Ερώτηση για ρύθμιση VTA

Μηνύματα
2.303
Reaction score
5.359
Αυτα παιδες εχουν αναλυθει απο αρχαιοτατων χρονων στο αβουσαϊτ ...
"
Πυρηνικη Υδραυλικη (ορισμοι)
25 Απριλίου 2014 στις 7:01 μ.μ.
Το καβλιτζέκι είναι αντικείμενο σφηνοειδούς συνήθως μορφής με μήκος τουλάχιστον τριπλάσιο του πλάτους , το οποίο δεν ξέρουμε πώς ακριβώς το λένε.

Διαφέρει ελαφρώς από το παπαράκι που είναι λιγότερο μακρόστενο ή και καθόλου.

Και τα 2 είναι αρκετά μικρά αντικείμενα / εξαρτήματα, σε αντίθεση με το ματζαφλάρι , που είναι σαφώς μεγαλύτερο και δεν έχει συγκεκριμένο σχήμα. ΕπίσηςΤο ματζαφλάρι μπορεί να είναι οτιδήποτε, ενώ το καβλιτζέκι πρέπει να είναι high-tech.

Κάποιοι άλλοι τα διαχωρίζουν διαφορετικά…

το ματζαφλάρι είναι έννοια γένους και το καβλιτζέκι είναι έννοια είδους. Κάθε καβλιτζέκι είναι ματζαφλάρι, αλλά δεν είναι κάθε ματζαφλάρι καβλιτζέκι!

…ή απλώς αποτελούν δύο διαφορετικές λέξεις, που χρησιμοποιούνται για αναφορά σε δύο διαφορετικά αντικείμενα στην ίδια πρόταση, ώστε να μη μπερδεύεται ο συνομιλητής μας.

«Σε κάποιες καφετιέρες το καβλιτζέκι έχει ένα ματζαφλάρι στην άκρη που κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά: προσθέτει αέρα για να κάνει πιο πλούσιο το μείγμα.»

Αντίθετα το μαραφέτι αναφέρεται σε οποιοδήποτε αντικείμενο το οποίο δεν ξέρουμε πώς ακριβώς το λένε. Μπορεί να είναι εξάρτημα, εργαλείο ή συσκευή, συνήθως μικρού ή μετρίου μεγέθους. Δεν είναι κακή επιλογή αν πρέπει οπωσδήποτε να μεταφράσουμε το gadget και είναι καλή μετάφραση για το widget.

«Graphics Tablet είναι εκείνο το μαραφέτι που χρησιμοποιείς στυλό και το σκίτσο μεταφέρεται στον υπολογιστή»."

το κειμενο και η πατροτητα αυτου εχουν χαθει στσι ομιχλες του χρονου ...
Το πιπιρόλι δεν το αναφέρει πουθενά...... :idk:
 


Μηνύματα
103
Reaction score
57
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις . Να πω ότι έφερα το βραχίονα σε παραλληλία με την επιφάνεια του δίσκου , το άκουσα και ήταν ok . Σε δεύτερη φάση έδωσα στο βραχίονα 2 χιλιοστά ύψος , άκουσα πάλι , μου φάνηκε λίγο καλύτερος ο ήχος και το άφησα έτσι . Σε δυο βδομάδες θα τον ξανακατεβάσω σε παραλληλία να δω πως μου ακούγεται πάλι και θα δω σε ποια από τις δυο θέσεις θα το αφήσω . Για ένα άλλο πρόβλημα που έχω με την κεφαλή θα ανοίξω άλλο θέμα .
 


Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.531
Reaction score
37.730
Αν έχουμε τα παραπάνω υπόψη καθώς και μια χαλαρή προσέγγιση στο όλο θέμα μπορούμε κάλλιστα να απολαμβάνουμε τσι δίσκοι μας χωρίς να ... ψειρίζουμε τη μαϊμού (σόρρυ Ντεκ). :wink:
........... αφηνω αυτο εδω και παω να κανω μπανιο ..8-)
 

Μηνύματα
632
Reaction score
575
Η ουσία βρίσκεται στο ότι δε μπορούμε να μιλάμε εν ετει 2019 που λέει και ο ποδογιατρος για αναπαραγωγεα υψηλής πιστότητας, όταν βλέπουμε ότι βασικές ρυθμίσεις του δε μπορούν παρά να γίνουν στο περίπου, με το αφτί, το μάτι ή με βάση αυτό που μας είπε ο μπατζανακης μας που ξέρει κάποιον άλλον που είναι αναλογικός γκουρού..
Το βινύλιο είναι καψούρα, αλλά hi Fi δεν είναι.
Post automatically merged:


Google is your friend I guess..
Εχει πλακα που τα διαβαζω σημερα αυτα, γιατι εκει που ελεγα να πουλησω ολα τα αναλογικα και να ριξω το χρημα στα ψηφιακα εκανα ενα ακομα τεστακι μ ενα παλιο δισκο που τον εχω σε high resolution flac αλλα και σε βινυλιο και η συγκριση ηταν υπερ του δισκου με μεγαλη διαφορα...
Δεν ξερω πως το ρυθμισε ο γκουρου κι αν ειναι καν σωστο, αλλα ο ηχος στο βινυλιο σπιτι μου ειναι πιο παχυς, πλουσιος, με δυναμικα κι υποσταση.
Λεφτα να χεις να ριχνεις σε κεφαλες και προενισχυτες βεβαια...
 


Μηνύματα
262
Reaction score
135
ο πιο εύκολος και ακριβής τρόπος κατά τη γνώμη μου για τον παραλληλισμό του βραχίονα,εάν αυτό είναι το ζητούμενο είναι με το αλφαδάκι της clearaudio το οποίο ζυγίζει μόνο δύο γραμμάρια και τοποθετείται στο πάνω επίπεδο μέρος της κεφαλής όπου αυτό είναι εφικτό. εγώ τουλάχιστον έτσι ρύθμισα σωστά την 2m black στο δικό μου πικαπ α και κάτι ακόμα με αυτόν τον τρόπο ρυθμίζουμε και αζιμούθιο.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.560
Μηνύματα
2.864.438
Members
37.930
Νεότερο μέλος
l.koustimpis@visualacoust
Top