Θερμομονωτικές μεμβράνες

Reaction score
1.090
Απάντηση: Θερμομονωτικές μεμβράνες

Αν είσαι χαϊεντάς όμως, πάς σε αυτό :105:

(τιμές δεν βρήκα ακόμα)

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.585

Τις εχεις δει τοπποθετημένες τέτοιες μεμβράνες;

Πάντως τα ενεργειακά τζάμια που έβαλα πέρισυ βγήκαν 60ευρώ/τμ με τρίπλεξ εσωτερικά (λόγω μικρών παιδιών), ενώ εάν ήταν κοινό το εσωτερικό, θα έβγαιναν στα 45ευρώ/τμ. Σίγουρα πιο συμφέρουσα λύση από τις πρώτες μεμβράνες που αναφέρθηκαν.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664

Όχι, αλλά θα τις δω προσεχώς: παράγγειλα δυο, με σκοπό να τις τοποθετήσω σε κάποιες μεγάλες τζαμαρίες που δεν έχουν ιδιαίτερη θέα, οπότε είναι μονίμως κλειστή η (λεπτή) κουρτίνα που τις καλύπτει. Έτσι, ακόμα κι αν τυχόν αλλοιώνουν την ορατότητα, δε με πειράζει στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Η διαίσθησή μου λέει ότι θα έχουν αποτέλεσμα, ειδικά στη μία από τις δυο που μπάζει από παντού, καθώς είναι επάλληλα συρόμενη και 3,5 Χ 1,7 μ. σε διάσταση. Θα σας ενημερώσω, όταν τις εγκαταστήσω.

Reaction score
181

Κοιτώντας τις προσφορές που μου έστειλαν οι αντιπρόσωποι, η εκτίμησή μου είναι ότι η τοποθέτηση φωτοανακλαστικών μεμβρανών στην περιγραφόμενη εγκατάσταση, είναι οικονομοτεχνικά ασύμφορη.
Αυτά όσον αφορά τις φωτοανακλαστικές μεμβράνες, που επικολλώνται πάνω στο τζάμι κι εμποδίζουν τη μεταφορά θερμότητας δι' ακτινοβολίας.

Ωστόσο μεταφορά θερμότητας γίνεται και μεταγωγικά. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν μεμβράνες χωρίς φωτοανακλαστικά χαρακτηριστικά, οι οποίες τοποθετούνται (με χρήση διαφανούς ταινίας διπλής όψης) πάνω στο πλαίσιο του παραθύρου. Οι μεμβράνες αυτές είναι θερμοσυστελλόμενες, οπότε μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής προσφέρουν μια επίπεδη διαφανή επιφάνεια, που προσομοιάζει αυτή ενός δεύτερου τζαμιού (ή τρίτου, αν είναι ήδη διπλό). Πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση περίπου 1 εκ. από το τζάμι ώστε να υπάρχει αρκετός αέρας σε ρόλο μονωτικού, αλλά να μη δημιουργείται εσωτερική ροή που να αναιρεί τις μονωτικές ιδιότητες.
Το σημαντικό είναι ότι το κόστος τους είναι πολύ χαμηλό. Ενδεικτικά, με 15€ παίρνετε δύο φύλλα 3Χ2 μ., ενώ με λίγο μεγαλύτερο κόστος μπορείτε να βρείτε και "επώνυμο" προϊόν (3Μ), αν σημαίνει κάτι αυτό.
Στην ημεδαπή βρήκες κάποιο σημείο πώλησης?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
Η 3Μ έχει και εξωτερικές μεμβράνες, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι καταλληλότερες.
Σκέφτομαι να πάρω δύο γιά βορεινά παράθυρα που δεν ανοίγουν ποτέ.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664

Τις ανώνυμες πήρες ή τις 3Μ; Να μας ενημερώσεις όταν έρθουν!
Τις ανώνυμες, κυρίως γιατί οι 3Μ δεν είχαν επαρκές πλάτος για να καλύψουν τις τζαμαρίες.
Στην ημεδαπή βρήκες κάποιο σημείο πώλησης?
Για να πω την αλήθεια, δεν έψαξα.

Reaction score
181
Απάντηση: Re: Θερμομονωτικές μεμβράνες

Η 3Μ έχει και εξωτερικές μεμβράνες, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι καταλληλότερες.
Σκέφτομαι να πάρω δύο γιά βορεινά παράθυρα που δεν ανοίγουν ποτέ.
Καλό.
Τα λεφτά λίγα.
Οπότε χώνεις μια απ' όξω μια από μέσα και είσαι μπέης.

Reaction score
0
καλησπέρα,

Τελικά αξίζει τον κόπο αυτή η μεμβράνη ή όχι; την έχει δοκιμάσει κάποιος;
Την Low-E μεμβράνη την έχει δοκιμάσει κάποιος;

Reaction score
0

Κοιτώντας τις προσφορές που μου έστειλαν οι αντιπρόσωποι, η εκτίμησή μου είναι ότι η τοποθέτηση φωτοανακλαστικών μεμβρανών στην περιγραφόμενη εγκατάσταση, είναι οικονομοτεχνικά ασύμφορη.
Αυτά όσον αφορά τις φωτοανακλαστικές μεμβράνες, που επικολλώνται πάνω στο τζάμι κι εμποδίζουν τη μεταφορά θερμότητας δι' ακτινοβολίας.

Ωστόσο μεταφορά θερμότητας γίνεται και μεταγωγικά. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν μεμβράνες χωρίς φωτοανακλαστικά χαρακτηριστικά, οι οποίες τοποθετούνται (με χρήση διαφανούς ταινίας διπλής όψης) πάνω στο πλαίσιο του παραθύρου. Οι μεμβράνες αυτές είναι θερμοσυστελλόμενες, οπότε μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής προσφέρουν μια επίπεδη διαφανή επιφάνεια, που προσομοιάζει αυτή ενός δεύτερου τζαμιού (ή τρίτου, αν είναι ήδη διπλό). Πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση περίπου 1 εκ. από το τζάμι ώστε να υπάρχει αρκετός αέρας σε ρόλο μονωτικού, αλλά να μη δημιουργείται εσωτερική ροή που να αναιρεί τις μονωτικές ιδιότητες.
Το σημαντικό είναι ότι το κόστος τους είναι πολύ χαμηλό. Ενδεικτικά, με 15€ παίρνετε δύο φύλλα 3Χ2 μ., ενώ με λίγο μεγαλύτερο κόστος μπορείτε να βρείτε και "επώνυμο" προϊόν (3Μ), αν σημαίνει κάτι αυτό.
Ειδες αποτελεσμα με τις μεβρανες αυτες? Αξιζουν τον κοπο? Ακουγεται πολυ ενδιαφερον αλλα δεν ξερω αν δουλευουν

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.693
Η σωστή λύση είναι σήμερα τα διπλά αλλά ενεργειακά τζάμια.
Το ένα από τα δύο τζάμια είναι με ειδική επίστρωση και το κενό μέσα τους μπορεί να είναι και των 20 χιλιοστών γεμισμένο με ευγενές αέριο.
Κανονικά μπαίνει αέριο Ξένον, ή Ήλιον, ή Κρυπτόν, αλλά όλοι βάζουν Αργκόν επειδή είναι το πιο φτηνό.
Όμως συνολικά αυτό το ενεργειακό τζάμι λειτουργεί θαυμάσια και προσφέρει μόνωση με μεγάλη διαφορά μετρημένη περίπου στο 450% καλύτερο από το απλό, διπλό τζάμι.
Έβαλα κι εγώ στο δωμάτιο (με τα atmos ) :D και η διαφορά είναι τεράστια.
Παλιά η δουλειά μου ήταν η κατασκευή διπλών τζαμιών.
Δείτε κι αυτό το βίντεο.

[DOUBLEPOST=1509386953][/DOUBLEPOST]Να προσθέσω ότι το διπλό ενεργειακό τζάμι κοστίζει σήμερα περίπου 55 - 60 € το τετραγωνικό μέτρο.

Last edited:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.691
Δεν μου φαίνεται πολύ ακριβό.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.693
Δεν είναι ακριβό, αν σκεφτούμε την δουλειά που κάνει.
Η μεγαλύτερη επιφάνεια είναι το τζάμι και όχι το κούφωμα.
Το ενεργειακό διπλό γυαλί κάνει τέτοια μόνωση που αξίζει με το παραπάνω.
Σε ένα οποιοδήποτε κοινό διπλό τζάμι, όταν κάνει παγωνιά αισθάνεσαι το έξω γυαλί με το μέσα, σχεδόν ίδια σε θερμοκρασία και τα δύο παγωμένα.
Με το ενεργειακό όμως αισθάνεσαι το έξω γυαλί παγωμένο και το μέσα ζεστό.
Το ενεργειακό γυαλί είναι αυτό που χρησιμοποιούν π.χ. στα ψυγεία των παγωτών στα περίπτερα.
Που έχουν ένα μόνο γυαλί και όμως κάνει μόνωση στον καταψύκτη.
Απλώς πρέπει να παραγγείλετε τα τζάμια σε μαγαζί που κατασκευάζει τα ενεργειακά τζάμια σύμφωνα με τις προδιαγραφές που υπάρχουν.
Το πλυντήριο τζαμιών πρέπει να χρησιμοποιεί απιονισμένο νερό και να έχει αντιστατικές βούρτσες κατάλληλες γι΄αυτά, να γεμίζει τα περιμετρικά σωληνάκια αλουμινίου με πυριτικά άλατα 3 άνγκστρομ, να βάζει κόλλα ή ταινία διπλής όψης 4 χιλ. στα περιμετρικά πηχάκια που έρχονται σε επαφή με το τζάμι και να έχει μηχάνημα πλήρωσης αερίου αργκόν.
Είναι προτιμότερο να έχεις παλιά κουφώματα με ενεργειακά τζάμια, παρά να έχεις καλά κουφώματα με απλά διπλά τζάμια.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.693
Μηχαλη ,τι παχος εχουν τα ενεργειακα τζαμια?
Ανάλογα με το διάκενο.
Αν το διάκενο είναι 12 χιλ. και τα 2 τζάμια είναι από 4 χιλ. το καθένα, έχουμε σύνολο 20 χιλ.
Αν είναι με 18 χιλ. διάκενο θα έχουμε 26 χιλ.
Υπάρχουν πολλές επιλογές.
Αν το ένα τζάμι αντί για 4 χιλ. είναι τρίπλεξ 3+3 συν την μεβράνη έχουμε 7 χιλ.
Όπως το ζητήσεις και φυσικά ανάλογα το κούφωμα.
Αν στο κούφωμα δεν χωράει το διπλό τζάμι, απλά το παραγγέλνεις με μικρότερο διάκενο.

Reaction score
2.557
Μιχάλη οι πληροφορίες που μας δίνεις είναι πολύτιμές και πολύ καθαρές. Ευχαριστούμε πολύ.

Το τρίπλεξ είναι δυο τζάμια με μεμβράνη μεταξύ τους για να μη σπάει σε κομματάκια, σωστά κατάλαβα?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.693
Μιχάλη οι πληροφορίες που μας δίνεις είναι πολύτιμές και πολύ καθαρές. Ευχαριστούμε πολύ.

Το τρίπλεξ είναι δυο τζάμια με μεμβράνη μεταξύ τους για να μη σπάει σε κομματάκια, σωστά κατάλαβα?
Ναι ακριβώς αυτό είναι τα τρίπλεξ τζάμια.
Είναι το ασφαλέστερο τζάμι μετά το securit.

Τα τζάμια securit είναι ψημένα και αντέχουν σε κρούση περίπου 9 φορές περισσότερο από το κοινό τζάμι.
Όταν σπάσει το securit γίνεται "ρύζι" για να μην υπάρχουν τραυματισμοί.
Αλλά θα καθαρίζεις για πολύ καιρό τα κομματάκια και επίσης όταν σπάσει, δεν έχεις τζάμια και απαιτείται άμεση αντικατάσταση, η οποία όμως δεν μπορεί να γίνει αμέσως, διότι πρέπει ο τζαμάς να πάρει τα μέτρα, να το κόψει και να το δώσει στον φούρνο για ψήσιμο (σκλήρυνση) και αυτό μπορεί να πάρει μερικές μέρες.
Εξαίρεση αποτελούν οι γυάλινες πόρτες που είναι με τυποποιημένες διαστάσεις των 90 - 100 - 120 εκατοστών και υπάρχουν πάντα σε στοκ.

Με το τρίπλεξ μπορεί να σου σπάσει, αλλά η μεμβράνη το κρατάει στην θέση του και έχεις τζάμι.
Ραγισμένο μεν, αλλά είναι εκεί. Οπότε αλλάζει την ίδια ώρα που θα έρθει το καινούργιο.
Βγαίνει το σπασμένο και μπαίνει το νέο αμέσως.
Συν το ότι το τρίπλεξ είναι πιο ασφαλές για διαρρήξεις, πρέπει ο κλέφτης να κάνει περισσότερη φασαρία για να το διαρρήξει.

Θα πρότεινα σε όσους τυχόν αλλάξουν τα τζάμια στα κουφώματα να ζητήσουν το μέσα να είναι τρίπλεξ, ειδικά για όσους έχουν παιδιά που παίζουν.
Μπορεί ένα παιδί κατά λάθος να πέσει επάνω στο τρίπλεξ τζάμι και να το σπάσει, αλλά δεν θα πάθει τίποτα.
Με το κοινό τζάμι μπορεί να γίνει σοβαρός τραυματισμός αν πέσει ένα κομμάτι επάνω στο παιδί.
Αυτό ισχύει βέβαια και για τους μεγάλους, έχω δει πολλά τραύματα από τζάμι και έχω κι εγώ στο χέρι μου "ενθύμιο" από τότε που ήμουν τζαμάς.

ryk

Reaction score
925
......
Μπορεί ένα παιδί κατά λάθος να πέσει επάνω στο τρίπλεξ τζάμι και να το σπάσει, αλλά δεν θα πάθει τίποτα.
Με το κοινό τζάμι μπορεί να γίνει σοβαρός τραυματισμός αν πέσει ένα κομμάτι επάνω στο παιδί.
Αυτό ισχύει βέβαια και για τους μεγάλους, έχω δει πολλά τραύματα από τζάμι και έχω κι εγώ στο χέρι μου "ενθύμιο" από τότε που ήμουν τζαμάς.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.895
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster