Κάτι ψήνεται στο σπίτι μας

melina

Cargo 200
Reaction score
45.025
Όντως ψήνονται λίγο περισσότερο στο κέντρο. Στο επόμενο γύρισμα τις βάζεις αντίθετα και όλα ΟΚ.
έκανα edit και ρωτάω και άλλα θέματα, απαιτώ απαντήσεις, τα εροτυματοικα ηνε πωλα?????γηατι ΔΑΙΝ ΑΠΑΝΤΑΣ???

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.135
Δεν ασχολούμαι εγώ με το πλήσειμω. :p

Η "λεκάνη" κάτω από τη σχάρα και η σχάρα είναι κομματάκι μεγάλα για πλυντήριο. Εκτός αν βάλεις μόνο αυτά μέσα...:)

Reaction score
30.455
Εδώ βάζουν λεμόνι, η ρίγανη σε πείραξε;
To λεμόνι ήταν για τα κολοκύθια βρε...ελπίζω δηλαδή...γιατί αν ήταν για τις μπριζόλες...βέβαια γούστα είναι αυτά θα μου πεις και περί ορέξεως..

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.424
To λεμόνι ήταν για τα κολοκύθια βρε...ελπίζω δηλαδή...γιατί αν ήταν για τις μπριζόλες...βέβαια γούστα είναι αυτά θα μου πεις και περί ορέξεως..

Δε λέω για το Γιάννη, γενικά με φρικάρει το λεμόνι στο κρέας.
Στα λεμονάτα και σε μερικές σαλάτες μόνο. Και το λατρεύω γενικά.

Reaction score
30.455
Επιτέλους συμφωνούμε σε κάτι...:p

Reaction score
1.153
Στις μπριζόλες παίζω μόνο αλάτι και πιπέρι.Μπορεί να μην βάλω καν πιπέρι αν χρησιμοποιήσω το σπέσιαλ καυτερό αλάτι με bhut jolokia που έχω σκαρώσει.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.135
Γεροπαράξενη...:p

Εμένα πάλι μου αρέσει το λεμόνι. :sneaky:

ΟΚ, και πόσο στοίχισε από κει που την πήρες;
190€ + 50€ το καπάκι +50€ η πλάκα +23% ΦΠΑ σε όλα τα παραπάνω.

Μην ξεχάσεις και το gel που χρειάζεται για το άναμμα. Παρήγγειλα ήδη από το amazon.co.uk 5 λίτρα από αυτό για να ησυχάσω, γιατί το μπουκάλι των 200ml δεν πρέπει να φτάνει για πάνω από 4-5 φορές.

Last edited:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.150
Εκεί που γίνεται χαμός και ο καθένας βάζει ό,τι του 'ρθει είναι στο μπιφτέκι για burger. Αυγά, ψωμιά, ρίγανη, θυμάρι, κανέλα, δεντρολίβανο, νούφαρα, λουλούδια κλπ. :D Μπλιάααχχ!

Το burger θέλει χοντροκομμένο κιμά, απαλά σχηματισμένο (όχι πλασμένο), αλάτι και πιπέρι. Στο κρέας μπορούμε να παίξουμε με τα κομμάτια το μοσχαριού (σπάλα, στήθος, στρογγυλό κλπ), προσέχοντας να έχουμε 20-30% ποσοστό λίπους.
Ό,τι άλλο έχουμε στο μυαλό μας, το προσθέτουμε στη γαρνιτούρα. Το μπιφτέκι πρέπει να έχει την καθαρή γεύση του ποιοτικού κρέατος.

Reaction score
30.455
Καλά βρε σεις δεν βάζετε λεμόνι στο κρέας;
Στα ψάρια τουλάχιστον βάζετε;
Στο ψητό ψάρι στη σχάρα μου αρέσει λάδι , λεμόνι και ψιλοκομμένος μαιντανός.
Σε τηγανητό και κυρίως σε μικρά ψαράκια (γάβρος ,αθερίνα ,μπακαλιαράκια ,κουτσομούρες) ποτέ!
Γούστα είναι αυτά....

Στο ψητό κρέας ούτε με σφαίρες...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.135
Α, μπα...

Έβαλα κάτι για τη λιγούρα, γιατί κόλλησε το στόμα μου με τόσα κρεατικά. :D

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Στις μπριζόλες παίζω μόνο αλάτι και πιπέρι.Μπορεί να μην βάλω καν πιπέρι αν χρησιμοποιήσω το σπέσιαλ καυτερό αλάτι με bhut jolokia που έχω σκαρώσει.
Πες τα ρε μαστορα πες τα !!!!

Reaction score
50
Προσωπικά με την καμία δε βάζω λεμόνι σε ψητά! Μου χαλάει τη γεύση του κρέατος (εκτός αν θες να καλύψεις μυρωδιά κακού κρέατος αλλά προφανώς δε μιλάμε για τέτοιες περιπτώσεις). Ένα πράγμα σα να βάζεις κόκα κόλα σε καλό ουίσκι...

Να ρωτήσω κάτι που συζητήθηκε στις αρχές του νήματος: το ψήσιμο σε κάρβουνα είπαμε ότι είναι πολύ πιο ανθυγιεινό σε σχέση με ψήσιμο σε γκάζι, αν και πιο εύγευστο (άλλο αυτό). Εντάξει υπάρχουν κανόνες για να μειωθούν οι βλαβερές συνέπειες (να χωνέψουν καλά τα κάρβουνα κτλ.) αλλά απ' όσο καταλαβαίνω παραμένει ανθυγιεινό (πείτε μου αν κάπου κάνω λάθος). Αυτό ισχύει και στο λότους, δεδομένου ότι δεν υπάρχει άμεση έκθεση στα κάρβουνα; Επίσης τι παίζει στα green eggs σχετικά με το υγιεινό του θέματος (επειδή θεωρούνται απ' τα κορυφαία λέω μπας και υπάρχει κάποια βελτίωση κι εκεί); Αν και, όπως λειτουργούν, η έκθεση στα κάρβουνα είναι άμεση άρα δε βλέπω πώς μπορούν να εξαλείψουν τις βλαβερές συνέπειες...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας