Η ανορθογραφία των υποτίτλων

Reaction score
119
Απάντηση: Η ανορθογραφία των υποτίτλων

Αστο... Πάντα γράφουν μετάφραση εξ' ακοής, αλλά ποτέ δεν είναι έτσι. Πόσες φορές σού έχει τύχει εκεί που διαβάζεις τους υπότιτλους στα ελληνικά ξαφνικά περνάει ένας στα αγγλικά και μετά συνεχίζει κανονικά ελληνικά όπως πριν... Είναι κάτι που το βλέπω συνεχώς!
Αρα δεν είναι εξ' ακοής. Κάπου έχουν πετύχει ένα .srt αγγλικό, το ανοίγουν και το μεταφράζουν. Κάποια στιγμή τους ξεφεύγει μία γραμμή και παραμένει αμετάφραστη στο αγγλικό πρωτότυπο. Συμβαίνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ. Οπότε όπως καταλαβαίνεις αυτό δεν θέλει καθόλου κόπο γιατί και ο συγχρονισμός είναι έτοιμος.
Ναι καθολου κοπο :111: , απλα 2 με 4 ωρες για μια ταινια...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Ναι καθολου κοπο :111: , απλα 2 με 4 ωρες για μια ταινια...
Εντάξει, είπαμε παραπάνω πώς γίνεται η διαδικασία... μπορεί να φαίνεται εύκολη, κατανοητό, αλλά δεν είναι!

Reaction score
1.458

Πάντως παιδιά αν κάνουμε ένα search στα ελληνικά sites υποτίτλων,εύκολα θα καταλάβουμε ότι υπάρχουν για την εκάστοτε ταινία μεταφράσεις που τις συστήνουν συγκεκριμένες έγκυρες ομάδες που ανεβάζουν ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους,αλλά και πολύ καλοί μεταφραστές (από τα nicknames).Γενικά ο κανόνας είναι, όσο πιο αργά βρούμε τον υπότιτλο για την ταινία που θέλουμε,τόσο πιο αξιόπιστος και πιστός προς το αληθινό νόημα της ταινίας θα είναι!!!

Reaction score
1.187

Κι όμως εγώ ήμουν εντελώς ανορθόγραφος στο δημοτικό και στο γυμνάσιο,βελτιώθηκα αρκετά στο λύκειο και με τα χρόνια μπορώ να πω ότι έγινα ορθογράφος...πλέον(ειδικά μετά την ασχολία μου με υπολογιστές).
Αγαπητέ μου φίλε,δεν είναι πάντα έτσι...επειδή έτσι νομίζουμε!!!
Αν εσύ κατάφερες να βελτιωθείς ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ αλλά είσαι η εξαίρεση! Βλέπω σήμερα σε παιδιά λυκείου ή και πανεπιστημίου ΤΡΑΓΙΚΑ λάθη που στην εποχή μας δεν τα έκαναν ούτε οι τελευταίοι μαθητές.

Τώρα πώς μπορεί η ασχολία σου με τους υπολογιστές να βελτίωσε την ικανότητά σου να γράφεις χωρίς ορθογραφικά λάθη αυτό δεν το καταλαβαίνω... Εκτός αν εννοείς ότι ο Firefox, ή το Word που σού διορθώνουν τα ορθογραφικά λάθη σε "έμαθαν" να γράφεις σωστά... Αν και πολύ αμφιβάλλω... Δηλαδή σε ένα χειρόγραφο κείμενο που δεν υπάρχει η "βοήθεια" του ορθογράφου τι γίνεται;

Reaction score
1.187

Ο γραπτος λογος δεν εχει σχεσει πλεον με τον προφορικο λογο,
Δεν έχει σχέση ή δεν έχεις χέσει; :142:

Απώ τειν Πώλει αίρχωμε κε στοιν κωρφοί κανέλα... :133:

Reaction score
1.187

Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στις εκφράσεις μας... έχουμε εξηγήσει επανειλημμένα ότι τα posts δεν πρέπει να περιέχουν υβριστικές λέξεις.
Ναι έχεις δίκιο αλλά δεν τρέφω κανέναν σεβασμό για την εν λόγω "κυρία". Γνωρίζεις βέβαια πού ήταν το Σαββατοκύριακο...

Reaction score
11.773
Όχι, για πες!

Πριν από λίγο έβλεπα τα αεροπορικά ατυχήματα και στη μετάφραση έγραψε λαμπάκι των 20 δολαρίων ενώ άκουσα καθαρά τον εκφωνητή να λέει twelve = 12. Πόσο δύσκολο ήταν αυτό; Γενικότερα τα πιο πολλά λάθη σε υποτίτλους της TV τα παρατηρώ σε αριθμούς.

Reaction score
4.448
Είμαι απ'αυτούς που τρελαίνονται (και όχι με την καλή έννοια) με τα ορθογραφικά λάθη. Όχι γιατί θεωρώ τον εαυτό μου ανώτερο.

Αυτό που μου έχει μείνει και πάντα το αναφέρω σε ανάλογες συζητήσεις είναι το εξής : Πύργος Ηλίας :131::617::434::411:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Απάντηση: Re: Η ανορθογραφία των υποτίτλων

Αυτό που μου έχει μείνει και πάντα το αναφέρω σε ανάλογες συζητήσεις είναι το εξής : Πύργος Ηλίας
E, φαντάσου να μετακόμιζες εκεί και να στο γράφανε πάνω σε όλα τα χαρτοκιβώτια :143:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Μη γελάτε καθόλου.
Ο πατέρας ενος φίλου μου λέγεται έτσι..(Ηλίας Πύργος)

Τουλάχιστον την κόρη του δεν την εβγαλε Αμαλιάδα:116:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.951

Πύργος Ηλίας :131:
E, φαντάσου να μετακόμιζες εκεί και να στο γράφανε πάνω σε όλα τα χαρτοκιβώτια :143:
Ποιος είναι ο Ηλίας βρε παιδιά;:121: :128:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.951
Απάντηση: Re: Η ανορθογραφία των υποτίτλων

Εσύ Δημητράκη γιατί κοροϊδεύεις το πατέρα του φίλου του Στριφτού;:136:

Reaction score
1

Εχω μιά τεράστια βάση με υπότιτλους για διάφορες ταινίες ακόμα και δύσκολες, που τους έχω περιποιηθεί και μεταφράσει μόνος μου (από μεράκι και μόνο) χωρίς ορθογραφικά λάθη και διάφορα γραφικά όπως Subtitles by Babis o Sougias :142: άψογα συγχρονισμένους για 720 και 1080p για τα πάρα πολλά ορίτζιναλ μπλέ δισκάκια που έχω...Αν δεν είναι αντίθετο με τους κανόνες του φόρουμ (που νομίζω ότι είναι) ας μου στέλνει κάποιος pm και αν έχω την ταινία ανεβάζω τον υπότιτλο.
Φυσικά αν θεωρήσει η διοίκηση ότι δεν πρέπει, ας σβήσει το μήνυμά μου.

Φιλούρες στις μαγούλες :116:

Reaction score
2

Έτσι όπως ο MadPax σε ότι έχω από ματρόσκες ή κάποιες σειρές έχω διορθώσει ενα κάρο λάθη, έννοιες κ.λ.π. Όποτε τα βλέπω από δισκάκια φρικάρω! Τι να πρωτοθυμηθώ από λάθη.....

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas