Ε, ρε γλέντια! Panasonic TX-P42U10E...

Reaction score
0
Απάντηση: Ε, ρε γλέντια! Panasonic TX-P42U10E...

Οι γυναίκες το μόνο που χρειάζονται είναι φιμωτρόμετρο... :114:
Α ναι, είμαι και γω κάτοχος μιας 50άρας (όχι γυναίκας) αλλά μέχρι στιγμής παραμένει στο κουτί της λόγω έλλειψης χώρου στο σαλόνι. Θα αποσυσκευασθεί με τη μετακόμιση στο νέο σπίτι, άγνωστο πότε (ελπίζω σύντομα)...

Reaction score
1

Οι γυναίκες το μόνο που χρειάζονται είναι φιμωτρόμετρο... :114:
Α ναι, είμαι και γω κάτοχος μιας 50άρας (όχι γυναίκας) αλλά μέχρι στιγμής παραμένει στο κουτί της λόγω έλλειψης χώρου στο σαλόνι. Θα αποσυσκευασθεί με τη μετακόμιση στο νέο σπίτι, άγνωστο πότε (ελπίζω σύντομα)...

Καλορίζικη, και εύχομαι χωρίς καμμένα/κολημμένα πίξελς, γιατί φαίνεται ότι το κακό παράγινε! :141:

Τα νεότερα από μένα παιδιά είναι ότι σήμερα ανακάλυψα και τρίτο πίξελ, στην πάνω δεξιά γωνία του πάνελ, με επίσης αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά! :141:

Το συγκεκριμένο πίξελ λοιπόν, συμπεριφέρεται κανονικά σε όλα τα χρώματα, αλλά κατά διαστήματα στο πράσινο χρώμα αρχίζει και αναβοσβήνει σαν... φωτορυθμικό, από πράσινο σε μαύρο χρώμα και το αντίστροφο! :111:

Επίσης στο μπλε χρώμα αλλά πολύ σπάνια, ξαφνικά γίνεται μαύρο για κάποια δευτερόλεπτα και μετά ξαφνικά γίνεται και πάλι μπλε και λειτουργεί κανονικά!

Όπως καταλαβαίνετε, μόλις το είδα αυτό έγινα κυριολεκτικά... Τούρκος, και πήρα αμέσως το κατάστημα αγοράς και ζήτησα αντικατάσταση της συσκευής. Ευγενέστατος ο άνθρωπος με διαβεβαίωσε ότι θα γίνει αντικατάσταση.

Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, μάλλον θα αργήσουμε αρκετά. Μέχρι να έρθει η άλλη, πάλι στρώσιμο από την αρχή, φέξε μου και γλίστρησα...

Πάντως μετά από αυτό, συνιστώ σε όλους σας που αγοράζετε πλάσμα τηλεόραση, να παίξετε για αρκετές ώρες με το Breakin dvd κατά το στρώσιμο, για να σιγουρευτείτε ότι όλα είναι εντάξει με τα πίξελς του πάνελ...

Reaction score
1
Απάντηση: Τομ Χάφμαν εναντίον σχεδόν όλων...

Xμμμ... Αυτό είναι λίγο πρόβλημα και φαντάζομαι κυρίως στη μέτρηση του μαύρου. Κάποια λύση θα σκαρφιστείς όμως...

Και βέβαια υπάρχει λύση Γιάννη μου, μόνο που δεν την σκαρφίστηκα εγώ, αλλά ο φίλτατος Τομ Χάφμαν στο αμερικάνικο φόρουμ. :126:

Εδώ σου δείχνω τη μέθοδο χοντρικά, για να καταλάβεις τι παίζει. Το CA813 στο τρίποδο (Μιχαλιό, με έχει σώσει κυριολεκτικά η πατέντα σου), ο αισθητήρας βγαλμένος από το σώμα και ακουμπισμένος προσεκτικά στην οθόνη της Panasonic.

Ο Τομ Χάφμαν χρησιμοποίησε αυτή τη μέθοδο σε μια άλλη πλάσμα, για να αποδείξει την ακρίβεια των μετρήσεων του CA813 σε σχέση με αυτές ενός χρωματικού αναλυτή! :137:

Δες εδώ, το μήνυμά του με αριθμό 81:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=755705&page=3

Απέναντί του, και προσπαθώντας ντε και καλά να βγάλουν περίπου άχρηστο το CA813 στις μετρήσεις που αφορούν το μαύρο, πολλά από τα βαριά ονόματα του αμερικάνικου φόρουμ, όπως οι Μαρκ Πέτερσεν, GetGray, τον Ντάριν να «σιγοντάρει» διακριτικά, μέχρι και τον ψιλοάσχετο Alan Gouger να «τσιρίζει» σαν το τσιουάουα που νιώθει προστατευμένο όταν περιστοιχίζεται από μια ντουζίνα πίτμπουλ-σωματοφύλακες. :204:

Οι ισχυρισμοί τους λίγο-πολύ γνωστοί: επειδή ντε και καλά το CA813 δεν κοστίζει ένα σκασμό λεφτά, όπως τα δικά τους φωτόμετρα, πρέπει να είναι περίπου για πέταμα! :142:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Ε, ρε γλέντια! Panasonic TX-P42U10E...

Υπομονή...

Ουδέν κακόν αμιγές καλού, Πέτρο μου. :126:

Μόλις οριστικοποίησα με το κατάστημα αγοράς, ότι κρατάω αυτήν την Panasonic για λίγες μέρες ακόμα, μέχρι να παραλάβει η αντιπροσωπεία την επόμενη παρτίδα, και μετά την βάζω στην κούτα της, την επιστρέφω και παραλαμβάνω μιαν άλλη. :114:

Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, έχω όλο το χρονικό περιθώριο για άνεση στις μετρήσεις με τα πατερνάκια αναφοράς, μέχρι να παραλάβω την επόμενη... :126:

Ελπίζω μόνο, να μην μου επηρεάζουν αρνητικά τις μετρήσεις μου τα τρία παλαβά πίξελς στο πάνελ μου... :204:

Reaction score
15.548

Καλοριζικη ρε Πανο......:126:

Κανε τις μετρησεις σε αυτη για να την γλυτωση η καινουρια..:116:

χαρας την υπομονη σου να περιμενης 200 ωρες να στρωση..!!!:111:

Γιατι δεν επερνες μια lcd βρε...???
Δειχνει καλυτερα τις ειδησεις η πλασμα...???!!!.:116:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.182

Σιγά μη γλυτώσει και η καινούρια!:143:
Σωστά.

Δεν θα κάνει νομίζεις συγκρίσεις στα δύο τεμάχια

να δει αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους;:138:

Reaction score
1

Γιατι δεν επερνες μια lcd βρε...???
Δειχνει καλυτερα τις ειδησεις η πλασμα...???!!!.:116:

Την απάντηση μπορείς να την καταλάβεις μόνος σου Κώστα μου. Παίξε με το Dune τα πατερνάκια του AVSforum, κι αφού ρυθμίσεις πρώτα μαύρο και λευκό, κάνε μια μέτρηση του on/off contrast στην LCD του σαλονιού σου, με την ίδια ακριβώς μέθοδο που μέτρησα εγώ το on/off contrast στην Panasonic. :126:

Δηλαδή, ακούμπα απαλά τον αισθητήρα στην οθόνη περίπου στο κέντρο της, και πάρε τις μετρήσεις στα πατερνάκια full field. Όπως αντιλαμβάνομαι εγώ τα πράγματα, αν μετρήσεις δέκα φορές λιγότερο on/off contrast από αυτό που μέτρησα στην Panasonic, θα πρέπει να κάνεις κολοτούμπες από τη χαρά σου! :204:

Αλλά ο βασικότερος λόγος είναι άλλος Κώστα. Όπως δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά οποιοδήποτε μόνιτορ υπολογιστή με TN πάνελ εξαιτίας των αστείων γωνίων θέασης, έτσι δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά και οποιαδήποτε LCD τηλεόραση.

Οι plasma μπορεί να έχουν και αυτές πολλά κουσούρια, να θέλουν δηλαδή στρώσιμο εξαιτίας του image retention, να έχουν αντανακλάσεις για να φάνε και οι κότες, αλλά η εικόνα παραμένει εικόνα Κώστα μου, δεν κουνάς το κεφάλι σου μερικά εκατοστά και να αλλάζουν σχεδόν όλα στην εικόνα που βλέπεις... :137:

Reaction score
1

Σιγά μη γλυτώσει και η καινούρια!:143:

Αυτό εννοείται Πέτρο μου. Και η καινούρια θα περάσει «ιερά εξέταση», όπως ακριβώς περνά και αυτή που έχω ήδη στα χέρια μου... :137:

Reaction score
1

ποια θα εχει περισσοτερα καμμενα πιξελ!!!!:136:

Βρε, που να φας τη γλώσσα σου! :137: :204:

Η αλήθεια είναι πάντως ότι γενικά είμαι πολύ γκαντέμης με τα μηχανήματα που αγοράζω. Τις περισσότερες φορές θα χρειαστεί να πάω για αντικατάσταση συσκευής... :434:

Reaction score
1

Λοιπόν, χτες βράδυ είχαμε και άλλες πολλές μετρήσεις σε modified ANSI contrast και gamma. Πολλά και άκρως ενδιαφέροντα τα ευρήματα. :126:

Θα κάνω μια προσπάθεια για να σας ετοιμάσω μια «μίνι έκπληξη» στις μετρήσεις της Panasonic, αλλά δεν είναι κάτι σίγουρο ακόμα, το ψάχνω. :107:

Σε μερικές μέρες, όταν θα είμαι έτοιμος, θα σας ανεβάσω όλες μαζί τις μετρήσεις μου, καθώς και τις εκτιμήσεις εικόνας. Γι' αυτό το λόγο δεν ανακοινώνω ακόμα τίποτε, μέχρι να έχω όλα τα στοιχεία στα χέρια μου. :126:

Reaction score
15.548

Την απάντηση μπορείς να την καταλάβεις μόνος σου Κώστα μου. Παίξε με το Dune τα πατερνάκια του AVSforum, κι αφού ρυθμίσεις πρώτα μαύρο και λευκό, κάνε μια μέτρηση του on/off contrast στην LCD του σαλονιού σου, με την ίδια ακριβώς μέθοδο που μέτρησα εγώ το on/off contrast στην Panasonic. :126:

Δηλαδή, ακούμπα απαλά τον αισθητήρα στην οθόνη περίπου στο κέντρο της, και πάρε τις μετρήσεις στα πατερνάκια full field. Όπως αντιλαμβάνομαι εγώ τα πράγματα, αν μετρήσεις δέκα φορές λιγότερο on/off contrast από αυτό που μέτρησα στην Panasonic, θα πρέπει να κάνεις κολοτούμπες από τη χαρά σου!

Αλλά ο βασικότερος λόγος είναι άλλος Κώστα. Όπως δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά οποιοδήποτε μόνιτορ υπολογιστή με TN πάνελ εξαιτίας των αστείων γωνίων θέασης, έτσι δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά και οποιαδήποτε LCD τηλεόραση.

Οι plasma μπορεί να έχουν και αυτές πολλά κουσούρια, να θέλουν δηλαδή στρώσιμο εξαιτίας του image retention, να έχουν αντανακλάσεις για να φάνε και οι κότες, αλλά η εικόνα παραμένει εικόνα Κώστα μου, δεν κουνάς το κεφάλι σου μερικά εκατοστά και να αλλάζουν σχεδόν όλα στην εικόνα που βλέπεις... :137:
Ωραια..

Προσωπικα δεν με ενδιαφερουν οι παραμετροι εικονας οταν βλεπω ειδησεις και γενικα οτι εχει να κανει με την τηλεοραση....
Γι'αυτο και πηρα(την εχω 1.5 χρονο)μια τηλεοραση που εκανε 300 ευρω..και μαλιστα ουτε την ειδα..!!..απλα ειπα ποια ειναι η ποιο φθηνη και τυλιξε την..!!!!:116:

Εσενα βεβαια σε ενδιαφερει απο οτι βλεπω ..οποτε καλα εκανες...

Επρεπε να περιμενης ομως λιγο μιας και τωρα θα βγουν ολες με led
που θα εχουν απειρο on/off και τρελο ansi contrast μιας και θα σβηνουν τα led οπου χριεαζεται στο πανελ...!!

υγ..Και ασε το Μαρακι να βλεπει ρε τρελε.....:142:

Reaction score
1

Η αλήθεια είναι πάντως ότι γενικά είμαι πολύ γκαντέμης με τα μηχανήματα που αγοράζω. Τις περισσότερες φορές θα χρειαστεί να πάω για αντικατάσταση συσκευής... :434:
Βάλε άλλους να στα αγοράζουν :135::135::142:

Reaction score
1
Απάντηση: Το πάνελ της Panasonic TX-P42U10E αργοπεθαίνει...

Λίγο πριν ξεκινήσω την αναλυτική παρουσίαση της Panasonic, να σας ενημερώσω για τα πολύ δυσάρεστα νέα όσον αφορά το πάνελ της τηλεόρασης.

Τα κολλημένα πίξελς συνεχίζονται και αυξάνονται. Σήμερα μόνο πρόσεξα πέντε (5) ακόμα νέα προβληματικά πίξελς! :111: Εκτός από τα 2+1 που είχα παρατηρήσει σχεδόν από την αρχή! :137:

Θαυμάστε:
Το πρώτο από τα δύο αρχικά κολλημένα πίξελς. Αυτά τα δύο πίξελς δεν λειτούργησαν ποτέ.

Εδώ βλέπετε το δεύτερο από τα δύο αρχικά κολλημένα πίξελς. Βρίσκονται και τα δύο στη κάτω και δεξιά μεριά του πάνελ, το ένα πρέπει σίγουρα να σκεπάζεται από τις μαύρες μπάρες στις ταινίες 2,35:1.

Ενώ εδώ βλέπετε το τρίτο κολλημένο πίξελ, που πρόσεξα τις επόμενες μέρες. Αρχικά είχε μικρό πρόβλημα μόνο στο πράσινο και μπλε χρώμα, ενώ σήμερα πρόσεξα ότι έχει πλέον σοβαρό πρόβλημα και στο λευκό αλλά και σε άλλα χρώματα, αναμφισβήτητο σημάδι ότι η κατάστασή του χειροτερεύει και δεν καλυτερεύει, ότι οδεύει δηλαδή προς οριστικό κόλλημα και αυτό. :137:

Reaction score
1

Ενώ εδώ βλέπετε δύο από τα νέα προβληματικά πίξελς που πρόσεξα σήμερα. Βρίσκονται πολύ κοντά το ένα στο άλλο στο κεντρικό και πάνω μέρος της οθόνης. Το ένα μένει για μεγάλα διαστήματα κολλημένο σε κάποια χρώματα (όχι σε όλα), ενώ το δεύτερο αναβοσβήνει σαν φωτορυθμικό :111: σε κάποια χρώματα. :137:

Το δεύτερο πίξελ διακρίνεται αμυδρά, απλά επειδή αναβοσβήνει.

Ενώ στο πράσινο χρώμα το δεύτερο προβληματικό πίξελ αναβοσβήνει ακόμα γρήγορα, οπότε η Sony A100 μόλις που μπορεί να το συλλάβει στη φωτό.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67