Ηλεκτρονικό τσιγάρο

Reaction score
36
Ναι πως!
Τα 250 ml νικοτίνης κοστιζουν 112,5 ευρω! Πραγματικα δεν εχει νοημα να τα πάρεις απο εξω! Μονο 90 ευρω γλιτωνεις!
250 ml 50/50 vg/pg με 12 νικοτίνη στοιχίζει από Pink mule (το παλικάρι στο Live chat με είπε πως έρχονται κανονικά).
Subtotal (Ex. VAT): 8.05 €
UPS Standard - Delivery 4-8 working days. (380g)
All products can be delivered with UPS Standard.:
11.69 €
VAT: 4.15 €
Total: 23.89 €

Reaction score
8.905
Είστε τσίπιδες, εάν δεν πάρετε κάτι τέτοιο δεν σας "αναγνωρίζω"... τι χαιεντάδες μας το παίζετε...:rolleyes:
εδώ και τώρα Κεφάλα κανε κίνηση και πάρε τους τα σώβρακα...:geek: είναι και με DNA πλακέτα... :laugh:

Reaction score
8.905
Με 8 αντιστάσεις και 300w μάξ... ο ενδιαφερόμενος χρειάζεται να αγοράσει και αντιπυρικά γάντια,
και ο τρόπος τροφοδοσίας από πάνω προς τα κάτω, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχει διαρροές,
δηλαδή προτείνεται για εφέ και μόνο! ;)

Reaction score
8.905
Όσοι έχουν στην κατοχή τους Joyetech/Eleaf/Wismec έχουν παίξει με αυτό το firmware; https://nfeteam.org/ .Αν ναι το βρήκαν καλύτερο απο τα default;
Το έχω αναφέρει... αλλά αυτοί εδώ μέσα είναι χαιεντάδες, άλλοι τεμπέληδες και οι υπόλοιποι έχουν dna....:prankster:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Ατμογόνο....με καλη ποιότητα κατασκευής αλλά με προβληματάκια .
Η καμπανα περιστρεφεται ευκολα ενω η ρυθμιση αέρα δυσκολα πολύ .Αποτελεσμα να γυριζει τρελλά ολο μαζί και να μην ξεβιδωνει και από το μοντ .
IMG_20170517_154655.jpg

Reaction score
8.905
Αυτά παθαίνει όποιος δεν ρωτάει...:prankster:

Edit: Αυτός είναι ο μπέστ-μπάι της αγοράς...;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.779
Το λοιπόν, έχω συμπεράσματα αναλογίας VG PG, και φυσικά έκανα και το απαραίτητο ψάξιμο στο διαδίκτυο περί του θέματος. ;)

Όσο περισσότερο VG, τόσο πιο πυκνός κρεμώδης ατμός, περισσότερο νέφος.

Το PG αντιθέτως, βγάζει λίγο ατμό, και ψιλοδιαφανο. Δε γεμίζει το μάτι, αλλά ατμιζει κανονικά και σκέτο PG. Ιδανικό για διακριτικό ατμισμα σε μέσα μαζικής μεταφοράς και λοιπούς δημόσιους χώρους που δε θες να γελάει ο κόσμος με τα νέφη που παράγεις! :p:D

Κάποιοι με αλλεργίες σε VG, ατμιζουν σκέτο PG. Αναφέρονται αρκετές αλλεργίες σε VG, ενώ σε PG είναι τραγικά σπάνιες, έως ανύπαρκτες.
Διόρθωση:
Κάποιοι με αλλεργίες σε PG, ατμιζουν σκέτο VG. Αναφέρονται αρκετές αλλεργίες σε PG, ενώ σε VG είναι τραγικά σπάνιες, έως ανύπαρκτες.

Όσο περισσότερο PG (και περισσότερη νικοτίνη) τόσο περισσότερο το χτύπημα στο λαιμό, σα το κάψιμο του τσιγάρου. Όσο περισσότερο VG (και λιγότερη νικοτίνη) τόσο πιο απαλό στο λαιμό. Σκέτο VG, αέρας κοπανιστός, συν μία ήπια γλύκα στη γεύση.

Επίσης το απεσταγμένο νερό δίνει αύξηση στο τσιγαρίσιο χτύπημα στο λαιμό. Οι περισσότερες έτοιμες βάσεις έχουν 1-2% νεράκι. Μέχρι και 5% παίζει ανέτως, ιδίως σε βάσεις που δίνονται για "strong" χτύπημα.

Πιθανώς το νερό να αυξάνει και τη δύναμη στο άρωμα, διαλύοντας κάποια συστατικά του αρώματος που τα προσλαμβάνουμε από υποδοχείς γεύσης και μυρωδιάς, στη γλώσσα και στη μύτη.

Το PG είναι λεπτόρρευστο σα νεράκι και άγευστο άοσμο, ενώ το VG παχύρευστο σα ζάχαρη από γλυκό κουταλιού και βγάζει μια γλύκα κιόλας.

Το PG είναι ιδανικό για άρωμα, αναδεικνύει τα αρώματα που ατμιζεις, τα αφήνει ανεπηρέαστα, ενώ το VG τα σκεπάζει κάπως τα αρώματα, τα καλύπτει κάτω από ένα πηχτό κι ήπια γλυκό νέφος πηχτού ατμού.

Το VG αφήνει κατάλοιπα στις αντιστάσεις και δυσκολεύονται να ποτίσουν τα βαμβάκια, ενώ το PG ποτίζει σα νερό το βαμβάκι και δεν αφήνει κατάλοιπα μετά το ατμισμα ούτε στην αντίσταση ούτε στα βαμβάκια.

Πάμε στα μίγματα που έκανα, όλα με ίδια ποσότητα νικοτίνης, 5 mg/ml:

50/50 VG/PG: ιδιαίτερα έντονο άρωμα, μπόλικο τσιγαρίσιο χτύπημα στο λαιμό, καλή παραγωγή ατμού. Το ατμιστικό υγρό είναι εντελώς λεπτόρρευστο σα νεράκι.

60/40 VG/PG: ικανοποιητικό άρωμα, μέτριο τσιγαρίσιο χτύπημα στο λαιμό αλλά αρκετά πιο ήπιο από πριν, σημαντικά πιο γερή παραγωγή ατμού. Το ατμιστικό υγρό είναι λεπτόρρευστο μεν, αλλά όχι σα νεράκι.

70/30 VG/PG: χαλαρό άρωμα, χαλαρό τσιγαρίσιο χτύπημα στο λαιμό, έντονη πηχτή παραγωγή ατμού. Το ατμιστικό υγρό δεν είναι πλέον ιδιαίτερα λεπτόρρευστο, μάλλον παχύρρευστο θα το έλεγα.

80/20 VG/PG: ήπιο το άρωμα συν μία διακριτή γλύκα, αδύνατο το τσιγαρίσιο χτύπημα στο λαιμό αλλά ακόμα υφίσταται, και ιδιαίτερα έντονη πηχτή παραγωγή ατμού δίκην ατμόπλοιου. Το ατμιστικό υγρό είναι πλέον σαφώς παχύρρευστο.

Αυτά.

Κατάλαβα γιατί προτείνουν στον καπνιστή που θέλει να κόψει το τσιγάρο το 50/50. Δίνει ικανοποιητικό χτύπημα στο λαιμό, σα το τσιγάρο.

Κατάλαβα γιατί οι περισσότεροι μανιακ ατμιστες παίζουν με 70/30. Βγάζει εντυπωσιακά πηχτά νέφη ατμού και είναι πολύ χαλαρό στο λαιμό, κι ας έχει πέσει λίγο η ένταση στο άρωμα.

Προσωπικά, είμαι πιο πολύ στο 60/40, κυρίως λόγω του εντονότερου αρώματος και του ισορροπημένου τσιγαρίσιου χτυπήματος στο λαιμό, που είναι σα τσιγάρο λάιτ, χαλαρό, σε σχέση με το τσιγαρίσιο χτύπημα σκληρού μαλμπορο και καμελ του 50/50. Και από ατμό, βγάζει καλό νέφος, καλύτερο του 50/50.

Ίσως να δοκιμάσω και 65/35 PG/VG, για οριακά πιο ήπιο τσιγαρίσιο χτύπημα, αλλά το 70/30 ρίχνει αντιληπτά την ένταση του αρώματος και ξεκινάει να υφίσταται και η γλύκα του PG.

Από κει και πέρα, παίζει και ο ατμοποιητής. Μικροί ατμοποιητές με μικρά πηνία όπως στα ανταλλακτικά του Cubis & Nautilus, εκτιμώ ότι δεν είναι φτιαγμένοι για 80/20 μίγματα, θα έχουν ζόρι στο ατμισμα και θα στουμπωνουν σύντομα από κατάλοιπα. Αντιθέτως, μεγάλες και φαρδιές αντιστάσεις με σύρματα χοντραδια, και διπλές αντιστάσεις, είναι ότι πρέπει για ψηλές περιεκτικότητες σε VG και νέφη αδιαπέραστα.

Για να μη στάζουν οι ντριπερ επίσης είναι ιδανικό το παχύρρευστο υγρό με υψηλή περιεκτικότητα σε VG που θα κολλάει πάνω στο βαμβάκι σα σιρόπι.

:drinks:

Last edited:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.421
Κάποιοι με αλλεργίες σε VG, ατμιζουν σκέτο PG. Αναφέρονται αρκετές αλλεργίες σε VG, ενώ σε PG είναι τραγικά σπάνιες, έως ανύπαρκτες.
Ντοκτορ είμαι η ανύπαρκτη περίπτωση.
Σε υγρό πάνω από 50% PG το στομάχι μου χορεύει σάμπα, αν κάνω σκέτη PG είμαι για νοσοκομείο.
Εν αντίθεσή με ότι αναφέρεις, έχω παρατηρήσει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ατμιστών (καταλαβαίνεις γιατί έχω μεγαλύτερο στατιστικό δείγμα, μην επεκταθώ) με δυσανεξία ή , ήπιες αλλεργίες, στην PG παρά στη VG. Απλά η αντίδραση στην VG είναι πολύ πιο έντονη, κυρίως σε βήχα.

Επίσης πάλι από statistics οι περισσότεροι που ξεκινούν να ατμίζουν προτιμούν υγρά high pg (80-60% PG), ανεξαρτήτως αρώματος.

Reaction score
15.548
οντως πιο πολλα θεματα με pg παρα με vg βλεπω γυρω μου...

και πιτσιρικας μου με 50/50 ειχε θεμα......με 60/40 vg/pg τα πηγε καλυτερα και με 70/30 κανενα θεμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.779
Όντως παίδες, δικό μου σφάλμα, θα το διορθώσω άμεσα και στο παραπάνω κείμενό μου.

Οι αλλεργίες σε PG είναι πολύ πιο συχνές από ότι σε VG, το είχα διαβάσει αλλά το θυμόμουν ανάποδα. :p

Να ένα συνολάκι σε εικόνα:

από εδώ, που έχει κι ένα βίντεο.

κι άλλη μια ωραία εικόνα από εδώ (ωραίο λινκ, λέει πολλά):

και από διάφορα sites και χρήστες τα παρακάτω, όλα στην ίδια κατεύθυνση:

A tiny percentage of people have an allergy to PG, such as rash or upset stomach.

%100 VG. PG just does not agree with me and I've cut it out completely. As such I use velvet cloud almost exclusively. Any other %100 VG brands out there?

PG makes me cough at anything over 15%, so I try to avoid it.

• 100% VG (Max VG): There are two primary reasons to choose 100% VG – an allergy to PG or competitive cloud chasing. There’s almost no throat hit, and the sweet VG definitely alters other flavors in addition to creating an equipment maintenance issue.

While PG is regarded as safe for humans, it can cause serious harm to pets. It is generally regarded as safe as a food additive for dogs, but has been linked to Heinz body anaemia in cats. Be careful when vaping around pets, particularly if you have cats and use PG in your e-liquid.

Some people find a high level of PG irritating to the throat. Allergies to PG are rare, but have been reported. If you find yourself coming out in a rash, or suffering other unpleasant reactions after using PG-based e-fluid, you should look at using 100% VG juice instead.

It is important to note that the risk of being allergic to vegetable glycerin is very low, making it a useful alternative for people who have issues when vaping e-juice containing PG.

κι ένα παρόμοιο τεστ με το δικό μου:

These aren’t absolute laws, and are just to give you a general idea of what to look for.

• 100% PG: Very strong throat hit, with clean flavors and not much vapor production.
  • 80/20 (PG/VG): Still very little vapor production, and a moderately strong throat hit.
  • 70/30 (PG/VG): A little more vapor, a little less throat hit.
  • 60/40 (PG/VG): Decent vapor with a noticeable, but not to overwhelming throat hit.
  • 50/50 (PG/VG): An even mix, with quality vapor clouds and a soft throat hit.
  • 40/60 (PG/VG): Noticeably larger vapor clouds and a reduce throat hit.
  • 30/70 (PG/VG): Good vapor production and a minimal throat hit.
  • 20/80 (PG/VG): Excellent vapor production and a very small throat hit.
  • 100% VG: Very little throat hit, with noticeably sweet flavor undertones and massive vapor production.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.589
Members
38.464
Νεότερο μέλος
tseperdonos