καποιος ρισκαρει μερικα πραγματα στην ουσια αυτος ειμαι εγω.

Σας αφηνω προς το παρον για κατι πιο παραγωγικο.
Χαιρομαι που τα λεμε.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Προφανως εαν εδω καποιος ρισκαρει μερικα πραγματα στην ουσια αυτος ειμαι εγω.
αυτο σε τιμα και το γνωριζουμε!
εχεις το θαρρος της γνωμης σου και αυτο δειχνει οτι εισαι σιγουρος για αυτα που προτεινεις.
αλλα οι μυαλομενοι καταλαβαινουν οτι τουτο ειναι υπερ σου και οχι εναντιον σου.

η καλη κατασκευη ειναι καλη κατασκευη.
ο σωστος ηχος ειναι σωστος ηχος.

ισως το ακουσμα ενος καλου π-π οπως ο cary 211 πανω σε ενα σονους στραντιβαρι να ειναι κατι που πλησιαζει τη τελειοτητα.
οποτε κανεις δεν λεει οτι τα π-π ειναι εξ'ορισμου λαθος.

και τα κορυφαια μοσφετ σε ταξη Α ειναι και αυτα μια αποψη.

ανταλλασουμε ομως αποψεις για να εξελιχθουμε.
και εγω σαν ακροατης και εσυ τοσο σαν ακροατης οσο και σαν τεχνικος, εξελισσεσαι .

δινεις και παιρνεις.

αρκει να μην κολλαμε σε κατι.
τα αρθρα σου (για τους λαμπατους απο την κινα και γενικα τα τεχνικα σου), τουλαχιστον εμενα μου εδειξαν ανθρωπο που ξερει τι λεει, ασχετα αν τα ακουστικα μου γουστα μπορει να διαφερουν.

παρατηρησε οτι οσο πλησιαζουμε στην κορυφη των συστηματων αναπαραγωγης, τοσο και τα ακουσματα μοιαζουν, καθως ολα τεινουν στον φυσικο ηχο.

και τα συστηματα αναπαραγωγης δεν πρεπει να ειναι τιποτε αλλο απο πιστοι υπηρετες αυτου.

οπως ειπα μια προηγουμενη μερα, κανεις δεν ακουει μονο του ενα ενισχυτη, ή μονο του ενα ηχειο.

στα αυτια μας φτανει ο συνδυασμος και των δυο. (κι αν βαλεις και τη πηγη κλπ) ο συνδυασμος ολων αυτων.

τα π-π ειναι πιο ασφαλης λυση απο ενα set καθως δεν προβληματιζονται στην οδηγηση του φορτιου και στο θεμα χωρος τοσο πολυ.

αλλα το μεταξωτο βρακι θελει επιδεξιο πισινο.
αν παει καποιος με ελλειψη εμπειριας και βαλει ενα set σε δυσκολο τριδρομο θα ειναι ενα σαφες λαθος.

δεν θα φταιει ομως το set.
θα φταιει η ελλειψη εμπειριας μας.

και καθε τι που προσθετει στην εμπειρια μας, ακομα και τα γραπτα των αλλων, μας δινουν ακοπα αυτα που οι αλλοι εφαγαν χρονια για να μαθουν και να καταλαβουν.

αν λοιπον εμεις τη δουμε εγωιστικα και επειδη ακουσαμε ενα set σε ενα υπεροχο ηχειο νομισουμε οτι ο μιχαλης δεν ξερει τι λεει, οποτε δεν αξιζει σαν επαγγελματιας, τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.
και το αντιστροφο βεβαια.

ειναι πραγματι λυπηρο να βλεπει κανεις διαφορους ψιλοασχετους με 2-3- 10 ακουσματα να κατακρινουν ακοπα ενα κωτση ας πουμε, επειδη δεν εχουν την εμπειρια του και το εξασκημενο αυτι του, ή εναν σπερτο επειδη δεν εχουν τις τεχνικες του γνωσεις.
ουδεις αλανθαστος βεβαια αλλα αν ειμαστε ανοιχτοι στο να ακουμε, τοτε εξελισομαστε.

θα επρεπε να γραφουμε και να διαβαζουμε εδω μονο και μονο για να μαθουμε.
αν καποιοι νομιζουν οτι γραφουν για να το παιξουν εξυπνοι, απλα κλεινουν στον εαυτο τους τις πυλες της μαθησης.

οποτε φιλε μιχαλη μη φοβασαι.
αυτοι που γραφουν εδω μεσα, στη πλειοψηφια τους ειναι ανθρωποι που εξελισσονται. γιαυτο γραφουν.
και αφου εξελισσονται αντιλαμβανονται οτι ο μιχαλης γνωριζει.

και σιγουρα θα εμπιστευτουν τον μιχαλη ειτε σαν επισκευαστη, ειτε σαν κατασκευαστη, αφου θα ξερουν οτι αν μη τι αλλο ο μιχαλης εχει φτιαξει αυτο που θα ακουσουν με τις γνωσεις του.
αν ταιριαζει βεβαια στο αυτι του καθενος , αυτο ειναι αλλο θεμα.

και πανω σε αυτο, μπορει ο μιχαλης να μην ειναι kondo αλλα ο scout δεν ζηταει τα λεφτα του ongaku.
αν εχω τα λεφτα για ongaku τοτε θα ειναι βλακεια μου να πληρωσω τον scout.
αλλο τοσο βλακεια θα ειναι βεβαια ο scout να θελει να με πεισει οτι ειναι ονγκακου.

ισως ομως το μερακι και στις δυο περιπτωσεις να ειναι ιδιο!

να'σαι καλα μιχαλη , ο χωρος χρειαζεται ατομα σαν και σενα.
αρκει να μην μεινεις στασιμος :)

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562
Μιχαλη δεν ειναι θεμα, απλα να μαθουμε θελουμε, και χωρις ιχνος ειρωνιας.

Τελειος ενισχυτης ή ηχειο δεν υπαρχει, απλα ψαχνουμε τα υπερ και τα κατα της καθε σχεδιασης.

Τεχνικα μιλωντας, εκτος απο το θεμα της ισχυος, ειναι σχεδιαστικα λαθος, τα ΣΕ?

Reaction score
3
nikolas,πραγματικά αυτή είναι η χρησιμότητα του ίντερνετ και ιδιαιτέρως του avsite.
Να ανταλλάσουμε γνώμες και γνώσεις,μέσω αυτού,με καλή διάθεση πάντα.
Όμως μην μπερδεύουμε τα πράγματα και τους ανθρώπους,..."ειναι πραγματι λυπηρο να βλεπει κανεις διαφορους ψιλοασχετους με 2-3- 10 ακουσματα να κατακρινουν ακοπα ενα κωτση ας πουμε, επειδη δεν εχουν την εμπειρια του και το εξασκημενο αυτι του, ή εναν σπερτο επειδη δεν εχουν τις τεχνικες του γνωσεις."...γιατί οι συγκεκριμένοι,δεν έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους.
Ο νοών νοείτο...:happy_9:

Reaction score
0
Η σύγκριση Σπέρτου με Κωτσή, είναι σαν να συγκρίνεις τον Κόγια με τον Αντώνη Κ. Συγκρίνεις έναν Καθηγητή νομικής με έναν υπόδικο, πχ για εμπόριο ναρκωτικών. :happy_9:

Φυσικά και οι δύο έχουν σεβαστή εμπειρία από νόμους. :happy_6:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Γιώργο, δεν ξέρουμε αν μιλάει για κάποιον συγκεκριμένο "Αντώνη Κ." o φίλος μας.
Μπορεί να εννοεί απλά "o τάδε" (ή "John Doe", ελληνιστί).
Ας μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα.

Άσε που ξεχάσαμε και τους τρόπους μας:
Fountaristos, καλωσήρθες στο AVSite. Enjoy your stay! :cool_4:

Reaction score
0
Φουνταριστέ.
Καλό θα ήταν να είσαι κόσμιος στις εκφράσεις σου,ειδιαιτέρως με τα μέλη του site.
Ευχαριστώ και δεν θα ήθελα να επανέλθω.
Εφόσον είναι ειδιαιτέρως και καθώς εκτιμώ την συναδελφική σου αλληλεγγύη, ευχαρίστως θα σεβαστώ τους... εμπόρους ναρκωτικών. :happy_6:

Reaction score
3
Ειδικά εσύ δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνεις,όμως όπως έγραψα ποιό πάνω,ωφείλεις να είσαι κόσμιος στις εκφράσεις σου εδω μέσα.
Ξανα ευχαριστώ και ελπίζω να έγινα κατανοητός.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562
Δεν μας λετε και μας ποιος ειναι καθηγητης νομικης.......................

για να μαθουμε τον υποδικο?????"happy_1"

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.198
Members