Ζητώ την άδεια

Costas Coyias

Ημίθεος
Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.177
Αγαπητοί συνάδελφοι, σε σχέση με το παρακείμενο θέμα της μεθοδολογίας συγκριτικών δοκιμών, θέλω να ανοίξω ένα θέμα για να αναπτύξω τον τρόπο, με τον οποίο μπορούμε να αποτυπώσουμε σε CD την απόδοση ολόκληρης της ηχητικής ηλεκτρονικής αλυσίδας ενός συστήματος, ανεξαρτήτως κόστους, κάτι που διευκολύνει κατά πολύ τις συγκριτικές δοκιμές. Εξ όσων γνωρίζω, ουδείς έχει υλοποιήσει κάτι στο παρελθόν, σε παγκόσμιο επίπεδο, (αλλά μπορεί να κάνω και λάθος). Πάντως, εκ φύσεως, η πλέον κατάλληλη κατηγορία είναι η παρούσα. Όμως, έχω έναν ενδοιασμό, καθώς δεν μπορώ να τεντώσω εντελώς τα πόδια μου για να τα ζεστάνω, αφού κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει το μήκος του δικού μου του παπλώματος, που είναι κοντό, τί να κάνουμε;

Έτσι, λοιπόν, ζητώ ρητώς την άδεια των διαχειριστών αυτής της κατηγορίας, δηλαδή των κ.κ. Αναμουρλίδη και Τσαρουχά, καθώς επίσης και την άδεια του Γ.Δ., και τους παρακαλώ να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα.

1. Αφού το πάπλωμά μου είναι κοντό, να ανοίξω το εν λόγω θέμα εδώ, ή να το ανοίξω στην κατηγορία των φτωχών, στην Audio;
2. Εάν το ανοίξω εδώ, στη high end, μήπως ενοχληθούν τα εγκεφαλικά κύτταρα κάποιων, και αρχίσουν να με κατηγορούν για επίδειξη επιστημοσύνης και τα τοιαύτα; Όχι δηλαδή ότι με νοιάζει αυτό, αλλά αν διαταράξω την εγκεφαλική αδράνεια κάποιων, φοβάμαι μην πάθουν τίποτα, και μετά το έχω κρίμα στο λαιμό μου.

Και μια πρόταση: Εάν το μήκος του παπλώματος τελικά παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, παρακαλώ να δημοσιεύσετε έναν πίνακα αντιστοίχισης του πλούτου του καθενός μας με το πλήθος των μηνυμάτων που θα του επιτρέπεται να δημοσιεύει σ’ αυτήν την κατηγορία, σε μηνιαία βάση. Έτσι, όποτε κάποιος ξεπερνάει το ατομικό του μηνιαίο bandwidth, τσακ, να του κόβεται ο αέρας εκ του παραχρήμα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Προχώρα λέμε.
Στην κατηγορία είπαμε ότι γράφουν όποιοι θέλουν. Κανείς δεν δύναται να θέσει όρους...

Costas Coyias

Ημίθεος
Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.177
Νίκος Τσαρουχάς said:
Προχώρα λέμε.
Στην κατηγορία είπαμε ότι γράφουν όποιοι θέλουν. Κανείς δεν δύναται να θέσει όρους...
Ααα, πολύ ωραία, ευχαριστώ. Κύριε Αναμουρλίδη, εσείς τί λέτε;

Reaction score
250
Κώστας Κόγιας said:
Νίκος Τσαρουχάς said:
Προχώρα λέμε.
Ααα, πολύ ωραία, ευχαριστώ. Κύριε Αναμουρλίδη, εσείς τί λέτε;
Ρε Κώστα πας καλά ;

Άσε τον άνθρωπο ήσυχο !

Γράψε αυτά που θέλεις ! Μπορεί να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για όλους μας .......

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ποτε ζητηθηκε η αδεια οποιουδηποτε για να γραψει οτιδηποτε στο AVSite?

Το βημα ειναι παντα ελευθερο... :wink:

Reaction score
3.633
Κώστα Κόγια, πολύ ενδιαφέρον θέμα.

Μόνο πρόσεχε σε παρακαλώ να μην συμπεριλάβεις τα ακόλουθα στο test:

1. Να ΜΗΝ πάρεις ηλεκτρικό σήμα από τους ακροδέκτες των ηχείων.
2. Να μην χρησιμοποιήσεις AD/ DA conversion σε κάποιο σημείο είτε μέσα είτε εκτός αλυσίδας.
3. Το δευτερο σήμα (Β) που θα συγκρίνεις με το πρώτο (Α) να μην έχei περάσει από καλώδια ή κάποια μετατροπή στάθμης η/και conversiion A/D - D/A .
4. Nα μην χρησιμοποιήσεις μικρόφωνο
5. Να μην χρησιμοποιήσεις ποτενσιόμετρο, κι αν χρησιμοποιήσεις να μας πεις τι τύπος ποτ είναι.

Εύχομαι το test να μας είναι χρήσιμο και να μας δίνει ακριβές αποτέλεσμα.

Σε ευχαριστούμε Κώστα εκ των προτέρων.

Reaction score
3.633
Να περιμένουμε καλύτερα αυτό που έχει να μας παρουσιάσει ο Κώστας.
Απλά προς το παρόν κρατάμε τα 5 βασικά DON'Ts .΄

Υ.Γ Κάποτε με την βοήθεια Η/Υ κατασκεύασα ένα μετρητικό σύστημα που είχε τη δυνατότητα να ελέγχει την ομοιότητα δύο σημάτων Α και Β. Η έξοδος του μετρητικού συστήματος απεικόνιζε μονο τις διαφορές μεταξύ των δύο αυτών σημάτων. Λειτουργούσα σε πραγματικό χρόνο.
Μπορούσες να συγκρίνεις το σήμα που ήταν γραμμένο επάνω σε ένα CD με το σήμα που πήγαινε στα ηχεια. Είχες την δυνατότητα να ακούσεις με ακουστικά το αποτέλεσμα των πράξεων (Α-Β) και (Β-Α), δηλαδή να ακούς μόνο τις διαφορες. . Οταν όμως το ίδιο το μετρητικό σύστημα εχει περισσότερες ατέλειες από αυτό που πας να συγκρίνεις τότε δεν βγάζεις άκρη και το αποτέλεσμα είναι λάθος.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ζητω συγνωμη εκ των προτερων για το off topic αλλα ηθελα να ρωτησω "ανοικτα" τον RD κατι που θα μπορουσα να το κανω και με πμ αλλα αισθανομαι πως αυτος ειναι ο σωστος τροπος.

Υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος που "την πεφτεις" στον gkar συνεχεια?
Δεν εχει δικαιωμα και αυτος να πει αυτο που θελει(δεν κρινω και δεν με νοιαζει εαν ειναι σωστο η λαθος)?

Ευχαριστω...

Reaction score
298
Δεν "την πέφτω". Επιχειρήματα ζητάω και επιχειρήματα δεν παίρνω. Εκτός εάν είδες εσύ κάποιο επιχείρημα που να δικαιολογεί τα "5 βασικά DON"Ts" που "κρατάμε" και δεν το είδα εγώ. Είδες?

Costas Coyias

Ημίθεος
Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.177
g.kar said:
Κώστα Κόγια, πολύ ενδιαφέρον θέμα.

Μόνο πρόσεχε σε παρακαλώ να μην συμπεριλάβεις τα ακόλουθα στο test:

2. Να μην χρησιμοποιήσεις AD/ DA conversion σε κάποιο σημείο είτε μέσα είτε εκτός αλυσίδας.
3. Το δευτερο σήμα (Β) που θα συγκρίνεις με το πρώτο (Α) να μην έχei περάσει από καλώδια ή κάποια μετατροπή στάθμης η/και conversiion A/D - D/A .
5. Να μην χρησιμοποιήσεις ποτενσιόμετρο, κι αν χρησιμοποιήσεις να μας πεις τι τύπος ποτ είναι.

Εύχομαι το test να μας είναι χρήσιμο και να μας δίνει ακριβές αποτέλεσμα.

Σε ευχαριστούμε Κώστα εκ των προτέρων.
1. Εάν πρόκειται να απαθανατίσω και την απόδοση του τελικού, θα πάρω σήμα από τις εξόδους των ηχείων, και θα πουν κι ένα τραγούδι.
2. Αυτό θα ήταν χρήσιμο, αν όλοι είχαμε από ένα Revox PR99.
3. Δεν γίνεται να μην περάσει.
4. Φυσικά όχι.
5. Είναι απαραίτητο για τη λήψη σήματος από τον τελικό.

Reaction score
3.633
g.kar said:
RDoherty, αυτά είναι τα 5 βασικά DON'TS. Τα ανέφερα στο πρώτο post μου.
Αυτά από μόνα τους είναι ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα ή.και να προκαλέσουν λανθασμένες μετρήσεις.

Reaction score
3.633
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Ζητω συγνωμη εκ των προτερων για το off topic αλλα ηθελα να ρωτησω "ανοικτα" τον RD κατι που θα μπορουσα να το κανω και με πμ αλλα αισθανομαι πως αυτος ειναι ο σωστος τροπος.

Υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος που "την πεφτεις" στον gkar συνεχεια?
Δεν εχει δικαιωμα και αυτος να πει αυτο που θελει(δεν κρινω και δεν με νοιαζει εαν ειναι σωστο η λαθος)?

Ευχαριστω...
Μου φαίνεται ότι με γουστάρει επειδή είμαι ωραίο παιδί. Εχουμε πέραση Ανδρέα πως να το κάνουμε !!! Να δούμε έως πότε :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3.633
[
Κώστας Κόγιας said:
1. Εάν πρόκειται να απαθανατίσω και την απόδοση του τελικού, θα πάρω σήμα από τις εξόδους των ηχείων, και θα πουν κι ένα τραγούδι.
2. Αυτό θα ήταν χρήσιμο, αν όλοι είχαμε από ένα Revox PR99.
3. Δεν γίνεται να μην περάσει.
4. Φυσικά όχι.
5. Είναι απαραίτητο για τη λήψη σήματος από τον τελικό.

Εξακολουθεί να έχει πολύ ενδιαφέρον. Θα μπω αύριο το πρωϊ να διαβάσω την λύση σου.
Καληνύχτα σε όλους σας. Πάω να κοιμηθώ για να είμαι όμορφος αύριο που θα έρθουν στη δουλειά οι Κινεζούλες
:lol: :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ρε Γιώργο κράτα μου μία. :lol:

Στο θέμα μας.
- Καλά μιλάμε δεν κατάλαβα τίποτα... Am I so stupid? :? :lol: :lol:

Costas Coyias

Ημίθεος
Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.177
Νίκος Τσαρουχάς said:
Στο θέμα μας.
- Καλά μιλάμε δεν κατάλαβα τίποτα... Am I so stupid? :? :lol: :lol:
Μην ανησυχείς. Είναι επειδή ακούς από τελάρ... γκουχ, γκουχ, από πάνελ.

Reaction score
3.633
Nίκο, αυτό που ετοιμάζει ο Κώστας έχει πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Ανάλογα με την ακρίβεια του μετρητικου μας συστήματος θα μπορούμε να τεκμηριώσουμε την ακρίβεια αναπαραγωγής της ηλεκτρονικής μας αλυσίδας.
Φυσικά θα μπορούσαμε να κάνουμε και αρκετές (φαντάζομαι) Βελτιώσεις.

Ας μας πει όμως πρώτα ο Κώστας τι έχει σκεφτεί.

Κώστα, ελπίζω να μην σου έκοψα τη φόρα. Περιμένουμε την πρότασή σου.

Υ.Γ Hint . Λάβε υπ' όψιν σου την back EMF του μοτέρ των μεγαφώνων. Οταν πέρνεις σήμα απο τους ακροδέκτες των ηχείων διαβάζεις ταυτόχρονα και αυτή την τάση που δημιουρείται από την κίνηση των ίδιων των μεγαφώνων και είναι ανάλογη με την ένταση που ακούς μουσική, όχι βέβαια γραμμική Κάποτε είχα φάει κι εγώ άπειρες ώρες με αυτά τα πειράματα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.287
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale