Επιστροφή στο βινύλιο!!!

Reaction score
2
Απάντηση: Επιστροφή στο βινύλιο!!!

Που ψαχναμε να βρουμε τον δισκο να ειναι εισαγωγης γιατι ακουγοταν πολυ καλλυτερα απο τον αντιστοιχο ελληνικης κοπης και φυσικα μας χουφτωναν.
Τα οποία πέρα από το ηχητικό κομμάτι, ήταν απαράδεκτα και σαν υλικό.
Έχουν πέσει στα χέρια μου βινύλια ελληνικής κοπής που είναι σαν τσίχλα! :116:

Reaction score
37

Φυσικά. Η εγγραφή γίνεται ψηφιακά, και από αυτή μπορεί να εκδοθεί και CD και βινύλιο, και ό,τι άλλο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μια χαρά είναι. Ίσα - ίσα, που τα ψηφιακά takes δεν υποφέρουν από θόρυβο. Αναλόγως της ηχοληψίας και της παραγωγής, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εξαιρετικό - ακόμα και στο βινύλιο. Μακάρι όλοι να έδιναν στην κυκολοφορία το τελικό downmix σε 24/96, έστω σε μια καρτούλα SD, μέσα στη συσκευασία του CD ή του βινυλίου. Το κόστος δεν είναι μεγάλο.
Ok το πιό λογικό είναι να αποθηκεύεται η παραγωγή πχ σε έναν σκληρό (δεν ξέρω.), αλλά ακολουθεί και το στάδιο της μαζικής παραγωγής.
Η ποιότητα των μέσων παραγωγής δεν μπορεί να γύρει προς όφελος του βινυλίου ή αντίστροφα;
Τουλάχιστον έτσι έχω καταλάβει για τα είδη που ακούω εγώ όπου οι ανεξάρτητες εταιρείες παραγωγής μπορεί να μπορεί να αποτελούν ευεργετικό παράγοντα στο αποτέλεσμα (μεράκι) ή το αντίθετο (χαμηλή ποιότητα εξοπλισμού).

Reaction score
37

βινύλια ελληνικής κοπής που είναι σαν τσίχλα! :116:
Μόνο;
Τα "βρακάκια" που ήταν απλές σακούλες!
Τα εξώφυλλα που μάλλον ήταν απο...χαρτόνι ποιότητας ΩΩ!

Reaction score
11

Τι θες να πεις, οτι ειναι καλη η εγγραφη τοων βινυλιων? Που ψαχναμε να βρουμε τον δισκο να ειναι εισαγωγης γιατι ακουγοταν πολυ καλλυτερα απο τον αντιστοιχο ελληνικης κοπης και φυσικα μας χουφτωναν.

Σημερα οποιο δισκο βινυλιου βαζω διπλα στο φλακ με ντακ (magik) των 300 ευρω ευτελες σιντι και μιντια πλαιυερ (ολα μαζι κοστιζουν οσο η κεφαλη του πικαπ) απο μακρια φωναζει η ανωτεροτητα του σιντι.

Εξακολουθω και αγοραζω βινυλια, σε καμμια περιπτωση ομως δεν τα παιρνω για την ανωτεροτητα τους. Πανω απ ολα ακουμε μουσικη και οχι την υπεροχη του μεσου.

Ίσως να μην κατάλαβα καλά.

Όταν με βάση τον τίτλο του νήματος "επιστροφή στο βινύλιο" αναφερόμαστε στο αναλογικό μέσον, μιλάμε για τυφλή επιστροφή που μπορεί σαν επιλογή να περιλαμβάνει και τα κακής ποιότητας με ισοπεδωμένα δυναμικά κ.τ.λπ., ψηφιακά αρχεία που γίνονται και τα κατακρινόμενα cd η μιλάμε για κάτι που βασίζεται σε σωστή ποιότητα εγγραφής;

Γιατί αν πρόκειται τα ίδια προβληματικά ψηφιακά αρχεία αντί να μας τα πουλάνε σε cd να μας τα πουλάνε γραμμένα σε βινύλια επειδή είναι μία μόδα, ε, όπως ειπώθηκε ήδη, θα περάσει...

Υποτίθεται πως στο αναλογικό μέσον ψάχνουμε την αναλογική ποιότητα. Που βέβαια όταν την βρίσκουμε λέμε:

''ρε τι ωραία που ακούγεται! Σαν ψηφιακό είναι..."

:142:

Reaction score
777
Λοιπόν...πάλι το πάτε σε vinyl vs τα άλλα.

Εγώ έχω "μαλώσει" πολλές φορές γι αυτό το θέμα και διαδικτυακά αλλα και προσωπικά.

Έχω όμως αρκετό καιρό που κάνω κάποια πειράματα με ακριβό εξοπλισμό και τα υποκείμενα αυτών των πειραμάτων είναι απο ανώμαλους χαιεντάδες μέχρι τυχαίους φίλους μου που δέν έχουν καμία σχέση με την μέση(για υψηλή ούτε κάν) πιστότητα.
Θα σας αναφέρω μερικές απο τις εμπειρίες και πραγματικά διόλου με νοιάζει αν θα πεταχτεί ο χ και ο y και θα μου πεί "μα λές λάθος" μα δέν είναι έτσι και λοιπά.

Λοιπόν...διαθέτω στο σπίτι μία τεράστια συλλογή βινυλίων.Απο αυτά ελάχιστα είναι αυτό που λέμε audiophile.Απο τα απλά λοιπόν θα έλεγα οτι η μάζα είναι σχετικά παλιές ηχογραφήσεις.Δηλαδη δέν είναι ψηφιακά ή οτιδήποτε άλλο.
Μετα απο τέστ κατέληξα στο εξής.
α)παλαιά βινύλια με αντίστοιχη παλαιά ηχογράφηση σε cd ήταν 10 σκαλοπάτια πιο πάνω.Κοινώς όταν έβαζα ένα δισκάκι του stan getz (αγορασμένο απο στοίβα) και το pc-άτο του(καμία φορά και σε καλύτερη εγγραφή-πάντα δηλαδή) το βινύλιο τα γονάτιζε όλα.Με το που γινόταν το ΑΒ τέστ όλοι άνοιγαν τα στόματα....
β)όταν έβαζα μία φρέσκια ψηφιακή ηχογράφηση και το αντίστοιχο φρέσκο ψηφιακά γραμμένο βινύλιο το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο!!!!ακριβώς το ίδιο.βέβαια στο αυτί μου θα έλεγα οτι το pc έπαιζε λίγο καλύτερα.ήταν αρκετά πιο καθαρό χωρίς αυτό το γενικό θολό που δίνει το βινύλιο.
γ)στην αγορά υπάρχουν βινύλια α,β,γ,... κοπής.Το β κοπής είναι το βινύλιο που κόβεται πάντα απο το ίδιο μαστερ απλά...μερικά χρόνια αργότερα.Όταν δηλαδή χαλάσει μήτρα τότε κόβουμε δεύτερη απο το ίδιο τέιπ κ.τ.λ.Το ζήτημα λοιπόν είναι οτι καλώς ή κακώς τα tapes χαλάσανε.Δέν ξέρω αν ηξεραν το μέλλον ή όχι αλλα αυτά είναι κανόνες φυσικής.Όταν διαβάζεις μετά απο χρόνια την μαγνητοταινία τότε έχεις κτηνώδεις απώλειες δεδομένων.Δέν ξέρω αν είχαν μείνει μήτρες ή όχι ετσι ώστε να πούμε πως κάτι κάπως διατηρήθηκε αλλα θεωρώ οτι το βινύλιο το κράτησε αρκετά καλά αυτό το κάτι.

Επομένως καλώς ή κακώς τα κάστρα έχουν πέσει.Το ψηφιακό είναι καλύτερο απο το αναλογικό.Μία σύγχρονη ηχογράφηση ψηφιακή είναι πολύ μπροστά απο οποιοδήποτε κατάλοιπο του παρελθόντος.
Όμως τί να κάνουμε ρε παιδιά...κάποια πράματα είναι έτσι και έχουν και τη λογική τους.Εγώ απλα σας τα αναφέρω διότι θεώρησα σκόπιμο να μεταφέρω αυτή τη γνώση και την εμπειρία που κάποιοι μπορεί να μήν έχουν.
Δέν την έχουν είτε επειδή δέν έχουν την τύχη να έχουν συναντήσει 10 καλά συστήματα είτε επειδή πολύ απλά...δέν εχουν βινύλια καλα και καλοδιατηρημένα.

Βέβαια είναι σαφές οτι το βινύλιο δέν αναστήθηκε λόγω της ποιότητας του.Η γενικότερη κοινωνία μαστίζεται απο ένα στυλάτο-gay-vintage αέρα ο οποίος εκφράζεται απόλυτα με τον όρο hipster.Ίσως καμία φορά η λύση του προβλήματος να μήν κρύβεται πίσω απο τον ήχο αλλα απο την ίδια την κοινωνία.

Reaction score
1

οι εποχές που τα βινύλια κόβονταν κατά χιλιάδες στην Ελλάδα και οι επιστρεφόμενες κόπιες λιώνονταν και ξαναγίνονταν δίσκοι που αντί για μαύροι φαίνονταν γκρι, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των βινυλίων έχει εξαιρετική ποιότητα. Από κει και πέρα, αν κάποιος ακούει τη μουσική του καλύτερα απο pc παρά από ένα πικάπ, πολύ απλά συνεχίζει με τον εξοπλισμό του και αφήνει τα βινύλια σε όσους ακούν καλύτερα από ένα πικάπ. Μου φαίνεται πολύ απλό ως επιλογή...
Προσωπικά επιμένω να στο εξής, με ένα πικάπ του χιλιάρικου ακούω καλύτερα τη μουσική από ότι με ένα cd player διπλάσιας τιμής. Σε πιο απαιτητικά συστήματα, μου έχει συμβεί το ίδιο. Όλες αυτές τις φορές που έκανα τέτοιο τεστ, βρισκόμουν με κάποιους φίλους. Όλοι ακούγαμε καλύτερα το πρόγραμμα από την αναλογική πηγή.
Σύμπτωση? Μπορεί. Το αποτέλεσμα μετράει πάντως.
Επίσης η άποψη μου είναι πως ποτέ στο μέλλον δεν πρόκειται να κυριαρχήσει το βινύλιο ως βασική πηγή μουσικής, το τεχνολογικό ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Όμως τη μερίδα του κοινού που αγαπά τις αναλογικές ακροάσεις, καλό είναι η βιομηχανία να την υποστηρίζει.
Και το κάνει ήδη, και εκτιμώ πως το κάνει καλά.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.444

...Με τις τιμές που χρεώνουν...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.523

Μακάρι όλοι να έδιναν στην κυκολοφορία το τελικό downmix σε 24/96, έστω σε μια καρτούλα SD, μέσα στη συσκευασία του CD ή του βινυλίου. Το κόστος δεν είναι μεγάλο.
περίμενε και θα γίνει κι αυτό. είναι το (λογικό) επόμενο βήμα.

νομίζω πως περιμένουν μια νέα ώθηση στις χωρητικότητες των μέσων αποθήκευσης, όπου το pc-μας δείχνει να έχει κάνει ...κοιλιά.

Reaction score
1

ή αλλιώς: καλά σας κάνουν.
το φαινόμενο μουσική στο τσάμπα είναι μια μεγάλη και πονεμένη ιστορία.
Όποιος αισθάνεται εξαπατημένος με το να πληρώνει 15-20 ευρώ για μια κυκλοφορία, ζει στη κατάλληλη εποχή. Την κλέβει και καθαρίζει.
Συγνώμη, την κατεβάζει ήθελα να πω...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.523

και την ανεβάζει. δεν είναι εγωιστής.

Reaction score
1

έτσι, έτσι. Κόρακας κορακιού μάτι δεν βγάζει.

D

Deleted member 23222

Guest

''ρε τι ωραία που ακούγεται! Σαν ψηφιακό είναι..."

:142:[/QUOTE]

Πες τα χρυσόστομε...γειά στα ...δαχτυλά σου:142::142:

Reaction score
11

Και τα direct cut βινύλια, τα θυμάται κανείς, τι θα γίνουν; (Κλαψ!)

Γιατί δεν επανέρχονται δριμύτερα;

:111:

Reaction score
1

Και τα direct cut βινύλια, τα θυμάται κανείς, τι θα γίνουν; (Κλαψ!)

Γιατί δεν επανέρχονται δριμύτερα;

:111:
άστα αυτά, κοστίζουν... εκτός αν ανεβοκατεβαίνουν οπότε να το συζητήσουμε το θέμα.

Reaction score
11

άστα αυτά, κοστίζουν... εκτός αν ανεβοκατεβαίνουν οπότε να το συζητήσουμε το θέμα.
Ότι ανεβαίνει ....

Reaction score
2

το φαινόμενο μουσική στο τσάμπα είναι μια μεγάλη και πονεμένη ιστορία.
Όποιος αισθάνεται εξαπατημένος με το να πληρώνει 15-20 ευρώ για μια κυκλοφορία, ζει στη κατάλληλη εποχή. Την κλέβει και καθαρίζει.
Συγνώμη, την κατεβάζει ήθελα να πω...
Όποιος αισθάνεται ικανοποιημένος με το να πληρώνει 15-20 ευρώ για ένα cd, του οποίου το κόστος (υλικό cd,εγγραφή, θήκη, εξώφυλλα,ποσοστά σε καλλιτέχνες-διανομείς κτλ) δεν ξεπερνά τα 3-5 ευρώ ανά cd, ας γίνει θύμα των δισκογραφικών. Συγνώμη, τακτικός πελάτης ήθελα να πω...

Κι έτσι νομίζω βγαίνει νόημα,ε; :109:

Δυστυχώς, η τάση των δισκογραφικών για ΥΠΕΡ-ΑΙΣΧΡΟ-ΚΕΡΔΙΑ οδήγησε τον κόσμο στην πειρατία.

ΥΓ: Ναι, κι εγώ αγοράζω ακόμα cd. Αλλά δεν νιώθω και υπερήφανος που τους τα σκάω!

Reaction score
1

Όποιος αισθάνεται ικανοποιημένος με το να πληρώνει 15-20 ευρώ για ένα cd, του οποίου το κόστος (υλικό cd,εγγραφή, θήκη, εξώφυλλα,ποσοστά σε καλλιτέχνες-διανομείς κτλ) δεν ξεπερνά τα 3-5 ευρώ ανά cd, ας γίνει θύμα των δισκογραφικών. Συγνώμη, τακτικός πελάτης ήθελα να πω...

Κι έτσι νομίζω βγαίνει νόημα,ε; :109:

Δυστυχώς, η τάση των δισκογραφικών για ΥΠΕΡ-ΑΙΣΧΡΟ-ΚΕΡΔΙΑ οδήγησε τον κόσμο στην πειρατία.
έχεις δίκιο φίλε μου.
Για όλα φταίνε οι δισκογραφικές εταιρίες.
Που να βρει κανείς cd με 5 και 6 ευρώ, από 15 ξεκινάνε όλα.
Και ειδικά ο Έλληνας καταναλωτής που είναι μαθημένος να μην υποκύπτει σε αισχροκέρδειες κατέφυγε με βαριά καρδιά στο πειρατικό. Ενώ στο γάλα πχ που το πληρώνει 1,50 ευρώ το κιλό, ο κτηνοτρόφος τσιμπάει το 80% της λιανικής, έτσι? Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχει αισχροκέρδεια.
Εγώ πάλι που είμαι από τα κορόιδα που συνεχίζω να την πληρώνω την μουσική που ακούω, όπως πληρώνω και το γάλα και τον γιατρό και τον μπακάλη, σκέπτομαι το εξής. Τη μουσική μας παίρνει να την κλέβουμε, ενώ τον γιατρό όχι. Όλα τα άλλα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.523

Ότι ανεβαίνει ....

οφείλουμε να το κατεβάσουμε.

κι ότι κατεβαίνει, να το μοιραστούμε με τους φίλους μας.

κι είχα ένα καημό για την σόνι-κολούμπια, τι να σου πω.... δε με πιάνει ύπνος.

τελευταία φορά που μπήκα σε δισκάδικο, διάλεξα 12 cd και πήγα στο ταμείο. Μόλις μου είπε την τιμή, έκανα στροφή 180 μοιρών και έφυγα γελώντας.

άντε γειάαα.... κλέφτες.

χίλιες φορές καλύτερα να αγοράζω φλακ, που τα έχουν και σε λογική τιμούλα, ακόμα και τα υψηλής ανάλυσης...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.523

στο γάλα πχ που το πληρώνει 1,50 ευρώ το κιλό, ο κτηνοτρόφος τσιμπάει το 80% της λιανικής, έτσι? Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχει αισχροκέρδεια.
Εγώ πάλι που είμαι από τα κορόιδα που συνεχίζω να την πληρώνω την μουσική που ακούω...
σωστά. αφού σου πιάνουν τον κ@λο στο γάλα, γουστάρεις μετά να στον πιάνουν και στο βινύλιο. έτσι είναι το σωστό, το δίκιο.

ωραία. οκ. :142:

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.334
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Gian