ΗΧΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΞΙΖΕΙ?????

Reaction score
3
Δημήτρη, καλως ήρθες με το αγωνιστικό σου avatar...:happy_9:
Οσο ποιό κακός είναι ο χώρος, τόσο δυσκολότερο είναι να έχεις καλό αποτέλεσμα.
Η ηχοβολή θα σου ξεσκεπάσει φυσικά όλα τα προβλήματά του και θα πρέπει στην συνέχεια να βρείς τρόπους να τα καλύψεις.
Το σίγουρο είναι οτι θα στενοχωρηθείς πάρα πολύ όταν δεις το τι γίνετε μέσα στο δωμάτιο....:mad_2: και ακόμη περισσότερο θα στενοχωρηθείς όταν δεν θα μπορείς να κάνεις τις απαραίτητες επεμβάσεις, σε έναν οικιακό χώρο, εκτός φυσικά εαν είναι ξεχωριστός, οπότε θα αναγκασθείς να συμβιβαστείς με το αποτέλεσμα...με περισσότερο όμως παράπονο. :mad_3:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
audyssey
και ΤΕΛΟΣ οι προβληματικοι χωροι
τοσο απλα
ΤΕΛΟΣ

Attachments

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
με την ηχοβολη απλα πυρολεις τον χωρο σου με καποιες συχνοτητες και με ενα προγραματακι και ενα pc βλεπεις πως συμπεριφερεται ο χωρος στα ηχεια σου
ακυρωσεις εξαρσεις κλπ
με το οντισι πρωτα ηχοβολεις και μετα καταλαβαινεις ποσο κουφος ησουν πριν

Reaction score
3
Για ρίχτε ρε παιδιά περισσότερες λεπτομέρειες. Τι θα χρειαστεί κάποιος γιά να κάνει ηχοβολή? Φαντάζομαι κάποιο πρόγραμμα γιά PC και τι άλλο? Μικρόφωνο? Κάρτα ήχου? Ή κάποιο εξειδικευμένο hardware? Μιάς και μόλις έφτιαξα προσωπικό χώρο στο υπόγειο, θα ήθελα να πάρω μετρήσεις του χώρου.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
επισεις ασχετος)(
και γνωσεις επι τουτου
αν δεν βρεξεις κλ ψαρι δεν τρως
η αλλιως αν δεν πλερωσεις φως δεν βλεπεις

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
ασχετο-ς? !
εχεις πολλα μονοπατια να διαβεις για να επιπεδωσεις τις καμπυλες στα διαγραματα του audyssey που ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ

Attachments

Reaction score
0
ωραια που θα βρω αυτο το μηχανακι να κανω την ηχοβολη?????
και ποσο κοστιζει περιπου αν ξερει καποιος

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
το μηχανακι εχει γυρω στα 3 χιλιαρικα συν το κιτ του εγκαταστατη
το εν λογο stuff δεν κανει μονο ηχοβολη και ενδειξη της συμπεριφορας των ηχειων στο χωρο αλλα και δινει λυση
καλο θα ειναι να ξερει καποια πραγματα ο εγκαταστατης μην σου καψει κανα ηχειο για πλακα και μετα πας για αλλα

Reaction score
4
Απάντηση: Re: ΗΧΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΞΙΖΕΙ?????

τ...
το εν λογο stuff δεν κανει μονο ηχοβολη και ενδειξη της συμπεριφορας των ηχειων στο χωρο αλλα και δινει λυση
....
Πως "δίνει λύση" ;
Μειώνοντας τις συχνότητες που έχουν 'έξαρση' και αυξάνοντας εκείνες που υστερούν ;
Συμφωνείτε με αυτή την μέθοδο, όταν πρόκειται για (μόνιμο) οικιακό ηχητικό σύστημα ;

Reaction score
0
ελα μου ντε!!!!!!!!!!!
κατι τετοιο λογικα κανει
και θα ακουμε το χαρακτηρα του μηχανηματος η θα τσακισει τις χροιες και θα ακουμε το γκατζετακι????

Reaction score
4
Απάντηση: ΗΧΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΞΙΖΕΙ?????

Από τα λίγα που ξέρω....
Αναπαράγουμε όλες τις ακουστικές συχνότητες και μέσω μικροφώνου βλέπουμε σε ένα αναλυτή την συμπεριφορά τους.
Μετά με έναν ισοσταθμηστή, 'ισορροπούμε' τις συχνότητες που (λόγο χώρου-συστήματος-...) δεν συμπεριφέρονται σωστά.
Αυτό δεν είναι ηχοβολισμός ;

@Δ.Μιχαηλ.
Το 'γκατζετάκι' νομίζω ότι είναι μόνο για την μέτρηση, αλλά θα μας πουν οι πιο έμπειροι.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: ΗΧΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΞΙΖΕΙ?????

Από τα λίγα που ξέρω....
Αναπαράγουμε όλες τις ακουστικές συχνότητες και μέσω μικροφώνου βλέπουμε σε ένα αναλυτή την συμπεριφορά τους.
Μετά με έναν ισοσταθμηστή, 'ισορροπούμε' τις συχνότητες που (λόγο χώρου-συστήματος-...) δεν συμπεριφέρονται σωστά.
Αυτό δεν είναι ηχοβολισμός ;
Απλά, από ότι έχω διαβάσει, αυτό δεν το κάνουμε πια με μηχανικό (και άρα απωλεστικό) τρόπο στον ενισχυτή με ρυθμιστικά τονικότητας, αλλά επεμβαίνουμε στο σήμα όσο ακόμα είναι ψηφιακό. Δηλαδή ο επεξεργαστής παρεμβάλλεται ανάμεσα στην ψηφιακή πηγή, πριν τη μετατροπή του σε αναλογικό σήμα και τον ενισχυτή. Δεν έχω καταλάβει τί πρέπει (μπορεί) να γίνει με ραδιόφωνα, πικάπ κτλ. Πάντως και εγώ δεν έχω ασχοληθεί. Απλά δέχομαι ντε φάκτο ότι είναι πιό λογικό από το να αλλάζεις καλώδια, λάμπες κτλ μπας και (αν) σου κάτσει.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πως "δίνει λύση" ;
Μειώνοντας τις συχνότητες που έχουν 'έξαρση' και αυξάνοντας εκείνες που υστερούν ;
Αυτό λέγεται equalization και στην αναλογική του (προβληματική) μορφή, είναι πολύ παλιά εφεύρεση για να αντιμετωπίσουμε τα εν λόγω προβλήματα. Το μηχάνημα αυτό κάνει equalization σε ψηφιακό επίπεδο μεν, αντιλαμβάνομαι ότι δεν κάνει δουλειά στο πεδίο του χρόνου δε. Αν όχι διορθώστε με.

ελα μου ντε!!!!!!!!!!!
κατι τετοιο λογικα κανει και θα ακουμε το χαρακτηρα του μηχανηματος η θα τσακισει τις χροιες και θα ακουμε το γκατζετακι????
Οι χροιές δεν έχουν ψυχή, δεν πονάνε, δεν χαλάνε. Ειδικά αν το μηχάνημα λειτουργεί αποκλειστικά σε ψηφιακό επίπεδο δεν παθαίνουν τίποτα. Το εν λόγω μηχάνημα όμως βλέπω ότι έχει αναλογικές εισόδους-εξόδους (παρεμβάλει δηλαδή ADC/DAC στο σήμα). Αυτό και μόνο, το κάνει εκ των πραγμάτων μη διάφανο. Κατά την ταπεινή μου άποψη, ΔΕΝ κάνει για δικάναλα συστήματα. Βρες ένα που να δουλεύει αποκλειστικά σε ψηφιακό επίπεδο. Μπορώ να προτείνω ένα αλλά είναι απελπιστικά φθηνό, απελπιστικά επαγγελματικό και απελπιστικά περίπλοκο για να το χρησιμοποιήσεις. Θα χρειαστείς έναν πολύ διαβασμένο επαγγελματία για να το κάνει να δουλέψει. Μπροστά σε αυτό, το μηχανάκι της φωτογραφίας είναι ένα παιχνιδάκι για παιδάκια.

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.736
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab