Εργαλεία

melina

Cargo 200
Reaction score
45.373
Για πείτε καμιά γνώμη για σέγα.
Βασικά παρατηρώ ότι με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά βγαίνουν δύο εκδόσεις, μία με λαβή από πάνω και μία χωρίς λαβή.
Τι άλλο να προσέξω;

barel.jpg
handle.jpg

Reaction score
14.743
με λαβη ..βολευει οταν θες να αλλαξεις κατευθυνση κοπης..εχεις και καλυτερο κρατημα ποιο σταθερο..τα δοκιμασα και τα 2 ..πηρα το δευτερο..

melina

Cargo 200
Reaction score
45.373
με λαβη ..βολευει οταν θες να αλλαξεις κατευθυνση κοπης..εχεις και καλυτερο κρατημα ποιο σταθερο..τα δοκιμασα και τα 2 ..πηρα το δευτερο..
σε κάτι βιντεάκια στο γιουτιουμπ που παρακολουθούσα πριν λίγο έλεγαν ότι τον καλύτερο έλεγχο ειδικά για αλλαγή πορείας π.χ. καμπύλες τον έχεις με το πρώτο σχέδιο γιατί είναι πιο ευθυγραμμισμένος ο βραχίονας με το εργαλείο και δεν το ελέγχεις μόνο με τον καρπό ενώ παράλληλα μπορείς και το πατάς με το δεύτερο χέρι από πάνω στο σημείο που είναι η λάμα.

Να έχει οπωσδήποτε laser κατεύθυνσης
laser ή μήπως εννοείς led ή έστω κάποιο φως πάνω από τη λάμα;

Reaction score
14.743
σε κάτι βιντεάκια στο γιουτιουμπ που παρακολουθούσα πριν λίγο έλεγαν ότι τον καλύτερο έλεγχο ειδικά για αλλαγή πορείας π.χ. καμπύλες τον έχεις με το πρώτο σχέδιο γιατί είναι πιο ευθυγραμμισμένος ο βραχίονας με το εργαλείο και δεν το ελέγχεις μόνο με τον καρπό ενώ παράλληλα μπορείς και το πατάς με το δεύτερο χέρι από πάνω στο σημείο που είναι η λάμα.

laser ή μήπως εννοείς led ή έστω κάποιο φως πάνω από τη λάμα;
τι να πω..εμενα μου εκατσε ποιο καλα το δευτερο..ποιο ευελικτο μου φανηκε..και μπορεις να το δουλεψεις με το ενα χερι ..και με το αλλο χερι να κρατας τα κοματια που θες να κοψεις ποιο σταθερα πανω στον παγκο κοπης..

Reaction score
14.743
....υστερα οταν θες να κοψεις τετοια ξυλα με μικρη επιφανεια..με το πρωτο χανεις το μπαλανς επειδη ειναι ποιο μακρυ..

melina

Cargo 200
Reaction score
45.373
Για δική σου χρήση προτείνω Μactech by Makita.
H οικονομική σειρά της Μakita αλλά με πολύ καλά χαρακτηριστικά.

http://www.toolplanet.gr/prod/239/264/MT 361 MAKTEC By MAKITA ΡΟΥΤΕΡ 8mm 900W
Το μέγεθος των τσοκ (collet) με προβληματίζει. Αυτό λέει ότι έχει 8mm και συνήθως όλα τα ελαφρα έχουν μέχρι εκεί. Διαβάζω όμως ότι τα εργαλεία που πάνε σε 1/2" τσοκ (12mm περίπου) συμπεριφέρονται καλύτερα, είναι πιο στιβαρά, δεν έχουν κραδασμούς. Επίσης συνήθως έχουν και μεγαλύτερο μήκος βύθισης...πόσο θέλω θα μου πεις; ιδέα δεν έχω που μπορεί να να μου χρειαστεί μεγάλο βάθος (π.χ. 70-80mm), αλλά καλύτερα να υπάρχει παρά να λείπεται.

Reaction score
731
Η σέγα είναι από τα εργαλεία που φαίνονται απλά στην χρήση, γιαυτό και γίνονται ατυχήματα.
Λαβή από πάνω για καλύτερο πιάσιμο και ευελιξία στις κινήσεις.

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.377
αδερφια μαστορια, εχω θεμα, θελω να φαω αυτη τη βιβλιοθηκη,στη γωνια ενα εκατοστο και επειτα ολο κατακορυφα (μεχρι πατωμα), και γυρω στα 10 εκατοστα (προς τα) μεσα..
στο τσακ δε χωραει/σφηνωνει κατω απο την κασα της πορτας... τι εργαλειο θελω ?
(σσ αφηνει χωρο για τις 2 βιδες πανω κατω δεν εχουμε θεμα στηριξης)
τριβειο ας πουμε δεν παιζει..ειναι ικεα αφενως (αρα "κουφιο") και οσο το δυνατων λιγοτερη σκονη.

Last edited:

melina

Cargo 200
Reaction score
45.373
Να λείπει ίσως; :p:whistling:
σστα μαστόρικα είναι λείπεται, δεν ξέρεις εσύ, είσαι του white collar :p:laugh::laugh::laugh:
[DOUBLEPOST=1484088945][/DOUBLEPOST]
αδερφια μαστορια, εχω θεμα, θελω να φαω αυτη τη βιβλιοθηκη,στη γωνια ενα εκατοστο και επειτα ολο κατακορυφα (μεχρι πατωμα), και γυρω στα 10 εκατοστα (προς τα) μεσα..
στο τσακ δε χωραει/σφηνωνει κατω απο την κασα της πορτας... τι εργαλειο θελω ?
(σσ αφηνει χωρο για τις 2 βιδες πανω κατω δεν εχουμε θεμα στηριξης)
τριβειο ας πουμε δεν παιζει..ειναι ικεα αφενως (αρα "κουφιο") και οσο το δυνατων λιγοτερη σκονη.
Μάλλον πριονοτροχό χεράτο θα 'λεγα για πιο καθαρή κοπή. Μόλις το κάνεις πες μας πως έγινε γιατί έχω και εγώ ένα παρόμοιο και σκέφτομαι να το κάνω φυτίλια :roflmao::roflmao:
[DOUBLEPOST=1484088993][/DOUBLEPOST]
Η σέγα είναι από τα εργαλεία που φαίνονται απλά στην χρήση, γιαυτό και γίνονται ατυχήματα.
Λαβή από πάνω για καλύτερο πιάσιμο και ευελιξία στις κινήσεις.
Τελικά πήρα αυτή χωρίς λαβή από πάνω. Οταν αρχίσω τις κοπές θα σας πω πως είναι ο χειρισμός της.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.377
@melina ..εχω την αισθηση οτι το πριονι ειναι για διαστασεις μεχρι το μηκος της λιμας , εδω το υψος κοπης ειναι 1,80m (ουτε αλκατραζ αποδραση!λολ)
Ειναι ετσι κανα 11 μηνο .. το ισιο κοψιμο δεν ενοχλει πολυ γιατι εκει που ειναι δεν φενεται τοσο...
Εκει που εχω χαραξει λιγο κ οσο να σφυνωσει :
tmp_18815-20170110_233129_LLS2043937941.jpg

Reaction score
431
δεν εχω καταλάβει ακριβώς τι θες να κάνεις μάλλον σπαθοσέγα χρειάζεσαι ή ξαπλώνεις την βιβλιοθηκη και βάζεις δισκοπριονο που κόβει 10 εκατοστά με 20αρι δισκο.

Reaction score
25.524
Δισκοπριονο αλλά όχι 10 πόντους βάθος
Μέχρι 5 το πολύ και θέλει ιστορία για να το ρυθμίσεις παράλληλο

Μετά ρουτερ αλλά η σκόνη θα φτάσει σπίτι μου

Ρούτερ με μισή ίντσα εργαλείο τι να πω απίθανο να το χρειάζεσαι. Εδώ ξυλουργεία και δουλεύουν με το μικρό

melina

Cargo 200
Reaction score
45.373
@melina ..εχω την αισθηση οτι το πριονι ειναι για διαστασεις μεχρι το μηκος της λιμας , εδω το υψος κοπης ειναι 1,80m (ουτε αλκατραζ αποδραση!λολ)
Ειναι ετσι κανα 11 μηνο .. το ισιο κοψιμο δεν ενοχλει πολυ γιατι εκει που ειναι δεν φενεται τοσο...
Εκει που εχω χαραξει λιγο κ οσο να σφυνωσει :
View attachment 68424

Του ΙΚΕΑ τα πράγματα είναι "μαλακά" (έχω αρκετά σπίτι μου). Νόμιζα οτι ήθελες να κοντύνει το βάθος του επιπλου. Αν θες να το κουρεψεις από το πλάι πάρε ένα finecut πριόνι από το Leroy και απάνω του. Πάρε και μια σίδερολαμα μήπως τυχόν πέσεις πάνω σε τίποτα καρφακια, δεν ξέρω τι μπορεί να έχει μέσα συνήθως είναι χαρτί.
Επιτόπου να τραβάει μια σκούπα όσο κόβεις και δεν θα εχεις θέμα με σκόνη.
[DOUBLEPOST=1484119363][/DOUBLEPOST]
Ρούτερ με μισή ίντσα εργαλείο τι να πω απίθανο να το χρειάζεσαι. Εδώ ξυλουργεία και δουλεύουν με το μικρό
Τέτοια θέλω να ακούω, θενκς!

Timaras

Reaction score
2.153
Σέγα με λαβή προτιμώ και 'γω και για μαχαίρια χρησιμοποιώ κάποια με ανάποδο δόντι

o1-800x800.jpg

ή ακόμα καλύτερα στις περισσότερες περιπτώσεις
στενά με μικρό δόντι

213608630031-o1-800x800.jpg

που κόβει σα βούτυρο χωρίς καθόλου κραδασμούς και αλλάζεις και πορεία πιο εύκολα!

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.377
finecut πριόνι
...εχω κανει πολλα χρονια φυλακη, δεν γνωριζα..!!
νομιζω οτι ενα τετοιο θα την κανει τη δουλεια..
Πραγματι αρκετα απο τα επιπλακια του ΙΚΕΑ σηκωνουν "μοντιφια" (βλ. ικεαχακς κτλ), οπου χρειαστηκε εχω επεμβει (και συνεχιζω) .. σσ. και η Linn δεχεται το γνωστο τραπεζακι των 10 εουρο για το sondek ^^.
κερναω μπυρες/ουισκι και σερβιρω δισκους (LP) :p ...σε οποιον εχει την ευγενη καλοσυνη να βοηθησει(ς)..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv