Η Oppo στην Ελλάδα

Reaction score
62
Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Δείτε το όμως και από άλλη οπτική γωνία.
Γιατί να μην τα είχε όλα αυτά εξ' αρχής και να κόστιζε το ίδιο.

Reaction score
1

Καλό θα ήταν να είχε αυτά που έχει και να κόστιζε όσο και στην Αμερική.
Δυστυχώς όμως έρχεται σημαντικά ακριβότερο...

Reaction score
10
Για να μην υπαρχουν παραξηγησεις η υπονιες για Ευρωπαικη/Ελληνικη υπερτιμολογηση των προιοντων, σας αναλυω παρακατω πως εχουν τα διαφορα εξοδα για την ΝΟΜΙΜΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ του 83 απο την Αμερικη :
Για τα μεταφορικα περνω την τιμη του Ισραηλ, μια και ειναι η πιο κοντινη χωρα σε μας ( $118,75 )
Ο παρακατω υπολογισμος, οπως εχω αναφερει ξανα, ειναι αυτος που κανω τους υπολογισμους και τα κοστολογια μου.
Οποιος θελει μπορει να τον δειξει σε καποιον εκτελωνιστη για να εξακριβωσει το αληθες.

ΑΞΙΑ : $499,00
ΑΣΦΑΛΕΙΑ 1% : $4,99
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ : $118,75
ΣΥΝΟΛΟ CIF : $622,74

ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟΥ : 1,3840
ΑΞΙΑ ΣΕ ΕΥΡΩ : 622,74/1,3840=449,96

ΔΑΣΜΟΙ 13,9 % = 62,54
ΔΙΑΦΟΡΑ 0,65% = 2,92

ΣΥΝΟΛΟ ΓΙΑ ΦΠΑ : 449,96+62,54+2,92=515,43

ΦΠΑ 19% = 97,93

ΔΕΤΕ = 12,00
ΕΝΤΥΠΟ = 0,15

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΚΑ = 30,00
ΕΡΓΑΤΙΚΑ = 20,00
( εδω αναφερονται οι μικροτερες αξιες )

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ :
515,43+97,93+12,00+0,15+30,00+20,00=675,51

Στη τιμη δεν περιλαμβανονται εξοδα εκτελωνισμου, το λιγοτερο 50 ευρω, και τυχον προμηθειες τραπεζης για την εξαψωγη συν/τος.

Αρα λοιπον τα 650 ευρω που πωλειται στην Αγγλια και στην Ελλαδα καθε αλλο παρα ακριβα ειναι.
Το κιτ πωλειται στην ιδια τιμη που το δινει και η Αγγλια.

Τελος θελω να τονισω οτι η TwinDigital σεβεται και τηρει τις προτεινομενες λιανικες τιμες που δινει το καθε εργοστασιο, γιαυτο εχει και το θαρος να παρουσιαζει τις τιμες των προιοντων της online. Οι τιμες δεν ελεγχονται μονο απο εσας αλλα και απο τη καθε μαμα εταιρεια. Το τσεκουρι δεν ερχεται απο εσας αλλα απ εξω..........

Reaction score
5.619
Ουφ, κουράστηκα.

Αλίμονο αν ζητάμε από τον κάθε αντιπρόσωπο τόσες επεξηγήσεις για τις αυτονόητες διαφορές στις τιμές μεταξύ Αμερικής και Ελλάδας.

Εγώ πάντως την προκαταβολή μου την κατέθεσα πρωί-πρωί στον Αποστόλη. :119:

Το Pioneer 91 θέλει ανταγωνιστή στο ρακ μου.

Reaction score
73
Απάντηση: Re: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

...

Το Pioneer 91 θέλει ανταγωνιστή στο ρακ μου.
Αφου εχεις το 91... πως και παιρνεις και το 83...?:144:

Reaction score
73
Απάντηση: Re: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Ουφ, κουράστηκα.

Αλίμονο αν ζητάμε από τον κάθε αντιπρόσωπο τόσες επεξηγήσεις για τις αυτονόητες διαφορές στις τιμές μεταξύ Αμερικής και Ελλάδας.

...
+100 ... :104:

Δλδ καλουμε τον καθε αντιπροσωπο να απολογειται στο φορουμ για την τιμολογιακη του πολιτικη...?
Ειναι λιγο πολυ γνωστα σε ολους μας αυτα... καθως και τα (+) και (-) της αγορας απο εσωτερικο και εξωτερικο...

