Η Σπιναλόνγκα πρωταγωνιστεί σε τηλεοπτική σειρά

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882
Απάντηση: Η Σπιναλόνγκα πρωταγωνιστεί σε τηλεοπτική σειρά

Σας φάνηκε λίγο 'αργό' . . ?
Είχε ταχύτητα ΄΄Αγγελόπουλος2΄΄(Κατά το...΄΄Mach2΄΄:137:)
Είναι τηλεοπτική σειρά με 26 ~ωριαία επεισόδια-
δεν είναι το ''Kick-Ass'' για να σπιντάρει:142:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Απάντηση:...Αναζητείται η νέα ΄΄Σπιναλόγκα΄΄

Μιά παραγωγή κινηματογραφικής υφής που αποτελεί ακλόνητο άλλοθι γιά το ΄΄τέλειο έγκλημα΄΄ των τηλεοπτικών σκουπιδιών που κατά τ'αλλα προβάλλονται.

Δεδομένων των προεκτάσεων της ιστορίας,ο συνδυασμός της σειράς με την τρέχουσα και μελλοντική συγκυρία ακροβατεί ανάμεσα στην τραγική ειρωνεία και τον εμπεριστατωμένο χειρισμό...

Reaction score
39
Δεν σας κρύβω τη χαρά μου. Έχω και ένα συναισθηματικό δέσιμο με τη συγκεκριμένη περιοχή γιατί στην Πλάκα πριν 30 χρόνια βαφτίστηκα. Χωρίς να έχω καταγωγή από εκεί. Ήταν ένα από τα αγαπημένα μέρη του πατέρα μου και αποφάσισε να στείλει ένα κομβόι από το Ηράκλειο για τη βάφτιση του παιδιού του.

Στη σειρά τώρα, φαίνεται να έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Να μπορούσαμε να το βλέπαμε και σε ένα όμορφο 16:9 κάδρο χωρίς ζουμ και ιστορίες εν έτει 2010!!!

Είναι αξιοσημέιωτο ότι κατάφερε να αγγίξει πολύ κόσμο, όλων των ηλικιών. Ακόμα και η γιαγιά μου προχθές μου έλεγε πόσο της άρεσε, πόσο καλά αποτυπώθηκαν οι εικόνες εκείνων των χρόνων.

Φυσικά είδαμε και θα δούμε αρκετά παράξενα και μη ρεαλιστικά. (π.χ. για να πας στην Πλάκα δεν περνάς από κανένα χωματόδρομο με πρόβατα..) Αλλά μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μεταφορά μυθιστορήματος. Δε συμφωνώ ότι ήταν αργο. Το αντίθετο. Σκεφτείτε πόσα έγιναν σε ένα μόνο επεισόδιο. Και ο πιτσιρικάς ήταν καταπληκτικός....

Reaction score
0

Πολύ καλό το 1ο επεισόδιο και ιδιαίτερα συγκινητικό... Σήμερα έχει το 2ο και ανυπομονώ να το δω! Σπάνιο το παθαίνεις αυτό για σειρά!

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

Πολύ καλό το 1ο επεισόδιο και ιδιαίτερα συγκινητικό... Σήμερα έχει το 2ο και ανυπομονώ να το δω! Σπάνιο το παθαίνεις αυτό για σειρά!
Έτσι-έτσι :137:-Δεν περνά η
:421:

...έχει και μπάσκετ...ευτυχώς ο Dreambox είναι με pvr:143:

Reaction score
54

Δευτέρα βράδυ 18-10-2010.

Φεύγω από αυτόν τον ιστότοπο ,για να δω και γω
«Το Νησί» .
Πλάνα σκιασμένα γκρίζα , με πρασινωπή απόχρωση αχνής μούχλας ,
σε προϊδεάζουν.
Ποιητικές κινήσεις της κάμερας, αποδίδουν συναισθήματα, εκεί
όπου επικρατεί λιτότητα του λόγου.
Βλέμματα, που μιλάνε.
Σκηνικά, κοστούμια με επιλεγμένα χρώματα, όλα συνηγορούν,
υπέρ των συναισθημάτων ,που έχουν αρχίσει να σε κατακυριεύουν.
Σκηνοθετική εγκράτεια, ερμηνευτική λιτότητα, παιδάκια που
αισθάνονται το ρόλο τους.
Η Κατερίνα Λέχου μοναδική φιγούρα μάνας, συζύγου, υφέρπουσας
απόγνωσης, σιωπής, συναισθημάτων.
Το ίδιο και ο Στέλιος Μάϊνας.
Οι εικόνες γράφουν, σου μένουν. Υπάρχει μια εμμονή να βλέπεις
τη Σπιναλόγκα από την απέναντι μεριά. Μέσα από το γαλάζιο.
Και αυτή η αντίθεση, η απόσταση , σε ταυτίζει με τούτους, που
χάνουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Και μετά η κάμερα σε πάει απέναντι. Στους αποκομμένους.
Στην κοινωνία των λεπρών. Στο φωτισμό της λάμπας.
Δε γίνεται να μη συγκινηθείς. Πρέπει να είσαι πολύ κυνικός
και επιδερμικός, για να μείνεις ασυγκίνητος.
Πάνω σε αυτό το νησάκι, όπου ο θάνατος είναι αργός, μυρίζει
έντονα και αρέσκεται στο να βασανίζει αργά τα θύματά του,
φρικτά παραμορφώνοντάς τα ,οι άνθρωποι συνεχίζουν να υπάρχουν.
Άντρες, γυναίκες, παιδιά!, άντρες που ψάχνουν την ηδονή…, μια
σκληρή δασκάλα…που άδικα βασανίζει άδικα καταδικασμένες
παιδικές ψυχές…
Πολλά Μπράβο αξίζουν στο σκηνοθέτη ,που φέρει και την ευθύνη του αποτελέσματος. Μπράβο για ό,τι εκμαιεύει από τους ηθοποιούς,
συναισθήματα επιτέλους και όχι απλά λυπημένα βλέμματα.
Μπράβο για τα πλάνα του , που πιάνουν το φοβισμένο παιδί στο σκοτάδι,
τα νύχια του Μάινα στην πέτρα, για τα πλάνα που Μιλάνε, άλλοτε άμεσα
στην καρδιά και άλλοτε στο υποσυνείδητο.
Πολλά Μπράβο σε όλους.
Θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να το έβλεπα ολόκληρο το έργο, με ένα πιο
σύντομο μοντάζ και συνολική διάρκεια 4-6 ώρες.

(Βέβαια σε αυτή τη χώρα υπάρχουν και πολλοί που θα δουν το δέντρο και όχι το δάσος και θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε πολλά, αλλά ποιος νοιάζεται…)

Reaction score
786

Πολυ καλη παραγωγη. Το ολο βαρυ κλιμα της σειρας δεν ειναι του γουστου μου, αλλα ειναι πασιφανες οτι προκειται για αρτιο εργο. Γυρισμενο με κινηματογραφικα στανταρ, προβαλεται σε letterbox 1.85:1

Και ενα κους-κους: Υπαρχει ζωηρο ενδιαφερον απο δυο Αγγλικα δικτυα για την προβολη του και εκει

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Ρε π..τη μου είναι άδικο να μην μπορούμε να το δούμε σε υψηλή ανάλυση..Χάνονται πολλές λεπτομέριες έτσι όπως το μεταδίδουν..

Reaction score
786

Ρε π..τη μου είναι άδικο να μην μπορούμε να το δούμε σε υψηλή ανάλυση..Χάνονται πολλές λεπτομέριες έτσι όπως το μεταδίδουν..
Ας ελπισουμε το Mega συντομα να ακολουθησει τον ΣΚΑΙ και τις ΕΤ1-ΝΕΤ και να προβαλει εστω σε αναμορφικο 16:9

Μεχρι τοτε.. zoom απο την TV με οτι αυτο συνεπαγεται. Παντως στην ψηφιακη εκπομπη η εικονα ειναι αρκετα καλη ακομα και με zoom

Reaction score
1

Διάβασα και άκουσα διάφορα για τη σειρά, οπότε χθες κάθησα να δω το 2ο επεισόδιο.
Προσεγμένη παραγωγή και με ενδιαφέρον καστ. Με ηθοποιούς που δεν έχουν καβαλήσει το καλάμι και δεν εκθέτουν τη ζωή τους δημόσια.
Η πρώτη εντύπωση είναι ότι σίγουρα θα δω και το επόμενο, γιατί έχει ενδιαφέρον και θέλω να με κερδίσει ως παραγωγή και ως ιστορία. Η δεύτερη εντύπωση είναι το "κουτσούρεμα" της εικόνας. Τα πλάνα είναι σκοτεινά ενώ η πράσινη απόχρωση που κατακλύζει τις εικόνες, θα μπορούσε να μας έβαζε καλύτερα μέσα στο έργο και στον ψυχικό κόσμο των χαρακτήρων, αν
"Το Νησί" επαιζε σε 16:9 και με την απαιτούμενη ποιότητα εικόνας. Σίγουρα θα χαθούν πολλά από αυτά που θέλει ο σκηνοθέτης να δούμε.
Η τρίτη σκέψη και η πιο δύσκολη, έχει να κάνει με το κοινό που παρακολουθεί τη σειρά. Δεν μιλάω για όσους γνωρίζουν την ιστορία της Σπιναλόγκα, ή για όσους τους ενδιαφέρει πραγματικά.
Μιλάω για ένα κοινό που βλέπει Big Brother, Κωνσταντίνου και Ελένης, εκπομπές μαγειρικής κλπ.
Αυτόι οι άνθρωποι αναγκάζονται να δουν τη σειρά επειδή είναι....μόδα. Και μετά μιλούν για ψυχοπλακώματα και δάκρυα. Δεν ξέρω αν δακρύζουν επειδή θα γίνει και αυτό της μόδας κάθε Δευτέρα βράδυ αλλά σίγουρα οι δημιουργοί δεν θα ήθελαν ένα τέτοιο κοινό.
Μπράβο που ανέβηκε λίγο το επίπεδο παραγωγής στην ελληνική τηλεόραση. Δεν πρόκειται να γίνει βέβαια το Mega το ελληνικό HBO αλλά είναι ένα μεγάλο βήμα στα 20 χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης. Εύχομαι αυτά τα βήματα να αρχίσουν να γίνονται δρασκελιές και όχι μόνο στο ταρτάν των ελληνικών σειρών, αλλά και σε αυτό των ελληνικών παραγωγών γενικότερα.

Reaction score
49

Να ζητήσω κάτι?
Υπάρχει κάποιο καλό παιδάκι που έχει ψηφιακό δέκτη και «γράφει» τα επεισόδια της σειράς στον σκληρό του δίσκο, να μου δώσει αντίγραφο της σειράς?
Είτε σε DVD είτε σε flash usb είτε σε HDD...

Όχι απαραίτητα τώρα....
Αργότερα, όταν τελειώσει η σειρά.:121:

Γιατί μου αρέσει πάρα πολύ, είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις Ελληνικού προγράμματος, και θα ήθελα να την έχω.
Στην Πάτρα δεν έχουμε ψηφιακά και στο DVDr με αναλογικό δέκτη τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα στο θέμα εικόνας....

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

Διάβασα και άκουσα διάφορα για τη σειρά, οπότε χθες κάθησα να δω το 2ο επεισόδιο.

Η πρώτη εντύπωση είναι ότι σίγουρα θα δω και το επόμενο...
"
...Να δεις και το πρώτο-αξίζει :403:

Reaction score
7.089

Μετα απο πολλα χρονια παρακολουθω μια τηλεοπτικη σειρα και την γραφω κιολας στο dvd.Καλογυρισμενη,καλο σεναριο,ο Μαινας δινει ρεστα ,αλλα και ενα θεμα πραγματικο "ξυραφι". Ειναι οντως αργη αλλα....δεν ειναι περιπετεια,πρεπει να ειναι αργη οπως ειναι ο ανθρωπινος πονος,αργος και βασανιστικος.

Reaction score
173

Να ζητήσω κάτι?
Υπάρχει κάποιο καλό παιδάκι που έχει ψηφιακό δέκτη και «γράφει» τα επεισόδια της σειράς στον σκληρό του δίσκο, να μου δώσει αντίγραφο της σειράς?

Όχι απαραίτητα τώρα....

Γιατί μου αρέσει πάρα πολύ, είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις Ελληνικού προγράμματος, και θα ήθελα να την έχω.
Στην Πάτρα δεν έχουμε ψηφιακά και στο DVDr με αναλογικό δέκτη τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα στο θέμα εικόνας....

Θα σου τα δωσω εγω γιατι εισαι καλο παιδι. Λιγο πριν το Πασχα να μου το θυμησεις ξανα ομως :120:

Προσωπικα ειδα μονο την πρεμιερα. Πολυ καλη σλλα αργη σειρα με τα πιτσιρικια να δινουν τα ρεστα τους. Νομιζω ομως οτι εκει στο μεγκα διαλεξαν λαθος χειμωνα για μια τετοια σειρα.

Πολυ βαρια σειρα σ'ενα βαρυ κλιμα γενικως.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.575
Απάντηση: Re: Η Σπιναλόνγκα πρωταγωνιστεί σε τηλεοπτική σειρά

έχει ακουστεί τίποτα για έκδοση σε blu-ray ή πολλά ζητάω;

Εσύ ζητάς κασκαντέρ! :142:

Reaction score
20

Πολλά Μπράβο αξίζουν στο σκηνοθέτη...
Μπράβο για ό,τι εκμαιεύει από τους ηθοποιούς...
Μπράβο για τα πλάνα του...
Πολλά Μπράβο σε όλους.
Και Μπράβο και σε σένα Γιάννη για την review!
Εξαιρετική!
(υποθέτω είναι δική σου από αυτά που διάβασα στην αρχή της...)
Μήπως να αγοράσω... TV??? :121: :126:

Reaction score
54

Νίκο ριβιού δε θα το έλεγα ,σχόλια από καρδιάς ναι. Σκέψεις που γεννήθηκαν....
Πάντως σε ευχαριστώ για τον καλό σου λόγο!

(Βλέποντας "Το Νησί" ένιωσα ,όπως όταν ήμουν παιδάκι και έβλεπα στην τηλεόραση "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται" Καμιά σχέση βέβαια η υπόθεση. Όσοι είναι τουλάχιστον 43 θα το θυμούνται.)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.573
Re: Απάντηση: Η Σπιναλόνγκα πρωταγωνιστεί σε τηλεοπτική σειρά

Να ζητήσω κάτι?

Όχι απαραίτητα τώρα....

Υπάρχει κι από μένα προσφορά, αν ενδιαφέρεσαι. Πραγματικά σειρά ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!

Νίκο ριβιού δε θα το έλεγα ,σχόλια από καρδιάς ναι. Σκέψεις που γεννήθηκαν....
Πάντως σε ευχαριστώ για τον καλό σου λόγο!

(Βλέποντας "Το Νησί" ένιωσα ,όπως όταν ήμουν παιδάκι και έβλεπα στην τηλεόραση "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται" Καμιά σχέση βέβαια η υπόθεση. Όσοι είναι τουλάχιστον 43 θα το θυμούνται.)
Εγώ που κοντεύω τα 50 τη θυμάμαι αμυδρά γιατί είναι και το ρημάδι το Αλτζχάιμερ:138::138:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.875
Members
38.510