ΚΡΥΟΓΕΝΕΣΗ ΣΕ ΛΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩΔΙΑ-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Το ερώτημα είναι αν θέλουμε να κάνουμε και επιχρύσωση στα ποδαράκια της λυχνίας, η επιχρύσωση πρέπει να γίνει πριν ή μετα την κρυογέννεση ?
 

Μηνύματα
8.256
Reaction score
4
Να προσθέσω εδώ ότι το συγκεκριμένο κατάστημα έχει δώσει βάρος στο car mods/car improvement market. Μάλιστα έχει κάνει και σχετικές παρουσιάσεις σε περιοδικά του χώρου ("Power Techniques" τουλάχιστον έχω δει εγώ). Δεν ξέρω να έχει διαφημίσει/προωθηθεί σε περιοδικά audio ή πουθενά αλλού. Αυτό δείχνει που έχει δώσει βάση, και ίσως που έχει ένα κάποιο expertise, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν σου 'κρυώνουν' καλά τις λάμπες. Τώρα αν θα ακούσεις διαφορά ή όχι, ελπίζουμε να το δείξετε! ;)

Από ότι ξέρω ΔΕΝ υπάρχει (ακόμα) άλλο μαγαζί στην Ελλάδα που να κάνει κρυογέννεση για ιδιώτες με το κομμάτι.
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Πάντως από το διάβασμα που έκανα και το σχετικό ψάξιμο στο internet φαίνεται να υπάρχουν τουλάχιστον 1.000 τρόποι για να κάνει κάποιος κρυογέννεση σε υλικά.
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται και ο αντίστοιχος εξειδικευμένος εξοπλισμός είναι συγκεκριμένος και διαφέρει ανάλογα με το είδος της εφαρμογής.
Κατασκευστή εξοπλισμού που να μιλάει για κρυογέννεση λυχνιών δεν βρήκα. Ουτε κατασκευστή λυχνιών που να χρησιμοποιεί αυτή την μέθοδο και να παραθέτει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της λυχνίας πριν και μετά την εφαρμογή της μεθόδου.
 

Μηνύματα
136
Reaction score
0
Όντως μετρήσεις δεν έχουν δημοσιευτεί .
Τελικά πήγα μόνο τις οδηγήτριες διότι δεν θέλησα να ρισκάρω τις ταιριασμένες τελικές διότι αν γίνει κάτι σε κάποια πάει το παιχνίδι.
Την Παρασκευή θα τις πάρω και θα σας πω τα αποτελέσματα [τα ακουστικά ]αν θέλετε .
Όσο για την συνάντηση Γιώργο ένας λόγος που την ακύρωσα είναι ότι δεν είδα και μεγάλο ενδιαφέρων από τα μέλη έστω για μια απόκτηση εμπειρίας αν θες.
Τέλος πάντων αυτό έκλεισε θα το κανονίσουμε μια άλλη φορά.
 


Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
JadisBoy,  έκανες για μένα πολύ καλά που δεν πήγες για κρυογέννεση τις 12 τελικές και ακριβές ταιριασμένες λυχνίες σου.
Ασε να δούμε πρώτα τι παίζεται με την κρυογέννεση σε λάμπες και μετά προχωράμε.

Ελπίζω να καταλάβαμε όλοι μας, ότι με τον διάλογο δεν προσπαθούμε να αμφισβητήσουμε κανέναν.  Αντιλαμβάνομαι ότι στην αρχή αισθάνθηκες πολύ ασχημα που σου την πέσανε με τον τρόπο τους όλοι, κι εγώ μαζί.

Ολοι προσπαθούμε να μάθουμε και να ξεστραβωθούμε  μέσα από μία συζήτηση, ακόμα κι όταν αυτή ξεφεύγει από τα ιδανικά πρότυπα του διαλόγου και γίνεται αντιπαράθεση.

Χαίρομαι πραγματικά που τα βλέπεις κι εσύ τα πράγματα με ανοιχτό μυαλό.



Η τροφοδοσία του phono τι περιέχει μέσα ακτός οπο τον Μ/Σ τάσης ?
Περιέχει και ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές ?

Μέτρησες τις τάσεις εξόδου του τροφοδοτικού πριν το δώσεις για κρυογέννεση ?
Αν όχι, μέτρησέ το τουλάχιστον μετά.   Μην το συνδεσεις επάνω στο phono αν δεν σιγουρευτείς πρώτα ότι οι τάσεις είναι αυτές που πρέπει να είναι .





 
 

