Η γνώμη σας για το mazda RX-8

Reaction score
10
ak1s said:
sp502 said:
Αν είναι να αγοράσεις κάτι που κάνει Χ δραχμάς και έχεις 2 επιλογές το άσχημο και το όμορφο
εσύ θα διαλέξεις φυσικά το άσχημο...
Όπως το λες αρχικά, δεν εννοείς αισθητική, αλλά "πουλ μουρ", "εφέ", "κάνεις το κομμάτι σου". Εγώ αυτό καταλαβαίνω από το "δεν γυρίζει κεφάλι να δει το αμάξι". Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν ΠΡΕΠΕΙ να είναι κριτήριο. Να περνάς από την πλατεία του χωριού και να σε κοιτάνε από το νυφοπάζαρο. Να πουλάς τα γίδια για να πάρεις "μερτσεντέ" (ξέρω άπειρες περιπτώσεις).

Φυσικά η αισθητική παίζει ρόλο. Αλλά είναι προσωπικό και σχετικό θέμα. Για μένα το καλό engineering, το "form follows function", οι καμπύλες που απορρέουν από μαθηματικές συναρτήσεις είναι καλή αισθητική. Για άλλους το ωραίο είναι 18άρια ζαντολάστιχα και 3 αεροτομές σε Punto. Το δεύτερο γυρνάει περισσότερα κεφάλια. Είναι κριτήριο για να πάω να βάλω στο αυτοκίνητό μου 3 αεροτομές για άπλωμα ρούχων;

Αλλά παρεκτραπήκαμε από το θέμα. Για όσους έχουν RX-8, καλοτάξιδο παιδιά και καλές πάντες ;)
Παρεξήγησις...
Πάντως καλά τα λές, το κεφάλι γυρίζει και για να δει αυτόν που κάνει τόσο σαματά όταν περνά από
την πλατεία και να τον βρίσει...
Αλλά όταν αναφέρεται κάποιος σε μία άλφα είναι αυτονόητο νομίζω ότι εννοεί την καταπληκτική
δουλειά που έχει γίνει στο σχεδιασμό και όχι με διάθεση "πουλ μουρ" (έτσι κι αλλιώς το κόστος κτήσης
είναι μικρότερο από οποιοδήποτε γερμανικό status symbol).
Πάντως για τις Μερσεντέ τα περισσότερα κεφάλια στρέφονται όταν ψάχνουν για ταξί :lol:

Πάντως για να μην ξεφεύγουμε το RX-8 είναι και πολύ όμορφο και έχει και μοναδικό ήχο από
τον κινητήρα του...

Reaction score
1
Για την ιστορία και μόνο.
Το rx8 δεν υπήρξε ποτέ το αυτοκίνητο που θα μου άρεσε να έχω.
Ποτέ δεν είχα ψάξει τιμοκαταλόγους περιοδικών για να δω την τιμή του,τις καταναλώσεις του και ότι άλλο ενδιαφέρει κάποιον για να το αγοράσει.
Πριν από 40 ημέρες περίπου συζητούσα με τον κουμπάρο μου(52 ετών) για το +6.000€ πρόσφατο τούρμπισμα του Peugeot 307cc που έχει εδώ και 2 χρόνια.
Πάνω στην κουβέντα μου είπε πως το επόμενό του αυτοκίνητο θα είναι το rx8.
"Σιγά το αυτοκίνητο" του είπα,δεν μου αρέσει καθόλου.
Εκείνος σταμάτησε την κουβέντα χωρίς να προσπαθήσει να μου αλλάξει γνώμη.
Μετά από δύο ημέρες,επισκέφθηκα έναν πελάτη μου έμπορο αυτοκινήτων όπου είχε στην έκθεσή του το αυτοκίνητο που τελικά αγόρασα.
Τον ρώτησα τα σχετικά(τιμή,έτος κατασκευής,βιβλίο service) και εκείνος μου πρότεινε να το οδηγήσω.
Δέχθηκα,απλά και μόνο από περιέργεια.

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ!!!
Την συνέχεια την ξέρετε...
Άνοιγμα του παρόντος θέματος,διάβασμα στο rx8.gr και λίγες ημέρες μετά κανονίζαμε τα χαρτιά.

Το αυτοκίνητο είναι απίστευτο!!!
Έχεις ένα μόνιμο χαμόγελο όταν είσαι πίσω από το τιμόνι του,δεν κοιτάς αν σε κοιτάνε,δεν σε ενδιαφέρει ο ήχος του ηχοσυστήματος...
Το μόνο που θες είναι να ακούς τον ήχο του κινητήρα να σκαρφαλώνει εκεί ψηλά στις 9.500 στροφές και να πηγαίνεις με το πλάι όπου αυτό δεν είναι επικίνδυνο.
Αν καίει;
Μόνο 30λίτρα/100χλμ,δεν μ΄ενδιαφέρει όμως καθόλου,όχι γιατί είμαι ο Τζίγγερ αλλά γιατί με τη χαρά που σου προσφέρει, γλυτώνω και λεφτά από ψυχίατρους και κάθε μορφής shopping therapy.

Ευχαριστώ όλους όσους έγραψαν τη γνώμη τους στο παρόν θέμα.

Reaction score
50
ΜΙΧΑΗΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ οrpheus said:
Τωρα πια η μεταπωληση του καθε αυτοκινητου ειναι για κλαματα απλα του cosmo πεφτει λογο της υπαρξης του chalenge που εχει καλυτερη σχεση τιμης προς αποδοση.ΤΟ REVOLUTION σταματησε να βγαινει και οσοι προλαβανε προλαβανε μαζι τους κι εγω.Για την καταναλωση θα πω πως ειναι το μοναδικο του μειονεκτημα αλλα εχει τοσα αλλα καλα που την παραβλεπω.Προσωπικα βλεπω καταναλωσεις απο 13 εως 17-18 λτρ/100χλμ.
Ποιες είναι οι διαφορές COSMO-CHALLENGE-REVOLUTION; Αν καταλαβαίνω καλά το Challenge είναι με τους 190κάτι ίππους; Τα υπόλοιπα τι διαφορές έχουν;

Reaction score
2
chalenge 192ps προβολακια ομιχλης στανταρ ζαντες ιδιες με του cosmo (29000€)
cosmo 231ps συν τα παραπανω+ ηλιοοροφη+navigation (37000-40000€)
revolution 192ps αλλες ζαντες χωρις προβολακια με απλο κλιματισμο και διαφορα διακοσμητικα καλουδια εντος κι εκτος (σταματησε να βγαινει καθως βγηκε για περιορισμενο αριθμο 27000-28000€)
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!!!Σε κανει να χαμογελας σαν "βλητο" πισω απο το τιμονι του και περιμενεις καθε φορα την επομενη που θα το ξαναοδηγησεις.Δεν ασχολεισαι με την μουσικη - εγω βασικα το εχω κλειστο το στερεο - του γιατι ο ηχος του βανκελ ειναι απλως ερεθιστικος και εθιστικος.Ειναι σαν ναρκωτικο.Το οδηγησες?κολησες...the most fun to drive car ever

Reaction score
0
Απάντηση: Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ MAZDA RX-8?

Έχω βρει ένα μεταχειρισμένο Cosmo,9ος του 2004,με 56.000χλμ,ηλιοροφή,xenon,βιβλίο service,σε πολύ καλή κατάσταση,με 25.000€.
Εκτός του ότι "καίει",ποιά είναι η γνώμη σας;
ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ...ΟΧΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ..ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ..

Reaction score
27.169
Απάντηση: Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ MAZDA RX-8?

...ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ!!!

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΙ........:laugh::biggrin::roflmao:

Reaction score
0
καλησπερα σε ολους. ρε παιδια εχω φαει ενα κολλημα να παρω το rx8 και εχω βρει καποια σε καλες τιμες του 2005-2006. εχω ακουσει τα οσα μυρια για αυτο το αμαξι. και απο ασχετους και απο σχετικους. το θεμα της καταναλωσης δεν με απασχολει. μπορει καποιος να μου πει τι να προσεξω στο μεταχειρισμενο η καποιο καλο συνεργειο να το παω για ελεγχο πριν το παρω? ευχαριστω πολυ.

Reaction score
29.654
Οι γνώμες διίστανται. ΚΑΊΕΙ. ΠΑΕΙ. ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΆΝΤΕΣ. ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ.

Κάτι έχει ακουστεί οτι θέλι ρότορα κάθε 100.000χλμ. Δεν το ξέρω. Ξέρω όμως οτι όταν το οδήγησα χαμογελούσα συνεχώς , μέχρι το βενζινάδικο. Ρουφήχτρα το άτιμο. Αλλά υπάρχει και το παλιό ρητό , αν δεν καίει δεν πάει.

Ξανασκέψου το πάντως.

Reaction score
27.169
ΝΑΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΜΕ ΣΕΡΒΙΣΜΠΟΥΚ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΛΜ

gonis

Luger
Reaction score
12.497
Αυτό.
Ωραιο thread!
Θυμιζει αλλες εποχες...ενδεικτικο της φουσκας και της υπερβολης που ζουσαμε !Καταναλωση 24l/100 ο ενας 30l/100 ο αλλος... με τη λογικη τους μια F 360 της εποχης εκαιγε περισσoτερο απο F 16.

Reaction score
1.844
@ taklin

Κάτι ακόμα, εκτός απ' αυτά που ειπώθηκαν. Υπάρχουν δυο εκδόσεις, αν θυμάμαι καλά με 190 και με 230 αλόγατα. Προτίμησε σαφώς τα 190, είναι πιο ευλολοοδήγητα. Με τα 230 πρέπει να ανακατεύεις συνεχώς τη βενζίνη (με το λεβιέ ταχυτήτων) :p.

Οι πίσω θέσεις είναι σαν πολεμίστρα, οι κλειστοφοβικοί έχουν σοβαρό πρόβλημα να καθήσουν ικανό χρονικό διάστημα.

Reaction score
677
Τρελό ζύγισμα 50-50 οδηγείς και καυλ&νεις. Καίει αλλά είναι απίστευτο. Εξαιρετικά φρένα και τιμόνι. Το φοράς ....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.951
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa