Ε, ρε γλέντια! Panasonic TX-P42U10E...

Reaction score
1
Απάντηση: Ε, ρε γλέντια! Panasonic TX-P42U10E...

Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Παναγιώτη άλλα όχι και Πύρρος Δήμμας! :410:
(εγώ μόνος μου την πήρα απο το πλαίσιο, μόνος μου την πήγα σπίτι και μόνος μου την έστησα)
πάντως στο μετρητοίς μπορούσες να χτυπήσεις καλύτερη τιμή, εγώ 500€ την πήρα!
καλορίζικη και καλές θεάσεις, έστω και τηλεοπτικές :602:

Χαρά στο κουράγιο σου φίλε Στράτο, αφού τα κατάφερες και ξεπακετάρισες μόνος σου την Panasonic! :111:

Εμένα με έχουν πάρει πια τα χρόνια, έχω και κάποια μικροπροβληματάκια στη μέση μου, οπότε δεν κάνω για τέτοια αντρικά σπορ! :137:

Στο θέμα της τιμής που αναφέρεσαι, πρέπει να ήσουν απλά τυχερός, γιατί αυτή τη στιγμή το Πλαίσιο την έχει στα 599 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει κομμάτια να παραδώσει. Η επόμενη παραλαβή της αντιπροσωπείας είναι στα μέσα Μαρτίου.

Στην Αθήνα έφαγα όλο τον κόσμο, τα καταστήματα που την πουλούσαν γύρω στα 570 ευρώ, δεν την είχε κανένα ετοιμοπαράδοτη. Η καλύτερη τιμή που βρήκα λοιπόν ήταν αυτή στα 600 ευρώ με έξι δόσεις στην πιστωτική, μια και δεν ήθελα να πληρώσω μετρητά.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ε, ρε γλέντια! Panasonic TX-P42U10E...

Στο cinema mode, κάτι τέτοιο λογικά θα μετρήσεις:

Aναμένουμε και ανυπομονούμε... :126:

Μάλιστα. Μιλάς δηλαδή για ένα gamma γύρω στο 1,85 μέσο όρο.

Θα στρώσω πρώτα την Panasonic με το να την βάζω να παίzει HD-DVD δισκάκια από το Toshiba Ε1 γεμίζοντας όλο το κάδρο της, π.χ. με το Van Helsing που είναι 1,85:1, οπότε με ένα ελάχιστο ζουμ γεμίζει όλο το κάδρο της.

Αυτό που αναρωτιέμαι, είναι πόσες ώρες λειτουργίας θα πρέπει να έχει γράψει πριν να αρχίσω να της βάζω πατερνάκια αναφοράς για να την μετρήσω.

Στις πρώτες κρίσιμες ώρες λειτουργίας του, το πάνελ μοιάζει ιδιαίτερα ευάλωτο στο image retention, χτες π.χ., είδα image retention στο εισαγωγικά σήματα του Van Helsing για τα πνευματικά δικαιώματα κτλ., που είναι άσπρα γράμματα σε μαύρο φόντο. Εννοείται για ελάχιστα δευτερόλεπτα, μόλις άλλαξε η εικόνα εξαφανίστηκαν. :412:

Γιάννη μου, αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, είναι το ότι με εντελώς αρύθμιστη φυσικά την Panasonic, δηλαδή με τη φωτεινότητα στο 0 στο cinema mode, το CA813 έδειχνε οριακά ικανό να μετρήσει το επίπεδο του μαύρου της, πράγμα που ειλικρινά δεν το περίμενα!

Συγκεκριμένα, με pause στην αρχή του κεφαλαίου 2 στο Van Helsing, όπου είναι μαύρη όλη η οθόνη, εκτός από μία μικρούλα γραμμή με άσπρα γράμματα στο κέντρο, το CA813 σε μία απόσταση ενός εκατοστού από το κάτω μέρος της οθόνης, πολύ μακριά δηλαδή από τα λευκά γράμματα στο κέντρο της οθόνης, αμφιταλαντευόταν ανάμεσα στα 0,02 lux, δηλαδή το τελευταίο του όριο πριν τερματίσει και στα 0,01 lux όπου είναι φυσικά τερματισμένο! :111:

Είδες ότι είχα γράψει αρχικά μόνο για μετρήσεις του ANSI contrast και του gamma με το CA813 στην Panasonic, γιατί δεν είχα καμία ελπίδα ότι θα είναι σε θέση να μετρήσει το επίπεδο του μαύρου, για να γίνει δηλαδή μέτρηση του on/off contrast. Για να δούμε... :121:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.702

Παναγιώτη το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να στρώσεις την plasma σου, είναι να κατεβάσεις ένα ειδικό DVD σαν αυτό που θα βρεις στο download section αυτού του site (είναι δωρεάν) και να το βάλεις να παίζει όλη μέρα.
Το συγκεκριμένο παίζει επί 24 συνεχόμενες ώρες, οπότε δε χρειάζεται να βάλεις loop (αφού είναι στην κρεβατοκάμαρα -δε φαντάζομαι να το παίζεις και τη νύχτα :142:). Χρησιμοποίησέ το για τουλάχιστον 200 ώρες συνολικά, πριν αρχίσεις να παίζεις επικίνδυνο για image-retention υλικό.

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ε, ρε γλέντια! Panasonic TX-P42U10E...

Αυτό που αναρωτιέμαι, είναι πόσες ώρες λειτουργίας θα πρέπει να έχει γράψει πριν να αρχίσω να της βάζω πατερνάκια αναφοράς για να την μετρήσω.
Θα έλεγα να περιμένεις να γράψει τις κλασικές 200 ώρες, Παναγιώτη. Θα είχε ενδιαφέρον βέβαια να είχαμε μερικές μετρήσεις από το στάδιο στρωσίματος για ακαδημαϊκούς λόγους, αλλά καλύτερα να μην ταλαιπωρήσεις το πάνελ με στατικές εικόνες (patterns) αυτό το διάστημα...

Στις πρώτες κρίσιμες ώρες λειτουργίας του, το πάνελ μοιάζει ιδιαίτερα ευάλωτο στο image retention, χτες π.χ., είδα image retention στο εισαγωγικά σήματα του Van Helsing για τα πνευματικά δικαιώματα κτλ., που είναι άσπρα γράμματα σε μαύρο φόντο. Εννοείται για ελάχιστα δευτερόλεπτα, μόλις άλλαξε η εικόνα εξαφανίστηκαν. :412:
Εντελώς φυσιολογική συμπεριφορά. Το image retention είναι κάτι το διαφορετικό από το burn-in και οφείλεται στην παράπλευρη ιδιότητα ενός πάνελ πλάσματος να λειτουργεί και ως πυκνωτής, διατηρώντας κάποια φορτία εν είδει μνήμης (αυτό που βλέπουμε στην ουσία, είναι το τελευταίο, μικρότερης βαρύτητας υποπεδίο, του τελευταίου επαναλαμβανόμενου frame). Kαθώς το πάνελ θα γράφει ώρες σιγά-σιγά παύει να είναι το ίδιο καλός πυκνωτής, με αποτέλεσμα το image retention να δημιουργείται πιο δύσκολα και να φεύγει πιο εύκολα.

Υπόψην, όσο υψηλότερα είναι τοποθετημένο το ρυθμιστικό της αντίθεσης σε μια δεδομένη στιγμή, τόσο πιο εύκολα δημιουργείται image retention. Για τις πρώτες 200 ώρες, καλό είναι το εν λόγω ρυθμιστικό να μην υπερβαίνει το 30.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.702
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ε, ρε γλέντια! Panasonic TX-P42U10E...

Το image retention είναι κάτι το διαφορετικό από το burn-in και οφείλεται στην παράπλευρη ιδιότητα ενός πάνελ πλάσματος να λειτουργεί και ως πυκνωτής, διατηρώντας κάποια φορτία εν είδει μνήμης (αυτό που βλέπουμε στην ουσία, είναι το τελευταίο, μικρότερης βαρύτητας υποπεδίο, του τελευταίου επαναλαμβανόμενου frame).
Σωστό. Την αποφυγή του burn-in εννοώ κι εγώ στο μήνυμα #23, όπου εκ παραδρομής έγραψα image-retention.

Reaction score
1

Παναγιώτη το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να στρώσεις την plasma σου, είναι να κατεβάσεις ένα ειδικό DVD σαν αυτό που θα βρεις στο download section αυτού του site (είναι δωρεάν) και να το βάλεις να παίζει όλη μέρα.
Το συγκεκριμένο παίζει επί 24 συνεχόμενες ώρες, οπότε δε χρειάζεται να βάλεις loop (αφού είναι στην κρεβατοκάμαρα -δε φαντάζομαι να το παίζεις και τη νύχτα :142:). Χρησιμοποίησέ το για τουλάχιστον 200 ώρες συνολικά, πριν αρχίσεις να παίζεις επικίνδυνο για image-retention υλικό.
Σωστός! Κατέβασα το .iso αρχείο, το έκανα mount στο pc που δουλεύω και το είδα στο Powerdvd. Διαβαθμίσεις του λευκού και των χρωμάτων που εναλάσσονται κάθε τριάντα δευτερόλεπτα, και καλύπτουν ολόκληρο το πάνελ. Έχει διάρκεια 45 λεπτών και όταν τελειώσει, ξαναξεκινά μόνο του από την αρχή. Πολύ έξυπνη ιδέα. :113:

Επίσης, καθώς το παίζεις, είναι πανεύκολο να τσεκάρεις για το αν έχεις κάποιο καμμένο πίξελ στο πάνελ. :126:

Αύριο κιόλας το καίω σε ένα dvd και θα το βάλω να παίζει στο Toshiba. Δυστυχώς, δεν έχω συνδέσει ακόμη το MonCaso (το δεύτερο HTPC μου που βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρα) στην Panasonic. Βαριόμουν μέχρι σήμερα να το ξεσυνδέσω από το επιπλό του και να το μεταφέρω στο έπιπλο που είναι η Panasonic, αλλά από ότι φαίνεται δεν θα το αποφύγω. Έτσι κι αλλιώς, για όσο διάστημα στρώνει η Panasonic, δεν μπορούμε να δούμε ταινία στον BenQ. Στο σημείο που βρίσκεται, καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της οθόνης που κατεβαίνει πίσω της! :141:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ε, ρε γλέντια! Panasonic TX-P42U10E...

1. Θα έλεγα να περιμένεις να γράψει τις κλασικές 200 ώρες, Παναγιώτη. Θα είχε ενδιαφέρον βέβαια να είχαμε μερικές μετρήσεις από το στάδιο στρωσίματος για ακαδημαϊκούς λόγους, αλλά καλύτερα να μην ταλαιπωρήσεις το πάνελ με στατικές εικόνες (patterns) αυτό το διάστημα...

2. Υπόψην, όσο υψηλότερα είναι τοποθετημένο το ρυθμιστικό της αντίθεσης σε μια δεδομένη στιγμή, τόσο πιο εύκολα δημιουργείται image retention. Για τις πρώτες 200 ώρες, καλό είναι το εν λόγω ρυθμιστικό να μην υπερβαίνει το 30.

1. Μπορώ όμως φαντάζομαι να χρησιμοποιήσω τα πατερνάκια του μαύρου και του λευκού χωρίς πρόβλημα. Εννοώ φυσικά, βάζοντας τα πατερνάκια και παίρνοντας στα γρήγορα (όχι πάνω από τριάντα δεύτερα) τις μετρήσεις φωτεινότητας και on/off contrast.

Και εγώ έχω περιέργεια να δω αν θα αλλάξει η φωτεινότητά της τις πρώτες 200 ώρες λειτουργίας. Το κακό ξέρεις ποιο είναι όμως Γιάννη μου. Από τη στιγμή που δεν έχω αισθητήρα που να βεντουζάρει στο γυαλί της Panasonic, οι μετρήσεις μεταβολής της φωτεινότητας στο πατερνάκι 100%, δεν γίνεται να είναι και ιδιαίτερα αξιόπιστες, από τη στιγμή που χρησιμοποιώ φωτόμετρο σε τρίποδο. Με όση ακρίβεια και να έχω μετρήσει με τη μεζούρα την απόσταση του αισθητήρα από την οθόνη της Panasonic, η απόσταση θα αλλάζει, έστω και για χιλιοστά, μειώνοντας την αξιοπιστία της μέτρησης! :141:

Αντίθετα, στους προβολείς, δεν έχουμε τέτοια προβλήματα. Μετράς πάντα π.χ. την μεταβολή φωτεινότητας καθώς γερνάει η λάμπα, ακουμπώντας την ράχη του φωτόμετρου στην οθόνη σου, και έχεις πάντα σταθερή απόσταση από τον φακό του προβολέα! :126:

2. Την παίζω στο cinema mode, κι αν θυμάμαι καλά το contrast είναι προρυθμισμένο στο 36. Λες να το κατεβάσω στο 30 ή ακόμα και πιο κάτω;! :118:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.738

Παναγιώτη καλορίζικη.
Την ίδια TV πήρε ένας φίλος πριν 15 μέρες περίπου.
Είχε την παλιότερη ΡΧ7 και την έδωσε στη μάνα του και πήρε αυτήν για να έχει Full HD.
Aυτός την πήρε από το πλαίσιο.
Παίζοντας ματρόσκες από το E-great δείχνει μια χαρά.
Το λευκό της δεν είναι κατάλευκο αλλά ελάχιστα μουντό.
Τα χρώματα είναι καλά και το μαύρο είναι μαύρο.
Και η κίνηση είναι ικανοποιητική. Η εικόνα είναι κάπως CRTική.
Νομίζω όμως ότι σε αυτής της γενιάς τα πάνελ δεν υφίσταται πλέον θέμα Burn in.
Έχουν εξελιχθεί πολύ και μάλλον δεν υπάρχει φόβος για κάτι τέτοιο.
Ούτε στην αρκετά παλιότερη ΡΧ7 υπάρχει ίχνος από το σήμα των σταθμών.
Άντε και εις ανώτερα Παναγιώτη.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
2. Την παίζω στο cinema mode, κι αν θυμάμαι καλά το contrast είναι προρυθμισμένο στο 36. Λες να το κατεβάσω στο 30 ή ακόμα και πιο κάτω;!
Kατεβάσε το κι άλλο.
Επίσης όντως τα νέα πάνελ είναι πολύ πιό αναίσθητα απ τα των προηγούμενων γενιών αλλά κάνε το κλασικό 200ώρο στρώσιμο για τον φόβο των Ιουδαίων και ψυχολογικούς λόγους.
Αν βρείς έναν τρόπο να κρεμάσεις το φωτόμετρο(βέβαια δεν ξέρω αν παίζει ρόλο στην μέτρηση το ότι θα είναι ανάποδα) άσε την βαρύτητα να κάνει την δουλειά της.Απλως σημείωσε με ακρίβεια χιλιοστού την θέση που το κρέμασες:126:
Εντάξει δεν θα έχεις την ακρίβεια του spider αλλά θα είσαι καλύτερα απ ότι με το τρίποδο.

Reaction score
1
Απάντηση: Γκρρρρ. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα!...

Επίσης, καθώς το παίζεις, είναι πανεύκολο να τσεκάρεις για το αν έχεις κάποιο καμμένο πίξελ στο πάνελ. :126:

Τα νεύρα μου! :141:

Μόλις διαπίστωσα ότι έχω δύο πίξελς κολλημένα στο κόκκινο χρώμα. :141:

Εντάξει, περισσότερο ψυχολογικό είναι το θέμα, παρά πρακτικό. Όσο κι αν γουρλώνω τα μάτια μου, μπορώ εντελώς οριακά να τα διακρίνω μέχρι τα 2 έως 2,20 μέτρα το πολύ απόσταση. Στην κρεβατοκάμαρα η απόσταση θέασης είναι περίπου τρία μέτρα, ενώ στο σαλόνι που θα πάει μόλις στρώσει πολύ μεγαλύτερη ακόμα στα 4,50 μέτρα περίπου.

Αλλά από περιέργεια, τι ισχύει άραγε με την εγγύηση της αντιπροσωπείας στο θέμα των καμμένων/κολημένων πίξελς; :118:

Reaction score
1

Επίσης να σας πω ότι έχω ήδη μία μέτρηση για το που βρίσκεται στο περίπου το on/off contrast της Panasonic! :126:

Στο cinema mode, δηλαδή με αντίθεση στο 36 και φωτεινότητα στο μηδέν, που όμως δεν γνωρίζω ακόμα πώς αντιστοιχούν στα levels 16-235, αφού δεν έχω παίξει ακόμα πατερνάκια για τη ρύθμιση φωτεινότητας και αντίθεσης, έχω ήδη ένα νούμερο για το on/off contrast της Panasonic.

Ειδικά για τη μέτρηση του on/off contrast όμως, ισχύουν πολύ περιορισμοί και επιφυλάξεις, που θα σας αναλύσω στη συνέχεια. :121:

Επίσης, έχω ήδη κάποιες μετρήσεις για την ομοιομορφία της φωτεινότητας στο πατερνάκι 100% φωτεινότητα. :126:

Καλά πάμε. Όταν θα αρχίσουν οι μετρήσεις, θα σας πήξω στα νούμερα, η Panasonic θα μας «κατεβάσει κανονικά τα βρακάκια της», θέλει δεν θέλει! :142:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.182

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Γκρρρρ. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα!...

1. Μπορώ όμως φαντάζομαι να χρησιμοποιήσω τα πατερνάκια του μαύρου και του λευκού χωρίς πρόβλημα. Εννοώ φυσικά, βάζοντας τα πατερνάκια και παίρνοντας στα γρήγορα (όχι πάνω από τριάντα δεύτερα) τις μετρήσεις φωτεινότητας και on/off contrast.
Mε τα συγκεκριμένα πατερνάκια δεν υπάρχει πρόβλημα, εφόσον είναι τα 0% και 100% σε full screen.

Και εγώ έχω περιέργεια να δω αν θα αλλάξει η φωτεινότητά της τις πρώτες 200 ώρες λειτουργίας. Το κακό ξέρεις ποιο είναι όμως Γιάννη μου. Από τη στιγμή που δεν έχω αισθητήρα που να βεντουζάρει στο γυαλί της Panasonic, οι μετρήσεις μεταβολής της φωτεινότητας στο πατερνάκι 100%, δεν γίνεται να είναι και ιδιαίτερα αξιόπιστες, από τη στιγμή που χρησιμοποιώ φωτόμετρο σε τρίποδο. Με όση ακρίβεια και να έχω μετρήσει με τη μεζούρα την απόσταση του αισθητήρα από την οθόνη της Panasonic, η απόσταση θα αλλάζει, έστω και για χιλιοστά, μειώνοντας την αξιοπιστία της μέτρησης!
Xμμμ... Αυτό είναι λίγο πρόβλημα και φαντάζομαι κυρίως στη μέτρηση του μαύρου. Κάποια λύση θα σκαρφιστείς όμως... :126:

2. Την παίζω στο cinema mode, κι αν θυμάμαι καλά το contrast είναι προρυθμισμένο στο 36. Λες να το κατεβάσω στο 30 ή ακόμα και πιο κάτω;!
Εγώ Παναγιώτη, την δικιά μου την έστρωσα με τις default ρυθμίσεις του cinema, κατεβάζοντας απλώς την αντίθεση στο 30, βλέποντας κανονικά ταινίες και ξένες σειρές και στα μεσοδιάστηματα λίγο τηλεοπτικό σε μεγέθυνση 1.

Τα νεύρα μου!

Μόλις διαπίστωσα ότι έχω δύο πίξελς κολλημένα στο κόκκινο χρώμα.

Εντάξει, περισσότερο ψυχολογικό είναι το θέμα, παρά πρακτικό. Όσο κι αν γουρλώνω τα μάτια μου, μπορώ εντελώς οριακά να τα διακρίνω μέχρι τα 2 έως 2,20 μέτρα το πολύ απόσταση. Στην κρεβατοκάμαρα η απόσταση θέασης είναι περίπου τρία μέτρα, ενώ στο σαλόνι που θα πάει μόλις στρώσει πολύ μεγαλύτερη ακόμα στα 4,50 μέτρα περίπου.

Αλλά από περιέργεια, τι ισχύει άραγε με την εγγύηση της αντιπροσωπείας στο θέμα των καμμένων/κολημένων πίξελς;
Η πολιτική της αντιπροσωπείας με τα καμμένα/κολλημένα εικονοστοιχεία μου είναι άγνωστη. Πάντως, έχουμε περιπτώσεις που αλλάχτηκαν από το κατάστημα αγοράς γι' αυτόν τον λόγο.

Επίσης, έχουμε και περιπτώσεις καμμένων/κολλημένων εικονοστοιχείων που μετά από μερικές ώρες λειτουργίας ζωντάνεψαν. Αληθώς καμμένα/κολλημένα εικονοστοιχεία, με την έννοια που τα συναντάμε στις LCD, μέχρι πριν δύο χρόνια περίπου ήταν εξαιρετικά σπάνια στις Plasma (μπορούν να προκληθούν από τσακισμένο rib κελιού ή κόκκο σκόνης που επικάθισε κατά την κατασκευή), πλέον τα βλέπουμε λίγο συχνότερα. Πιό συχνή είναι η περίπτωση μικροανοχών στα τρανζίστορ των οδηγών για συγκεκριμένες συντεταγμένες, οι οποίες με την σταθεροποίηση των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών του πάνελ κατά το στρώσιμο, ενδέχεται και να εξαφανιστούν.

Ρίξε μια ματιά εδώ και εδώ μήπως το φτιάξεις.
Το δεύτερο link είναι μόνο για πάνελ LCD, αβγδ... :605:

Το jscreenfix από το πρώτο link μπορεί να βοηθήσει όμως.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Γκρρρρ. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα!...

Η πολιτική της αντιπροσωπείας με τα καμμένα/κολλημένα εικονοστοιχεία μου είναι άγνωστη. Πάντως, έχουμε περιπτώσεις που αλλάχτηκαν από το κατάστημα αγοράς γι' αυτόν τον λόγο.

Επίσης, έχουμε και περιπτώσεις καμμένων/κολλημένων εικονοστοιχείων που μετά από μερικές ώρες λειτουργίας ζωντάνεψαν. Αληθώς καμμένα/κολλημένα εικονοστοιχεία, με την έννοια που τα συναντάμε στις LCD, μέχρι πριν δύο χρόνια περίπου ήταν εξαιρετικά σπάνια στις Plasma (μπορούν να προκληθούν από τσακισμένο rib κελιού ή κόκκο σκόνης που επικάθισε κατά την κατασκευή), πλέον τα βλέπουμε λίγο συχνότερα. Πιό συχνή είναι η περίπτωση μικροανοχών στα τρανζίστορ των οδηγών για συγκεκριμένες συντεταγμένες, οι οποίες με την σταθεροποίηση των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών του πάνελ κατά το στρώσιμο, ενδέχεται και να εξαφανιστούν.

Το δεύτερο link είναι μόνο για πάνελ LCD, αβγδ... :605:

Το jscreenfix από το πρώτο link μπορεί να βοηθήσει όμως.

Ευχαριστώ Γιάννη για τις πληροφορίες. Στην περίπτωσή μου φαντάζομαι ότι πρόκειται σαφώς για δύο κολλημένα και όχι για δύο νεκρά/καμμένα πίξελς. Και τα δύο πίξελς λειτουργούν κανονικά τόσο στο κόκκινο όσο και στο μπλε χρώμα. Ενώ αντίθετα, κάνουν την παρουσία τους αισθητή με διαφορετικό χρωματισμό σε όλα τα υπόλοιπα χρώματα, ενώ παρουσιάζονται σαν κόκκινα στο λευκό χρώμα, ξεχωρίζοντας σαν την «μύγα μες στο γάλα»! :137:

Το έλεγξα πολλές φορές, μια και σήμερα η Panasonic έπαιζε από το μεσημέρι για αρκετές ώρες με το Breakin dvd.

Οπότε θα συνδέσω και το Moncaso για να δοκιμάσω το jscreenfix, μήπως και βοηθήσει. Διαφορετικά, μάλλον είμαι σε δίλημμα για το αν θα πρέπει να ζητήσω αντικατάσταση ή όχι. :121:

Είναι και τα δύο στο κάτω μέρος της οθόνης και δεξιά, ενώ σαφέστατα δεν επηρεάζουν την εικόνα της τηλεόρασης σε καμιά περίπτωση, εφόσον δεν γίνονται αντιληπτά παρά μόνο σε πατερνάκια και από πολύ κοντινή απόσταση θέασης, αλλά και συγκεκριμένους χρωματισμούς. Θα δούμε...

Reaction score
1
Αν μου βρείτε έναν που να τον έχει βοηθήσει το Jsfix κτλ, τρυπήστε μου την μύτη. Είναι και αυτό στην κατηγορία που όλοι το κάνουν επειδή ίσως βοηθήσει, αλλά ποτέ κανέναν δεν έχει βοηθήσει, μαντζούνια και βότανα.

Reaction score
0

[Spam on]

Αν την αφησεις ανοικτη σε καναλι χωρις σημα, δηλ να δειχνει 'χιονι' ειναι αρκετο για το στρωσιμο του πανελ,ή πρεπει οπωσδηποτε να παιξει το DVD?

[Spam off}

Reaction score
1

[Spam on]

Αν την αφησεις ανοικτη σε καναλι χωρις σημα, δηλ να δειχνει 'χιονι' ειναι αρκετο για το στρωσιμο του πανελ,ή πρεπει οπωσδηποτε να παιξει το DVD?

[Spam off}

Δεν έχω ιδέα φίλε Χάρη, οι γνώμες διίστανται φυσικά και σε αυτό το σημείο. :203:

Άλλοι λένε ότι το καλύτερο θα ήταν να στρώσει με το Breakin dvd, ενά άλλοι λένε ότι είναι αρκετό να παίζει στο zoom 1, στο οποίο κόβει σχεδόν όλα τα σήματα από τα ελληνικά τηλεοπτικά 4:3 κανάλια, για την αποφυγή του image retention.

Και λέω σχεδόν, γιατί π.χ., το σήμα του ΑΝΤ1 δεν κόβεται ολόκληρο ακόμα και στο zoom 1, ενώ σαφέστατα δεν θα κόβονται εντελώς τα σήματα από κάμποσα δορυφορικά 4:3 κανάλια, που έχουν ακόμα μεγαλύτερα σήματα από αυτό του ΑΝΤ1.

Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που αναγκάζομαι να στρώνω την Panasonic στην κρεβατοκάμαρα! :137:

Αν την πάω στο σαλόνι τώρα που είναι ακόμα ολόφεσκια, το έτερον ήμισυ θα την ξεσκίσει με ένα ουκρανικό δορυφορικό 4:3 κανάλι που βλέπει συνέχεια, του οποίου τουλάχιστον το μισό σήμα δεν θα κόβεται στο zoom 1, ότι πρέπει δηλαδή για image retention! :141:

Reaction score
0

Καταλαβα !
''Αν εχεις αμβιβολιες κανε αυτο που ξερεις' δηλ βαλε το dvd να παιζει!

Οχι τιποτα αλλο αλλα βαριεμαι τη διαδικασια,φτιαξε δισκακι, ξανα-ματα-συνδεσε το dvd κλπ, ενω το καναλι χωρις σημα ,οπως και να το κανεις ε! ειναι πιο ευκολο.:103:

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση Παναγιωτη.

Reaction score
1

Να σας πω επίσης, ότι δεν άντεξα, :137: και πριν από λίγο έβαλα το HD-DVD DVE στο Toshiba E1! Με έτρωγε βλέπετε ο... σβόλος μου να δω πως συμπεριφέρεται η Panasonic στα πατερνάκια αναφοράς!

Είχα βέβαια ήδη σχηματίσει μια πρώτη εντύπωση με αυτά που βλέπω δυο μέρες τώρα, αλλά το έχουμε πει πολλές φορές, τα πατερνάκια αναφοράς κυριολεκτικά «ξεβρακώνουν» οποιοδήποτε μέσο απεικόνισης (τηλεόραση, προβολέα, μόνιτορ κτλ.).

Φυσικά και δεν άφησα κανένα πατερνάκι να παίξει περισσότερο από ένα έως δύο λεπτά το πολύ, ενώ έπαιξα μονάχα μερικά από τα πιο βασικά πατερνάκια, όπως για την φωτεινότητα, αντίθεση, την φωτεινότητα των χρωμάτων, το 1:1 pixel mapping, την οξύτητα κτλ. :126:

Μόλις τέλειωσα, σε μαύρη οθόνη μπορούσα να διακρίνω σχεδόν όλα τα μενού και τα λογότυπα του DVE, εξαιτίας του image retention! :111:

Κανένα πρόβλημα φυσικά, μόλις η Panasonic έπαιξε κανονική εικόνα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το μαύρο είχε καθαρίσει και όλο το image retention είχε εξαφανιστεί. :126:

Πολλά και ενδιαφέροντα τα ευρήματα παιδιά, θα έχουμε να πούμε πολλά μόλις ξεκινήσουμε να «ξεβρακώνουμε» την εικόνα της Panasonic...

abcd

Super Moderator
Reaction score
108.182

Πιο πολύ ξεβρακώνεις τηλεοράσεις και βιντεοπροβολείς από γυναίκες,

ή μου φαίνεται; :414::410:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529