Most visitors online was 2872 , on 2 Jun 2025
Στην ημεδαπή βρήκες κάποιο σημείο πώλησης?Κοιτώντας τις προσφορές που μου έστειλαν οι αντιπρόσωποι, η εκτίμησή μου είναι ότι η τοποθέτηση φωτοανακλαστικών μεμβρανών στην περιγραφόμενη εγκατάσταση, είναι οικονομοτεχνικά ασύμφορη.
Αυτά όσον αφορά τις φωτοανακλαστικές μεμβράνες, που επικολλώνται πάνω στο τζάμι κι εμποδίζουν τη μεταφορά θερμότητας δι' ακτινοβολίας.
Ωστόσο μεταφορά θερμότητας γίνεται και μεταγωγικά. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν μεμβράνες χωρίς φωτοανακλαστικά χαρακτηριστικά, οι οποίες τοποθετούνται (με χρήση διαφανούς ταινίας διπλής όψης) πάνω στο πλαίσιο του παραθύρου. Οι μεμβράνες αυτές είναι θερμοσυστελλόμενες, οπότε μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής προσφέρουν μια επίπεδη διαφανή επιφάνεια, που προσομοιάζει αυτή ενός δεύτερου τζαμιού (ή τρίτου, αν είναι ήδη διπλό). Πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση περίπου 1 εκ. από το τζάμι ώστε να υπάρχει αρκετός αέρας σε ρόλο μονωτικού, αλλά να μη δημιουργείται εσωτερική ροή που να αναιρεί τις μονωτικές ιδιότητες.
Το σημαντικό είναι ότι το κόστος τους είναι πολύ χαμηλό. Ενδεικτικά, με 15€ παίρνετε δύο φύλλα 3Χ2 μ., ενώ με λίγο μεγαλύτερο κόστος μπορείτε να βρείτε και "επώνυμο" προϊόν (3Μ), αν σημαίνει κάτι αυτό.
Τις ανώνυμες, κυρίως γιατί οι 3Μ δεν είχαν επαρκές πλάτος για να καλύψουν τις τζαμαρίες.Τις ανώνυμες πήρες ή τις 3Μ; Να μας ενημερώσεις όταν έρθουν!
Για να πω την αλήθεια, δεν έψαξα.Στην ημεδαπή βρήκες κάποιο σημείο πώλησης?
Καλό.Η 3Μ έχει και εξωτερικές μεμβράνες, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι καταλληλότερες.
Σκέφτομαι να πάρω δύο γιά βορεινά παράθυρα που δεν ανοίγουν ποτέ.
Ειδες αποτελεσμα με τις μεβρανες αυτες? Αξιζουν τον κοπο? Ακουγεται πολυ ενδιαφερον αλλα δεν ξερω αν δουλευουνΑπάντηση: Θερμομονωτικές μεμβράνες
Κοιτώντας τις προσφορές που μου έστειλαν οι αντιπρόσωποι, η εκτίμησή μου είναι ότι η τοποθέτηση φωτοανακλαστικών μεμβρανών στην περιγραφόμενη εγκατάσταση, είναι οικονομοτεχνικά ασύμφορη.
Αυτά όσον αφορά τις φωτοανακλαστικές μεμβράνες, που επικολλώνται πάνω στο τζάμι κι εμποδίζουν τη μεταφορά θερμότητας δι' ακτινοβολίας.
Ωστόσο μεταφορά θερμότητας γίνεται και μεταγωγικά. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν μεμβράνες χωρίς φωτοανακλαστικά χαρακτηριστικά, οι οποίες τοποθετούνται (με χρήση διαφανούς ταινίας διπλής όψης) πάνω στο πλαίσιο του παραθύρου. Οι μεμβράνες αυτές είναι θερμοσυστελλόμενες, οπότε μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής προσφέρουν μια επίπεδη διαφανή επιφάνεια, που προσομοιάζει αυτή ενός δεύτερου τζαμιού (ή τρίτου, αν είναι ήδη διπλό). Πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση περίπου 1 εκ. από το τζάμι ώστε να υπάρχει αρκετός αέρας σε ρόλο μονωτικού, αλλά να μη δημιουργείται εσωτερική ροή που να αναιρεί τις μονωτικές ιδιότητες.
Το σημαντικό είναι ότι το κόστος τους είναι πολύ χαμηλό. Ενδεικτικά, με 15€ παίρνετε δύο φύλλα 3Χ2 μ., ενώ με λίγο μεγαλύτερο κόστος μπορείτε να βρείτε και "επώνυμο" προϊόν (3Μ), αν σημαίνει κάτι αυτό.
Ανάλογα με το διάκενο.Μηχαλη ,τι παχος εχουν τα ενεργειακα τζαμια?
Ναι ακριβώς αυτό είναι τα τρίπλεξ τζάμια.Μιχάλη οι πληροφορίες που μας δίνεις είναι πολύτιμές και πολύ καθαρές. Ευχαριστούμε πολύ.
Το τρίπλεξ είναι δυο τζάμια με μεμβράνη μεταξύ τους για να μη σπάει σε κομματάκια, σωστά κατάλαβα?
......
Μπορεί ένα παιδί κατά λάθος να πέσει επάνω στο τρίπλεξ τζάμι και να το σπάσει, αλλά δεν θα πάθει τίποτα.
Με το κοινό τζάμι μπορεί να γίνει σοβαρός τραυματισμός αν πέσει ένα κομμάτι επάνω στο παιδί.
Αυτό ισχύει βέβαια και για τους μεγάλους, έχω δει πολλά τραύματα από τζάμι και έχω κι εγώ στο χέρι μου "ενθύμιο" από τότε που ήμουν τζαμάς.