Θεωριες...κι ασπρα αλογα...

Reaction score
17.770
Απάντηση: Re: Θεωριες...κι ασπρα αλογα...

Τώρα ξεσκεπάστηκε η συνομοσία..... :116:

:143::143:

Παιδια ας σοβαρευτουμε...

Δεν αντεχω αλλο!Χανω θερμιδες!!!!!:125:

Reaction score
20
Απάντηση: Θεωριες...κι ασπρα αλογα...

αμφότερους τους είχα γνωρίσει εξωτερικό μόνο ο ένας είναι Ηράκλειο εδώ αλλά δεν κάνουμε ιδιαίτερη παρέα
είχα κοντέψει να πάθω έμφραγμα στο αεροπλάνο από τα γέλια...
και αυτός μετ α βίας γλίτωσε και δεν τον πεταξαν 2 φορές από αεροπλάνο, μια η αεροσυνοδός και 2η άλλος επιβάτης...

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θεωριες...κι ασπρα αλογα...

Εισαι....στρεμπa-streber!

Τα πραγματα ηταν πολυ πιο απλα...Δεν θυμομουν την εκφραση!
Μην πίνεις άλλο.... σε πειράζει. :136:

Γαλαρία καθόμουν πάντα. :109:

Reaction score
17.770
Απάντηση: Θεωρειες...κι ασπρα αλογα...

To θεμα εχει ξανατεθει στο παρελθον (και κατι εγινε θα μου πεις ), δεν ειναι θεμα γνωσης, αλλα διευκολυνσης το μελων.

Και σιγα μην μαθουμε 100 ξενες γλωσσες επειδη δεν μπορει καποιος να κανει μια (εστω μινι) μεταφραση η μια σουμα , απο αυτα που διαβασε.Οπως γινεται δηλαδη σε αλλα φορουμ.Αλλα δεν επιμενω γιατι μιλαμε...σοβαρα τωρα :142:
Να σου πω την αληθεια , δικιο εχεις .Το εκανα edit ..και ας μου το εκανες quote

Tι με νοιαζει εμενα, ωχου αδελφε ...:609:

Ναι,το θυμαμαι κι εγω το 'περιστατικο'.Κι εχεις δικαιο.

Θα προσπαθησω να μην επαναληφθει εκ μερους μου η παραθεση ξενογλωσσου κειμενου διχως μεταφραση.

Ά propos, τα κινεζικα σου βρηκα τροπο να τα μεταφρασω γιατι μ ενδιεφεραν!:403:

.

Reaction score
17.770
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θεωριες...κι ασπρα αλογα...

Για το πρασινο χρωμα:

Θυμηθηκα μια γερμανικη εκφραση που αναφερεται ως εξης:

Du bist noch grün hinter den Ohren

Κατα λεξη:Εισαι ακομα πρασινος πισω απο τ αφτια. Δηλ. νεος,μικρος,διχως εμπειρια.

wet behind the ears (literally still being green behind the ears)

Reaction score
20

Χριστίνα: σε ενδιαφέρει!!!:

The European Commission has just announced an agreement whereby English will be the official language of the European Union rather than German, which was the other possibility.

As part of the negotiations, the British Government conceded that English spelling had some room for improvement and has accepted a 5-year phase-in plan that would become known as 'Euro-English'.

In the first year, 's' will replace the soft 'c'. Sertainly, this will make the sivil servants jump with joy. The hard 'c' will be dropped in favour of 'k'. This should klear up konfusion, and keyboards kan have one letter less. There will be growing publik enthusiasm in the sekond year when the troublesome 'ph' will be replaced with 'f'. This will make words like fotograf 20% shorter.

In the 3rd year, publik akseptanse of the new spelling kan be expekted to reach the stage where more komplikated changes are possible.

Governments will enkourage the removal of double letters which have always ben a deterent to akurate speling.

Also, al wil agre that the horibl mes of the silent 'e' in the languag is disgrasful and it should go away.

By the 4th yer people wil be reseptiv to steps such as replasing 'th' with 'z' and 'w' with 'v'.

During ze fifz yer, ze unesesary 'o' kan be dropd from vords kontaining 'ou' and after ziz fifz yer, ve vil hav a reil sensibl riten styl.

Zer vil be no mor trubl or difikultis and evrivun vil find it ezi tu understand ech oza. Ze drem of a united urop vil finali kum tru.

Und efter ze fifz yer, ve vil al be speking German like zey vunted in ze forst plas.

Reaction score
17.770

Χριστίνα: σε ενδιαφέρει!!!:

The European Commission has just announced an agreement whereby English will be the official language of the European Union rather than German, which was the other possibility.

As part of the negotiations, the British Government conceded that English spelling had some room for improvement and has accepted a 5-year phase-in plan that would become known as 'Euro-English'.

In the first year, 's' will replace the soft 'c'. Sertainly, this will make the sivil servants jump with joy. The hard 'c' will be dropped in favour of 'k'. This should klear up konfusion, and keyboards kan have one letter less. There will be growing publik enthusiasm in the sekond year when the troublesome 'ph' will be replaced with 'f'. This will make words like fotograf 20% shorter.

In the 3rd year, publik akseptanse of the new spelling kan be expekted to reach the stage where more komplikated changes are possible.

Governments will enkourage the removal of double letters which have always ben a deterent to akurate speling.

Also, al wil agre that the horibl mes of the silent 'e' in the languag is disgrasful and it should go away.

By the 4th yer people wil be reseptiv to steps such as
replasing 'th' with 'z' and 'w' with 'v'.

During ze fifz yer, ze unesesary 'o' kan be dropd from vords kontaining 'ou' and after ziz fifz yer, ve vil hav a reil sensibl riten styl.

Zer vil be no mor trubl or difikultis and evrivun vil find it ezi tu understand ech oza. Ze drem of a united urop vil finali kum tru.

Und efter ze fifz yer, ve vil al be speking German like zey vunted in ze forst plas.

Ωραιο!

Η πηγη σου?http://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=5346.0

Reaction score
17.770

τουλάχιστον αυτό το έφτιαξα εγώ!!!
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1142701&postcount=10708

Με συγκινησε η προσπαθεια σου...:110:
Αλλο θεμα ειναι,αν δεν ειμαι καλη στους γλωσσοδετες...

Eχω μια φιλη με καταβολες απο την Αυστρια και την Κροατια.Το τι γελιο εριξε μαζι μου στις προβες μου να προφερω εκεινους τους φημισμενους καταρρακτες....:142:

Αληθεια βρε νικολαους,κι εσυ με duracel δουλευεις?:128:

Υ.Γ.Κι αφου τα 'πρασινα αλογα' πηραν τ 'απανω χερι',εδω μπορει κανεις να γραφει ολους τους καημους του.Ο δικος μου ηταν στ αγγλικα αυτη τη φορα...:121:

Reaction score
20

Με συγκινησε η προσπαθεια σου
Δεν έκανα προσπάθεια, μιλάω 2 ξένες γλώσσες:137:

Αληθεια βρε νικολαους, κι εσυ με duracel δουλευεις?
Όχι, με ανθρώπους...:126:

Το τι γελιο εριξε μαζι μου στις προβες μου να προφερω εκεινους τους φημισμενους καταρρακτες
Δεν νομίζω ότι είναι "σκληρότερη" γλώσσα από τα γερμανικά...:121:

εδω μπορει κανεις να γραφει ολους τους καημους του. Ο δικος μου ηταν στ αγγλικα αυτη τη φορα
δεν κατάλαβα ποιος είναι...:118:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θεωριες...κι ασπρα αλογα...

Για το πρασινο χρωμα:

Θυμηθηκα μια γερμανικη εκφραση που αναφερεται ως εξης:

Du bist noch grün hinter den Ohren

Κατα λεξη:Εισαι ακομα πρασινος πισω απο τ αφτια. Δηλ. νεος,μικρος,διχως εμπειρια.

wet behind the ears (literally still being green behind the ears)
Α, τ' αφήσαμε τ' άλογα? :137:

Green with envy

Κατά λέξη: Τα ιδιώματα ΔΕΝ αποδίδονται κατά λέξη! :142:
Νόημα: Ζηλεύεις πολύ
:144:

P.S. Καλό είναι επίσης να χρησιμοποιείται φωνητικό αλφάβητο για την προφορά. Άλλως πως οδηγούμαστε σε λάθη.

Reaction score
20
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θεωριες...κι ασπρα αλογα...

Τα ιδιώματα ΔΕΝ αποδίδονται κατά λέξη!
εννοείς δεν μεταφράζονται κατά λέξη!
συμφωνώ!

ερμηνεύονται ως...
ή
μεταφέρονται/αποδίδονται με την αντίστοιχη έκφραση ή όρο της άλλης γλώσσας, σωστά?
συμφωνώ!
:137::126:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θεωριες...κι ασπρα αλογα...

εννοείς δεν μεταφράζονται κατά λέξη!
συμφωνώ!

ερμηνεύονται ως...
ή
μεταφέρονται/αποδίδονται με την αντίστοιχη έκφραση ή όρο της άλλης γλώσσας, σωστά?
συμφωνώ!
:137::126:
正確地 :614:

但是,什麼是鴨鴨 ... ???? :116:

Reaction score
20
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θεωριες...κι ασπρα αλογα...

正確地 :614:
但是,什麼是鴨鴨 ... ???? :116:
με τόσο γέλιο που μου χάρισες χθες αποκλείεται να σου χαλάσω χατήρι!!!
συμφωνώ και σ'αυτό!:138::142:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.202
Members
38.539
Νεότερο μέλος
jabe