Κάπνισμα και υποτιθέμενη απαγόρευση.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάπνισμα και υποτιθέμενη απαγόρευ

Νίκο δεν το κατάλαβα αυτό, πως τραβάω από τα μαλλιά το θέμα;
Nα μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική άποψη.

Reaction score
2.238
Εγώ σου επιτρέπω (όχι ότι έχει και ιδιαίτερη σημασία) αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω το γιατί.

Παρεμπιπτόντως διάβασα το θέμα από την αρχή μπας και καταλάβω που τράβηξα από τα μαλλιά το θέμα, και ποιοι ήταν οι συλλήβδην χαρακτηρισμοί προς το σύνολο των καπνιστών και δεν τα κατάφερα. Μάλλον βλέπετε κάτι που εγώ δεν βλέπω...

Reaction score
0
Απάντηση: Κάπνισμα και υποτιθέμενη απαγόρευση.

Όταν μιλήσουμε για τα φώτα xenon θα βγει κάποιος άλλος και θα πει "ας σταματήσουν κάποιοι να καπνίζουν εκεί που απαγορεύεται κι εγώ θα τα βγάλω!". Άντε βρες μέση κι άκρη...
Δεν το πήγα ποτέ εκβιαστικά το θέμα.Λέω ότι ο φίλος που άνοιξε το θέμα μίλησε για τήρηση του συγκεκριμένου Νόμου.Δεν είπώθηκε ότι θα σταματήσω να καπνίζω μόνο όταν τηρηθεί ο Νόμος για τα υπόλοιπα.Προς Θεού.Στο ίδιο μου το σπίτι βγαίνω έξω,δεν θα σεβαστώ και τους γύρω μου?

Δεν εμμένω στο λάθος του να καπνίζει κάποιος σε χώρο που έχει οριστεί ως μη καπνίζοντες,τόσο όσο στην εφαρμογή του Νόμου.Μεγάλη κουβέντα...

Γιατί ενοχλούμαστε από αυτόν τον Νόμο και όχι για τους υπόλοιπους.Είναι εξίσου επικίνδυνοι.Δεν μπορώ να το καταλάβω.

Ενα γεγονός που θα μου μείνει αξέχαστο.(με κίνδυνο να καταντήσω γραφικός και κουραστικός αλλά ανεχτείτε με)

Περνάει ένας Βούλγαρος (το έμαθα αργότερα) από μια διάβαση πεζών.Μπροστά από μένα.Αυγουστος μήνας με 2-3 αυτοκίνητα.Βλέπει τα αυτοκίνητα και ερχονται αλλά παρ'όλα αυτά παει να περάσει.

Το πρώτο τον προσπέρασε με 60 χλμ περίπου αλλά δεν σταμάτησε.Το δεύτερο φρενάρει και χτυπάει πάνω στο πεζοδρόμιο και σταματάει περίπου στα 30 μέτρα μακριά του.

Εν τω μεταξύ έχει περάσει ο Βούλγαρος και εγώ και κοιτάμαι το αυτοκίνητο.Κατεβαίνει ένας τυπάκος και του λέει "καλά δεν με είδες?" Και του απαντάει "Και βέβαια σε είδα.Την διάβαση πεζών την είδες? Του απαντάει ο Ελληνας "ποια διάβαση πεζών και μα@@@@ες." Του λέει "να σου φέρω το βιβλίο του Κ.Ο.Κ?" και εκεί τον βρίζει τον Βούλγαρο (2 μέτρα ο τύπος) και τον πλακωνει στο ξύλο.

Αυτά για την επιβολή του Νόμου.

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείτε τα παραδείγματά μου άτοπα.Πιο εύκολα είναι να πεθάνει κανείς από το τσιγάρο ή από το να περάσει μια διάβαση πεζών στην Ελλάδα?Ποιο εύκολα είναι να πεθάνει κανείς από το τσιγάρο ή από τα φώτα που θα τον τυφλώσουν και θα σκοτωθεί σε τροχαίο?

Ποιον να καλέσω?Την αστυνομία?Δεν έπρεπε να την καλέσω αλλά έπρεπε να έχει επιβάλλει τον Νόμο.

Δεν υπήρχε δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει επιβολή του Νόμου ποτέ σε αυτή τη χώρα.

Μου είπε ένας Βούλγαρος (βρε αυτοί οι άνθρωποι).

"Αυτό που σας έχει καταστρέψει σαν χώρα και σαν άνθρωποι είναι η πολύ Δημοκρατία.Κάνετε ότι θέλετε,όπου θέλετε,όταν θέλετε,όπως θέλετε και όσο θέλετε και αδιαφορείτε για τους άλλους"

Αυτό μου έχει μείνει......Οπου μπορώ θα εφαρμόζω τους Νόμους αλλά έχω την απαίτηση να εαρμόζονται όλοι και όχι επιλεκτικά.....

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάπνισμα και υποτιθέμενη απαγόρευση.

εστω οτι ειχατε μια οικογενειακη επιχειρηση καφε μπαρ που εσεις εφαρμωζατε καθολικα το νομο και εξαφανιζατε τα τασακια
και ο διπλα σας μαγαζατορας δεν το εκανε...

εσεις τα βραδυα καθοσασταν με 1-2 παρεες ενω το διπλα μαγαζι ηταν γεματο κοσμο

θα γραφατε στα παπακια σας το νομο σε 1 εβδομαδα μεσα ξαναφαιρνοντας τα τασακια η θα προτημουσατε να χασετε μια επενδυση100-150.000 που με κοπο και ιδρωτα χτιζατε μια ζωη?
Βασικό σφάλμα λογικής: Δεν μπαίνουμε σε μια αγορά/επιχείρηση/δουλειά, χωρίς να έχουμε εξετάσει ενδελεχώς το τι παραμέτρους έχει, τι χρειάζεται για να μας αποφέρει κέρδος και αν το επιτρέπουν οι νόμοι και η ηθική μας.
Οπότε, αν το business plan* που έφτιαξες συμπεριλαμβάνει καταπάτηση καμιά 15αριά νόμων (καπνίσματος, υγειονομικού, εργασιακού, φορολογικού κλπ) για να βγάλεις κέρδος, στραβά αρμενίζεις, δεν είναι στραβός ο γυαλός...
Τώρα, επιχειρήματα του τύπου 'μα μόνο έτσι βγάζεις λεφτά στην Ελλάδα', είναι γελοία έως παρωχημένα.
Τελειώσανε τα 'ψέμματα'...

*μεγάλο ανέκδοτο το business plan. Μεγαλύτερο ακόμα: business plan 5ετίας...:623:

Reaction score
2.238
Re: Απάντηση: Κάπνισμα και υποτιθέμενη απαγόρευση.

Ακριβώς.

Δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν αλλά θα τηρήσω την νομοθεσία όταν:

1.Οταν ο μη καπνιστής,που έχει λήξει ο καταλύτης του και σκορπάει καρκίνο στους γύρω και σε μένα που οδηγάω από πίσω του,τον αλλάξει,τότε θα τον σεβαστώ.(ΝΟΜΟΣ)

2.Οταν θα καταφέρω να περάσω από μια διάβαση πεζών,όπου θα με δουν να ακουμπάω το πόδι μου οι μη καπνιστές οδηγοί,τότε θα σταματήσω να καπνίζω μέσα σε κλειστούς χώρους.(ΝΟΜΟΣ) Στον φίλο με το μωράκι,αν το καταφέρεις πες μου.

3.Οταν οι μη καπνιστές σταματήσουν να βάζουν xenon λάμπες στα αυτοκίνητά τους,χωρίς να αλλάζουν όλο το φανάρι.Δεν ξέρουν ότι με τυφλώνουν το βράδυ? (ΝΟΜΟΣ)

4.Οταν οι μη καπνιστές σταματήσουν να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους έτσι που να πιάνει 2 θέσεις.(ΑΓΡΑΦΟΣ ΝΟΜΟΣ)

5.Οταν οι μη καπνιστές αρχίσουν να ανακυκλώνουν.Για ένα καλύτερο μέλλον.(ΑΓΡΑΦΟΣ ΝΟΜΟΣ)

6.Οταν οι μη καπνιστές μάθουν να αλλάζουν λάστιχα και να κάνουν σέρβις στο αυτοκίνητό τους για να μην επιβαραίνουν το περιβάλλον και εμένα.(ΝΟΜΟΣ)

και πολλά ακόμη.....

Τα παραδείγματα είναι και για τους καπνιστές βέβαια αλλά τους μη καπνιστές δεν τους έχει απαγορευτεί η είσοδος για αυτό που είναι.Ποσοι μη καπνιστές φωνάζουν αλλά κάνουν όλα τα παραπάνω?Ποιος νόμος να εφαρμοστεί?Αυτός που σας συμφέρει?

Στην τελική αν θέλει κανείς καθαρό αέρα χωρίς καπνό,ας καθήσει έξω.Αν κάνει κρύο,ακόμη καλύτερα γιατί το κρύο σκοτώνει τα μικρόβια και είναι ευκαιρία να μάθει τι τραβάμε εμείς οι καπνιστές....
Δεν το πήγα ποτέ εκβιαστικά το θέμα.Λέω ότι ο φίλος που άνοιξε το θέμα μίλησε για τήρηση του συγκεκριμένου Νόμου.Δεν είπώθηκε ότι θα σταματήσω να καπνίζω μόνο όταν τηρηθεί ο Νόμος για τα υπόλοιπα.Προς Θεού.Στο ίδιο μου το σπίτι βγαίνω έξω,δεν θα σεβαστώ και τους γύρω μου?
...

Reaction score
0

Α και βέβαια.

Συγνώμη αλλά το διατύπωσα λάθος από την αρχή και δεν έκανα τον κόπο να δώ το λάθος.Αν το έβλεπα θα καταλάβαινα γιατί ο notiskas με έχει πιάσει από τα μούτρα.:135:

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.466

Βασικό σφάλμα λογικής: Δεν μπαίνουμε σε μια αγορά/επιχείρηση/δουλειά, χωρίς να έχουμε εξετάσει ενδελεχώς το τι παραμέτρους έχει, τι χρειάζεται για να μας αποφέρει κέρδος και αν το επιτρέπουν οι νόμοι και η ηθική μας.
Οπότε, αν το business plan* που έφτιαξες συμπεριλαμβάνει καταπάτηση καμιά 15αριά νόμων (καπνίσματος, υγειονομικού, εργασιακού, φορολογικού κλπ) για να βγάλεις κέρδος, στραβά αρμενίζεις, δεν είναι στραβός ο γυαλός...
Τώρα, επιχειρήματα του τύπου 'μα μόνο έτσι βγάζεις λεφτά στην Ελλάδα', είναι γελοία έως παρωχημένα.
Τελειώσανε τα 'ψέμματα'...

*μεγάλο ανέκδοτο το business plan. Μεγαλύτερο ακόμα: business plan 5ετίας...:623:
αγαπητε κανε τον κοπο και ξαναδιαβασε προσεκτικα το παραδειγμα που εφερα....

1ον μιλησα για οικογενειακη επιχειρηση θελωντας να τονισω οτι στη θεση της σερβιτορας (που ειχα κανει quote)θα ηταν καποιο μελος της οικογενειας του πχ η κορη του...(ηθελα να δω οταν η απολυση της σερβητορας -το προβλημα δηλαδη-χτυπησει την πορτα του πως θα του φανει).....

2ον μιλησα για μια επιχειρηση που εχτιζε μια ζωη,κοινος προυπυρχε(σε αλλες εποχες οπου το καπνισμα επιτρεποταν)δεν αναφερθηκα πουθενα σε προγραματισμο νεας δραστηριοτητας και δεν μπορω να καταλαβω πως εβγαλες αυτο το συμπερασμα...

οπως και να χει απαντηση δεν πηρα
δεν ζητησα να μαθω ποιες ενεργειες θα εκανε για την επιβολη του νομου(πχ.κλεινω δρομους,κατεβαινω στο συνταγμα και αλλα τετοια)
ζητησα να μαθω αν θα εβγαζε το τασακι στο τραπεζι η οχι.
τοσο απλα

Reaction score
5

Η απάντηση είναι απλή. Αλλάζουν οι παράμετροι, βλέπεις ότι δεν βγαίνουν λεφτά με νόμιμο ή ηθικό τρόπο, τότε αλλάζεις δουλειά.
Το ξέρω ότι στους νεοέλληνες φαντάζει διαστημικό αυτό, αλλά όλος ο ανεπτυγμένος κόσμος έτσι δουλεύει. Θα μάθουμε κι εμείς, που θα πάει, δεν μπορεί να είμαστε τόσο ηλίθιος λαός.

Reaction score
2.238
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάπνισμα και υποτιθέμενη απαγόρευση.

αγαπητε κανε τον κοπο και ξαναδιαβασε προσεκτικα το παραδειγμα που εφερα....

1ον μιλησα για οικογενειακη επιχειρηση θελωντας να τονισω οτι στη θεση της σερβιτορας (που ειχα κανει quote)θα ηταν καποιο μελος της οικογενειας του πχ η κορη του...(ηθελα να δω οταν η απολυση της σερβητορας -το προβλημα δηλαδη-χτυπησει την πορτα του πως θα του φανει).....

2ον μιλησα για μια επιχειρηση που εχτιζε μια ζωη,κοινος προυπυρχε(σε αλλες εποχες οπου το καπνισμα επιτρεποταν)δεν αναφερθηκα πουθενα σε προγραματισμο νεας δραστηριοτητας και δεν μπορω να καταλαβω πως εβγαλες αυτο το συμπερασμα...

οπως και να χει απαντηση δεν πηρα
δεν ζητησα να μαθω ποιες ενεργειες θα εκανε για την επιβολη του νομου(πχ.κλεινω δρομους,κατεβαινω στο συνταγμα και αλλα τετοια)
ζητησα να μαθω αν θα εβγαζε το τασακι στο τραπεζι η οχι.
τοσο απλα
Απάντηση πήρες τόσο για την άνεργη σερβιτόρα, όσο και για το τι πρέπει να κάνει ο μαγαζάτορας. Απλά δε θέλεις να καταλάβεις τι διαβάζεις.

Reaction score
2.238

Α και βέβαια.

Συγνώμη αλλά το διατύπωσα λάθος από την αρχή και δεν έκανα τον κόπο να δώ το λάθος.Αν το έβλεπα θα καταλάβαινα γιατί ο notiskas με έχει πιάσει από τα μούτρα.:135:
Πολύ ευαίσθητος μας βγήκες:105:. Δε νομίζω ότι ο τρόπος που σου έγραφα διακατέχεται από διαφορετικό ύφος από το δικό σου τρόπο γραφής. Αν παρόλα αυτά πιστεύεις ότι ο τρόπος μου είναι υπέρ το δέον επιθετικός (κάτι το οποίο ξαναείπα και πριν, ότι ανατρέχοντας στα ποστ μου δε μπόρεσα να εντοπίσω) σου ζητώ συγνώμη για το ύφος που σε έκανε να νομίζεις ότι σε έπιασα από τα μούτρα.

Εννοείται βέβαια ότι η ουσία όσων έγραψα παραμένει στο ακέραιο.

Reaction score
0

Γιατί ενοχλούμαστε από αυτόν τον Νόμο και όχι για τους υπόλοιπους.Είναι εξίσου επικίνδυνοι.Δεν μπορώ να το καταλάβω.
δεν αναφέρομαι στον φίλο malestrom με αυτό που θα πώ...απλά με την ευκαιρία αυτού του συγκεκριμένου κομάτιού του post θελω να πω το εξής:

Γιατί το καθετι στην ζωή μας να το εξετάζουμε τμηματικά και ξεχωριστά από τα άλλα, γιατί να μην τα βάζαμε όλα στο ίδιο τσουβάλι και να πέρνουμε μια απόφαση και να ισχύει για όλα ? ωραία δεν θα ήταν...
δεν γίνεται όμως ... δεν θα ήταν σωστό, αντικειμενικό και τόσα άλλα ακομα.

αυτός ο νόμος λοιπόν φίλοι μου αφορά την υγεία ΜΟΥ... και την προστασία της από τους άμεσα εβρισκόμενους γύρω μου...(και μην αρχίσετε τώρα κάποιοι...και τοσα εργοστασια γυρω μας, και τα καυσαερια και τα σχετικά...είπαμε ένα ένα.)
μέχρι πριν τον νόμο δεν μπορουσα να προστατευτώ επίσημα από όλους αυτούς γύρω μου...τώρα που μου δώθηκε η ευκαιρία γιατί να ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ???? γιατί πρέπει να στερηθώ αυτο το δικαιωμά μου...
επέλεξα στην ζωή μου να μην καπνιζω, γιατί πρέπει κάποιος παρανόμος να μου το επιβάλει...
αυτός ήταν όλος ο λόγος, δεν θα αρχισω πάλι να πλατιάζω ούτε να ξεφεύγω σε άλλα θέματα όπως τεχνιέντως κάνουν άλλοι...

το όλο θέμα είναι για την υγεία, το δικαίωμα, τον σεβασμό, και την εφαρμογή των νόμων... ΤΕΛΟΣ

Reaction score
8

Την 28η πήγαμε οικογενειακώς να φάμε σε γνωστή παλαιά ταβέρνα του Θησείου.

Στη αρχή ήθελα να κάτσουμε έξω για να κανπνίζω, σύζυγος άκαπνη,αλλά έκανε λίγο ψύχρα και τους έκανα το χατήρι.
Όταν μπήκαμε είχε 3 τραπέζια, κάπνιζε το 1.
Όταν βγήκαμε ήταν γεμάτο και κάπνιζαν τα μισά.

Δεν είδα έναν άκαπνο να διαμαρτυρηθεί, ακόμη και αυτοί που είχαν παιδιά, ΜΟΥΓΚΑ......
Αν και καπνίζω μανιωδώς, κάπνιζα έξω γιατί είχα το παιδί μαζί μου.

ΜΟΥΓΚΑ....

Reaction score
4.909
Ξανανοιγω το νημα μετα απο δυο χρονια και βαλε (αν και μπορει να ειχαμε κι αλλο πιο προσφατο που δεν βρηκα).
Χτες βραδυ βγηκαμε σε ταβερνακι παρεα 8 ατομων. Στην παρεα υπηρχαν 3 καπνιστες. Ενω πριν 8 μερες που ειχαμε ξαναπαει στο ιδιο μαγαζι ηρθαν αμεσως τα τασακια στο τραπεζι, χτες αντιθετα το αφεντικο ενημερωσε οτι πλεον αυτο δεν μπορει να γινει γιατι εχουν γραψει τα μισα μαγαζια με το προστιμο να ανερχεται σε 500 ευρω για καθε εναν που καπνιζει! Ετσι οι 3 αρειμανιοι (2 γυναικες και ενας αντρας) εκαναν αναγκαστικα 3-4 εξοδους στην αυλη του μαγαζιου ( με μηδεν στο θερμομετρο εξω) για να απολαυσουν το τσιγαρακι τους και οι λοιποιι μη καπνιστες απολαυσαμε μια ατμοσφαιρα χωρις...καυσαερια! Τωρα ποσο θα κρατησει ο ζηλος απο την μια μερια και η υποταγη στην νομιμοτητα απο την αλλη ειναι δυσκολο να το πει κανεις....
Σημειωτεον στο μαγαζι ειμασταν εμεις και αλλο ενα τραπεζι δυο ατομων και μαλιστα σε χωριστα δωματια γιατι προκειται για παλιο διατηρητεο σπιτι που εχει μετατραπει σε ταβερνακι, δηλαδη οι καπνιστες της παρεας δεν θα ενοχλουσαν αλλους...

Last edited by a moderator:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.043
Members
38.525
Νεότερο μέλος
Grigoris1966