Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.543
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Πολύ ενδιαφέρον προϊον, οπτικά τουλάχιστον. Τιμή (έστω και με πμ);
H τιμη του ειναι 70Ε το τεμαχιο. (διασταση αν θυμαμαι καλα, 60χ60 εκατ.)

p.s. υπαρχουν και οι "κλασικοι", 2D διαχυτες, στα 90Ε.
Ειναι Ελλνικοι απ' οσο ξερω.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Πάντως κ. Χατζηστάμου και εγώ το άκουσα να διορθώνει ενεργά ATC και μου ακουγόταν μια χαρά.
Το μια χαρά δεν λέει πολλά πράγματα. Δηλαδή θα παίξει άλλες νότες ?

Απλώς δεν υπάρχει περίπτωση, υλοποίηση 16 χρόνων να στέκει σήμερα. Οχι απο ελληνική εταιρεία χωρίς κανένα know how, ούτε και τα Weiss τα Sonic τα Wadia τα.. όποια εκείνης της εποχής.

Και θα έχεται καταλάβει πως δεν είμαι ξενομανής, το αντίθετο.

¨Εχω παρακολουθήσει βήμα-βήμα την εξέλιξη του ψηφιακού ήχου τα τελευταία 20 χρόνια, μετρημένα κουκιά είναι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

H τιμη του ειναι 70Ε το τεμαχιο. (διασταση αν θυμαμαι καλα, 60χ60 εκατ.)

p.s. υπαρχουν και οι "κλασικοι", 2D διαχυτες, στα 90Ε.
Ειναι Ελλνικοι απ' οσο ξερω.

δώσε και κανα λινκ του κατασκευαστή

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.002
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Αγαπητέ Bhutia, Ο χώρος επίδειξης μου είναι τόσο μικρός και με απόσταση από τα ηχεία περι τα 2-2,5 μ. που, αν και όχι διορθωμένος, δεν προβληματίζει με το κατευθείαν σήμα να κυριαρχεί.
Αλλά και μεγάλο χώρο να είχα για επίδειξη, με στόχο να ακούει κανείς από τα 4-5 μ., θα τον διόρθωνα, και θα έδινα ούτως ή άλλως δυνατότητα κοντινής ακρόασης.
Το σχόλιο έχει επεκταθεί και σε ζητήματα διαρρύθμισης.Τα λεγόμενά σου οδηγούν στο ότι θα επικροτούσες (έστω και αν δεν συνοδευόταν από μετρητική πιστοποίηση) κατά την επίδειξη λ.χ. πιθανό αίτημα ενδιαφερομένου προς τοποθέτηση σε υψηλότερες βάσεις με εσωτερική τη φορά του offset των ομολόγων μονάδων μεσαίων-υψηλών γιά την ακρόαση μέσου πεδίου εντός του συγκεκριμένου χώρου,καθώς και να μη βρίσκονται το ένα ηχείο του ζεύγους και η θέση ακρόασης σε στενή γειτονία με τοίχωμα.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Το σχόλιο έχει επεκταθεί και σε ζητήματα διαρρύθμισης.Τα λεγόμενά σου οδηγούν στο ότι θα επικροτούσες (έστω και αν δεν συνοδευόταν από μετρητική πιστοποίηση) κατά την επίδειξη λ.χ. πιθανό αίτημα ενδιαφερομένου προς τοποθέτηση σε υψηλότερες βάσεις με εσωτερική τη φορά του offset των ομολόγων μονάδων μεσαίων-υψηλών γιά την ακρόαση μέσου πεδίου εντός του συγκεκριμένου χώρου,καθώς και να μη βρίσκονται το ένα ηχείο του ζεύγους και η θέση ακρόασης σε στενή γειτονία με τοίχωμα.
Σαφέστατα θα το επικροτούσα και γενικά πρέπει να ικανοποιείται ο ενδιαφερόμενος πάντα βέβαια στα πλαίσια των χαρακτηριστικών και μεγέθους το χώρου ακρόασής μου.

tem

Reaction score
44

δε καταλαβαίνω από το site του σε ποιες συχνοτικές περιοχές δουλεύει.
Κώστα δεν ξέρω αν βοηθάει, αλλά, κάνοντας λίγο Reverse engineering , χρησιμοποιώντας αυτο το κομπιουτεράκι: http://www.mh-audio.nl/user/acoustic%20calculator.asp που αναφέραμε και εδώ και υποθέτοντας ότι αυτό που αναφέρει στη σελίδα του προιόντος

"η σχεδίασή του βασίστηκε στη θεωρία της δισδιάστατης ακολουθίας
τετραγωνικών υπολοίπων της θεωρίας αριθμών με μετατόπιση φάσης"

είναι το ίδιο με αυτό που υπολογίζει το προαναφερθέν κομπιουτεράκι τότε αφού έπαιξα λίγο με τις συχνότητες προκύψαν όσα βλέπει κανείς στο screenshot που υπάρχει στο τέλος. Πάνω κάτω , δηλαδή, φαίνεται να δουλεύει από 1075 έως 3498 Hz... περίπου... αν υποθέσει κάποιος ότι το πάχος της πλάτης είναι αμελητέο.
Αν κάνω κάτι λάθος στο συλλογισμό ας με διορθώσει κανένας ειδικότερος.

Attachments

Reaction score
29.535

Xmmm εδω και 6 μέρες δεν βλέπω απάντηση.
Η τους κούφανες όλους (έμεινα σέκος) η δεν εχει κανείς τι να σου απαντήσει .
Εγω πάντως δεν ξέρω.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.002

Εγω πάντως δεν ξέρω.
Mετά το μεσοπρόθεσμο,καμία ίντριγκα δεν φαντάζει τόσο δυνατή...:612:

tem

Reaction score
44

Εγω πάντως δεν ξέρω.
Η αλήθεια είναι πως ούτε κι εγώ ξέρω γι' αυτό και περιμένω κάποιος που το έχει μελετήσει και που έχει τις γνώσεις να μας πει την γνώμη του (έστω να κάνει μια πρόχειρη προσέγγιση).
Στο ενδιάμεσο, όμως, ξεκίνησε το διάβασμα γιατί με ενδιαφέρει το θέμα. Ελπίζω να προκύψει κάτι, σε λογικό χρονικό διάστημα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.859
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef