Κώστας Φ.
Truth hurts. Here's a teddy bear.
- Reaction score
- 895
Ήταν μικρός και δεν ήξερε. :143:Άσχετο:
Καλά ρε Costas εσύ παλιά ήσουνα χαιεντάς πως κατάντησες έτσι!:136:
Ήταν μικρός και δεν ήξερε. :143:Άσχετο:
Καλά ρε Costas εσύ παλιά ήσουνα χαιεντάς πως κατάντησες έτσι!:136:
συνεχίζω να είμαι Hi-End-άς. Αντίθετα με κάποιους άλλους όμως, εξελίχθηκα....:126:Καλά ρε Costas εσύ παλιά ήσουνα χαιεντάς πως κατάντησες έτσι!:136:
Μπα, έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες τα ίδια τα μεγάφωνα.http://www.klein-hummel.com/klein-h...oring_studio-monitors_midfield-monitors_O410#
Εδώ και κάτω αριστερά δείχνει ότι max spl είναι στα 2Khz.Άρα μάλλον υπέυθυνα για αυτή την ένταση είναι mid και tweeter.Οπότε πιθανόν να οφείλεται και στην σχεδίαση (waveguide MMD).
είναι καλό και αληθινό! :142::142::142:Η χαμηλή συχνότητα κρος όπως αναφέρει η εταιρία είναι στους 600 κύκλους και βέβαια κλίση 24 db.
Με βάση αυτή και τα ντεσιμπέλ της έντασης που αναφέρει κάτι δεν μου πάει καλά.
Παρά είναι καλό για να είναι αληθινό.
I know doc αλλά αν θυμάμαι καλά το μιντ αυτό είναι γυρω στα 86 ντιμπι.Πως και σε ποιά συχνότητα βγαίνουν τα 121?(πάντως έπαιζε ΠΟΛΥ δυνατά!)κι η ΑΤC χρησιμοποιεί 75mm μιντ, και μάλιστα το ίδιο ακριβώς σε όλα της τα ηχεία, από το 50-άρι μέχρι και το 300-άρι...
και μάλιστα σε όλα της αυτά τα ηχεία, το μιντ παίζει ακριβώς το ίδιο συχνοτικό εύρος, από 380Hz έως 3.5kHz !!!!
Πράγματι αυτός είναι φθηνότερος:Ο Τόμαν μην ψαρώνεται δεν είναι άγιος... ούτε ο φθηνότερος.
Και οι γερμανοί χαλάσανε τελευταία...
Το θόλου της ATC είναι το SM75-150.
Είναι 91 db και η ισχύς που αντέχει είναι 75 watt.
Υπάρχει και το S που είναι 94 db με την ίδια ισχύ.
Τα μεγάλα control monitors της ATC, όπως και άλλα, δεν τονίζουν τίποτα ιδιαίτερα, γι αυτό και λέγονται monitors.Ένα ακόμα ηχείο που σκοτώνει είναι αυτό βέβαια:
http://www.atc.gb.net/scm300aslpro.htm
δίνει 121 db(πράγμα που μου φαίνεται περίεργο με τα μεγάφωνα της και τους ενισχυτές που ενσωματώνει) αλλά δεν μπορώ να βρω πουθενα κανα διάγραμμα.
Πάντως επειδή έτυχε και το άκουσα(στο Λονδίνο δυστυχώς...) κατάλαβα τι σημαίνει ακρίβεια και δύναμη στον ήχο.Καμία σχέση με οικιακά ηχεία.Απ την άλλη όμως λόγω της ακρίβειας του ήταν ανυπόφορο σε κακές ηχογραφήσεις.Συγκεκριμένα μου έκανε μεγάλη εντύπωση πόσο τονισμένα ήταν μπάσσα-πρίμα στο Unchain my Heart της Τoni Braxton.
Όπως έγραψε ένας φίλος παραπάνω σε ορισμένα είδη ακόμα και ελληνικά ιντερνετομάγαζα είναι φθηνότερα από τον τόμαν.
Τζώνη μου Γερμανοί είναι οι άνθρωποι.@Cοstas αυτά που σου είπανε οι ιρλανδοί για 11 μέτρα και τα λοιπά μου φαίνονται λίγο μπαρούφες.
Μέχρι τα 3-3,5 μέτρα καλά θα είναι.
Παραπάνω δύσκολα... αν μιλάμε για ήχο με απαιτήσεις.