"Ιδού η Ρόδος" κε Θεοφιλάκε...

Μηνύματα
267
Reaction score
1
Για παράδειγμα - και για να επιστρέψουμε στο θέμα μας - ένα σετ που θα εξέταζα πριν αποφασίσω την αγορά των Purity είναι τα Audio Spectrum Artemis με τον Usher 1.5... Νομίζω βγαίνει εκεί στα 3 χιλιάρικα.

Η φιλοσοφία των δύο κατασκευαστών διαφέρει πολύ και κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει και με την ηχητική απόδοση των ηχείων τους... "Με το καλημέρα", ο ήχος του πάνελ διαφέρει πολύ από τον ήχο που βγάζουν τα μεγάφωνα της SEAS. Ο "πανελάκιας" δε νομίζω να ξελογιαστεί από την απόδοση του σετ Artemis-Usher, όσο καλά κι αν παίζει αυτό. Από την άλλη σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι που θα προτιμήσουν το δεύτερο σετ. Άλλωστε υπάρχει πάντα η κολοκυθόπιτα. Από αυτό, όμως, μέχρι το να μιλάμε για εξαπάτηση των μελών, υπάρχει διαφορά.
Έτσι απλά είναι νομίζω τα πράγματα ...

Είναι πολύ δύσκολο να συγκριθούν 2 ηχεία με τόσο διαφορετικά χαρακτηριστικά σε επίπεδο σχεδίασης. Δεν έχω ακούσει ποτέ μου ηλεκ/στατικό ηχείο, αλλά έχω εμπειρία από διάφορες άλλες τεχνοτροπίες, πχ πως συγκρίνει κάποιος μια κόρνα με ένα ηλ/δυναμικό ή δίπολο ηχείο ??? Απλά διαλέγεις αυτό που σου κάνει, που ταιριάζει στα γούστα σου, τα οποία αλλάζουν κι αυτά κατά καιρούς (και με την πάροδο του χρόνου....).

Τώρα όσον αφορά την τιμή κι αυτό είναι κάπως σχετικό, δηλαδή τι σημαίνει τιμή στα 2500ε? Αν πχ στα 3000ε παίρνεις κάτι καλύτερο δε μετράει? 'Αρα αν στα 2000ε παίρνεις κάτι λίγο υποδεέστερο είναι πιο συμφέρουσα αγορά?

Τα reviews υπάρχουν για να γίνετε γνωστή μια συσκευή με την περιγραφή και την, υποκειμενική φυσικά, γνώμη του δοκιμαστή. Ο καταναλωτής με τη σειρά του πρέπει αν νομιζει πως ενδιαφέρεται, να "ακούσει" τη συσκευή και να αποφασίσει αν τον ικανοποιεί. Αν συμβεί αυτό κανείς δεν κοροϊδεύει κανένα, ούτε οι έμποροι ούτε οι reviewers.

Καταλήγοντας, νομίζω πως είναι άχρηστη η κάθε αντιπαράθεση συστήματος αφού τα κριτήρια (ητάν) είναι (και θα είναι) υποκειμενικά. Δεν υπάρχει το "καλύτερο σύστημα στα 2500ε" αλλά σίγουρα αρκετές δεκάδες από δαύτα.

Το καλύτερο σύστημα στα χρημάτά του είναι αυτό που έχει ο καθένας μας..... έτσι γλυτώνουμε από στεναχώριες, φθόνους, αυτοκτονίες κτλ κτλ κτλ
 

Μηνύματα
14.213
Reaction score
1.842
Απάντηση: Re: "Ιδού η Ρόδος" κε Θεοφιλάκε...

..... Τώρα όσον αφορά την τιμή κι αυτό είναι κάπως σχετικό, δηλαδή τι σημαίνει τιμή στα 2500ε? Αν πχ στα 3000ε παίρνεις κάτι καλύτερο δε μετράει? 'Αρα αν στα 2000ε παίρνεις κάτι λίγο υποδεέστερο είναι πιο συμφέρουσα αγορά? ....
Αν προτείνω κάποιο σετ τελικού ηχείων και βγεις να πεις "σιγά τον πολυέλειο", αυτό σημαίνει πως ξέρεις καλύτερη πρόταση, σ' αυτά τα λεφτά.
Είναι τόσο απλό.
Και ο τίτλος σημαίνει πως υπάρχει πεδίο "μάχης" απόδειξης των ισχυρισμών του καθενός.

Τόσο απλό, αν ήξερες πως το θέμα ξεκίνησε απο το power buy των Purity.
Είανι απαραίτητο να είσαι γνώστης των γεγονότων (που συνέβησαν στο περελθόν) για να εκφέρεις γνώμη.
:happy_6:
 

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Μηνύματα
8.978
Reaction score
894
Εμένα, φίλε Nicholas, με ενδιαφέρει η κόντρα και για ένα ακόμη λόγο...

Έχουν αποδείξει τόσο ο Βασίλης ο Τσαντουλής όσο και ο Κώστας ο Κόγιας ότι, εάν θέλουν, μπορούν να γράψουν reviews που βάζουν τα γυαλιά στους "επαγγελματίες".

Επίσης έχουμε αποδείξει ότι, ως AVSite, έχουμε πρόσβαση σε πολλά μηχανάκια και μπορούμε να δώσουμε δοκιμές από τους πρώτους παγκοσμίως (ακόμη και πρώτοι, σε κάποιες περιπτώσεις).

Ένα κενό που αφήνουν τα περιοδικά του χώρου και θεωρώ ότι πρέπει (και σίγουρα μπορούμε) να καλύψουμε είναι αυτό των συγκριτικών δοκιμών μηχανών ίδιας κατηγορίας τιμής.

Βλέπεις, στον ελληνικό ειδικό τύπο αυτό είναι ένα θέμα ταμπού. Μπορείς να γράψεις ό,τι διθυραμβικό σχόλιο θέλεις για τον Trends (τυχαίο παράδειγμα) αλλά δεν μπορείς να γράψεις ότι πατάει τους ενισχυτές των NAD, Advance, Yamaha, Marantz αν τον ταιριάξεις με ευαίσθητο ηχείο. Κι αυτά στις χαμηλές κατηγορίες τιμής ε; Στα HiEnd μηχανάκια που οι τιμές παίρνουν την ανηφόρα (και μαζί και τα συμφέροντα ορισμένων) τα πράγματα είναι ακόμη πιο ζόρικα για τον reviewer...

Eμείς δεν έχουμε τέτοια "κολλήματα" - όσο κι αν προσπαθούν να μας "λογοκρίνουν" κάποιοι και να μας κάνουν να "προσέχουμε τι λέμε" - οπότε γιατί όχι;;


Καταλήγοντας, νομίζω πως είναι άχρηστη η κάθε αντιπαράθεση συστήματος αφού τα κριτήρια (ητάν) είναι (και θα είναι) υποκειμενικά. Δεν υπάρχει το "καλύτερο σύστημα στα 2500ε" αλλά σίγουρα αρκετές δεκάδες από δαύτα.

Το καλύτερο σύστημα στα χρημάτά του είναι αυτό που έχει ο καθένας μας..... έτσι γλυτώνουμε από στεναχώριες, φθόνους, αυτοκτονίες κτλ κτλ κτλ
Σίγουρα έτσι είναι αλλά από την άλλη ο κόσμος θέλει να ξέρει, από τους χιλιάδες πιθανούς συνδυασμούς μηχανών στα 2500Ε, ποιές είναι αυτές οι 10δες που παίζουν καλύτερα. Κανείς δεν μπορεί να δώσει σαφή απάντηση, αλλά μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Μαζί σου περί φθόνου, αυτοκτονιών κλπ. απλά είναι λογικό και αναμενόμενο όταν θίγονται συμφέροντα.
Με το Power Buy θα φύγουν πολλά ηχεία που έχουν τιμή καταλόγου τα 4100 ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν είναι στραγάλια και, δεδομένου του μεγέθους της αγοράς και του σκληρού ανταγωνισμού, είναι επόμενο πολλοί να έχουν ενοχληθεί πολύ!

Δες και τη θετική πλευρά...
Εδώ γίνονται δημόσια.
Μπορώ μόνο να φανταστώ τι έχει να ακούσει reviewer που θα θάψει την τάδε συσκευή των χιλιάδων ευρώ σε περιοδικό (αν φτάσει μέχρι τη δημοσίευση ποτέ - γιατί αποδεδειγμένα κάποιοι δεν διστάζουν να βάλουν χέρι στα κείμενα των συντακτών τους)...
Kαι θα τα ακούσει και "off-the-record" οπότε κάποιοι δεν θα χρειάζεται ούτε τα προσχήματα να κρατάνε!
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.600
Μηνύματα
2.867.499
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top