Μηνύματα
676
Reaction score
1
Απάντηση: ΚΡΥΟΓΕΝΕΣΗ ΣΕ ΛΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩΔΙΑ-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πολλα καλωδια που αγοραζουμε ( hi end) εχουν περασει από κρυογένεση αλλα οι εταιριες δεν το αναφερουν γιατι προφανως δεν συμφερει να ξερει ο κοσμος οτι υπάρχει τροπος να ξεφυγει απο το υπερτιμημενο παιχνιδι τους. Εχω βασιμη πηγη για αυτα που λεω. Με την κρυογενεση το υλικο φτανει σε θερμοκρασια κοντα στο απολυτο μηδεν (περιπου -274) και αλλαζει η μοριακη δομη του . Ενα απλο πηνιοσυρμα μετατρεπεται σε hi End καλωδιο ηχείων και οι εταιριες που πουλανε καλωδια με 100ες € το μετρο πανε περιπατο. Πλεξιματα , μονωτικα κτλ το ιδιο...
Αυτη η εκδοχη δεν ειναι τωρινη αλλα υπαρχει σαν λυση ειδικά στα καλωδια ( γιατι οπως και να το κανουμε ειναι το υλικό που μας ''χαλάει'' τον ηχο) εδω και χρονια αλλα οπως προείπα ειναι ασυμφορη η δημοσιοποιηση της . Το καλωδιο ειναι απο τα πιο υπερτιμημενα υλικά σε σχεση κοστους κατασκευης με τιμη πωλησης και το παιχνιδι των εταιριων στηριζεται σ'αυτο. Σκεψου τι θα παθενε η VDH αν ο ηιεντας επαιρνε για των χιλιαδων ευρω συστημα του 4 μετρα καλωδιο ΤΕLE των 2 € ....
Επειδή αυτά που υποστηριζω ειναι εφαρμοσμενη αποψη κατασκευαστη που πραγματικά προσεχει και γνωριζει την δουλεια του και εχουν ειποθει σε προσωπικό επιπεδο , (δεν μπορω να αποκαλυψω ποιος) ελπιζω να λειφθούν σε αυτη την συζητηση σαν την αποψη μου και να μην γινει το προηγουμενο μπαχαλο..
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Σαν "άποψη" οτιδήποτε μπορεί να γίνει δεκτό. Το πρόβλημα ξεκινά όταν αξιώνουμε σοβαρή αντιμετώπιση στην "άποψή" μας. Σε αυτήν την περίπτωση από ότι καταλαβαίνεις, χρειάζονται σοβαρά επιχειρήματα. Εφόσον δεν έχουμε τέτοια. μοιραία η άποψή μας αποτελεί μια ακόμη μπούρδα. Το χόμπι αυτό βέβαια είναι συνηθισμένο σε αυτή τη λογική. Έτσι τα περί αλλαγών στις μοριακές δομές και η μετατροπή άνθρακα σε θυσαυρό, παραμένει μια γραφική ιστοριούλα. Και να με συγχωρείς αν κάτι τέτοιο νομίζεις ότι σε θίγει αλλά οφείλουμε να προστατέψουμε όσους διαβάζουν. Αν η κρυοαποτέτοια ήταν τσάμπα, θα την προτείναμε ανεπιφύλακτα.

...
 

Μηνύματα
2.161
Reaction score
1
Πώς όταν κάτι κρυώσει πολύ αλλάζει η μοριακή του δομή? Πως αποκτά καλύτερη αγωγιμότητα, την στιγμή που αν υποθέσουμε κρυσταλλώνει, μάλλον θριματίζεται πιο εύκολα?

Να πούμε ότι έφτανε σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες (το αντίθετο δλδ) να το κουβεντιάσουμε, αλλά και πάλι θα είχαμε στην καλύτερη (και πολύ γενναιόδωρος είμαι) καλύτερη αγωγιμότητα κάτι το οποίο είναι μετρήσιμο με όργανα.
 


Μηνύματα
676
Reaction score
1
Απάντηση: ΚΡΥΟΓΕΝΕΣΗ ΣΕ ΛΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩΔΙΑ-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Oχι δεν τιθεται θεμα παρεξηγησης μιας και μια εμπειρια μου ειπα και την αποψη μου την στιριζω καθαρα στην εμπιστοσυνη που εχω στο ατομο που μου μιλησε για το θεμα. Στην τελικη δεν με ενδιαφερει το θεμα. Εγω εχω παρει κατι καλωδια πριν δεκα χρονια και μιας και τα χρυσοπληρωσα (για μενα) δεν εχω σκοπο να τα αντικαταστησω. Κουβεντα να γινεται
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.123
Reaction score
20.630
Α, κατάλαβα. Το καλώδιο είναι όπως ο εκκεντροφόρος. Πρέπει να είναι γυαλιστερό. Όπως το πάτωμα όταν το περάσω με Pronto!! :114: :114:
 

Μηνύματα
460
Reaction score
199
Απάντηση: ΚΡΥΟΓΕΝΕΣΗ ΣΕ ΛΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩΔΙΑ-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η διαφημιση της KEF δεν μας πειραζει;
 



Μηνύματα
460
Reaction score
199
Απάντηση: ΚΡΥΟΓΕΝΕΣΗ ΣΕ ΛΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩΔΙΑ-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οταν ανοιγουμε το avsite σε λιγα δευτερολεπτα εχουμε μια διαφημιση της KEF να μας βγαζει τα ματια, αν δεν κανω λαθος.
Η διευθυνση μας πειραξε που εγραψε ο ανθρωπος για το καταστημα που κανει την κρυογενεση στις λαμπες, δεν ειναι λιγο αδικο;
Ας διορθωσουμε πρωτα το σπιτι μας και μετα ας πουμε και για του γειτονα.
Τι λετε;
 

Μηνύματα
1.557
Reaction score
2
Σάκη χωρίς να είμαι υπεύθυνος φαντάζομαι πως η KEF πληρώνει για να εμφανίζεται η διαφήμιση της...Οπότε αυτό που γράφεις είναι λίγο άτοπο.

Επίσης δεν νομίζω να ενόχλησε κάποιον η διαφήμιση του ανθρώπου. Αυτό που ενόχλησε, μάλλον είναι η έλλειψη επιστημονικών στοιχείων τα οποία αποδεικνύουν όσα υπόσχεται το προιόν το οποίο παρουσιάζεται στο thread.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Τι να διορθώσουμε ακριβώς ρε συ Σάκη; Φαντάσου να ανοίγαμε το AVSite και αντί της KEF να βλέπαμε διαφήμιση για την χαρτομαντεία, κανένα μέντιουμ ή το νερό του Καματερού. Μιλάμε σοβαρά τώρα; Ενδεχόμενη διαφήμιση κρυογένεσης σε λάμπες κλπ μπορεί να προκαλέσει την επέμβαση εισαγγελέα.

...
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.640
Μηνύματα
2.870.111
Members
37.937
Νεότερο μέλος
daemon76
Top