- Reaction score
- 0
ΚΑΙ ΛΕΩ ΕΓΩ Ο ΑΜΟΙΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΚΟ ΧΩΡΟ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ???
ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΙΟΣ????
ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΙΟΣ????
Πως "δίνει λύση" ;τ...
το εν λογο stuff δεν κανει μονο ηχοβολη και ενδειξη της συμπεριφορας των ηχειων στο χωρο αλλα και δινει λυση
....
Απλά, από ότι έχω διαβάσει, αυτό δεν το κάνουμε πια με μηχανικό (και άρα απωλεστικό) τρόπο στον ενισχυτή με ρυθμιστικά τονικότητας, αλλά επεμβαίνουμε στο σήμα όσο ακόμα είναι ψηφιακό. Δηλαδή ο επεξεργαστής παρεμβάλλεται ανάμεσα στην ψηφιακή πηγή, πριν τη μετατροπή του σε αναλογικό σήμα και τον ενισχυτή. Δεν έχω καταλάβει τί πρέπει (μπορεί) να γίνει με ραδιόφωνα, πικάπ κτλ. Πάντως και εγώ δεν έχω ασχοληθεί. Απλά δέχομαι ντε φάκτο ότι είναι πιό λογικό από το να αλλάζεις καλώδια, λάμπες κτλ μπας και (αν) σου κάτσει.Από τα λίγα που ξέρω....
Αναπαράγουμε όλες τις ακουστικές συχνότητες και μέσω μικροφώνου βλέπουμε σε ένα αναλυτή την συμπεριφορά τους.
Μετά με έναν ισοσταθμηστή, 'ισορροπούμε' τις συχνότητες που (λόγο χώρου-συστήματος-...) δεν συμπεριφέρονται σωστά.
Αυτό δεν είναι ηχοβολισμός ;
Πως "δίνει λύση" ;
Αυτό λέγεται equalization και στην αναλογική του (προβληματική) μορφή, είναι πολύ παλιά εφεύρεση για να αντιμετωπίσουμε τα εν λόγω προβλήματα. Το μηχάνημα αυτό κάνει equalization σε ψηφιακό επίπεδο μεν, αντιλαμβάνομαι ότι δεν κάνει δουλειά στο πεδίο του χρόνου δε. Αν όχι διορθώστε με.Μειώνοντας τις συχνότητες που έχουν 'έξαρση' και αυξάνοντας εκείνες που υστερούν ;
ελα μου ντε!!!!!!!!!!!
Οι χροιές δεν έχουν ψυχή, δεν πονάνε, δεν χαλάνε. Ειδικά αν το μηχάνημα λειτουργεί αποκλειστικά σε ψηφιακό επίπεδο δεν παθαίνουν τίποτα. Το εν λόγω μηχάνημα όμως βλέπω ότι έχει αναλογικές εισόδους-εξόδους (παρεμβάλει δηλαδή ADC/DAC στο σήμα). Αυτό και μόνο, το κάνει εκ των πραγμάτων μη διάφανο. Κατά την ταπεινή μου άποψη, ΔΕΝ κάνει για δικάναλα συστήματα. Βρες ένα που να δουλεύει αποκλειστικά σε ψηφιακό επίπεδο. Μπορώ να προτείνω ένα αλλά είναι απελπιστικά φθηνό, απελπιστικά επαγγελματικό και απελπιστικά περίπλοκο για να το χρησιμοποιήσεις. Θα χρειαστείς έναν πολύ διαβασμένο επαγγελματία για να το κάνει να δουλέψει. Μπροστά σε αυτό, το μηχανάκι της φωτογραφίας είναι ένα παιχνιδάκι για παιδάκια.κατι τετοιο λογικα κανει και θα ακουμε το χαρακτηρα του μηχανηματος η θα τσακισει τις χροιες και θα ακουμε το γκατζετακι????