Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.741
δεν γράφω τίποτα, δεν χρειάζεται μάναμ , τα ξέρεις όλα!
Α, ευχαριστώ. :fuckyou:

ΥΓ. Τα διάβασα όλα, εσύ; 😁🤣😁😂

As modelled by Kersey et al., for a small neo-Panamax container ship this would be the case if the route is kept below 3,000 km.

Yet if the route is extended to something like 20,000 km the batteries would take up 32% of the container ship’s carrying capacity.

More interesting are the two battery-electric container ships owned by China’s COSCO Shipping which recently began carrying shipping containers along the approximately 500 km route between Nanjing and Shanghai’s Yangshan Port.

The Lu Shui (Green Water) 1 and 2 vessels are 700 TEU container ships that can travel at 10.4 knots over the Yangtze river.

Perhaps most interesting about them is that they don’t have a battery bank integrated into their hulls, but rather take swappable batteries, with a standard capacity of 57.6 MWh, but with optional connection points for additional battery packs.

:fuckyou:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.608
Sold out η παραγωγή του 2026 για την Ευρωπαϊκή αγορά.

View attachment 385817
Μα πως έγινε αυτό; Τόσο γρήγορα; Για μία φίρμα που έχει τζερμαν τεκνολοτζία;
Μάλλον θα έχουν μικρή παραγωγή το 2026, ποιός θα αγοράσει τό παλιάμαξο, θα σκέφτηκαν.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.855
Μάλλον θα έχουν μικρή παραγωγή το 2026, ποιός θα αγοράσει τό παλιάμαξο, θα σκέφτηκαν.
Δεν νομίζω να χαρακτήρισε κανείς παλιάμαξο το συγκεκριμένο. Όχι εγώ πάντως. Μια χαρά ηλεκτρικό είναι για όποιον του αρέσει και τα έχει. Ίσως το πρώτο σωστό ηλεκτρικό της εταιρείας, μετά την πρώτη i3 καμιά δεκαριά χρόνια πίσω.

Αυτό που έχω πει, που πολύ πρόσφατα και ο ίδιος ο CEO της BMW με δικαιώνει, είναι πως ηλεκτρικό μόνο από αποκλειστική ηλεκτρική πλατφόρμα. Όπως είπε και ο ίδιος, η άλλη λύση (όλα σε μια) περιορίζει το όχημα. Εγώ τα λέω χρόνια. Εμένα χε.... Ακούστε τουλάχιστον την ΒMW.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.741
Όλα κι όλα, το νέο αυτό αυτοκίνητο της μπεμβε είναι σπουδαίο, με σοβαρή υπολογιστική ισχύ και πολλαπλές σιπιγιούδες, σε καθαρόαιμη ηλεκτρική πλατφόρμα.

Επιτέλους! 😎

Τάμπλετ με ρόδες, κανονικά. Και με βελτιωμένη οδηγική συμπεριφορά, μόνο και μόνον λόγω αυτού! (Είναι περίεργος να δω τι θα επιτύχει στο τεστ ταράνδου).

Είναι ο,τι πιο κοντά σε Τέσλα έχει βγάλει η γερμανική φίρμα, με επιπλέον 800 βόλτ αρχιτεκτονική, αλλά χωρίς τις δυνατότητες του FSD, το οποίο είναι ένα θέμα για κάποιους που ενδιαφέρονται για αυτό.

Συνολικά: Θαυμάσιο αυτοκίνητο. Το μόνο σοβαρό "πρόβλημα" είναι το κόστος του, αλλά όποιος έχει το μπάτζετ, είναι σοβαρή επιλογή, σε αντίθεση με παλιότερα μοντέλα της φίρμας που δε βασίζονται ούτε καν σε καθαρόαιμη ηλεκτρική πλατφόρμα. 😂🤣😁

Η φίρμα έχει γράψει σοβαρή ιστορία στα καθαρόαιμα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με το i3 (από το σωτήριο έτος 2013) που θεωρείται ο πρωτοπόρος των σύγχρονων καθαρόαιμων ηλεκτρικών BMW.

ΥΓ. Η παραγωγική τους ικανότητα, είναι σίγουρα πολύ μικρή. Δεν ξέρω τα ακριβή στοιχεία, αλλά εφόσον πωλήθηκε ήδη η δυνατότητα παραγωγής του ερχόμενου έτους, θα το μάθουμε σύντομα. Οι πρώτες παραδόσεις λένε θα γίνουν άνοιξη του 2026. Προσωπικά εκτιμώ πως δεν θα βγουν πάνω από 50.000 τέτοια αυτοκίνητα εντός του 2026, ίσως να λέω και πολλά. Στη Γερμανία οι παραγγελίες σταμάτησαν (για το έτος 2026) λίγο πάνω από τα 3.000 τεμάχια! Με την πάγια τακτική της φίρμας να έχει εξαιρετικές προσφορές σε λιζινγκ και πολύ υψηλό ποσοστό πωλήσεων να αφορά χρονομισθώσεις, είναι πολύ πιθανόν εταιρείες λιζινγκ να έχουν κάνει τις μεγαλύτερες παραγγελίες.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
93.112
Εξαιρετικό αυτοκίνητο όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, και κατά πάσα πιθανότητα και ως οδηγική συμπεριφορά (για SUV).
Και απολύτως λογική τιμή για όσα προσφέρει. Για luxury brand δηλαδή.

Αλλά πάρα πολύ άσχημο. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν προσπάθησαν λίγο στην σχεδίαση εξωτερικά. Αυτο ήταν το καλύτερο που μπορούσαν να κάνουν οι σχεδιαστές της BMW για ένα αυτοκίνητο που ανοίγει μια νέα εποχή για την εταιρεία;
Εκτός και αν το έκαναν επίτηδες, να φτιάξουμε το πιο άσχημο αυτοκίνητο που υπάρχει, αλλά να είναι κορυφαίο σε όλα τα άλλα, να δούμε πόσο θα πουλήσει. :roflmao:
Και ξεπούλησαν τελείως!!!!
:lolsign:
Οσο και να προσπάθησα δεν μπόρεσα να χωνέψω την ασχήμια και να το παραγγείλω. Δεν είναι μόνο πως είναι SUV, ειλικρινά δεν θα άντεχα να βλέπω κάθε μέρα μπροστά μου την μπουρούχα . Ας ήταν σαν ένα από όλα τα άλλα, ID4, GLC, Macan, Q6, ακόμα και σαν τα κινέζικα SUV, και θα είχα παραγγείλει αυτό, κι ας είναι SUV.
Δεν λέω να είναι κούκλα. Πανούκλα να μην είναι όμως. Για εμένα το να μου αρέσει εμφανισιακά ένα αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ βασικό κριτήριο.

Καταλαβαίνω πως είναι υποκειμενικό, κάποιος άλλος θα το βλέπει όμορφο. Εγώ όμως δεν θα το άντεχα. Πονάνε τα ματάκια μας

:lolsign:

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.293
Η αλήθεια είναι ότι η αναμενόμενη ηλεκτρική 3 είναι πιο όμορφη. Αλλά μπροστά στα προηγούμενα BMW είναι μεγάλη βελτίωση!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
93.112
Η αλήθεια είναι ότι η αναμενόμενη ηλεκτρική 3 είναι πιο όμορφη. Αλλά μπροστά στα προηγούμενα BMW είναι μεγάλη βελτίωση!
Διαφωνώ ριζικά. Είναι το πιο άσχημο BMW διαθέσιμο σήμερα, με διαφορά.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.608
Ούτε έμενα μου αρέσει, δεν είναι το αισχρό της σειράς 7 αλλά η φίρμα έχει και πιο όμορφα, όπως αυτό του ζιζικ ή του ντιμι. Τες πα, τώρα ξεπούλησε, οπότε φάτε μάτια ψάρια. Ευτυχώς υπάρχουν όλο και περισσότερα κινέζικα στην ελληνική αγορά :)

Reaction score
399
Οι Γερμανοί καταστρεψαν την όποια κομψότητα των BMW για να αρέσουν στους Κινεζους και γενικά στους Ασιάτες.
Του Dimi είναι από τις τελευταίες όμορφες BMW.
Το αστείο είναι ότι οι Κινέζοι έτσι όπως πάει θα βγάζουν πιό όμορφα αυτοκίνητα από τους Γερμανούς της BMW.

Σε όλα από πίσω και Κινέζοι είναι ρε...:lolsign:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.741
Ούτε έμενα μου αρέσει, δεν είναι το αισχρό της σειράς 7
Άσε άσε...

"Τραυματικές" εμπειρίες, από το πρόσφατο ταξίδι:

12921.jpg

Πιο κιτς, πεθαίνεις! Απομίμηση μαρμάρου στο ταμπλό!
Έλεος κάπου, αυτό είναι τρελό καρακιτσαριό!

14694.jpg

Βεβαίως πελώριο, ήσυχο, και με εξαιρετικές αναρτήσεις. Εξαιρετικές.

Η υπηρεσία premium transfer του ξενοδοχείου μας (VIP μεταφορά από/προς αεροδρόμιο) είχε κυρίως τέτοια μπεμβε σειράς 7, με το executive lounge πακέτο, τις πίσω οθόνες, δέρματα και λοιπά, πανάκριβο και τεράστιο αυτοκίνητο, με πολύ μεγάλο κινητήρα, αλλά τόσο κιτς μέσα, που δεν αντέχεται.

Πάντως από ανάρτηση, το κάτι άλλο. Να τα λέμε κι αυτά..
Σωστοί οι μηχανικοί της μπεμβε. 👍

(Αντιθέτως, σε αντίστοιχο Μερτσέντες που μπήκαμε φεύγοντας, οι αναρτήσεις ήταν εμετός, ήταν βάρκα στο γυαλό).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.741
Η Κίνα θέτει νέους νόμους για υψηλό efficiency στα BEV:

Under the new rules, BEV's must not consume more than 15.1 kWh per 100 km. (CLTC)

- For many automakers: This requires urgent technical upgrades to keep their SUVs road-legal.

- For the industry: It promises a 7% average range increase for consumers, weeding out energy-inefficient "guzzlers."

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.855
Υπάρχουν αρκετά Κινέζικα που ξεπερνούν αυτό το όριο. Περισσότερο σαν ξεκαθάρισμα της δικής τους αγορά το βλέπω μπας και μειωθούν οι 100τόσες πιο γρήγορα. Οι μεγάλοι Κινέζοι θα τα καταφέρουν.

Οι δυτικοί (εκτός Tesla) έτσι και αλλιώς με ντόπιους συνεργάζονται. Δεν μπορούν μόνοι τους. Θα τα παίρνουν έτοιμα από αυτούς αν είναι.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.741
Κάποτε πρέπει να εξαφανιστούν πχ τα 2,5 τόνων αυτοκίνητα με κατανάλωση >20kWh/100km.

Ok, είναι φτηνό το ρεύμα, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να βγαίνουν τέτοια εκτρώματα.

Σχεδιάζουν τετράγωνα αυτοκίνητα σα τούβλα, και χώνουν μπαταρίες μετά. Ε, δεν γίνεται δουλειά έτσι, θα έχει μεγάλη αεροδυναμική αντίσταση.

Φορτώνουν με 100+ kWh μπαταρίες, για να αντισταθμισουν την χάλια αεροδυναμική, και σου λέει έλα, έχει μεγάλη αυτονομία, Ε, δεν γίνεται σοβαρή δουλειά έτσι.

Το υψηλό efficiency, πρέπει να είναι βασικός στόχος όλων.

Στα ice, έγινε μεγάλη προσπάθεια για να αυξηθεί το efficiency, να μειωθεί η κατανάλωση. Έφτασε η ώρα να γίνουν ανάλογες προσπάθειες και στα BEV.

Reaction score
26.247
Το βάνω εδώ γιατί νομίζω ότι κολλάει καλύτερα και γιατί δεν βλέπω κατηγορία για PHEV.

Ο λόγος για το RAV4 PHEV, τρέχων μοντέλο που είναι και απερχόμενο καθώς ήδη έχει ανακοινωθεί το νεότερο.

Από την πολύ μικρή εμπειρία μου ως τώρα, λίγες μόλις μέρες, μόνο καλά λόγια έχω να πω.
Με εντυπωσίασαν κατά σειρά "ανακάλυψης",

- η αίσθηση που σου δίνει ότι είναι μεγαλύτερο αυτοκίνητο από ότι πραγματικά είναι. Αριστη εκμετάλλευση χώρων στην καμπίνα και χώρος αποσκευών σχεδόν 500 λίτρα για ένα αυτοκίνητο 4.6μ.
- η αναμενόμενη τέλεια εργονομία στο μπες - βγες, τόσο εγώ (κοντά στο 1,80) όσο και η κυρά (περίπου 1,65) μπαίνουμε - βγαίνουμε χωρίς να χρειαστεί να σκύψουμε ή να σκαρφαλώσουμε, απλά ανοίγουμε την πόρτα και μετακινούμαστε πλαγίως εντός και εκτός θέσης.
- η αντιληπτή ποιότητα κατασκευής, πολύ ανώτερη της κατηγορίας του. Εντάξει τα rav πάντα ήταν στιβαρά, ακόμα και το 20ετίας του πατέρα μου και μετά από σκληρά 300Κ χλμ δεν κάνει κιχ, κρακ, τσικ, πουθενά. Αλλά η απόσταση που έχουν διανύσει στην κατασκευή αυτά τα 20 χρόνια μιλάμε για σύγκριση μέρα με νύχτα.
- μαζί με το προηγούμενο έρχεται και η ποιότητα κύλισης και λειτουργίας, ή για να το πω αλλιώς, η αθόρυβη και απροσδιόριστη εναλλαγή από ηλεκτροκίνηση σε κινητήρα χωρίς την παραμικρή αίσθηση της λειτουργίας του θερμικού κινητήρα και η γραμμική λειτουργία του cvt σου δίνουν την αίσθηση ότι λειτουργεί μόνιμα ως ηλεκτρικό. Θα περίμενα τέτοια αίσθηση από Lexus και όχι από Toyota RAV, αν και υποψιάζομαι ότι ίσως να μην έχουν τόση διαφορά πια όπως παλιά και αυτή να έχει περιοριστεί κυρίως στo desing και το σήμα.
- Μετά από μια ερώτηση φίλου, αν είναι η έκδοση με τα 300+ άλογα, που είναι, διαπίστωσα ότι έχει "πολύ γκάζι", "γαζώνει" που λέμε. Τσέκαρα μετά και τα νούμερα και το άτιμο έχει 0-100 σε 6 sec!

Λιγότερο εντυπωσιακό για μένα (λόγω πρότερης εμπειρίας από άλλα αυτοκίνητα) είναι ο πλούσιος εξοπλισμός. Μιλάμε για την έκδοση black edition που τα έχει όλα! Αν κάτι είναι εντυπωσιακό σε αυτό είναι ότι με 60Κ παίρνεις όλο το σετ και δεν σου λείπει τίποτα, ισχύς, χώροι, εξοπλισμός. Με τις τιμές που παίζουν γενικώς στην αγορά σε εμένα φαίνεται καλό deal. Βέβαια μπορεί να το πάρει κανείς από 51.5 με λιγότερα καλούδια ή από 38 ως απλό hybrid (όχι plug in).

Δεν το έχω φορτίσει ακόμα αλλά ήδη η μπαταρία του φορτίζοντας στο δρόμο είναι στο 30%. Λένε ότι έχει πραγματικά χιλιόμετρα ηλεκτροκίνησης περίπου 70 χλμ. Τα οποία τα βρίσκω αρκετά για καθημερινή μετακίνηση ενός τυπικού χρήστη που θα πάει στη δουλειά του και θα έρθει άντε και καμιά μικρομετακίνηση στη γειτονιά. Αν υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης τις ώρες που είναι στο σπίτι είτε στη δουλειά μιλάμε για σχεδόν 100% χρήση ως ηλεκτρικό στην καθημερινότητα του. Και όταν θα έρθει η ώρα για εκείνα τα μακρινά ταξίδια 3-4-5 φορές το χρόνο ταξιδεύεις χωρίς καμία σκέψη ή σκοτούρα που και πότε θα φορτίσεις και τι δρομολόγιο θα διαλέξεις και τι στάσεις θα κάνεις, τα γνωστά. Το νέο μάλιστα μοντέλο που έρχεται το διαφημίζουν για 130 χλμ αυτονομία, αν είναι 100 η πραγματική μιλάμε ότι θα καλύπτει σχεδόν το σύνολο των αναγκών καθημερινής αστικής μετακίνησης.

Στα αρνητικά θα έβαζα την οθόνη του και το interface του. Αυτό όμως σαν πρώτη εντύπωση. Ολα αυτά έχουν την καμπύλη μάθησης τους. Αν έρχεσαι από άλλα αυτοκίνητο άλλης μάρκας στην αρχή ξενίζει. Οπως γίνεται και με τα κινητά. Ομως πολύ γρήγορα μαθαίνεις τις ιδαιτερότητες του, τη δομή των μενού, τα shortcuts και απλά το συνηθίζεις. Χώρια που η ενασχόληση με τα settings γίνεται μόνο στην αρχή, μόλις το φέρεις εκεί που θέλεις δεν ξανασχολείσαι. Σε καθημερινή λειτουργία που για μένα είναι το ραδιόφωνο και η πλοήγηση δεν βλέπω κανένα πρόβλημα στη χρήση του. Και μιλάω για το native σύστημα του γιατί όταν το γυρνάω σε apple car play (ασύρματη σύνδεση, piece of cake) δεν έχει καμμία διαφορά από οποιοδήποτε άλλο.
Επίσης δεν μου αρέσει που έχει μικρή διάμετρο η στεφάνη του τιμονιού, το ήθελα πιο χοντρό. Και αυτό προφανώς συνηθίζεται αλλά επειδή δεν μπαίνω μόνο σε αυτό το αυτοκίνητο (καλύτερα, μπαίνω κυρίως σε άλλο) μάλλον δεν θα το συνηθίσω εύκολα.

Στη λευκή πέρλα με τη διχρωμία που κάνει με την μαύρη πανοραμική ηλιοροφή και τους προφυλακτήρες του και τις 19αρες ζάντες το βρίσκω και πολύ όμορφο.

Συμπερασματικά έχω να πω ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο, από τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων στον κόσμο, με αποδεδειγμένη διαχρονικά ποιότητα και αξιοπιστία και αν ήμουν σε φάση αγοράς του δεν μπορώ να φανταστώ γιατί θα διάλεγα οτιδήποτε άλλο αν ήθελα τέτοιο στυλ αυτοκινήτου. Ισως αν είχα να ξοδέψω περισσότερα χρήματα και με ενδιέφερε θα πήγαινα σε μάρκα με μεγαλύτερο δείκτη πολυτέλειας, lexus θα ήταν η προφανής επιλογή εδώ αν κάποιος θέλει το ίδιο Η/Μ πακέτο ή κάποια άλλη μάρκα πολυτελείας. Αλλά για αυτό που λέμε value for money (που δεν σημαίνει φτηνό, μην μπερδευτείτε), απτή ποιότητα και αίσθημα σιγουριάς για το τι θα πάρεις και εφόσον δεν έχεις καμία διάθεση να το παίξεις "πρωτοπόρος στις επιλογές" και "δήθεν ψαγμένος" ή δεν έχεις κόλλημα να είσαι φουλ ηλεκτρικός και στα ταξίδια σου πας στο RAV χωρίς δεύτερη κουβέντα. Εφόσον διαθέτεις τα χρήματα προφανώς γιατί αλλιώς αρχίζεις και "ψάχνεσαι" :biggrin: .
Κάνε ένα ρηνβγιουυυ γιατι ποτε δεν ξέρεις

melina

Cargo 200
Reaction score
46.578
Κάνε ένα ρηνβγιουυυ γιατι ποτε δεν ξέρεις
Μιλάμε για το απερχόμενο μοντέλο, όχι το νέο που βγήκε τώρα.

Είμαστε περίπου στα 6.5Κ χλμ. Η αλήθεια είναι ότι στα χέρια μου έχει πολύ λίγα χλμ, είναι για χρήση της κυράς κυρίως.
Οι πρώτες εντυπώσεις παραμένουν.
Θα έλεγα ότι είναι ευκολοδήγητο και ευχάριστο. Ο,τι μπορεί να σημαίνει για τον καθένα αυτά. Ευρύχωρο, άνετο, εμπνέει ασφάλεια.

Μου τη σπάει το interface του. Εχει το δικό του Θεό και επειδή δεν το χρησιμοποιώ κάθε μέρα, ερχόμενος από άλλο τουτού, μου φαίνεται non intuitive. Για παράδειγμα, όταν πατάς το ΟΚ για να μπεις σε ένα υπομενού δεν πρέπει να πατάς απλά το ΟΚ, πρέπει να το κρατήσεις πατημένο 1-2 sec. Αυτό μου τη σπάει και με μπερδεύει. Από την άλλη μαθαίνεται, είναι από αυτά που τα μαθαίνεις και τα συνηθίζεις, κατά τη γνώμη μου.
Αλλο που μου τη σπάει είναι ότι για να βγάλεις off το beep για το όριο ταχύτητας (που έχουν όλα πλέον και ενεργοποιείται κάθε φορά που βάζεις μπροστά) πρέπει να κάνεις touch στο αντίστοιχο σηματάκι στην οθόνη. Κλασσικό, έτσι είναι και στα περισσότερα. Στο mercedes όμως έχει και επιλογή να το κάνεις από το τιμόνι, κρατάς πατημένο το mute και βγαίνει off :). Δεν ξέρω αν έχει τέτοια δυνατότητα και στο rav, δεν την έχω βρει αλλά δεν το έχω ψάξει κιόλας εκτεταμένα. Τώρα το πρόβλημα με αυτό στην οθόνη είναι το εξής. Αν τυχόν ξεκινώντας έχεις ενεργοποιήσει το apple auto (ή google drive αντίστοιχα) τότε δεν υπάρχει το εικονίδιο του ορίου ταχύτητας στην οθόνη για να το πατήσεις και να κλείσει το beep. Πρέπει να φύγεις από αυτή την οθόνη, να πας στο δικό του navigator ή σε οποιαδήποτε άλλη οθόνη,πχ ράδιο, ώστε να εμφανιστεί το σηματάκι να κάνεις κλικ να βγει off. 3 κλικ δηλαδή πήγαινε έλα.
Από την άλλη έχει πάνω στο τιμόνι κουμπάκι να βγάζεις off άμεσα το active lane keeping assist. Αυτό στο mercedes είναι 2 κλικ στην οθόνη. Το κάθε ένα έχει τα δικά του χούγια σε αυτά. Τα μαθαίνεις και ζεις με αυτά.

Πρόβλημα δεν έχει βγάλει μέχρι τώρα σε κάτι. Στην αρχική παράδοση δεν δούλευαν σωστά οι μνήμες του καθίσματος από ότι θυμάμαι, το πήγαμε μια επίσκεψη στο συνεργείο, του έκαναν ένα reset όλα καλά.
Α, μάλλον κάτι παίζει με τα λάστιχα που φοράει, με το μέγεθος τους, 235/55R19 101V. Εσκισε το ένα η κυρά, πήγε σε ένα βουλκανιζατέρ της βάλανε ένα μεταχειρισμένο. Πήγε "στον δικό μου" να βάλει καινούργιο και της είπε ότι δεν υπάρχει καινούργιο ελαστικό σε αυτή τη διάσταση! (και δεν χρειάζεται γιατί έχει πολύ ψωμί αυτό που της βάλανε). Να πω την αμαρτία μου δεν ασχολήθηκα με το θέμα :redface: . Καθότι leasing θα τα αλλάξει όλα μαζί σε κανά χρόνο ξερωγω. Επίσης στις 19" δεν παίρνει αλυσίδες. Αυτό το τσέκαρα πρόσφατα για το θέμα της υποχρεωτικότητας που πρέπει να έχουν όλα τα αυτοκίνητα αλυσίδες στο αυτοκίνητο (αλήθεια τι γίνεται όταν ο κατασκευαστής γράφει ότι δεν παίρνει αλυσίδες; ).
Αν ήταν δικό μας θα είχε φορέσει ήδη crossclimate και δεν θα είχαμε τέτοια έννοια.

Αν θες κάτι συγκεκριμένο πες μου να σου πω ή να το ψάξω συγκεκριμένα. Και βόλτα αν θέλεις πάμε 8-).

melina

Cargo 200
Reaction score
46.578
Θορυβο γκαζια αναρτηση κινηση επαρχιακο δικτυο
Ποση ωρα/χλμ βγαζει ηλεκτρικα
Αύριο θα του κάνω μια μικρή διαδρομή και θα γράψω μετά.
Το τελευταίο για να είμαι ακριβής θα πρέπει να πάει γραφείο η κυρα να φορτίσει και να το παρακολουθώ μετά να δω ακριβώς τι κάνει. Αυτό τώρα πάει για μετά τις 10 Γενάρη.

Παντως και άδειο όταν είναι (η μπαταρία του) συχνά πυκνά μέσα στην πόλη γυρνάει σε ηλεκτρικό, στα ξεκινήματα σίγουρα. Το γυρνάει σε hev mode.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.135
Members
38.660
Νεότερο μέλος
nikosnatsios1989