Αντε και ο Αποστολος το εκανε... Οι αλλοι κύριοι που χρεώνουν τα χιλιαδες ευρω... για μηχανηματα
που πολλες φορές αξιζουν τα μισα και λιγοτερα..? η μηπως οι χιλιαδες εμποροι του εξωτερικου
ειναι οι Αγιοι του συστηματος ..???

Τελος παντων μην παρεξηγηθω... δεν κανω τον δικηγορο του Απόστολου δεν το εχει αναγκη εξάλλου
αλλα ειναι η δεύτερη φορά που βλέπω τετοια αναλυση τιμολογησης εδω μεσα...
Η πρωτη ηταν του φιλου Σπερτου που "εφυγε"... και αυτός τότε ειχε το θαρρος να ανακοινωσει
τον τροπο τιμολογησης του...

Reaction score
5.619
Re: Απάντηση: Re: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Αφου εχεις το 91... πως και παιρνεις και το 83...?:144:
Θέλω να το τεστάρω δίπλα στο 91 και να το χρησιμοποιώ παράλληλα με εκείνο.
Ο Aaron Cineast έχει δύο σετ αναλογικές 5.1 εισόδους και θα τα έχω και τα δύο player συνδεδεμένα.
Προς το παρόν θα βαζοβγάζω hdmi προς τον προβολέα, εκτός αν πάρω switcher, στην περίπτωση που θέλω να διατηρήσω και τα δύο player ενεργά.

Αν δε με ικανοποιήσει το Oppo στο σαλόνι με τους Aaron με αναλογική σύνδεση, θα πάει στο υπνοδωμάτιο να συνδεθεί μέσω hdmi με τον Yamaha Z7 και τα Klipsch THX Ultra2.

Reaction score
1

Ρε παιδιά εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι.
Δεν υπονόησα πως ο Απόστόλης ευθύνεται για την τιμή Ευρώπης.
Απλά θα το ήθελα σε τιμή Αμερικής και όχι μόνο το 83, αλλά και άλλα προϊόντα...

Reaction score
62

Ρε παιδιά εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι.
Δεν υπονόησα πως ο Απόστόλης ευθύνεται για την τιμή Ευρώπης.
Απλά θα το ήθελα σε τιμή Αμερικής και όχι μόνο το 83, αλλά και άλλα προϊόντα...
Συμφωνώ σε όλα!

Reaction score
803

Ουτε εγω ηθελα να πω κατι για τον δικο μας εισαγωγεα.
Απλα οσο ναναι σου ερχεται καπως να βλεπεις τα 499$ να γινονται 650ευρω στην ευρωπη.

Reaction score
10
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην Oppo Hellas που είχε τα κότσια να δηλώσει ακριβώς τους λόγους που κοστίζει περισσότερο στην Ελλάδα! Όπως επίσης ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και στη "μαμά" Oppo που μετά από σχεδόν 6 μήνες δοκιμών των πελατών της, αναβάθμισε το BD σε universal πραγματοποιώντας το όνειρο εκατοντάδων μουσικόφιλων!!!!! Αν όλες οι εταιρείες έδιναν για δοκιμή τα προιόντα τους στους πελάτες και εστερνίζονταν τις απόψεις τους, τότε θα είχαμε γλιτώσει πολλά λεφτά!!!! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Reaction score
62

Και μια ερώτηση προσωπικού ενδιαφέροντος από εμένα Αποστόλη.
Αν αγοράσω το oppo 83, θα αναλαμβάνεις τις αναβαθμίσεις αν και όποτε χρειάζονται?

Reaction score
384

Το firmware δεν κανει ουτε 10 δευτερολεπτα να περαστει απο την usb εισοδο!

Reaction score
62

Ένα δευτερόλεπτο αρκεί για να γίνει ζημιά.
Ύστερα από την πικρή εμπειρία που είχα με την Pioneer και συγκεκριμένα με την Intersys δεν πρόκειται να ξανακάνω μόνος μου αναβάθμιση.
Συνεπώς, σημαντικό κριτήριο αγοράς ενός μηχανήματος για μένα είναι να κάνει η ίδια η αντιπροσωπεία την αναβάθμιση.
Γι' αυτό και η ερώτηση μου αφορά αποκλειστικά και μόνο τον Αποστόλη.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Ένα δευτερόλεπτο αρκεί για να γίνει ζημιά.
Ύστερα από την πικρή εμπειρία που είχα με την Pioneer και συγκεκριμένα με την Intersys δεν πρόκειται να ξανακάνω μόνος μου αναβάθμιση.
Συνεπώς, σημαντικό κριτήριο αγοράς ενός μηχανήματος για μένα είναι να κάνει η ίδια η αντιπροσωπεία την αναβάθμιση.
Γι' αυτό και η ερώτηση μου αφορά αποκλειστικά και μόνο τον Αποστόλη.
Συμφωνώ απολύτως!!!!! Δεν είναι να παίζεις με αυτά!!! Άλλο στο p/c που αν κάτι πάει στραβά κάνεις format και φτου και απο την αρχή!!! Στα μηχανήματα τι κάνεις???????

Reaction score
10
Καλημερα σας,
Ανοιξα σηεμρα εκτακτως λογω του 83.
Σε λιγο θα ειμαι μαζι σας με νεα, απαντησεις στα ερωτηματα σας και περισσοτερες πληροφοριες.
Οποιος θελει να ρωτησει κατι τηλεφωνικα θα ειμαι μεχρι τις 2.

Τα λεμε σε λιγο.......

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Και μια ερώτηση προσωπικού ενδιαφέροντος από εμένα Αποστόλη.
Αν αγοράσω το oppo 83, θα αναλαμβάνεις τις αναβαθμίσεις αν και όποτε χρειάζονται?
Καθε player που φευγει απο μενα, αναβαθμιζεται στην τελευταια εκδοση και μαλιστα παρουσια του πελατη ( εκτος αυτων της επαρχιας φυσικα ). Ετσι βλεπει και ο ιδιος πως γινεται, σε περιπτωση που θα θελησει να το κανει μονος του καποια στιγμη.

Παντα προτεινω σε ολους να φερνουν εδω το μηχανημα για αναβαθμιση που φυσικα γινεται ΔΩΡΕΑΝ και με ασφαλεια.
Οχι πως δεν μπορει να σπασει ο διαολος το ποδαρι του στα δικα μου χερια, αλλα δεν ειναι το ιδιο.

Αρα λοιπον μπορεις και συ να φερνεις το player για αναβαθμιση και να εχεις το κεφαλι σου σιγουρο.

Reaction score
10
Μερικα νεα :

1. Τα πρωτα player θα ειναι εδω, αν οχι μεχρι το τελος της εβδομαδας που μας ερχεται, μεχρι τις 15 του μηνα.
Τα κιτ θα φορτωθουν στις 15/7 και θα ειναι εδω μεχρι τις 20/7.

2. Ελληνικοι υποτιτλοι για DivX και MKV.
Επειδη πολλοι κατασκευαστες εχουν προτημησει το νεο Mediatek chipset MT8520, για τα μηχανηματα τους, εχουν αρχισει οι ''ειδικοι'' να το μελετουν σε βαθος. Ηδη υπαρχει προγραμμα που το αποκρυπτογραφει αλλα δεν ειναι ακομα σε επιπεδο αλλαγων.
Σε λιγο καιρο ομως θα ειναι παιχνιδακι. Οποτε ειναι πια θεμα χρονου να ενσωματωθουν και τα Ελληνικα στο firmware.

3. FAT32 και MKV.
Η ερωτηση σας εγινε mail στην oppo και αναμενουμε.
Δεν ειναι δυνατον η κεντρικη πλακετα να εχει 2 sata υποδοχες και να μιλαμε ακομα για FAT32.
Φυσικα δεν εχει σχεση το FAT32 με το SATA, αλλα ποιος εχει σημερα sata δισκο σε FAT32 ?

Reaction score
10
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ / ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ :

1. Ειναι το BDP-83 region-free μεσα στο κουτι ?
Απαντηση : Οχι. Τα 83 που ερχονται απο Αμερικη ειναι κλειδωμενα στη region 1 DVD, zone A blu-ray.

2. Γινεται το BDP-83 region-free και με ποιον τροπο ?
Απαντηση : Ναι. Με 2 τροπους. Hardware region-free kit η region-free firmware.

3. Τι ειναι το Hardware region-free kit, πως μπαινει και πως λειτουργει ?
Απαντηση :
To kit ειναι μια πλακετα που προσαρμοζεται μεσα στο player, χωρις καμια κολληση. Απλα αντικαθιστουμε ενα πλακε καλωδιο με αυτο που εχει επανω του την ειδικη πλακετα.
Η αλλαγη του region γινεται ως εξης :
blu-ray : Παταμε το μπλε κουμπι στο remote για 5'' μεχρι να ακουσουμε ενα μπιπ.
Μετα παταμε :
1 ( ακουγεται ενα μπιπ ) για zone A
2 ( ακουγονται 2 μπιπ ) για zone B
3 ( ακουγονται 3 μπιπ ) για zone C.
DVD : Παταμε το κοκκινο κουμπι στο remote για 5'' μεχρι να ακουσουμε ενα μπιπ.
Παταμε το 0 ( ακουγεται ενα παρατεταμενο μπιπ ) για region 0 = free.

Αυτο δεν γινεται καθε φορα που θα βαλουμε ενα δισκο.
Στα DVD γινεται εφ απαξ και στα blu-ray μονο οταν θα θελησουμε να δουμε ταινια που εχει αλλο region.
Για οσους λοιπον δεν ασχολουνται η δεν διαθετουν ταινιες παρα μονο region 2 / zone B , η διαδικασια γινεται μια φορα με την αγορα του μηχανηματος.

Πλεονεκτηματα : μπορεις να κανεις αναβαθμιση firmware για παντα , χωρις να κλειδωνει το μηχανημα.
Μειονεκτηματα : κοστιζει 135 ευρω .

4. Τι ειναι το region-free firmware, πως μπαινει και πως λειτουργει ?
Απαντηση :
Το region-free firmware ειναι απλα ενα firmware που καποιο καλο παιδι εσπασε το region/zone lock. Δεν εχει αλλες κρυφες αλλαγες.
Η διαδικασια ειναι η εξης :
Πρωτα αναβαθμιζουμε το μηχανημα με την original ΧΧΧ εκδοση, και στη συνεχεια περναμε την ιδια ΧΧΧ region-free εκδοση.
Πως λειτουργει :
Παταμε setup και :
7891 : Region A and codefree DVD
7892 : Region B and codefree DVD
7893 : Region C and codefree DVD
Παταμε "Reset Factory Default" και το player επιστρεφει στο κανονικο κλειδωμενο firmware.

Και στην περιπτωση αυτη, η διαδικασια γινεται μονο μια φορα.

Πλεονεκτηματα : δωρεαν
Μειονεκτηματα : Ειμαστε υποχρωμενοι να περιμενουμε την region-free εκδοση.

5. Πως γινεται η αναβαθμιση ?
Απαντηση :
Η αναβαθμιση γινεται online απο το ιδιο το player , αλλα εγω δεν τη συνιστω. Η oppo δεν αναβαθμιζει online beta-firmware.
O καλυτερος τροπος αναβαθμισης ειναι κατεβαζοντας το αρχειο, περασμα σε USB stick, και αναβαθμιση μεσω USB.
H αναβαθμιση μπορει να γινει απο εσας η ΔΩΡΕΑΝ απο την TwinDigital.

6. Απο που κατεβαζω το νεο firmware ?
Για τα Αμερικανικα player, απο το site της Oppodigital.
http://www.oppodigital.com/blu-ray-bdp-83/blu-ray-BDP-83-Support.aspx

7. Εβαλα ενα beta firmware και δεν ειμαι ικανοποιημενος, μπορω να γυρισω πισω στη νορμαλ εκδοση ?
Απαντηση : Ναι. Αντιθετα με αλλα player της αγορας , τα Oppo μπορουν να γυρισουν σε προηγουμενη εκδοση firmware.

8. Πως μπορω να ξερω αν η νεα εκδοση firmware, με ενδιαφερει η οχι, για να μη κανω ασκοπες αναβαθμισεις ?
Απαντηση :
Στη σελιδα της Oppodigital, υπαρχει ολη η πληροφορηση σχετικα με τη καθε εκδοση που κυκλοφορει. Απλα διαβαζουμε τα releases notes και επιλεγουμε αν θα κανουμε την αναβαθμιση η οχι.

Περισσοτερες ερωτησεις / απαντησεις ( στα αγγλικα ) στο γνωστο link :

Unofficial Oppo BDP-83 Frequenty Asked Questions

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.323
Members
38.541
Νεότερο μέλος
drammer