Ηχεία μέχρι 15.000€

Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.873
Reaction score
34.211
Λίγα με το ACΑ,αύριο κόβουμε πίτα σε σπίτι που το φτηνότερο αξεσουάρ είναι κάτι παλιοκαλωδια οντιν ή κάπως έτσι,τη δισκοθήκη του οικοδεσπότη θα τη ζήλευε καθε μουσικοφιλος σε αυτό τον πλανήτη :gamer:

κριμα, πολυ θα θελα να μαι κι εγω Χρηστο μου, δυστυχως η αποσταση οπως γνωριζεις...

να περασετε ομορφα, κοψτε κι ενα κομματι για μενα, και περιμενω το επομενο meeting Σαλονικη να ξαναγινει ο χαμος!!
 

Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.873
Reaction score
34.211
παρακολουθω το avsiteπαρά πολλά χρόνια. Είχα στην κατοχή μου παρά πολλά συστήματά από την αρχή της ενασχόλησης μου με το hifi. Το πρώτο μου σύστημα το έφτιαξα 18 χρόνων όταν προτωεπιασα δουλειά . Τώρα είμαι 44 και έχουν περάσει από τα χέρια μου πολλά ...
Διάβαζα ότι μπορεί να με ενδιέφερε αλλά δεν έγραφα ποτέ γιατί καταλάβαινα ότι κάποιοι εδώ μέσα είναι πολλοί μακακες.
Στην έκθεση συνάντησα τον Γιάννη τον Κοτζιδι που τον γνώριζα από την επαγγελματική του δράση.
Πολύ καλό παιδί ο Γιάννης έξυπνος και ευγενικός άνθρωπος .
Τον ρώτησα κάποια πράγματα μόλις κατάλαβα ότι το ξέρει καλά το θέμα αλλά δεν ενοιωθε σίγουρος για να μου απαντήσει .αμεσως με παρότρυνε να ρωτήσω `τα παιδιά ` στο avsite.
Τα παιδιά .....αν ήξερα τι θα ακολουθούσε σίγουρα δεν θα έστελνα ποτέ μήνυμα .

Προσπαθείτε να είστε ευγενικοί .μην χαραχρηριζεται ανθρώπους που δεν τους γνωρίζεται.
Δεν ξέρετε ποσά χρόνια μπορεί κάποιος να έχει όνειρο ένα καλό σύστημα
Ποσό κόπο και τι υπομονή να έχει κάνει για να χτίσει κάτι με πολύ αγάπη.
Μην χλευάζεται μην κοροϊδεύετε ....
Αν έχετε γνώμη πείτε την . Μην είστε απόλυτοι ....
Ευχαριστώ όσους μου έστειλαν με pm τις σκέψεις τους .και είναι πολύ ....που θέλουν να αποφύγουν τον ‘φασισμό’ που υπάρχει μέσα σε αυτό το σάιτ.

Καλημερα, κι πο μενα στον αγαπητο φιλο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ με τα ολα του jiovani75 !

Χαρηκα κατ αρχην παρα πολυ που σε ξαναειδα! (ξεκιναμε απ αυτο , και που συμμετεχεις εδω στην παρεα μας..)

δεν σου απαντησα στο τι να παρεις , γιατι οπως καταλαβαινεις μετα απο τοσα χρονια, και τοσα ακουσματα και τοσες συναναστροφες, δε θα μπορουσα να σου απαντησω μονολεκτικα, ακομα και μετα απο κουβεντα.

Καλο ειναι να δεις, ν ακουσεις ηχεια κ συστηματα, μιας και στο χομπυ πλεον ειναι πολλα πολλα περισσοτερα τα ομορφα ακουσματα απ οτι παλιοτερα.

και με πολυ λιγοτερα χρηματα μπορεις να παρεις πραγματα που θα παιζουν κλασεις καλυτερα απ οτι παλιοτερα επισης.

Απλα και πολυ φυσιολογικα σου προετρεψα να συμμετεχεις κι εδω, να ακουσεις γνωμες και αποψεις.

Δεν υπαρχει πουθενα "φασισμος¨και λοιπα τετοια, πραγματικα απορω απ αυτο το συμπερασμα σου!

Ισα ισα αντιθετως υπαρχει απειρη ελευερια , χιουμορ και ο καθενας λεει το μακρυ του και το κοντο του.

Τι καλυτερο απ αυτο δηλαδη?!

Με λιγα λογια, μη μασας , αν γνωρισεις καλυτερα τα παιδια εδω θα καταλαβεις και τα εκτιμησεις το σκεπτικο καποιοων που προσπαθουν φυσικα και μονο να σε βοηθησουν εστω με τον τροπο τους, παρα να πεταξουν ενα ευκολο, ξερο ονομα και τελος!!

Μεινε μαζι μας, συνεχισε κι εσυ το ταξιδι με ανοιχτο μυαλο και πανια, κανε και συ το χαβαλε σου και απολαυσε παρεα μας.

Θα δεις πως καποια στιγμη θα καταλαβεις πως αυτο θα μας μεινει!
Και φυσικα θα καταληξεις κι ευκολοτερα σ αυτο που θελεις!!

Αντε μην αρχιζω να βαζω φωτος και γινει ο χαμοςς!!!!

ps .- jiovani75 σε περιμενω Σαλονικα να ερθεις να περασουμε ομορφα ν ακουσουμε και οχι μονο!
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.344
Reaction score
125.282
Οι δυνατότητες των ηχείων είναι συγκεκριμένες, κι αποτυπώνονται απλά κι όμορφα:

(Από πάνω το καλύτερο, κι όσο κατεβαίνει η σειρά, μικραίνουν οι δυνατότητες)

S5H: 22Hz - 50kHz, SPL Per Pair at 1 m: ≥131 dB
S5V: 25Hz - 50kHz, SPL Per Pair at 1 m: ≥128 dB
S3H: 30Hz - 50kHz, SPL Per Pair at 1 m: ≥126 dB
S3V: 32Hz - 50kHz, SPL Per Pair at 1 m: ≥124 dB

Τα θεωρώ πολύ φτηνά για αυτά που προσφέρουν, κι άρα εξαιρετικές επιλογές. Συμπεριλαμβάνουν ντακ και ενισχυτικά, καθώς και ντιεσπι με πολλές δυνατότητες..

Αν βρίσκεστε πιο οικονομικές επιλογές με ίδιες δυνατότητες στάθμης και απόκρισης, και με ενσωματωμένο ντιεσπι, παρακαλώ να με ενημερώσετε, ενδιαφέρομαι και γω..

Για όποιον ενδιαφέρεται για ριβιους, τα εν λόγω ηχεία σαρώνουν τις πιο θετικές κριτικές και αποσπούν πολλές διακρίσεις..
 

Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.873
Reaction score
34.211
Κωστα , ΕΑΡ, ριξε μας και κανα παθητικο, κλασσικο hi fi βρε παιδι μου, να συνδυαστει με ενισχυτικα που ισως εχεις καποιος , σε περιπτωση που δε θελει ενεργα.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.344
Reaction score
125.282
Κωστα , ΕΑΡ, ριξε μας και κανα παθητικο, κλασσικο hi fi βρε παιδι μου, να συνδυαστει με ενισχυτικα που ισως εχεις καποιος , σε περιπτωση που δε θελει ενεργα.
Σε παθητικό μάλλον πρώτη μου επιλογή θα ήταν κάποιο JBL από μεγάλη ριφερενς σειρά, αλλά θέλουν μπόλικα βατ, όχι τυπικά ασθενικά χαιενταδικα ενισχυτακια.
Τα JBL θα παραμείνουν πρώτη επιλογή, λόγω της υψηλής ευαισθησίας, της μεγάλης δυνατότητας σε στάθμη και της γνώσης που έχει αυτός ο γίγαντας που ακούει στο όνομα JBL, respect man!

Όλα τα υπόλοιπα, είναι μικρές βιοτεχνιούλες μπροστά στην JBL.. άρα και οι τιμές που προσφέρονται, είναι αφταστες από το υπόλοιπο πλήθος, με μόνη εξαίρεση τη Sony, η οποία δε ξέρω τι προσφέρει αυτή τη στιγμή σε μεγάλο ζώο.

Φυσικά, από βιοτεχνίες με παράδοση, θα πρότεινα τα θεϊκά wisdom audio, αλλά είναι τσιμπημενα και θέλουν πολυενίσχυση, όπως και τα Westlake Audio, τα οποία δεύτερα μπορούν να δουλέψουν και με κάπως λιγότερη ισχύ, και είναι ξακουστά για την μηδενική δυναμική συμπίεση που προσφέρουν, έχουν γουαιτ πειπερ περί τούτου από το '70, ομοίως ιδανικά τα παίζεις με πολυενίσχυση. Αναφέρθηκαν ήδη οι γνωστές όμορφες ημιενεργες κόρνες, και προφανώς τα ηχεία του ντιμιφουτ, επίσης ημιενεργα.

Όλα όμορφα κι ωραία, με εξαιρετικές δυνατότητες στάθμης και απόκρισης για μεγάλο χώρο, αλλά μάλλον πιο ακριβά από τα Άνταμ και εν πολλοίς, τα περισσότερα εκτός μπάτζετ, όπως οι μεγάλες προτάσεις από kef & tad...
 
Last edited:

P

PMC

Guest
Καλημέρα Γιάννη .
Σε εκτιμώ πολύ και το ξέρεις .
Όταν μου είπες να γράψω στο av site σου είπα ότι θέλω να το αποφύγω όπως κάνω τόσα χρόνια όχι μόνο εγώ αλλά και πολλοί άλλοι. ( το θέμα αγοράζοντας Ηχεια για παράδειγμα το έχουν διαβάσει πάνω από 87000 κόσμος .ποσοι από αυτούς το διάβασαν δυο φορές ?) κόσμος υπάρχει που ασχολείται με το χόμπι όμως για κάποιο λόγο δεν θέλουν να μοιραστούν κάτι σε αυτό το φόρουμ...

Όταν λοιπόν ξεκίνησα να ρωτάω έθεσα ένα απλό ερώτημα .... GoldenEar reference Η Martin Logan Esl 13 και γιατί?
Τα Ηχεια τα είχα ακούσει και τα δυο και είχα βγάλει τα δικά μου συμπεράσματα όσο αφορά τον ήχο τους.
Και τα δυο είναι εξαιρετικά .(έχουν και κοινό την ενεργητική οδήγηση των χαμηλών τους)
Αυτό που ήθελα να μάθω είναι αν αξίζει η διαφορα στα χρήματα και τυχόν αλλά προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον .(πρόβλημα στο στήσιμο τους ...διάρκεια στον χρόνο ...απαιτήσεις στα υπόλοιπα συνοδα...οτιδήποτε μπορεί να μην έχω σκεφτεί.

Κάποιος που ρωτάει σε ένα φόρουμ δεν νομίζω ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει μεγάλη οικονομική άνεση . Είναι κάποιος που φοβάται μη κάνει καμία μαλακια και το μετανιώσει . Όταν είναι να δωσεις Χρήματα για τα οποία έχεις κουραστεί να μαζεύεις για την ψυχοθεραπεια σου (για μένα η ακρόαση μουσικής αυτό είναι) πρέπει να είσαι σίγουρος ότι αξίζει αυτό που θα κανείς.Ρωτάει για να μάθει από αυτούς που υποτίθεται ασχολούνται πιο πολύ από αυτόν με το θέμα και ζητάει την γνώμη τους.
καποιος που έχει χρήματα απλά πάει και αγοράζει ...το μετανιώνει και πουλάει ...αγοράζει κάτι άλλο ...(δεν είμαι σε αυτή την κατηγορία).
Κάποιοι ίσως (και για αυτο δεν έχω σταματήσει ακόμα να ασχολούμαι με το σάιτ) ίσως και για να κάνουν και επίδειξη ! Οι περισσότεροι με πέρασαν για τύπο αυτής της κατηγορίας .καμια σχέση Ειλικρινά !!!
Δουλεύω από μικρό παιδί ! Είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής ( ο Γιάννης ο Κοτσιδης ξέρει σε ποιο άθλημα )
Και γενικά τίποτα δεν μου έχει έρθει χωρίς κόπο !

Η αλήθεια είναι ότι έχω ξενερώσει πολύ με το σάιτ και δεν ήθελα να ασχοληθώ άλλο αλλά τώρα βλέπω μια μεταστροφή κάποιον που ελπίζω να μην είναι ψεύτικη αλλά ουσιαστική.

Εγώ λοιπόν είχα για τα τελευταία 15 χρόνια περίπου τα εξαιρετικά Jbl ti 10k. Επειδή τα χρόνια περνάνε και πάνω από τα Ηχεια και όχι μόνο από πάνω μας .... αποφάσισα να τα πουλήσω και να πάρω κάτι καλύτερο . ισως και να το μετανιώσω....( όπως μου είπε και ο κύριος Αρβανιτάκης).
Ήρθαν και τα οικονομικά μου σε λίγο καλύτερη κατάσταση και αφού μου έδωσε το οκ η σύζυγος ( που γνωρίζει πολύ καλά την καβλα που έχω για τον ωραίο ήχο) αποφάσισα να ψάξω για Ηχεια .

Τα ADAM τα γνωρίζω από παλιά. Τα παλιότερα hi end Ηχεια της μπορούσαν να σταθούν σε όλα τα σαλόνια του κόσμου.
Τα σημερινά μοντέλα ( σίγουρα τέλεια ηχητικά ) είναι λίγο δύσκολο να μπουν σε σαλόνι .
Όπως λες και συ Γιάννη ...καλό είναι εκτός από το να παίζουν καλά (όχι απαραίτητα σωστά αλλά κυρίως να σου αρέσει ο ήχος τους !) να φαίνονται και όμορφα. Να τα γουστάρεις Εμφανισιακά !

Θέματα με στάσιμα δεν νομίζω ότι έχω .αν έχω ίσως και να μου αρέσουν !!!.αν πάρω κάτι και δεν μου αρέσουν τότε θα βρω λύση αν μπορώ. Προς το παρόν δεν με απασχολεί γιατί αν είχα θέμα θα το ήξερα μετά από τόσα χρόνια ακροάσεων με τα τεράστια Jbl αλλά κυρίως γιατί οι τοίχοι που τοποθετείται το στέρεο είναι ασύμμετροι

Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στο κύριο Dimifoot. Ήταν πάντα σοβαρός στις προτάσεις του .
 


Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.999
Reaction score
8.045
Οι δυνατότητες των ηχείων είναι συγκεκριμένες, κι αποτυπώνονται απλά κι όμορφα:

(Από πάνω το καλύτερο, κι όσο κατεβαίνει η σειρά, μικραίνουν οι δυνατότητες)

S5H: 22Hz - 50kHz, SPL Per Pair at 1 m: ≥131 dB
S5V: 25Hz - 50kHz, SPL Per Pair at 1 m: ≥128 dB
S3H: 30Hz - 50kHz, SPL Per Pair at 1 m: ≥126 dB
S3V: 32Hz - 50kHz, SPL Per Pair at 1 m: ≥124 dB

Τα θεωρώ πολύ φτηνά για αυτά που προσφέρουν, κι άρα εξαιρετικές επιλογές. Συμπεριλαμβάνουν ντακ και ενισχυτικά, καθώς και ντιεσπι με πολλές δυνατότητες..

Αν βρίσκεστε πιο οικονομικές επιλογές με ίδιες δυνατότητες στάθμης και απόκρισης, και με ενσωματωμένο ντιεσπι, παρακαλώ να με ενημερώσετε, ενδιαφέρομαι και γω..

Για όποιον ενδιαφέρεται για ριβιους, τα εν λόγω ηχεία σαρώνουν τις πιο θετικές κριτικές και αποσπούν πολλές διακρίσεις..


Πως γίνεται να κατεβαίνουν τόσο χαμηλά ηχεία μεγέθους ραφιού, δεν μπορώ να το καταλάβω!

Και τους ενισχυτές μας τι τους κάνουμε?
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.344
Reaction score
125.282
Βρε σα νεκροφόρες είναι τα Westlake, αλλά θα τα έπαιρνα ευχαρίστως! ;)
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.344
Reaction score
125.282
Πως γίνεται να κατεβαίνουν τόσο χαμηλά ηχεία μεγέθους ραφιού, δεν μπορώ να το καταλάβω!
Έχουν δυνατά μοτέρ, ένα ενισχυτή 500 βατ πίσω από κάθε μεγάφωνο, και προφανώς τα μεγάφωνα είναι τερατακια, η καμπίνα σοφά συντονισμένη, τρώνε και λίγο ντιεσπι κι όλα γίνονται. ;)

Βεβαίως, δεν θα τα χαρακτήριζα "μέγεθος ραφιού", νομίζω πως είναι ολίγον τι τέρατα..
Και τους ενισχυτές μας τι τους κάνουμε?
Μια βόλτα στις αγγελίες. Δε βλέπω άλλη προοπτική..
 


Μηνύματα
1.399
Reaction score
1.094
...Τα ADAM τα γνωρίζω από παλιά. Τα παλιότερα hi end Ηχεια της μπορούσαν να σταθούν σε όλα τα σαλόνια του κόσμου.
Τα σημερινά μοντέλα ( σίγουρα τέλεια ηχητικά ) είναι λίγο δύσκολο να μπουν σε σαλόνι...
Αναλόγως την επίπλωση του χώρου, πολλοί προτιμούν ηχεία μαύρου χρώματος.



καλά ρε παιδιά, δεν μπορούσατε να αρχίσετε κατευθείαν από τις προτάσεις σας;
Έπρεπε να πείτε πρώτα για τα τσουτσούνια;

Τι knee-jerk reaction ήταν αυτό;
Η απάντηση στη ερώτηση σου
...εδώ είναι παρείστικο καφενείο ουσιαστικά private...
 

Shepherd

Μόνιμος
Μηνύματα
4.719
Reaction score
10.529
Είναι το προηγούμενο μοντέλο.
Θέλουν μαραγκό επειγόντως, πολύ μαυρίλα βρε παιδί μου !!!

Τα Golden ear είναι καλή λύση αλλά είναι ένα σκαλί παρακάτω (μην πω δύο) στα σπεκς
 


Μηνύματα
1.399
Reaction score
1.094
Είναι το προηγούμενο μοντέλο.
Θέλουν μαραγκό επειγόντως, πολύ μαυρίλα βρε παιδί μου !!!
Μικρή διαφορά έχει το νέο μοντέλο σε εμφάνιση, αρκετά μεγαλύτερη προς το καλύτερο έχουν ηχητικά σύμφωνα με τον κάτοχο τους που τα άλλαξε με τα νέα.



Για το δικό μου γούστο τα ADAM πάσχουν πάντα σε εμφάνιση από την αρχή που τα παρακολουθώ, ακόμα και η home σειρά. Αν είχα τα χρήματα όμως θα τα έπαιρνα, έχω δει πολύ πιο άσχημα ηχεία, ΙΜΟ.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.351
Reaction score
79.345
Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στο κύριο Dimifoot. Ήταν πάντα σοβαρός στις προτάσεις του .
Παρακαλώ. :drinks:

Θα σου κάνω ακόμα μια πρόταση λοιπόν: μην αρπάζεσαι, αλλά αντίθετα δες αν πίσω απο την πλάκα που έγινε (και δεν ηταν εις βάρος σου) περνούν χρήσιμα μηνύματα, όχι μόνο προς εσένα, αλλα προς όποιον τύχει να διαβάσει το θρεντ, τώρα ή στο μέλλον.

Κάποιοι απο τους συμμετέχοντες εχουν παράλληλα πολλές γνώσεις στο αντικείμενο του ήχου αλλά και ιδιαίτερο χιούμορ. Και πολλές φορές αυτο το χιούμορ βοηθάει στην επεξήγηση και κατανόηση επιχειρημάτων με ενα γλαφυρό αλλα και διδακτικό τρόπο. Εμένα με εχει βοηθήσει αυτο το χαβαλε παντως, στο να κατανοήσω αλλα και να μελετήσω θέματα που δεν γνώριζα προηγουμένως. Και τελικά να γλιτώσω χρόνο και χρήματα.

Αν το πάρει κάποιος προσωπικά, αν νομίσει πως τον κοροϊδεύουν τοτε χάθηκε το παιχνίδι.
 





Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.592
Μηνύματα
2.865.183
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top