Κάτι ψήνεται στο σπίτι μας

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.130
Θέλει τρία λεπτά ακόμααααα!
Από πάνω. Από κάτω πάλι...:whistling:

Είχα κάποια θεματάκια στο ψήσιμο.
  • Γέμισα το δοχείο με κάρβουνα. Παίρνει ελάχιστα, αλλά κρατάνε πάρα πολύ. Προβλέπω να καίνε για κάνα δίωρο ακόμα.Τρία κάρβουνα (στην κυριολεξία!) είναι αρκετά για μια pizza...
  • Βγήκε πολλή η ζύμη. Λυπηθήκαμε να αφαιρέσουμε λίγη και έγινε παχουλούτσικη
  • Έβαλα σε μεγάλη ταχύτητα τον ανεμιστήρα, με αποτέλεσμα να έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία η πλάκα ψησίματος και να μην ψηθεί ομοιόμορφα πάνω και κάτω.
Στα θετικά
  • σε 3 λεπτά το πολύ ψήνεις
  • ελάχιστος καπνός και μόνο όταν ανάβουν στην αρχή τα κάρβουνα
  • η μυρωδιά του κάρβουνου δεν παίζεται στο ψήσιμο
Πού θα πάει, θα την μάθω καλύτερα. Αύριο έχουν σειρά τα μπριζολάκια...:drinks:

Reaction score
30.455
Για να ψηθεί η πίτσα από πάνω υποθέτω πως έβαλες το γυάλινο καπάκι σωστά?
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν είναι απαραίτητη η χρήση του καπακιού στην περίπτωση που ψήνεις κάτι που μπορείς εύκολα να του γυρίσεις πλευρά με μια λαβίδα,πχ τα μπριζολάκια που έχουν σειρά αύριο.
Αλλάζει κάτι σημαντικά στη λειτουργία της και την απόδοσή της η μη χρήση του καπακιού?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.130
1.Για να ψηθεί η πίτσα από πάνω υποθέτω πως έβαλες το γυάλινο καπάκι σωστά?
2. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν είναι απαραίτητη η χρήση του καπακιού στην περίπτωση που ψήνεις κάτι που μπορείς εύκολα να του γυρίσεις πλευρά με μια λαβίδα,πχ τα μπριζολάκια που έχουν σειρά αύριο.
3. Αλλάζει κάτι σημαντικά στη λειτουργία της και την απόδοσή της η μη χρήση του καπακιού?
1. Σωστά
2. Αύριο δεν θα ψήσω με καπάκι
3. Δεν ξέρω. Ελπίζω να μας λύσει την απορία κάποιος που ξέρει καλύτερα, για να αποφύγω τους πειραματισμούς.

Όπως καταλαβαίνεις δεν διεκδικώ δάφνες εξπέρ στο ψήσιμο, απλά μαθαίνω από τους πιο έμπειρους εδώ. :wink:

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Καλορίζικο το εεγαλειο. Απο εδω έγινε η αγορά; Αν ναι απο που εάν επιτρέπεται;
Τι θερμοκρασία ανέβασε με το καπάκι κλειστό;
Καλα ψησιματα και προ πάντων άοσμα

Reaction score
30.455
1. Σωστά
2. Αύριο δεν θα ψήσω με καπάκι
3. Δεν ξέρω. Ελπίζω να μας λύσει την απορία κάποιος που ξέρει καλύτερα, για να αποφύγω τους πειραματισμούς.

Όπως καταλαβαίνεις δεν διεκδικώ δάφνες εξπέρ στο ψήσιμο, απλά μαθαίνω από τους πιο έμπειρους εδώ. :wink:
Άντε να δουμε και άλλες εντυπώσεις....
Μπήκα λίγο στην πρίζα με αυτό το μαραφέτι!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.130
1.Καλορίζικο το εεγαλειο. Απο εδω έγινε η αγορά; Αν ναι απο που εάν επιτρέπεται;
2. Τι θερμοκρασία ανέβασε με το καπάκι κλειστό;
Καλα ψησιματα και προ πάντων άοσμα
1. Ναι, από το www.grill.gr
2. 150 βαθμούς
Ευχαριστώ πολύ! Άοσμα δεν τα λες, αλλά σχεδόν τελείως άκαπνα, ναι. Μπορείς να ψήσεις άνετα στην κουζίνα με ένα ανοιχτό παράθυρο. Προληπτικά βέβαια έψησα στη βεράντα. :)

Τέλος πάντων είναι άδικο να κρίνω ψησταριά από το πώς ψήνει την pizza, αφού δεν αγοράστηκε γι' αυτό. Αύριο θα δείξει τι ψάρια πιάνει (κι εγώ επίσης...).

Reaction score
30.455
Γέμισε λούγκρες το μαγαζί :rolleyes:
Αν εννοείς πως είναι πολύ πιο "αντρική" η παραδοσιακή ψησταριά συμφωνούμε.
Αλλά σκέφτομαι πόσες φορές γυρνώντας 9 ή και 10 από τη δουλειά πόσο θα γούσταρα να ψήσω στα γρήγορα δυο μπριζολίτσες ή μπιφτέκια για μένα και την κυρά και να πιω και μια παγωμένη μπυρίτσα...
που κουράγιο 'ομως για να ανάψω την ψησταριά.
Για κάτι τέτοιες περιπτώσεις φαντάζει ως ιδανική λύση..γρήγορη ,καθαρή και ξεκούραστη.

Αν πάλι το σχόλιο για τις λούγκρες δεν αφορούσε την ψησταριά αλλά τα ονόματα, ένα έχω να σου πω,,,μεγάλη μπουκιά φάε ,μεγάλο λόγο μη λες....Μανουέλα..:p

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
.........Αύριο θα δείξει τι ψάρια πιάνει (κι εγώ επίσης...).
Δεν γ@...ς και εσύ απ'ότι καταλαβαίνω από τα συμφραζόμενα :rolleyes:
[DOUBLEPOST=1444517169][/DOUBLEPOST]
ένα έχω να σου πω,,,μεγάλη μπουκιά φάε ,μεγάλο λόγο μη λες....Μανουέλα..:p
Εγώ ζήτησα Λάουρα ....το Μανουέλα 58 είναι σαν μάρκα σουτιέν :p

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Μωρή Ρόζυ ....δεν πετάγεσαι μέχρι Ευαγγελισμό να πάρεις και συνταγές από τον σεφ της Εντατικής .
Μπρόκολο ψητό με αυγά ποσέ και μπέϊκον από σαλάχι με Ω3 :p

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.130
Μωρή Ρόζυ ....δεν πετάγεσαι μέχρι Ευαγγελισμό να πάρεις και συνταγές από τον σεφ της Εντατικής .
Μπρόκολο ψητό με αυγά ποσέ και μπέϊκον από σαλάχι με Ω3 :p
Πάρτυ έχεις Λάουρα; Θα το κάψεις απόψε! :drinks:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.120
2. 150 βαθμούς
Γιάννη, δεν ξέρω την ακρίβεια του θερμόμετρου, αλλά η καλή pizza θέλει πάνω από 250° C. Εκεί έγκειται και η διαφορά των ξυλόφουρνων που δίνουν αυτό το διαφορετικό στη γεύση και στην υφή.

Αλλάζει κάτι σημαντικά στη λειτουργία της και την απόδοσή της η μη χρήση του καπακιού?
Με το καπάκι παίζεις με το είδος του ψησίματος. Μπορείς να κάνεις κάπνισμα, αργό ψήσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες, μαγείρεμα και γενικά είδη ψησίματος που κάνεις και στον ηλεκτρικό φούρνο. Για κλασσικό BBQ, the greek way, δεν είναι απαραίτητο. :D

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.684
Ευτυχως που δεν θα φτιαξει μηλοπιτα στα καρβουνα σημερα :p .Αντε να δουμε κατι σε κρεας.!

Αν το κρεας ειναι καποιου παχους ,θελει κλειστο καπακι στην αρχη για το απαραιτητο θερμικο shock ,
να κλειδωσει τα ζουμια .
Τι θα βαλεις πανω?

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489