Ηχητική αναβάθμιση... από καρδιάς!

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.492
Reaction score
37.569
αζ αμποβ, το προβλημα ειναι το διαχωριστικο...θελει πιο ψηλα.. περναει ο ηχος απο πανω πολυ ευκολα.. 🐒
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.817
Reaction score
40.983
.....

Η απομόνωση με ακουστικά είναι εύκολη, έχω ήδη ακουστικά που κάνουν πολύ καλή δουλειά.

Δεν λύνει όμως το πρόβλημα να μπορούν να μιλάνε 2 ταυτόχρονα γιατί (αν δεν υπάρχει επαρκής απορρόφηση στον χώρο) ο άλλος ακούει ταυτόχρονα και τους δύο σαν να μιλάνε και οι δύο μέσα στο μικρόφωνο. Συν ότι και μόνος σου να μιλάς, πάλι δεν σε ακούνε καλά/σωστά αν υπάρχει αντίλαλος και σε οδηγεί κι εσένα να μιλάς πιο δυνατά.

Συν ότι κάποιες φορές απλά δεν θες να φοράς ακουστικά ή να έχεις το βάλε/βγάλε. Στην ανάγκη βέβαια...

έχεις μήπως δοκιμάσει τα AirPods pro;
από αυτό που λέει παρακάτω ίσως είναι αυτό που χρειάζεσαι.
Δεν έχω τα pro αλλά από την εμπειρία μου με τα απλά μπορείς να τα έχεις όλη μέρα στο αυτί και να μην καταλαβαίνεις ότι τα φοράς, δεν είναι ίδια εμπειρία με τα over ear.

Screenshot 2022-01-24 at 20.41.14.png
 

Μηνύματα
7.219
Reaction score
4.602
Μεγάλωσε το πάνελ ανάμεσα σας από 5 σε 15 πχ και πιο ψηλό .
Επίσης βάλε πάνω στο γραφείο δεξιά και αριστερά σαν π.
Δοκίμασε με τα υπάρχοντα που έχεις φτιάξει και πες εντυπώσεις
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Είμαστε δύο μέσα στο γραφείο, εγώ και η σύζυγος. Οι στόχοι είναι:

1. Όταν έχει κάποιος από τους δυο μας call τότε ο άλλος (συγκάτοικος) να μην ζαλίζεται από την ηχώ και τη φασαρία.
2. Όταν έχει κάποιος από τους δυο μας call τότε ο άλλος (στην άλλη άκρη της γραμμής) να μας ακούει καλά και όχι με ηχώ και φασαρία.
3. Όταν έχουμε call ταυτόχρονα τότε ο άλλος (στην άλλη άκρη της γραμμής) να ακούει αυτόν που του μιλάει και να μην ακούει και τον άλλον (συγκάτοικο) λες και μιλάνε και οι δύο με την ίδια ένταση στο ίδιο μικρόφωνο.

Δεν βάζω καν στην κουβέντα να μην ακούγεται δυνατά ο άλλος (από την άλλη άκρη της γραμμής) γιατί ούτως ή άλλως φοράμε ακουστικά στα calls. Για τη δική μας φωνή είναι το θέμα.
αζ αμποβ, το προβλημα ειναι το διαχωριστικο...θελει πιο ψηλα.. περναει ο ηχος απο πανω πολυ ευκολα.. 🐒
έχεις μήπως δοκιμάσει τα AirPods pro;
από αυτό που λέει παρακάτω ίσως είναι αυτό που χρειάζεσαι.
Δεν έχω τα pro αλλά από την εμπειρία μου με τα απλά μπορείς να τα έχεις όλη μέρα στο αυτί και να μην καταλαβαίνεις ότι τα φοράς, δεν είναι ίδια εμπειρία με τα over ear.

View attachment 237908
Μεγάλωσε το πάνελ ανάμεσα σας από 5 σε 15 πχ και πιο ψηλό .
Επίσης βάλε πάνω στο γραφείο δεξιά και αριστερά σαν π.
Δοκίμασε με τα υπάρχοντα που έχεις φτιάξει και πες εντυπώσεις
Δική μου ένθερμη σύσταση είναι να ξεχάσει ο ενδιαφερόμενος τα ημίμετρα και να φτιάξει μια και καλή το RT...

Αυτό που περιγράφει ο symos στην εργασιακή του καθημερινότητα μαρτυρά πέραν πάσης αμφιβολίας το πόσο ανώμαλα και κουραστικό σε βάθος χρόνου θ'ακούγεται οποιοδήποτε ηχοσύστημα,όσο ακριβές και αβανταδόρικες να ήταν οι συσκευές που το απαρτίζουν,μέσα σε χώρους που έχουν μη ενδεδειγμένα RT...Όσο εντυπωσιακά και να παρουσιαζόταν,τα σχόλια ελλείψει φροντισμένου RT θα ήταν ιστορίες για την όρεξη χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα...

Φτιάχνοντας RT εντός κατάλληλων ορίων έστω και σε δευτερεύοντες χώρους συντελεί στο να εξοικειωνόμαστε με ορθές συνθήκες ακροάσεων και για εκείνους με τα εγκατεστημένα ηχοσυστήματα...
 

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
2.957
Reaction score
6.679
έχεις μήπως δοκιμάσει τα AirPods pro;
Όχι. Απλά όπως ήδη απάντησε και ο γκουρού, το RT είναι κάτι που θέλει φτιάξιμο ούτως ή άλλως.
Όπως ήταν πριν, κουραζόμασταν και μεταξύ μας να μιλάμε. Τώρα είναι κάπως καλύτερα, αλλά όχι καλά.

Οπότε, είτε επειδή μιλάμε μεταξύ μας, είτε επειδή θα βάζουμε καμιά μουσικούλα (χαλαρά, δεν εννοώ κανονική ακρόαση), είτε επειδή καμιά φορά δεν θες να φοράς ακουστικά... ε, καλό είναι να διορθωθεί.
 

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.492
Reaction score
37.569
... δεν μοιωνω την αναγκαιοτητα ακουστικων πανελ ... τονιζω οτι ειναι σημαντικο να ανεβει το υψος του διαχωριστικου .... και δεδομενου της ορθοτητας των κινησεων που εχουν γινει ηδη ... (απλα το γραφω λιγο ραδιουργικα)... 🐒
-αντε επειδη ειμαι καλοκαρδος, αν και σκοταδοκαρδος.. θα προσθετα τζαμι (μερος αυτου θα ηταν εντος του διαχωριστικου πλαισιου)... που ηταν το υπονοουμενο απο την προηγουμενη αναρτηση.. :)
-και οπως ανεφερε ο @costas EAR πιο πυκνο υλικο απορροφησης. :)
 
Last edited:

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
2.957
Reaction score
6.679
Εδώ και έναν χρόνο και βάλε, έχω ρίξει ατελείωτες ώρες σε μελέτη, έρευνα και δοκιμές για να βρω τον ιδανικό streamer που να συνδυάζεται με DSP που τρέχει σε PC (π.χ. FIR filters από RePhase, APO, Dirac όπως έχω εγώ κλπ.).

Όπως έχω ξαναπεί, για μένα ιδανικός streamer είναι αυτός που:
- Δεν σε αναγκάζει να χρησιμοποιήσεις κάποιο συγκεκριμένο, proprietary app
- Δεν σε περιορίζει στις επιλογές streaming (π.χ. μόνο Tidal & Qobuz, όχι Spotify, Youtube κλπ.)
- Δεν κοστίζει μια περιουσία
- Υποστηρίζει lossless και παίζει ικανοποιητικά, από πλευράς ποιότητας

Υπάρχουν λοιπόν διάφορες λύσεις, αλλά καμία που να καλύπτει όλα τα παραπάνω.

Ή μάλλον υπάρχει και λέγεται Chromecast, αλλά το πρόβλημα είναι πως δεν καλύπτει το αρχικό προαπαιτούμενο, που είναι να συνδυάζεται με DSP (σε PC). Γιατί ΟΚ, να στριμάρεις κάτι στο Chromecast, αλλά πως μετά αυτό θα περάσει από το PC;

Ε λοιπόν, μετά από τόσες ώρες έρευνας και δοκιμών, νομίζω πως βρήκα επιτέλους τη λύση και αποτελείται από τα δύο παρακάτω πολύ οικονομικά components:
1. Xiaomi Mi Box S
2. Hifime UR23

Το setup πολύ απλό: To Xiaomi έχει οπτική έξοδο, η οποία μπαίνει μέσω του UR23 στο PC. Εκεί γίνεται η επεξεργασία από το DSP και από εκεί στο DAC.

Θα μου πείτε, σιγά την αποκάλυψη! Υπάρχει όμως και είναι διπλή: Αφενός, για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι υπάρχει τρόπος μέσω του UR23 να λάβει ψηφιακό σήμα το PC μέσω οπτικής. Η δεύτερη (για μένα, που το UR23 το έχω πολύ καιρό αλλά δεν είχα δοκιμάσει το παραπάνω setup) είναι ότι ΠΑΙΖΕΙ ΑΨΟΓΑ.

Όπως είπα το έχω πάρα πολύ καιρό το UR23 αλλά δεν είχα δοκιμάσει να κάνω το παραπάνω. Ο λόγος; Ότι ήμουν πεπεισμένος ότι οπτική έξοδος από ένα μηχάνημα σαν το Xiaomi και μετά να περνάει από ένα gadget-άκι όπως το UR23, αποκλείεται να παίζει καλά!

Ε, ευτυχώς το δοκίμασα και έμεινα παγωτό! Έκανα εκτεταμένες δοκιμές συγκρίνοντας το roon να παίζει από το Xiaomi (μέσω Chromecast) και roon να παίζει απευθείας στο PC με roon bridge. Ειλικρινά δεν άκουσα καμία διαφορά!

Παιδιά, χρυσαυτιάς ούτε είμαι, ούτε το έχω παίξει ποτέ, αλλά η σύγκριση έγινε με ακουστικά AKG Q701 (που αν τα λες κάτι, τα λες αναλυτικά) με τα οποία έχω συγκρίνει Tidal (lossless) με Spotify και ναι, άκουγα τη διαφορά. Δύσκολα, όχι παντού, αλλά την άκουγα. Επίσης διαφορές μεταξύ DACs, υποβάθμιση ποιότητας από HDMI audio extractor κλπ., όλα αυτά τα έχω ακούσει. Εδώ όμως, πραγματικά δεν ακούγεται η διαφορά.

Άρα, τι έχουμε; Έναν streamer στον οποίο μπορείς να στείλεις ό,τι θέλεις, από όποιο app θέλεις (Tidal, Spotify, roon, Youtube, TuneIn κλπ. κλπ. κλπ.) απευθείας από το κινητό σου και χρησιμοποιώντας το κανονικό app για την κάθε εφαρμογή, χωρίς να χρειάζεται καν να ανοίξεις οθόνη/TV. Δεν σου αρέσει το κινητό; Θες οθόνη, τηλεκοντρολάκι κλπ; Γίνεται κι έτσι. Θες να το βλέπεις στην TV αλλά να το ελέγχεις από το κινητό σου σαν τηλεκοντρόλ για να χρησιμοποιείς και το πληκτρολόγιο; Γίνεται κι αυτό. Όλα γίνονται!

Εγώ πάντως έκλεισα 😊

YΓ 1: Προφανώς μιλάω για κλασικό δικάναλο, γιατί η οπτική δεν μπορεί να βγάλει όλα τα πολυκάναλα formats. Και αυτά που βγάζει μετά δεν ξέρω αν/πως μπορείς να τα διαχειριστείς στο PC. Αλλά παραμένει χρήσιμο για πολλούς νομίζω.

ΥΓ 2: Ακόμα και χωρίς DSP/PC, ίσως κάποιος να ήθελε να σκεφτεί το Xiaomi ως streamer που να πηγαίνει απευθείας σε DAC (μέσω οπτικής ή και USB). Δεν λέω κάτι καινούργιο/άγνωστο φυσικά σε αυτή την περίπτωση, αλλά το υπενθυμίζω γιατί καμιά φορά μπερδευόμαστε με τις περίπλοκες λύσεις και ξεχνάμε τις απλές (ειδικά εφόσον παίζουν καλά). Κι αν θέλει και Dirac, το κουμπώνει σε ένα minidsp et voila!

ΥΓ 3: Σίγουρα κάποιοι πχιουρίστες θα έχουν ανατριχιάσει με αυτά που γράφω. Το Android κάνει upsample τα 44.1kHz σε 48 (πάει το bit perfect 😱), δεν παίζει high resolution κλπ. Αλλά πραγματικά, σας προ(σ)καλώ σε blind test.

ΥΓ 4: ΟΚ, τα κάνει όλα, αλλά δεν κάνει gapless (μέσω Chromecast). Κι αυτό λύνεται όμως όταν η αναπαραγωγή γίνεται μέσω του app και όχι μέσω Chromecast, απλά πρέπει να ανοίγεις οθόνη/TV. Εγώ που το έχω ούτως ή άλλως συνδεδεμένο, δεν έχω θέμα να το κάνω έτσι όταν θέλω να ακούσω gapless. Κι αν έχεις roon, έχει gapless και στo Chromecast, οπότε problem solved.

ΥΓ 5: Αν δεν θες να έχεις καθόλου TV/οθόνη, γίνεται κι αυτό. Απλά θες και ένα HDMI dummy plug.

ΥΓ 6: Αντί του UR23, υπάρχει και το S2 Digi με καλύτερα specs. Λογικά θα παίζει το ίδιο/καλύτερα, απλώς δεν το έχω δοκιμάσει.

ΥΓ 7: Για περισσότερες λεπτομέρειες για το Xiaomi ως streamer, εδώ και εδώ.
 

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.635
Reaction score
77.055
που να σ ακούσουν κάποιοι που βάζουν μπαταρία στο ρούτερ τους για να ακούγεται καλύτερα το έθερνετ :laugh:
ότι με 100 ευρά παίζεις 25.000 ευρώ ηχεία... :biggrin:
 


symos

You're not worthy!
Μηνύματα
2.957
Reaction score
6.679
.. υποψιαζομαι οτι ακουει αμπβιεντ :boast:
Απαπα, απαγορεύεται με Geithain να ακούς ambient. Μόνο κλασική!

Στο video που έχω ανεβάσει στο Youtube για να δείξω τα lifts, επειδή έχω βάλει να παίζει ένα dance κομμάτι, μου τη λένε στα σχόλια, τι τα θες τα geithain άμα ακούς τέτοια κλπ. Τον έναν τον έβρισα λίγο και μας τα έσβησε το Youtube, έναν άλλον τον άφησα αναπάντητο. Ε μα με τα ψυχολογικά του καθενός :fuckyou:
 





Μηνύματα
1.391
Reaction score
1.083
Απαπα, απαγορεύεται με Geithain να ακούς ambient. Μόνο κλασική!

Στο video που έχω ανεβάσει στο Youtube για να δείξω τα lifts, επειδή έχω βάλει να παίζει ένα dance κομμάτι, μου τη λένε στα σχόλια, τι τα θες τα geithain άμα ακούς τέτοια κλπ. Τον έναν τον έβρισα λίγο και μας τα έσβησε το Youtube, έναν άλλον τον άφησα αναπάντητο. Ε μα με τα ψυχολογικά του καθενός :fuckyou:
Bolt Thrower στο επόμενο βίντεο για να αναδειχθεί η ποιότητα του ηχείου και τα σπάνια συναισθήματα που προκαλεί ένα καταξιωμένο μουσικό σύνολο με περγαμηνές...:lol:

Headbanging is NOT optional!
 

Μηνύματα
115
Reaction score
235
Είναι ωραία αίσθηση όταν η αναζήτησή είναι προσοδοφόρα. Μια ερώτηση, γιατί όχι raspi με hat που βγάζει coaxial/optical? Κόστος κάτω από 100€
 


symos

You're not worthy!
Μηνύματα
2.957
Reaction score
6.679
Είναι ωραία αίσθηση όταν η αναζήτησή είναι προσοδοφόρα. Μια ερώτηση, γιατί όχι raspi με hat που βγάζει coaxial/optical? Κόστος κάτω από 100€
Γιατί το κόστος αυτού που έκανα είναι συγκρίσιμο (αν όχι χαμηλότερο) και καλύπτει τις προδιαγραφές που έθεσα στο προηγούμενο post, ενώ το Raspberry όχι.

Συγκεκριμένα, ναι, υπάρχουν πολλά software για streaming στο Raspi (Volumio, Moode, Kodi κλπ.) αλλά με κανένα (απ'όσο ξέρω) δεν μπορείς να ανοίξεις όποιο app θες στο κινητό και να του πεις να κάνει stream/cast στον streamer.

Πρέπει να χρησιμοποιήσεις υποχρεωτικά το δικό του "app" (πολλές φορές είναι απλά ένα web interface), ή να πληρώσεις συνδρομή (π.χ. Volumio Primo για να έχεις Tidal connect), ή δεν μπορείς να τα έχεις όλα (π.χ. Youtube πολύ δύσκολο), ή να κάνεις διάφορες χακιές με plugins που μια στο τόσο σταματάνε να δουλεύουν.

Δεν είμαι σε καμία περίπτωση "αντί", ούτε στο DIY, ούτε συγκεκριμένα στο Raspberry (έχω δύο). Και όπως είπα έχω δοκιμάσει πολλά. Αλλά για "production" περιβάλλον, δεν με κάλυψαν. Πόσες φορές έχει σηκωθεί η γυναίκα πριν από μένα το πρωί και θέλει να βάλει μουσική και με ξυπνάει γιατί κάτι δεν δουλεύει. Ή πόσες φορές τα παιδιά φωνάζουν "μπαμπά βάλε Ενκάντο" (στα ελληνικά = Youtube) και λέω ναι, περιμένετε να ανοίξω το laptop, να κάνω VNC στο PC, να ανοίξω τον browser να βάλω Youtube. Και μετά ποιός το χειρίζεται, ποιός το κλείνει κλπ. Ε δεν γίνεται έτσι.

Αν ήμουν μόνος θα ήταν πιο απλά τα πράγματα, γιατί θα μπορούσα εύκολα να διορθώσω άμεσα κάτι που κόλλησε, χάλασε κλπ., να το χειριστώ και με πιο "δύσκολο" τρόπο και στην τελική δεν θα χρειαζόμουν τόσες επιλογές (π.χ. Youtube). Αλλά τώρα όχι.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.104
Reaction score
124.658
Γιατί το κόστος αυτού που έκανα είναι συγκρίσιμο (αν όχι χαμηλότερο)
Είναι ποταπό.
Τζάμπα.
Άρα δεν είναι χαϊ ενδ, σέρνονται τα κωλοηχεία σε περιβάλλον λοου ενδ. 😜

.. υποψιαζομαι οτι ακουει αμπβιεντ :boast:
Τουλάχιστον ακούς τίποτα καλό σε αμπ(Β)ιεντ ή τζάμπα παν τα κωλοηχεία;

Και Μόμπι να βαζς. ❤

Πόσες φορές έχει σηκωθεί η γυναίκα πριν από μένα το πρωί και θέλει να βάλει μουσική και με ξυπνάει γιατί κάτι δεν δουλεύει. Ή πόσες φορές τα παιδιά φωνάζουν "μπαμπά βάλε Ενκάντο" (στα ελληνικά = Youtube)
Όλα όσα αφορούν χρηστικότητα, κλείνουν με ένα av pro.

50 €. Τιμαί λογικαί. Φιλικαί.
 

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
2.957
Reaction score
6.679
... αν δεν εχεις προβλημα με ζωα στο σπιτι να περασω, να ακουσω, μια περιεργια την εχω. 🐒
Εννοείται πως είσαι ευπρόσδεκτος, όποτε το θελήσεις.
Αν και, όπως έχω ξαναπεί, μην περιμένεις να ακούσεις τίποτα συγκλονιστικό στον δικό μου χώρο.

Έχει μείνει και πίσω το θέμα του treatment, κυνηγάω τον Ζαπ αλλά πάει με τους δικούς του ρυθμούς 😄
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.153
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top