Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΗΧΟ

Reaction score
12
Ακουγοντας διαφορους ενισχυτες να παιζουν σαν τελικοι με πηγη το oppo 95
αλλα και laptop με Foobar και hiface με dac εγω και ο Klamia71 καταληξαμε
οτι ο pro θολωνει το σημα ''ομογενοποιει '' τον ηχο και κανει την στερεοφωνικη εικονα να κονταινει και να πηγαινει πιο πισω.
Γενικα υπαρχει μια ταση καποιων κατασκευαστων ,μεταξυ αυτων και ''βαρια''
ονοματα που θελουν να ξεφορτωθουν τον προ απο το συστημα ,ενσωματωνοντας
τον ελεγχο της εντασης στο ψηφιακο πεδιο.
Ισως καποιοι να εχουν ξοδεψει σεβαστο ποσο στην αποκτηση ενος αξιολογου
προ αλλα ας προσπαθησουμε να αφουγκραστουμε το πιθανο μελλον στον ηχο...

D

deleted user 10898

Guest
οι "ψηφιακες υλοποιησεις volume" να δεις τι κανουν στον ηχο οταν δεν ειναι σωστα υλοποιημενες.
και ξερεις ποση τεχνογνωσια θελει αυτο σε σχεση με ενα μπαφερ και ενα ποτενσιομετρο σε ενα κουτι...

Reaction score
12
Απάντηση: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΗΧΟ

Δεν εχω ακουσει ''παλιες'' προσπαθειες με ενσωματωμενα ποτενσιομετρα σε cd player
οπου διαβασα οτι οντως ειχαν κακο αποτελεσμα αλλα μιλω για συγχρονες σχεδιασεις full balanced
με balanced καλωδια all the way.

Reaction score
12
Απάντηση: Re: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΗΧΟ

Παραδειγματα υλοποιησεων : ALPHA dac2, Weiss dac 202 ,Jason και medea+ ,και γιατι οχι
και το oppo 95 μεταξυ αλλων πιο οικονομικων αλλα καλων σχεδιασεων ...

Reaction score
2.566
... καταληξαμε
οτι ο pro θολωνει το σημα ''ομογενοποιει '' τον ηχο...
To ίδιο ακριβώς έχω παρατηρήσει κι εγώ...μετά από μια καλή πηγή, ο προ δεν είναι απαραίτητος...όσον αφορά στην ηχητική ποιότητα/πιστότητα τουλάχιστον...τώρα αν θες να βάλεις μια ιδιαίτερη πινελιά, πχ λάμπα, ή έχεις διάφορες πηγές κλπ., οκ...

Γενικά όποτε έχω ακούσει καλό dac που μπορεί να οδηγήσει τελικό, κατευθείαν σε τελικό, το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλύτερο πάντα!

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΗΧΟ

Παραδειγματα υλοποιησεων : ALPHA dac2, Weiss dac 202 ,Jason και medea+ ,και γιατι οχι
και το oppo 95 μεταξυ αλλων πιο οικονομικων αλλα καλων σχεδιασεων ...
συνδυασμοι ψηφιακου με αναλογικο ειναι αυτα.

D

deleted user 10898

Guest
αλλο καλη πηγη αλλο ψηφιακο volume.

To ίδιο ακριβώς έχω παρατηρήσει κι εγώ...μετά από μια καλή πηγή, ο προ δεν είναι απαραίτητος...όσον αφορά στην ηχητική ποιότητα/πιστότητα τουλάχιστον...τώρα αν θες να βάλεις μια ιδιαίτερη πινελιά, πχ λάμπα, ή έχεις διάφορες πηγές κλπ., οκ...

Γενικά όποτε έχω ακούσει καλό dac που μπορεί να οδηγήσει τελικό, κατευθείαν σε τελικό, το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλύτερο πάντα!

Reaction score
2.566
Το πιο ασφαλές βέβαια συμπέραμσα θα έβγαινε αν ξέρεις από πριν τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά (εμπεδήσεις, ευαισθησίες κλπ.) των μηχανημάτων που συνδέονται και είσαι σίγουρος πως ταιριάζουν. Γιατί αλλιώς, ίσως δεν ταιριάζουν και βγαίνουν λάθος συμπεράσματα χωρίς τα μηχανήματα να είναι όντως κακά...
Κι εγώ ομολογώ πως δεν ήξερα απο πρίν τα χαρακτηριστικά τους, όμως η εμπειρία μου είναι αυτή που λέω...σαφής υποβάθμιση σε όλες τις περιπτώσεις εκτός μίας τώρα που το θυμήθηκα, όπου σύνδεσα έναν γνωστό ss προ των 3.000€ μετά από ντακ των 200€...

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Re: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΗΧΟ

vet: Νομίζω για τη χρησιμότητα ενός έξτρα μηχανήματος (προ) συζητάμε...τώρα αν τα dac έχουν ενσωματωμένο προ, τέλεια ματσαρισμένο και με σωστά υλοποιημένο volume, στο εσωτερικό τους, αυτό είναι κάτι άλλο...
Kι εγώ πάντως που παίζω με το ψηφιακό volume του foobar, είπα τις εντυπώσεις μου...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.336

Αλήθεια, υπάρχει σήμερα δικάναλος πρενισχυτής οιασδήποτε τιμής, με δυνατότητα source direct;

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΗΧΟ

Γενικα υπαρχει μια ταση καποιων κατασκευαστων ,μεταξυ αυτων και ''βαρια''
ονοματα που θελουν να ξεφορτωθουν τον προ απο το συστημα ,ενσωματωνοντας
τον ελεγχο της εντασης στο ψηφιακο πεδιο.
vet: Νομίζω για τη χρησιμότητα ενός έξτρα μηχανήματος (προ) συζητάμε...τώρα αν τα dac έχουν ενσωματωμένο προ, τέλεια ματσαρισμένο και με σωστά υλοποιημένο volume, στο εσωτερικό τους, αυτό είναι κάτι άλλο...
Kι εγώ πάντως που παίζω με το ψηφιακό volume του foobar, είπα τις εντυπώσεις μου...
η συζητηση για την αναγκη προ εχει γινει 100φορες και πολυ προσφατα.
η συζητηση για το ψηφιακο volume εχει ενδιαφερον...
ψαξε στο hydrogenaudio.org να δεις τι παιζει με το volume του foobar.

D

deleted user 10898

Guest

Αλήθεια, υπάρχει σήμερα δικάναλος πρενισχυτής οιασδήποτε τιμής, με δυνατότητα source direct;
ναι ο υψιλον. οι μτσχ πιανονται ως source direct?

Reaction score
2.566

η συζητηση για την αναγκη προ εχει γινει 100φορες και πολυ προσφατα.
η συζητηση για το ψηφιακο volume εχει ενδιαφερον...
ψαξε στο hydrogenaudio.org να δεις τι παιζει με το volume του foobar.
Nαι αλλά γι αυτό συζητάμε πάλι αν διαβάσεις τη πρώτη παράγραφο του πρώτου ποστ, ή έστω αν θες, το θέμα πιάνει και τα 2 πεδία...ικανοποιημένος??:126:
Επίσης, δεν είπα πως το volume του foobar είναι κάτι φοβερό και τρομερό, είπα απλά πως με αυτό είχα εγώ τις εντυπώσεις μου...σκέψου οπότε τί μπορεί να κάναν τα αναλογικά...

Reaction score
30.010
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΗΧΟ

ναι ο υψιλον. οι μτσχ πιανονται ως source direct?

Οχι δεν πιάνονται.Οι μτσχ κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά στο σήμα, είτε είναι line level,είτε είναι high level.
Αφαιρούν ταχύτητα , ζωντάνια , και πολλές φορές και άκρα.
Ξέρω σε λίγο θα βγεί ο ear να λέει τα δικά του.
Ομως μτσχ στο σήμα δεν είναι καλό πράμα παιδιά.

Reaction score
11.859
Ναι, ο ΕΑΡ έχει πει άλλα. Για να μας διαφωτίσει πάλι (Η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης).

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μπορείς να μας το εξηγήσεις;
Όχι τίποτε άλλο αλλά για να καταλάβουμε γιατί αυτοί που βάζουν στα μηχανάκια τους (πχ Jeff Rawland) είναι μ@λάκες. :114:

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.859
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΗΧΟ

Ομως μτσχ στο σήμα δεν είναι καλό πράμα παιδιά.
ναι, αυξάνει και την πιτυρίδα.

άντε βρε χαμένε πάνε δες τις μετρήσεις του μεγάλου κλάιν μάιν που έχει τέχια κει μέσα, όπως και τις μετρήσεις των τζεφ που λέει κι ο bro, και βρες τι στο καλό έχουν χάσει πχια αυτά τα μηχανάκια, κι έλα να μας πεις για μπάσο μετά...

χαμένε, έ χαμένε!:116::116::116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.859

πάντως, για να είμαι και γω εντός θέματος του θρεντ, ας πω την "άποψή" μου.

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΗΧΟ.

μεγάλη η σημασία της μη ύπαρξης προ. χάνεις ένα ακόμα μπελά και κανα καλώδιο.

τώρα κάπχιοι κάπχιοι γουστάρουν τους μπελάδες, ενώ, ως γνωστό, κάπχιοι άλλοι γουστάρουν τα καλώδια.
ε, και μεις γουστάρουμε τις ξανθιές, αυτές του βλάση, τις μπροσθόβαρες. το ίδιο πράμα είναι, μπελάς.
τι να κάνεις...
τι να πει κανείς...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.591
Members
38.576