Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ !

Reaction score
250
Ο Μορφέας (κατά κόσμον Μανώλης Προεστάκης ) είναι μια από τις σημαντικότερες μορφές της audio οικογένειας του ελληνικού διαδικτύου !Ηγετικό μέλος της εξαιρετικής diy ομάδας του avclub που εδώ και χρόνια συμμετέχει και στις καλές στιγμές της audiophile κατηγορίας του forum.

Παράλληλα είναι ένας ιδιαίτερα συμπαθής άνθρωπος και μια ζεστή και ενδιαφέρουσα φυσιογνωμία. Μετά από πλήθος ποιοτικών κατασκευών ( σε ικανό βάθος χρόνου) απεφάσισε να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στον χώρο. Ξεκίνησε με αυτό που αγαπάει περισσότερο . Τα ηχεία χοάνης.

Reaction score
250
Απάντηση: Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ !

Κατέβασε λοιπόν την πρώτη δημιουργία του στην έκθεση . Το ηχητικό αποτέλεσμα με τις γνωστές δυσκολίες και περιορισμούς ήταν ενδιαφέρον , εξαιρετικά υποσχόμενο και αξιοπρεπέστατο !

Reaction score
250

Τι έκανε όμως ο άνθρωπος!!!!! Ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την οποιαδήποτε πανάκριβη και καταξιωμένη πηγή για να «αναδείξει» το προϊόν του κόπου του ,εκείνος προτίμησε να ακολουθήσει την αιρετική και εικονοκλαστική οδό ! Πήρε το γνωστό didital-bluesky των 25 Eu του καρφούρ και το τοποθέτησε σαν την αποκλειστική ψηφιακή πηγή του συστήματος .

Ήθελε κατ εμένα να αποδείξει δύο πράγματα. Πρώτον ότι αυτά που υποστήριζε τόσο καιρό στο διαδίκτυο δεν δίσταζε να τα αποδείξει στην πράξη. Και δεύτερον ήθελε να δείξει το πώς μπορεί να παίξει το ηχείο του , το αποτέλεσμα του ιδρώτα , του κόπου του και των φιλοδοξιών του με μια «ευτελή» και από πολλούς περιφρονημένη πηγή .

Ταυτόχρονα επέλεξε σαν αναλογική πηγή ένα vintage σύνολο της EMT. Ένα σύνολο με πολλές δεκαετίες ηλικίας στην πλάτη του. Ένα σύνολο έξω από την σύγχρονη λογική του ακρυλικού πλαστικού και των γυαλισμένων μετάλλων.

Επέλεξε δε να πετάξει τα μηχανήματα στο πάτωμα χωρίς κανένα εξωτικό παρελκόμενο στήριξης και άνοιξε τις κουρτίνες. Ψυχοακουστικά έτσι δημιούργησε στο μικρό δωμάτιο «εικόνα» και «σκηνική παρουσία». Μαγκιά και «θράσος» και γνώση-εμπειρία. Από κάποιον όμως που σαφώς ξέρει τι κάνει , πως το κάνει και γιατί το κάνει ! Μανώλη σου εύχομαι από βάθους καρδιάς καλή συνέχεια!!!! :607:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.580

Μπράβο κι από μένα στον Μανώλη!

Άξιος! (και με πολύ καλή ακοή - το έχω διαπιστώσει προσωπικά...) Αλλά και με πολλές γνώσεις στο κεφάλι του, εμπειρία, και χρυσοχέρης!

(α ρε μπιλ, με πρόλαβες... μόλις κοιτούσα τις πληροφορίες στο σάιτ του κι ήμουν έτοιμος να ανοίξω θέμα!)

Δείτε το κι εσείς λοιπόν: http://www.tuneaudio.gr/

Εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια και καλές πωλήσεις!

Reaction score
0
Θα συμφωνίσω με τον (πολύ αγαπημένο μου) φίλο Βασίλη, ότι όντως χρειάζεται θάρρος αλλά και θράσος για να κάνει κάποιος τέτοια κίνηση και μάλιστα με τον τρόπο που έγινε.
(Το μπλεσκατούλι θα συζητηθεί πολύ στους "χαιέντ" κύκλους.)

Εχοντας ζήσει και γώ λίγο απο τον κόπο και την αγωνία να στηθεί και να παρουσιαστεί , χαίρομαι ιδιαίτερα για την επιτυχία και την αναγνώριση της προσπάθειας.

Για την απόδοση του ηχείου δεν υπάρχει κανένας λόγος ν αναφερθώ, όποιος θέλει μπορεί να το ακούσει και να βγάλει τα συμπεράσματα του. Για το φίλο όμως και τον άνθρωπο Μανώλη Προεστάκη, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του το χώρο της diy όλα αυτά τα χρόνια, έχω να πώ τα καλύτερα λόγια.

Πάντα συμπαθής και φιλικός, βοήθησε πρόθυμα και αφιλοκερδώς όλα τα μέλη της κοινότητας, ενώ η συμμετοχή του στη διαδυκτιακή μας παρέα ήταν αφορμή και αφετηρία να διαβάσουμε, να αποκτίσουμε γνώσεις ,να ανεβάσουμε το επίπεδο μας , να γίνουμε καλύτεροι ...

Φίλτατε Μανώλη, εύχομαι για το μέλλον ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες ...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.375
Πάντως το σίγουρο είναι πως με το εν λόγο σύστημα σίγουρα δεν σε έπαιρνε ο ύπνος (Μορφέας γαρ):126:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Ανέβηκα με τον Peter μετά απο προτροπή του ίδιου.Εκείνη την ώρα δεν ακούσαμε το cd αλλά ένα θηριώδες στουντιακό πικαπ.Ενω δεν είμαι φαν της κόρνας μπορώ να πώ ότι το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό,δεδομένου και του χώρου.
Πολύ θα ήθελα να το δώ σε ένα μεγαλύτερο χώρο και με μεγαλύτερες εντάσεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.580

οι ντουντούκες είναι ταμάμ για εντάσεις, κι ο μορφέας το γνωρίζει καλά το σπορ....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Η σχέση μου με τις κόρνες είναι γνωστή. Όταν βλέπω κόρνες απλά στρίβω από την άλλη μεριά :137:. Δεν θα μπορούσα όμως σε καμία περίπτωση να μην πάω στο δωμάτιο της Tune Audio, της εταιρείας που έφτιαξε ο Μανώλης, κάτι που μόλις στην έκθεση έμαθα για πρώτη φορά. Έτσι με παρέα τον Τζιμάκο που είχε ήδη ακούσει το σύστημα πολλάκις (και προσπαθεί διακαώς να με κάνει κορνάκια :114:), ανέβηκα για να ακούσω κι εγώ τις νέες αυτές δημιουργίες.

Η επιβλητική θέα του τρίδρομου ηχείου (που για την περίσταση από ότι έμαθα ήταν και ελαφρώς χαμηλωμένου ύψους), με τα ρυθμιστικά έντασης στο πίσω μέρος για να γίνεται fine tuning στον εκάστοτε χώρο, τραβάει το βλέμμα τόσο πολύ, που χρειάζεται τουλάχιστον μια δεύτερη ματιά για να προσέξεις ότι στο πάτωμα είναι πεταμένο το bluesky αντί ενός χαϊεντάδικου player. Μπορεί η πρώτη ματιά να με παραξένεψε ελαφρώς, αλλά αμέσως μετά πέρασε από το μυαλό μου όλη εκείνη η ιστορία που κάποτε είχε δημιουργηθεί γύρω από αυτά τα σκατουλάκια. Ο Μορφέας, πιστός στην λογική που λέει αφ' ενός ότι κυρίαρχα στοιχεία ενός συστήματος είναι το ηχείο και η οδήγησή του, και αφ' ετέρου ότι δεν διαλέγουμε μηχανές με βάση το κόστος τους αλλά με βάση την απόδοσή τους, έκανε μια επιλογή πηγής που είμαι σίγουρος ότι σόκαρε πολλούς επισκέπτες του. Ας πρόσεχαν έχω να τους πω, αν και ποτέ δεν υιοθέτησα προσωπικά την άποψη ότι μπορεί αυτό το player να αποτελέσει μια σωστή ψηφιακή πηγή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να το χρησιμοποίησε ο Μορφέας εκεί, πάει να πει ότι την δεδομένη στιγμή έπαιξε καλύτερα από τις άλλες πηγές που είχε στην διάθεσή του.

Το ηχητικό αποτέλεσμα μπορώ να πω ότι λαμβανομένων υπόψη των περιορισμών που βάζει ο χώρος, ειδικά σε ένα μεγάλο ηχείο όπως αυτό το κατασκεύασμα, ήταν εξαιρετικό. Ο ήχος είχε όλα τα καλά της κόρνας, αμεσότητα, διαύγεια, μικροδυναμικά αλλά και σχετική συχνοτική πληρότητα. Εντύπωση μου έκανε το σχεδόν ανύπαρκτο χοάνισμα, χαρακτηριστικό ιδιαίτερα ενοχλητικό στα αυτιά μου. Γενικώς ήταν ένα σύνολο που έπαιζε μουσική, δεν ήταν σε κανένα σημείο ενοχλητικό και χαιρόσουν να το ακούς, συμπεράσματα όχι και τόσο περίεργα αν λάβει κανείς υπόψη το background του κατασκευαστή.

Ελπίζω ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον να κάνω μια προσεκτικότερη ακρόαση σε έναν καλύτερο χώρο. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον Μανώλη για την φετινή του παρουσία στην έκθεση και να του ευχηθώ ολόψυχα καλή αρχή σε αυτήν την προσπάθεια!

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ !

Η σχέση μου με τις κόρνες είναι γνωστή. Όταν βλέπω κόρνες απλά στρίβω από την άλλη μεριά :137:. Δεν θα μπορούσα όμως σε καμία περίπτωση να μην πάω στο δωμάτιο της Tune Audio, της εταιρείας που έφτιαξε ο Μανώλης, κάτι που μόλις στην έκθεση έμαθα για πρώτη φορά. Έτσι με παρέα τον Τζιμάκο που είχε ήδη ακούσει το σύστημα πολλάκις (και προσπαθεί διακαώς να με κάνει κορνάκια :114:), ανέβηκα για να ακούσω κι εγώ τις νέες αυτές δημιουργίες.

Η επιβλητική θέα του τρίδρομου ηχείου (που για την περίσταση από ότι έμαθα ήταν και ελαφρώς χαμηλωμένου ύψους), με τα ρυθμιστικά έντασης στο πίσω μέρος για να γίνεται fine tuning στον εκάστοτε χώρο, τραβάει το βλέμμα τόσο πολύ, που χρειάζεται τουλάχιστον μια δεύτερη ματιά για να προσέξεις ότι στο πάτωμα είναι πεταμένο το bluesky αντί ενός χαϊεντάδικου player. Μπορεί η πρώτη ματιά να με παραξένεψε ελαφρώς, αλλά αμέσως μετά πέρασε από το μυαλό μου όλη εκείνη η ιστορία που κάποτε είχε δημιουργηθεί γύρω από αυτά τα σκατουλάκια. Ο Μορφέας, πιστός στην λογική που λέει αφ' ενός ότι κυρίαρχα στοιχεία ενός συστήματος είναι το ηχείο και η οδήγησή του, και αφ' ετέρου ότι δεν διαλέγουμε μηχανές με βάση το κόστος τους αλλά με βάση την απόδοσή τους, έκανε μια επιλογή πηγής που είμαι σίγουρος ότι σόκαρε πολλούς επισκέπτες του. Ας πρόσεχαν έχω να τους πω, αν και ποτέ δεν υιοθέτησα προσωπικά την άποψη ότι μπορεί αυτό το player να αποτελέσει μια σωστή ψηφιακή πηγή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να το χρησιμοποίησε ο Μορφέας εκεί, πάει να πει ότι την δεδομένη στιγμή έπαιξε καλύτερα από τις άλλες πηγές που είχε στην διάθεσή του.

Το ηχητικό αποτέλεσμα μπορώ να πω ότι λαμβανομένων υπόψη των περιορισμών που βάζει ο χώρος, ειδικά σε ένα μεγάλο ηχείο όπως αυτό το κατασκεύασμα, ήταν εξαιρετικό. Ο ήχος είχε όλα τα καλά της κόρνας, αμεσότητα, διαύγεια, μικροδυναμικά αλλά και σχετική συχνοτική πληρότητα. Εντύπωση μου έκανε το σχεδόν ανύπαρκτο χοάνισμα, χαρακτηριστικό ιδιαίτερα ενοχλητικό στα αυτιά μου. Γενικώς ήταν ένα σύνολο που έπαιζε μουσική, δεν ήταν σε κανένα σημείο ενοχλητικό και χαιρόσουν να το ακούς, συμπεράσματα όχι και τόσο περίεργα αν λάβει κανείς υπόψη το background του κατασκευαστή.

Ελπίζω ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον να κάνω μια προσεκτικότερη ακρόαση σε έναν καλύτερο χώρο. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον Μανώλη για την φετινή του παρουσία στην έκθεση και να του ευχηθώ ολόψυχα καλή αρχή σε αυτήν την προσπάθεια!
Είσαι μεγάλη κουφαλίτσα... :137:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ !

Είσαι μεγάλη κουφαλίτσα... :137:
Κουφαλίτσα μπορεί να είμαι, αλλά εννοώ 100% αυτό που έγραψα, κυρίως γιατί έχω βάσιμες υποψίες (και μαρτυρίες), ότι ο Μορφέας δεν είναι κουφός.:126: Παρόλα αυτά, δεν μπορώ παρά να σημειώσω ότι από την προσωπική μου εμπειρία με το εν λόγω player δεν είχα μείνει καθόλου ευχαριστημένος και ως εκ τούτου επιφυλάσσομαι για να ακούσω τα πολύ ενδιαφέροντα αυτά ηχεία σε κάποιο άλλο setup. Αν θυμάμαι καλά δε, (το αν μπορείς να το παραλείψεις :137:), δεν υπήρξε ποτέ καταγεγραμμένη δοκιμή στο AVSite που να βγάζει το bluesky καλύτερο από πηγή στα όρια του χιλιάρικου. Αντιθέτως υπήρξαν κάποιες που το τοποθετούσαν κάτω από αντίστοιχα players των 200€, δηλαδή εκεί που πραγματικά ανήκει. Λαμβάνοντας υπόψη λοιπόν το κόστος των ηχείων αλλά και την δουλειά που εύκολα φαίνεται ότι έχουν, θεωρώ ότι τους αξίζει μια καλύτερη πηγή. Ήταν και είναι μια περίεργη ιστορία αυτό το player, αλλά ας μην μείνουμε σε αυτό. Σημασία έχει η συνολικά αξιοπρεπέστατη παρουσία του νέου προϊόντος ενός νέου επαγγελματία στον χώρο, αλλά ταυτόχρονα ενός πολύ έμπειρου στο αντικείμενο χομπίστα.

...

Reaction score
4

Συγνώμη που παρεμβαίνω....
Hi-endάς δεν είμαι σε καμμία περίπτωση. Δεν ξέρω να διαβάζω τον ήχο ούτε να διακρίνω σώματα και σβυσίματα. Απλά κλείνω τα μάτια και κοιτάω αν μπορώ να δω σκηνή και αν μου αρέσει αυτό που ακούω, ή αν είναι πλαστικούρα...

Την ώρα που επισκεύτηκα αυτό το περίπτερο (παρέα με άλλους δύο συν-φορουμίτες) έπαιζε απο το πικάπ ένας δίσκος γεμάτος σκρατς και θόρυβο. Μάλιστα πέρα απο τα παράσιτα, ο ήχος που έβγαινε απο τα ηχεία έμοιαζε να είναι ραδιόφωνο, και μάλιστα μεσαία......
Δεν μπορώ να πω αν έτσι ήταν τα ηχεία ή η ηχογράφιση ή ο προενισχυτής ή, ή...
Εγώ μόνο για αστείο μπορούσα να το εκλάβω αυτό που άκουσα....

Μπορεί να πέτυχα λάθος ώρα αλλά τα αυτάκια μου δεν μπορούσαν ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω....

Reaction score
1.772

αυτο που ξερω εγω ειναι οτι κατα τον κατασκευαστη το digital ειναι μια απο τις καλυτερες

πηγες ανεξαρτητος τιμης.

ο ιδιος μου ειχε πη οτι το buffalo το ξεπερασε και αυτο μονο οριακα.

ταιριασμα με τα ηχεια του;

ισως, δεν ξερω.

Reaction score
0
Εγώ ένα ξέρω: τέτοιους ανθρώπους πρέπει να τους υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο. Ο Μανώλης ήταν πάντα σταθερός στις απόψεις του, κάτι που το σέβομαι σε ύψιστο βαθμό.

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους άχρηστους "ειδικούς" που τη μία λένε έτσι, και την άλλη υποστηρίζουν το αντίθετο.

Ο άτιμος ο Μανώλης, με έκανε και ξέθαψα πάλι το blueshit και ακούω μία μεσαία που μου έλειψε καιρό τώρα. Το κέρατό μου ...

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.527
Ενα εχω να πω.................. ο ανθρωπος κανει Θαυματα.

ΑΥΤΟ το ηχειο κανονικα ΔΕΝ επρεπε να παιζει σε τετοιο δωματιο.

Οταν για ολους τους αλλους τα κακα δωματια ειναι "πραγματικοτητα", ο Μανωλης (και ημουνα μπροστα), σε διαπιστωση του παραπανω που γραφω, απαντησε οτι εφ' οσον ειναι κοινος παρονομαστης για ολους δεν μετραει.

Ευγε Μανωλη!!!! Keep Horning !!!!

@Τζιμακο
Φοβερο!!!! ( το Tune) ολα τα λεφτα!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads