Ηχεια εως 350Ε για λαμπατο ενισχυτη.

Reaction score
5
Απάντηση: Ηχεια εως 350Ε για λαμπατο ενισχυτη.

gdevelek ισως το πας μακρυτερα απο τις γνωσεις μου, αλλα εαν καποιο ηχειο βασιζεται στο tweeter του για να ανεβασει το επιπεδο ευαισθησιας, και δεν ειναι αρμονικη η αποδοση ευαισθησιας και απο τους 2 δρομους, τοτε αυτο το ηχειο δεν θα παιζει αυτο που λεμε "λαμπρα";
anamfisvitically!!

αλλά το ερώτημα παραμένει: πού πατάμε για να φτιάξουμε ένα ηχείο υψηλής ευαισθησίας, στο γούφερ ή στο τουίτερ? Αν τα ηχεία κλιπς έχουν γούφερ υψηλής ευαισθησίας ώστε να ματσάρουν τα επίσης υψηλής ευ. τουίτερ, τότε δεν είναι περίεργο και που η φόκαλ έβγαλε ηχείο υψηλής ευ. με το 6άρι... η φόκαλ δεν είναι καμία χθεσινή εταιρία...

να το πω διαφορετικά: γιατί η απορία να είναι: "μα πώς το φόκαλ έχει 90 ντιμπί με 6άρι γούφερ;"

και να μην είναι "μα πώς το φόκαλ έχει 90 ντιμπί χωρίς κόρνα;"

προσωπικά δεν έχω δει ηχείο με κόρνα και χαμηλή ή έστω μέτρια ευαισθησία

και βέβαια σχεδόν όλα τα επαγγελματικά έχουν κόρνα

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Re: Απάντηση: Ηχεια εως 350Ε για λαμπατο ενισχυτη.

Οποτε τι;
Τρωω ακυρο και απο Klipsch μερια;
Δηλαδη, θελω να πω, αποκλειεται να ακουσω αυτο που περιμενα;
Υπαρχει πιθανοτητα η εταιρια να το κανει μονο και μονο για να "πλουτισει" τα datasheets των προϊοντων της, ωστε να ψαρεψει τον φαινομενικα ψαγμενο πελατη;

Τελικα αυτη η αναζητηση ειναι παραπανω κουραστικη και επιπονη απο οσο περιμενα :139:

Βεβαια ολα αυτα λεγομενα χωρις να εχει γινει ουτε μια ακροαση, αλλα μηπως ψαχνω στο ταληρο γωνια οταν περιμενω βρω 90+db ηχειο βασεως που να πεζει αρμονικα μεσα σε αυτα τα λεφτα;

Επισης, εαν μελλοντικα συνοδευτουν τα ηχεια απο SW, υπαρχει πιθανοτητα να ισοσταθμιστει η οποιαδηποτε λαμπροτητα τους;Επισης, ας μου λυσει καποιος και την απορια οσον αφορα την συνδεση του SW...

Eχω αρχισει να χανομαι λιγο μαλλον...
Μην απορίπτεται κάτι πριν το ακούσετε.
Ισοστάθμιση γίνεται μόνο με ισοσταθμιστές.Είτε αναλογικούς είτε ψηφιακούς.
Το sw στην περίπτωση σας συνδέεται από τις μπόρνες των ηχείων και μετά τα ηχεία πάνω στο sw.
Δεν ξέρω τι αποτέλεσμα υπάρχει αν μπεί μεταξύ πηγής και ενισχυτή.

Reaction score
1

+1(και απάντηση σε όσους αναριωτούνται γιατί τα klipsch ταιριάζουν με λάμπες.Δεν είναι στραβός ο γιαλός.Στραβά αρμενίζουν.Εξαιρούνται τα χαιεντάδικα μοντέλα της,όπου η σχεδίαση είναι διαφορετική και υπάρχει αρμονία και με καλοσχεδιασμένα τρανζίστορ ή ''ψηφιακούς'')
Nαι αλλα τα Klipsch βγαζουν και ενα χαμηλο μεγαλο ,ασχετα αν οι πλαστικες κορνιτσες πανω τσιριζουν..γιατι ετσι θελει ο μαστορας:107:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422

Nαι αλλα τα Klipsch βγαζουν και ενα χαμηλο μεγαλο ,ασχετα αν οι πλαστικες κορνιτσες πανω τσιριζουν..γιατι ετσι θελει ο μαστορας:107:
Με πόσα watt?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Kαλά, δεν το συζητάμε, να ακούσεις ροκιά στα RF-7 να χτυπιέσαι μέχρι αύριο... Ρίχνει και κάτι κλωτσιές στα χαμηλά... Άλλο πράγμα!
Τουλάχιστον με ICEpower και Hypex που τα ακούμε δηλαδής....

Τι να τις κάνεις τις συναυλίες;!

Reaction score
1
Α τα εχω ακουσει με ενα Μarantz μικρο και κατι αλλα μικρα..εχουν αυτο τον ηχο τον γνωστο...:102:

Reaction score
5

anamfisvitically!!

αλλά το ερώτημα παραμένει: πού πατάμε για να φτιάξουμε ένα ηχείο υψηλής ευαισθησίας, στο γούφερ ή στο τουίτερ? Αν τα ηχεία κλιπς έχουν γούφερ υψηλής ευαισθησίας ώστε να ματσάρουν τα επίσης υψηλής ευ. τουίτερ, τότε δεν είναι περίεργο και που η φόκαλ έβγαλε ηχείο υψηλής ευ. με το 6άρι... η φόκαλ δεν είναι καμία χθεσινή εταιρία...

να το πω διαφορετικά: γιατί η απορία να είναι: "μα πώς το φόκαλ έχει 90 ντιμπί με 6άρι γούφερ;"

και να μην είναι "μα πώς το φόκαλ έχει 90 ντιμπί χωρίς κόρνα;"

προσωπικά δεν έχω δει ηχείο με κόρνα και χαμηλή ή έστω μέτρια ευαισθησία

και βέβαια σχεδόν όλα τα επαγγελματικά έχουν κόρνα
αν και δεν βλέπω καμία απάντηση...

να προσθέσω μια άλλη ερώτηση:

στα klipsch, είναι εμφανής η αυξημένη ευαισθησία της κόρνας, στο διάγραμμα απόκρισης συχνοτήτων; βλέπει δηλαδή κανείς ένα "σκαλοπάτι" στην περιοχή μετά το crossover?

Reaction score
15

στα klipsch, είναι εμφανής η αυξημένη ευαισθησία της κόρνας, στο διάγραμμα απόκρισης συχνοτήτων; βλέπει δηλαδή κανείς ένα "σκαλοπάτι" στην περιοχή μετά το crossover?
Την ιδια απορια και αιτηση για να δουμε μετρησεις εχει και ο Coyias, ορισμενα post πιο πανω, εαν και δεν βλεπω να γνωριζει κανεις κατι...

Reaction score
2.566
Φίλε Phatt,
Η συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι να αρχίσεις να πηγαίνεις για ακροάσεις με τον ενισχυτή σου κι έτσι μόνο θα καταλήξεις σωστά τί κάνει για εσένα και τις ιδιαίτερες ανάγκες σου. Ότι και να λέμε εμείς εδώ και ιδιαίτερα τα άλλα παιδιά που είναι και παλαιότεροι και ξέρουν και περισσότερα, είναι απλά έμας μπούσουλας για να έχεις στο μυαλό σου και για να μη μπορεί να σε κοροιδέψει εύκολα και κάποιος επιτήδιος. Ένα θα σου πω, ψάχνω για περίπου 4 μήνες για ηχεία. Τους πρώτους 3 έψαχνα πληροφορίες και απαντήσεις μέσα από τα forum και όντως βοηθήθηκα αρκετά (αυτός είναι και ο σκοπός τους άλλωστε) από πολλά αξιόλογα μέλη. Όμως μόνο όταν άρχισα να πηγαίνω μόλις τον τελευταίο μήνα για ακροάσεις, άρχισα να καταλήγω και πλέον έχωντας ακούσει αρκετά ηχεία με διάφορους ενισχυτές έχω σχεδόν αποφασίσει. Ξεκίνα λοιπόν όσο πιο γρήγορα μπορείς!! Τα περισσότερα καταστήματα του χώρου, τουλάχιστον αυτά που έχω πάει εγώ, είναι πολύ εξυπηρετικά και θα σου δώσουν χώρο και χρόνο να ακούσεις με τον ενισχυτή σου αρκετά ηχεία. Καλή συνέχεια!!!

Reaction score
8
Οκ, κι εγώ έχω ακούσει φθηνά Klipsch να φωνάζουν, όπως και Epos να σκληραίνουν και B&W να μπουμάρουν και Wharfedale με "σπασίματα" στο crossover και KEF να παίζουν μόνο ψηλές. Άρα όλα αυτά είναι λάθος?

Όχι βέβαια, φταίνε τα συνοδά τους και το "consumer" περιβάλλον όπου συνήθως τα ακούμε να παίζουν έτσι, με το πρόχειρο στήσιμο και την όπως να 'ναι με ό,τι να 'ναι συνδεσμολογία.

Το Klipsch είναι ευαίσθητο συνολικά, όχι μόνο στις ψηλές, κάτι που σημαίνει πως ό,τι του δώσεις θα το πάρεις πίσω. Απλά θέλει λίγο παραπάνω μεράκι και ψάξιμο, που imho αξίζει - άλλωστε λαμπάτο πήρες, άρα μεράκι υπάρχει.

Η δε κόρνα είναι και το βασικό προσόν του καθότι δίνει εικόνα, ανάλυση, γλαφυρότητα και ζωντάνια σε ρυθμό και groove δυσανάλογα με την κατηγορία τιμής τους κι αυτό ισχύει ακόμα και για τη φθηνότερη σειρά.

Και επειδή η κόρνα είναι ένα υπερευαίσθητο μουσικό όργανο, οι μικρορυθμίσεις στον χώρο είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Παίξε με την προς τα έσω γωνία και ίσως εκπλαγείς.

Στα λεφτά που κινείσαι μου φαίνεται εντελώς παράλογο να μην τα δοκιμάσεις, επειδή... οι φήμες λένε.

Και, συγχωρήστε μου την προχειρότητα, μια μέτρηση που βρήκα σε τρία λεπτά ψάξιμο για τα RB-81, μεταξύ άλλων, ίσα ίσα για να πεισθούμε όλοι ότι δεν "δαγκώνουν" κι ότι αν δεν τα πειράξεις δεν σε πειράζουν.

http://www.hometheatermag.com/compactspeakers/1006klipsch81/index2.html

Αλλιώς, εγώ θα κοίταζα και προς κανένα secondhand ενάμιση δρόμου, όπως Loth-X, Triangle ή άλλο, για να αποφύγω crossover και τέτοια.

Τα σέβη μου.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
-6 db στα 49Hz?Πού είναι το μπάσσο,οεο?
Επίσης αν κατάλαβα καλά είναι μετρημένα σε 5.1 και δηλωμένα ως small,οπότε ανασφαλή τα συμπεράσματα.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Ηχεια εως 350Ε για λαμπατο ενισχυτη.

-6 db στα 49Hz?Πού είναι το μπάσσο,οεο?
Επίσης αν κατάλαβα καλά είναι μετρημένα σε 5.1 και δηλωμένα ως small,οπότε ανασφαλή τα συμπεράσματα.

Ε καλα τωρα ...
Μαρτυριαρη!:107:

Reaction score
15

Χμ, οσο περπαταει αυτη η συζητηση τοσο περιπλεκονται τα πραγματα για μενα, οποτε επιφυλασσομαι του δικαιοματος να ακουσω πρωτα και να εχω ας πουμε αυτα που γραφουν τα χαρτια σε δευτερη μοιρα.

Και που ξερεις, μπορει τα αυτια μου να ειναι "στραβα" και αυτα που γραφουν τα μηχανηματα ως λαθος, αυτα να τα αντιλαμβανονται ως ωραια και σωστα...

Μια ακομη ερωτηση.Επειδη φτιαχνω 1-2 demo δισκακια για να παρω μαζι μου στις ακροασεις, ποσα kbps να να εχω ως κατωτερο οριο στα κομματια που θα γραψω;Θελω να πω, το 128 που ειναι ας πουμε και το πιο συνηθες, θα ειναι αρκετο, η να ψαξω οπωσδηποτε για κατι ανωτερο(192-320);

Reaction score
5

πολλά αυτιά έχουν έλθει σε σύγκρουση με "ειδήμονες", οπότε ναι, καλύτερα έτσι

για δοκιμές καλύτερα κανονικά CD, όχι MP3

αν πρόκειται να ακούς συχνά ΜΡ3, τότε βάλε ό,τι rate θα έχουν τα ΜΡ3 που θα ακούς

προτείνω όχι κάτω από 160

Reaction score
15

Αστραπιαια απαντηση gdevelek! Ευχαριστω :)

Επισης, ακουω πολυ και απο mp3 αλλα εχω και παρα πολλα δισκακια γνησια, οπως και βινυλια(λετε να παρουν παλι φωτια τα SL-1200MK2;) απλα θελω να αποφυγω την διαδικασια να παρω μαζι μου ολοκληρη θηκη και να ειμαι στο βαλε-βγαλε δισκακι για ενα κομματι απο δω και ενα κομματι απο κει...

Reaction score
5

(τώρα καθυστέρησα λίγο για ξεκάρφωμα)

υποτίθεται πως πας εκεί για να προσομοιώσεις τη χρήση που θα κάνεις

αν πρόκειται να ακούς μόνο ΜΡ3, πας με ΜΡ3

αν πρόκειται να ακούς κανονικά CD, πας με τέτοια

σε ορισμένα συστήματα (και αυτιά!) οι απώλειες του ΜΡ3 ακούγονται αρκετά, σε άλλα καθόλου

θα "ταλαιπωρηθείς" 5 έξτρα λεπτά στη δοκιμή, για να απολαύσεις το σύστημα για τα επόμενα 5 χρόνια

Reaction score
15

Ετσι οπως το λες παλι, σαν δικιο ναχεις...

Εντυπωση οσον αφορα την ποιοτητα και λοιπα, μου ειχε κανει οταν ειχα αγορασει την Audigy 2 ZS και την εβαλα στο pc.Σε γνωστα σε μενα κομματια, ακουγα ηχους που δεν ειχα ακουσει ποτε πριν!Περιεργα πραγματα...

Τελικα αποφασισα να παρω και original δισκακια αλλα και audio απο mp3 και μερικους δισκους βινυλιου, ετσι για το γαμωτο χαχα.Αν και δεν γνωριζω εαν το turntable μου μπορει να συνδεθει στον ενισχυτη η εαν χρειαζεται εξτρα προενισχυση(θα ξεθαψω τον μικτη απο την αποθηκη...).Ανετρεξε εαν θελεις λιγο στο πρωτο ποστ να δεις τον ενισχυτη να μου πεις μια γνωμη.

Reaction score
5

για να βάλεις πικάπ θες απλά ένα phono stage, γύρω στα 70Ε παίζουν καλές λύσεις, όπως της NAD

τον ενισχυτή σου δεν τον γνωρίζω, πάντως ενισχυτή κάτω από 60 βάτ δεν θα έπαιρνα ποτέ, θα μου περιόριζε ΠΟΛΥ τις επιλογές ηχείων

Reaction score
15

Γεια σας και παλι.

Ελπιζω να μην με δειρετε με αυτο που θα πω, αλλα να ειστε μαλλον σιγουροι πως οτι ειπωθηκε εδω μεσα ειναι μεγιστη βοηθεια για μενα και σιγουρα δε θα παει χαμενη.

Βλεποντας και αποβλεποντας οτι η αναζητηση ηχειων ειναι κατι αρκετα σοβαρο και μπλα μπλα, οτι δηλαδη πρεπει να ξοδεψω καποιο χρονο η και χρηματα παραπανω απο το αρχικο budget, κατεληξα στην εξης κινηση με την ευκαιρια που παρουσιαστηκε.

Αγρασα μεσα απο τον τομεα των μικρων αγγελιων του forum τα ηχεια Crystal Audio Prisma στην τιμη των 200 ευρω.Μπορειτε να τα δειτε εδω http://www.crystalaudio.com/product_details.cfm?product_id=46

Με αυτην την (σχετικα) προσωρινη κινηση ελπιζω να ηρεμισω για καποιο διαστημα αλλα θα συνεχισω να ψαχνω για ηχεια, λιγοτερο επιτακτικα και οντας πιο ανετος χρονικα.

Μια γνωμη σας ειναι παντα χρησιμη.Ευχαριστω.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας