Ε, ρε γλέντια! Panasonic TX-P42U10E...

Reaction score
1

Μόλις πριν δέκα λεπτά μου ήρθε η κούτα. Μου φαίνεται λίγο πεπλάτη! :116:

Δεν έχω ασχοληθεί ακόμα μαζί της, αμφιβάλλω ακόμα κι αν θα βρω καθόλου χρόνο να την βγάλω από την κούτα μέσα στο Σαββατοκύριακο. :137:

Θα στηθεί αρχικά στην κρεβατοκάμαρα για να μπορέσω να την στρώσω με την ησυχία μου, για τις πρώτες κρίσιμες 200 έως 300 ώρες τουλάχιστον.

Το έτερον ήμισυ φυσικά και θα λυσσάξει από το κακό της, μια και θα την ήθελε φυσικά στο σαλόνι για να απολαμβάνει τα αγαπημένα της ουκρανικά κανάλια με την ησυχία της, αλλά της έχω εξηγήσει ήδη ότι αυτό θα μπορούσε να ήταν καταστροφικό για το πάνελ της τηλεόρασης, τουλάχιστον για τις πρώτες ώρες του στρωσίματος.

Βλέπετε, παρακολουθεί συνέχεια ένα συγκεκριμένο ουκρανικό δορυφορικό κανάλι που δείχνει σε μόνιμη βάση στην πάνω δεξιά γωνία το σήμα του, ότι πρέπει δηλαδή για image retention σε ένα ολόφρεσκο πάνελ plasma. :137:

Μόλις στρωθεί θα την περιλάβω με τα πατερνάκια αναφοράς και το CA813, για να δούμε τι ακριβώς είναι σε θέση να κάνει. Έχω περιέργεια κυρίως να διαπιστώσω τι μετρήσεις θα δώσει στην καμπύλη του gamma στα διάφορα mode της, αλλά και τι ANSI contrast θα καταγράψει στο πατερνάκι σκακιέρα 4x4. :139:

Επίσης θα την μετράω σε τακτικά χρονικά διαστήματα για να δούμε τι ακριβώς πτώση φωτεινότητας θα γράφει με το περασμα του χρόνου...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.178
Απάντηση: Ε, ρε γλέντια! Panasonic TX-P42U10E...

Καλορίζικη Πάνο!

Την λυπάμαι πάντως την...τηλεόραση ντε!:137:

Reaction score
1

Καλορίζικη Πάνο!

Την λυπάμαι πάντως την...τηλεόραση ντε!:137:

Και έτσι πρέπει φίλτατε Ζορζ, να την λυπάσαι φυσικά, γιατί... θα περάσει του Χριστού τα πάθη στα χέρια μου. :142:

Να είσαι απολύτως σίγουρος ότι θα... την θάψω κανονικότατα, όπως κάνω βεβαίως και με τους προβολείς που περνάνε από τα χέρια μου! :137:

Reaction score
1

Προδοοοοοοτη!:618:

Πας καλά Σκαφάτε;! :137:

Εγώ στη Panasonic θα βλέπω τις ειδήσεις του Mega, κανένα ματς του Champion League κτλ. :142:

Στα σοβαρά πιστεύεις τώρα ότι θα κάτσω εγώ να δω ταινία σε 42 ίντσες;! :111:

Reaction score
1

Με γεια Παναή!

Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη μου. :107:

Η αλήθεια είναι ότι αμφιταλαντεύθηκα για λίγο ανάμεσα στην Panasonic και την 47άρα LG LH9000, αλλά παρά το S-IPS πάνελ της LG, φοβήθηκα ότι δεν θα με ικανοποιούσαν οι γωνίες θέασης, οπότε προτίμησα τη σιγουριά ενός πάνελ plasma. :126:

JL_

Reaction score
19
Kι ό,τι ετοιμαζόμουν να σου απαντήσω για τις γωνίες θέασης των LCD, αλλά βλέπω πως δεν θα χρειαστεί, καθώς υπέπεσες στο (πλασμικό) ατόπημα... :136:

Καλόστρωτη και καλοθέατη, φίλε Παναγιώτη !!! :619:

Όσον αφορά το gamma, το cinema mode που θα αναγκαστείς να ανεχτείς κατά το στρώσιμο, δεν θα σε ενθουσιάσει (έχει default τιμή 2.0 που μετράει πραγματικά περίπου στο 1.9). Υπάρχει όμως και το κανονικό mode με gamma 2.2, όπως και τρόπος να ξεκλειδώσουν τα μενού της G10 και στην U10, τα οποία παρέχουν κάποια βασικά ρυθμιστικά για το gamma και την εξισορρόπιση λευκού... :126:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Ε, ρε γλέντια! Panasonic TX-P42U10E...

Kι ό,τι ετοιμαζόμουν να σου απαντήσω για τις γωνίες θέασης των LCD, αλλά βλέπω πως δεν θα χρειαστεί, καθώς υπέπεσες στο (πλασμικό) ατόπημα... :136:

Καλόστρωτη και καλοθέατη, φίλε Παναγιώτη !!!

Όσον αφορά το gamma, το cinema mode που θα αναγκαστείς να ανεχτείς κατά το στρώσιμο, δεν θα σε ενθουσιάσει (έχει default τιμή 2.0 που μετράει πραγματικά περίπου στο 1.9). Υπάρχει όμως και το κανονικό mode με gamma 2.2, όπως και τρόπος να ξεκλειδώσουν τα μενού της G10 και στην U10, τα οποία παρέχουν κάποια βασικά ρυθμιστικά για το gamma και την εξισορρόπιση λευκού...

Σε ευχαριστώ Γιάννη μου. :107:

Όσον αφορά το gamma δεν θα θεωρούσα αφύσικη μια μέση τιμή κάπου στο 2,1 ίσως και ελαφρά κάτω από αυτό, κάπου κοντά στο 2,0 όπως λες κι εσύ, μια και η συντριπτική πλειοψηφία του κοινού παρακολουθεί ταινίες με κάμποσα φώτα αναμμένα στον χώρο.

Το θέμα όμως Γιάννη για μένα είναι να είναι αρμονική η καμπύλη του gamma, και να μην θυμίζει... φίδι ανακόντα που ελίσσεται για να επιτεθεί! :137: :142:

Reaction score
1.213

Kαλοφορετη Παναγιωτη.....:142:

Και σε προσιτη τιμουλα βλεπω...ισως χτυπησω και εγω μια στο μελλον..:114:

Reaction score
1

Kαλοφορετη Παναγιωτη.....:142:

Και σε προσιτη τιμουλα βλεπω...ισως χτυπησω και εγω μια στο μελλον..

Όντως. Στα 600 ευρώπουλα ακριβώς μου πήγε εμένα και μάλιστα με 6 δόσεις στην πιστωτική.

Τελικά, βρήκα λίγο χρόνο το βραδάκι και την έβγαλα από την κούτα... :431:

Εννοείται ότι απαιτεί δύο άτομα για να την βγάλετε από την κούτα και να την τοποθετήσετε στη βάση της. Εκτός κι εάν είστε ο Πύρρος Δήμας!... :137:

Συγχωρήστε μου τις μέτριες φωτογραφίες, είναι από την μικρούλα Nikon L19 που είχα πάρει στο έτερον ήμισυ για να παίζει. Αργότερα, στην κανονική παρουσίαση της Panasonic και στα πατερνάκια αναφοράς, θα φέρω φυσικά την Sony A100... :126:

Reaction score
1.213

Ποια ειναι τα ηχεια (της κρεβατοκαμαρας υποθετω ? ) ? :121:

Reaction score
0

Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Παναγιώτη άλλα όχι και Πύρρος Δήμμας! :410:
(εγώ μόνος μου την πήρα απο το πλαίσιο, μόνος μου την πήγα σπίτι και μόνος μου την έστησα)
πάντως στο μετρητοίς μπορούσες να χτυπήσεις καλύτερη τιμή, εγώ 500€ την πήρα!
καλορίζικη και καλές θεάσεις, έστω και τηλεοπτικές :602:

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Ε, ρε γλέντια! Panasonic TX-P42U10E...

Όσον αφορά το gamma δεν θα θεωρούσα αφύσικη μια μέση τιμή κάπου στο 2,1 ίσως και ελαφρά κάτω από αυτό, κάπου κοντά στο 2,0 όπως λες κι εσύ, μια και η συντριπτική πλειοψηφία του κοινού παρακολουθεί ταινίες με κάμποσα φώτα αναμμένα στον χώρο.

Το θέμα όμως Γιάννη για μένα είναι να είναι αρμονική η καμπύλη του gamma, και να μην θυμίζει... φίδι ανακόντα που ελίσσεται για να επιτεθεί! :137: :142:
Στο cinema mode, κάτι τέτοιο λογικά θα μετρήσεις:

Aναμένουμε και ανυπομονούμε... :126:

Reaction score
1

Ποια ειναι τα ηχεια (της κρεβατοκαμαρας υποθετω ? ) ? :121:

Εννοείται ότι πρόκειται για τα ηχεία της κρεβατοκάμαρας Μελέτη μου, λες να έπαιζα με αυτά τα «σκατουλάκια» στο σαλόνι μου;! :137: :111:

Είναι της Trust και πάνε σετ μαζί με αυτόν το μίνι ενισχυτή που τα οδηγεί:

Τα είχα πάρει 55 ευρώ και η απόδοσή τους είναι όλα τα λεφτά. Η κρεβατοκάμαρά μου είναι αρκετά μεγάλη, γύρω στα 16-17 τετραγωνικά, παρόλα αυτά, αυτά τα σκατούλια κατορθώνουν και την γεμίζουν με ήχο και μάλιστα σε ικανοποιητικές στάθμες. :111:

Reaction score
1

Nice!

Καλορίζικη και καλές τηλεθεάσεις. Θα περιμένουμε εντυπώσεις και σχόλια :)

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.089
Members