Ηχειακι με vintage ... διαθεση

Reaction score
5.360
Ετσι για πειραματισμο και παιχνιδι...δεν ειχα σκοπο να το δημοσιευσω αλλα νομιζω θα βγει ομορφουλι... με οτι υπηρχε στο σπιτι... το μονο που λειπει ειναι το ενισχυτακι...και θα εχει μονο εισοδο για smart phone tablet κτλ...
IMG_20180325_155042.jpg
IMG_20180325_155122.jpg
IMG_20180325_155216.jpg
IMG_20180325_155249.jpg
IMG_20180325_155318.jpg

Γνωμες σχολια και κραξιμο παρακαλω...:)

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Μπράβο, πολύ ωραία ξυλουργική εργασία. Εχεις μελετήσει το θέμα "μεγάφωνα", "ενισχυτής" κλπ? Προφανως πας για καποιο fullrange (δεν εχω καταλαβει ποιο ειναι στη φωτο, visaton ισως..) και για ενισχυτικα καποια λύση μικρού class D τύπου tripath, Texas TPA κλπ. Θα μπορούσες να ενσωματώσεις και ένα rasberry pi και να γίνει ακόμα πιο σοβαρό το project.

Last edited:

Reaction score
5.360
Μπράβο, πολύ ωραία ξυλουργική εργασία. Εχεις μελετήσει το θέμα "μεγάφωνα", "ενισχυτής" κλπ? Προφανως πας για καποιο fullrange (δεν εχω καταλαβει ποιο ειναι στη φωτο) και για ενισχυτικα καποια λύση μικρού class D τύπου tripath, Texas TPA κλπ. Θα μπορούσες να ενσωματώσεις και ένα rasberry pi και να γίνει ακόμα πιο σοβαρό το project.
ευχαριστω πολυ:) ειχα παρκαρισμενα στην αποθηκη δυο ηχειακια ..ουτε που θυμάμαι απο που... με αυτα τα μεγαφωνακια, πισω γραφουν 4οh και 5w και εχουν και ενα μικρο τουιτερακι συνδεδεμενο μαζι με ενα πικνωτακι...ειναι πολυ μικρα ελεγα για ενα τετοιο https://www.hellasdigital.gr/electr...al-channel-15w-digital-audio-amplifier-board/ αν τωρα παμε σε κατι ποιο ''σοβαρο'' ...εχω και ενα ζευγαρακι απο αυτα... https://www.venieris.com/ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ/Ηλεκτρονικά-Είδη/CategoryID/3746/Level/a/ProductID/33239/List/0 που ταιριαζουν στις τρυπες...

Reaction score
7.089
το diy boombox ειναι πολυ διαδεδομενο,αρκει μια βολτα στο youtube και θα καταλαβετε τι εννοω. Ενισχυτακι αν δεν θελεις να μπλεξεις με κολλητηρια,τροφοδοτικα κλπ,παρε ενα lepy απο το amazon και απλα το βιδωνεις στην πσω μερια του κουτιου,ετσι ωστε να μην φαινεται και χαλαει την αισθητικη (αλλα και απο πανω αν το βαλεις δεν θα υπαρχει θεμα νομιζω). Οσο για τα μεγαφωνα,δοκιμασε με αυτα που εχεις και βλεπεις.Απο δικη μου εμπειρια καλο θα ηταν να μπουν και τουιτερ και να μην αφησεις, τα οποια fullrange μεγαφωνα ,να παιζουν ολο το φασμα (αλλα αυτο ανεβαζει το κοστος και την δυσκολια λογω κροσσοβερ ,τρυπες καλωδιωσηκλπ).Επισης μην αφησεις τον ογκο που θα φορτιζει το καθε μεγαφωνο στη τυχη,ο φιλος tyler που ειχε στειλει πριν κανα δυο χρονια ενα λινκ με προγραμμα που υπολογιζει τον απαιτουμενο ογκο φορτισης για το μεγαφωνο,αλλα πρεπει να γνωριζεις τα χαρακτηριστικα του (για τα visaton ειναι ευκολο να τα βρεις απο την σελιδα της εταιρειας,αλλα για τα αλλα δεν ξερω που). Το θεμα ηχοαπορροφητικου ειναι επισης σημαντικο,μην αφησεις το κουτι εσωτερικα χωρις καποιο γεμισμα. Οσο για το εξωτερικο.....νομιζω με ενα απλο βερνικακι θα ειναι μια χαρα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Με τα FRS 8M δεν θα σου λειψουν τα πριμα, ακουγονται σαν τουιτερ θολου, το μονο που θα λειψει ειναι το χαμηλο μιας και η συχνοτητα συντονισμου τους Fs ειναι ψηλα. Το μεγαφωνο αυτο βγαινει και σε 8ωμη εκδοχη με σημαντικοτερη διαφορα οτι το 8ωμο εχει 88db ευαισθησια (εναντι του χαμηλου 82 του μεγαφωνου που εχεις) πραγμα που βοηθαει σημαντικα την επιτευξη ικανης σταθμης ακροασης με μικρους ενισχυτες. Εαν καποιος θελει να βρει και τα ιδανικα λιτρα για ενα μεγαφωνο μπορει να χρησιμοποιησει calculator που θα βρει εδω http://www.mh-audio.nl/spk_calc.asp.
Για το φινιρισμα η πιο απλη λύση ειναι καποιο ελαιο εμποτισμου το οποιο μπορεις να περάσεις "ταμποναριστα" με ενα κομματακι αφρολεξ, απλα αυτη η λυση δεν θωρακιζει τους πορους του ξυλου. Η αλλη λυση ειναι βερνικι νερου το οποιο μπορει να περαστει με ρολακι.

Reaction score
5.360
το diy boombox ειναι πολυ διαδεδομενο,αρκει μια βολτα στο youtube και θα καταλαβετε τι εννοω
ναι πραγματι ειναι πολυ διαδεδομενο ... να φανταστεις οτι εσπασα το κεφαλι μου για να βγαλω το σχεδιακι και νομιζα οτι ειναι μοναδικο μεχρι που επεσα πανω σε μια κατασκευη ακριβως ιδια...:(
Οσο για τα μεγαφωνα,δοκιμασε με αυτα που εχεις και βλεπεις.Απο δικη μου εμπειρια καλο θα ηταν να μπουν και τουιτερ και να μην αφησεις, τα οποια fullrange μεγαφωνα ,να παιζουν ολο το φασμα (αλλα αυτο ανεβαζει το κοστος και την δυσκολια λογω κροσσοβερ ,τρυπες καλωδιωσηκλπ).Επισης μην αφησεις τον ογκο που θα φορτιζει το καθε μεγαφωνο στη τυχη,ο φιλος tyler που ειχε στειλει πριν κανα δυο χρονια ενα λινκ με προγραμμα που υπολογιζει τον απαιτουμενο ογκο φορτισης για το μεγαφωνο,αλλα πρεπει να γνωριζεις τα χαρακτηριστικα του (για τα visaton ειναι ευκολο να τα βρεις απο την σελιδα της εταιρειας,αλλα για τα αλλα δεν ξερω που). Το θεμα ηχοαπορροφητικου ειναι επισης σημαντικο,μην αφησεις το κουτι εσωτερικα χωρις καποιο γεμισμα.
θα βαλω τα μικρα με τα τουιτερακια και το μικρο ενισχυτακι και βλεπουμε... αν βγαλει εστω και κατι που μοιάζει με μουσικη.. επιτυχια θα ειναι...:D μετα βλεπουμε και για αναβάθμιση...;) ολο παντως ειναι στην τυχη φτιαγμένο με καμιά απολύτως μελετη... μαλλον με ανακυκλωση υλικων μοιάζει...το εσωτερικο θα το γεμισω.. εχουν τα παλια ηχειακια λιγο τετοιο υλικο...
[DOUBLEPOST=1522064689][/DOUBLEPOST]
Για το φινιρισμα η πιο απλη λύση ειναι καποιο ελαιο εμποτισμου το οποιο μπορεις να περάσεις "ταμποναριστα" με ενα κομματακι αφρολεξ, απλα αυτη η λυση δεν θωρακιζει τους πορους του ξυλου. Η αλλη λυση ειναι βερνικι νερου το οποιο μπορει να περαστει με ρολακι.
η γυρω γυρω επιφάνεια ειναι απο MDF μη επενδυμένο αρα παμε σε βαψιμο με χρωμα ή κάλυψη με χρωματιστο αυτοκόλλητο βινυλιο ...
[DOUBLEPOST=1522064756][/DOUBLEPOST]ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας!!!:):):)

Reaction score
5.360
IMG_20180328_191656.jpg

Πρωτο ασταρωμα λοιπον....
IMG_20180328_191717.jpg

Ποδαρακια απο τις ακρες ενος παλιου κουρτινοξυλου...:D
Και αν δεν μπορείτε να βρείτε μεγαλο κουμπι για το βολιουμ ... πατε στο μπανιο και βουτατε το καπακι απο το αφρολουτρο της κυρας του σπιτιου... ακουτε το κραξιμο...το βαφετε και....
IMG_20180328_191453.jpg

Ετοιμο...μετα κολλατε μεσα ενα μικρο του εμποριου...;)
IMG_20180328_191516.jpg
IMG_20180328_191538.jpg

:confused::confused:

Reaction score
5.360
Ευχαριστώ πολυ παιδια. ..!! Χθες εγινε και τεστακι σε πραγματικες συνθηκες...:) ...ηρθαν φιλοι στο σπιτι και ρωτουσαν απο που το πηραμε....:party:
Ο ηχος του ειναι καλος αν αναλογιστει κανεις οτι ολα μπήκαν μεσα στην τυχη...το μονωσα και μεσα με οτι βρηκα... και ειναι οκ...
Τωρα ομως εχω "παραγγελια"... απο την αδερφή μου...:tongue: και ετσι ξεκινω νεο προτζεκτ...αλλα εδω θελω βοηθεια... λεω να της το κανω δωρακι για τις γιορτες...
15225727641791391030416.jpg

Ενα πρωτο σχεδιακι ειναι αυτο... παιρνει μεγαφωνακι 3,3" ακριβως...και εχω ηδη αυτο...
1522572971470-1528873943.jpg

Για πειτε καμιά σκέψη.. .:help:
Θα βρω και τα χαρακτηριστικά του ενισχυτη.... νομιζω ειναι 2×50...

Reaction score
5.360
Εχω προχωρησει λιγο παει αρκετα καλα... μαλλον μια ροζ δερματινη θα ταιριαζει... θα δουμε... το ενισχυτακι ειναι αυτο...
https://www.hellasdigital.gr/electr...tpa3116d2-two-channel-stereo-amplifier-board/
15225922589031391030416.jpg

Και εχω και δυο μεγαφωνακια τετοια... κοιταζω για τουιτερακια αλλα δεν ξερω ποια ειναι τα σωστα...
[DOUBLEPOST=1522592561][/DOUBLEPOST]
IMG_20180401_170621.jpg

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Αν γίνεται τα tweeterάκια να μπουν εξωτερικά.

• Like
Reactions: PPG

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Δοκιμασε το χωρις τουιτερ και θα εκπλαγεις, εχω φτιαξει desktop ηχειακια με αυτα τα μεγαφωνα και μονο υψηλες δεν τους λειπουν.

Reaction score
5.360
Εκανα δοκιμη μονο με τα μεγαφωνα.... δεν παει ααχημα.. καλα ακούγεται... δεν ξερω αν με τουιτερ θα ακούγεται καλύτερα... παντως γλιτωνω και λιγη δουλιτσα ετσι....

• Like
Reactions: PPG

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.518
Μου αρέσει πολύ το σκεπτικό σου

Vintage διάθεση με σύγχρονες πηγές ήχου

Κάτι σαν γιν - γιαν

Καλές αναζήτησεις

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
To FRS 8 δεν υπολειπεται στις υψηλες, κατω απο 110ΗΖ ειναι το θεμα, αλλος ενας λογος που τονικα δεν θα σου λειψουν οι υψηλες. Αδειο μεσοχαμηλα και χαμηλα θα σου φαινεται, με ή χωρις τουιτερ. Καλυτερα αστο χωρις τουιτερ, ειναι πολυ πιο ευκολο φορτιο σαν εμπεδηση για τον ενισχυτη.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis