Κάτοχοι Alfa Romeo

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Κάτοχοι Alfa Romeo

ετσι εμεινε εγκυος και η τζενη ,και τωρα δεν ξερει το παιδι αν ειναι το συνεργειά η του υδραυλικου

Reaction score
14
Ο μεγαλύτερος βραχνάς για τον πελάτη στα επίσημα ΔΕΝ είναι τα μαστοράκια....Είναι η απαίτηση να αγοράζεις γνήσια ανταλλακτικά που κοστίζουν τουλάχιστον 20% παραπάνω. Όταν το ΙΔΙΟ ανταλλακτικό το βρίσκεις εύκολα και στο εμπόριο αλλά με άλλη συσκευασία.

..........

Βεβαια και είναι!

Πάω το Tengai...μου τρώει το μαστοράκι τις βόλτες της κυλινδροκεφαλής....2 φορές!!!!!
(Το ροπόκλειδο δεν το ήξερε)
Το κάνει μόκο.

Πάω να φύγω....λάδια στο παντελόνι!!!! :mad_3:
Στη συνέχεια....καντήλια....βιδολόγοι...και τα ρέστα.

Φεύγω...ακούω την αλυσίδα να γρατζουνάει.
Κατεβαίνω...ελέγχω....τζόγος....μηδέν!!!!! :mad_3:
Μάλλον ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει αυτό Γιάννη.

Άντε με τα εξουσιοδοτημένα....ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΕΙΝΑΙ.

Την θυμάται κανείς την ιστορία του Dream με το Audi;

Reaction score
49
Re: Απάντηση: Κάτοχοι Alfa Romeo

ετσι εμεινε εγκυος και η τζενη ,και τωρα δεν ξερει το παιδι αν ειναι το συνεργειά η του υδραυλικου

Επειδή δεν ξέρω αν είναι χιούμορ ή σχόλιο, βρε argi δε μας κάνεις μια καλή μετάφραση να καταλάβουμε όλοι??? :happy_6: :happy_4:

Reaction score
49
Βεβαια και είναι!

Πάω το Tengai...μου τρώει το μαστοράκι τις βόλτες της κυλινδροκεφαλής....2 φορές!!!!!
(Το ροπόκλειδο δεν το ήξερε)
Το κάνει μόκο.

Πάω να φύγω....λάδια στο παντελόνι!!!! :mad_3:
Στη συνέχεια....καντήλια....βιδολόγοι...και τα ρέστα.

Φεύγω...ακούω την αλυσίδα να γρατζουνάει.
Κατεβαίνω...ελέγχω....τζόγος....μηδέν!!!!! :mad_3:
Μάλλον ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει αυτό Γιάννη.

Άντε με τα εξουσιοδοτημένα....ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΕΙΝΑΙ.

Την θυμάται κανείς την ιστορία του Dream με το Audi;

Βρε Νικόλα ξεκινάμε από λάθος οπτική γωνία.
Μιλούσαμε τόση ώρα για τα συνεργεία αυτοκινήτων.
Τα αυτοκίνητα (λόγω κατασκευής και λόγω μεγαλύτερης αντοχής σε βάρβαρα χέρια) αντέχουν πολύ περισσότερο τα χεράκια από τα μαστοράκια των "επίσημων" ή και "ανεπίσημων".
Γιατί μη μου πείτε ότι δεν υπάρχουν μαστοράκια και στα μη επίσημα συνεργεία.......

Οι μοτοσυκλέτες γενικά (ποσοστό πάνω από 70%) επισκευάζονται και συντηρούνται σε ΜΗ επίσημα συνεργεία. Τα τελευταία μόνο χρόνια έχουν αρχίσει να αυξάνονται οι πελάτες στα επίσημα γιατί έχουν αρχίσει να εμφανίζονται πολλά ηλεκτρονικά (ψεκασμοί, εγκέφαλοι, ABS κ.ο.κ) που και ευαίσθητα είναι και εγκέφαλο για reset βλαβών χρειάζονται και δεν ρυθμίζονται με τα χέρια - κατσαβίδια όπως παλιότερα.
Πχ δεν μπορείς να σκάσεις μύτη σε άσχετο συνεργείο και να πεις στον αρχιμάστορα ότι χάλασε κάτι στην ηλεκτρονική αναρτηση των νέων Κ της BMW και να περιμένεις να το διορθώσει.
Γιατί καλώς ή κακώς, οι αρχιμάστοροι των αντιπροσωπειών παρακολουθούν και σεμινάρια εκμάθησης νέων μοντέλων και τεχνολογιών.

Νικόλα την ζημιά στην κεφαλή θα μπορούσες να την πάθεις οπουδήποτε. Και όχι μόνο στην επίσημη.....Είπαμε μαστοράκια υπάρχουν παντού. Και χαζά μαστοράκια επίσης. Έχε υπόψην όμως ότι είναι πολύ πιο εύκολο να πετύχεις άπειρο και άσχετο μαστοράκι σε μη επίσημο συνεργείο (το ανήψι που ήρθε να μάθει κ.ο.κ).

Θεωρώ κανόνα απαράβατο πάντως να είμαι παρόν στην διαδικασία της συντήρησης (αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας) ΠΑΝΤΑ. Ποτέ δεν φεύγω από εκεί κοντά. Επειδή γνωρίζω αρκετά πράγματα (είναι χόμπι μου να διαβάζω και να μαθαίνω τεχνικά θέματα αυτοκινήτων και μοτ/των) πιθανότατα να προλάβω κάτι τέτοιο. Μια "ματσολιά" του μαστοράκου.......

Όπως επίσης άλλος απαράβατος κανόνας είναι να κάνω πάντα μια βόλτα 2-3 χιλιομέτρων μετά την συντήρηση με τα μάτια, την μύτη και τα αυτιά ανοιχτά να παρακολουθούν τα πάντα. Από περίεργα οπτικά, ή περίεργες μυρωδιές και ήχους. Επιστρέφω με τις παρατηρήσεις μου για διόρθωση λαθών και μετά πληρώνω και φεύγω. Και βεβαίως για τουλάχιστον μια βδομάδα μετά ΔΕΝ κάνουμε ταξίδι, εξακολουθόντας να ελέγχουμε με τα μάτια τη μύτη και τα αυτιά τι συμβαίνει......

Μήπως θέλετε να ανοίξουμε ένα thread με "εμπειρίες συνεργείων"??
Εκεί να δείτε γέλιο.......

Υ.Γ. Ενημερωτικά....Πάω την Alfa σε μη εξουσιοδοτημένο και την Kawa στο επίσημο

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
καποτε σε εξ συνεργειο καποια εμεινε εγκυος μετα την παραλαβη του αυτοκινητου της.Το ωραιο ηταν οτι ο μαστορας της εφτιαξε το αμαξι την φουσκωσε κιολας,μετα αρνιοταν οτι εγινε στο συνεργειο .Μετα απο εξεταση dna ο τυπος αποδεχτηκε τα παντα εκτος οτι σενιαρε και το αμαξακι .Ευτηχως η Τζενη δεν μενει πια στην ελλαδα αλλα εγινε και αυτο

Reaction score
0
To αυτοκινητο το περασε το δευτερο μεγαλο service στα 40Κ.
Αχεμ, μηπως τα 400 ευρωπουλακια ειναι λιγο πολλα? Που να μου αλλαζε και ιμαντα δηλαδη. Μα καλα τοσο κοστιζουν τα φιλτρα του aircondition?

Στα 20κ ειχα δωσει 200. Να φανταστω οτι ετσι παει?Διπλασιασμος χιλιομετρων-διπλασιασμος χρηματων? Ο θεος να με λυπηθει στα 100Κ. Θα αναγκαστω να παρω συνεργειοδανειο

Reaction score
0
Απο την αρχη πιστευα οτι η μουρη της alpha μοιαζει λιγο του Crawley, αλλα ευτυχως ο εξορκισμος ηταν δωρεαν. Ας οψεται ο αγιασμος που εφερα απο τον Αγγιαννη το Ρωσσο τον ανασκολοπιστη. Εκτιμηθηκε το γεγονος οτι στις μερες μας οι πρωτες υλες ειναι φτηνες μονο στην Κινα και μου εκανε το ψυχικο.

Ευτυχως δηλαδη που πηγα συστημενος. Αλλιως με εβλεπα να δουλευα part time στο συνεργειο καθαριζοντας γρασα. Βεβαια μπορει να μου εβγαινε σε καλο, αφου δεν μπορει, ολο και καποιος θα μου εδειχνε πως να ξαναρυθμισω το ηχοσυστημα που εγινε flat.

Αχ, τι τραβαμε και εμεις οι ευκολοπιστοι

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Καλά που (φαίνεται ότι) λείπει ο argi...

Πάντως από τη δική μου πείρα - όχι με AR, αλλά με πολλές και διάφορες μάρκες - αλλά και απ' όσα βλέπω, βγάζω το συμπέρασμα ότι αν δεν έχεις συνεργείο της εμπιστοσύνης σου, που ο ιδιοκτήτης του να είναι ΠΡΩΤΑ ευσυνείδητος και μετά οτιδήποτε άλλο, δεν συμφέρει να έχεις κάν αυτοκίνητο... πόσο μάλλον αυτοκίνητο που δείχνει ότι ο ιδιοκτήτης του είναι μερακλής. Ειδικά αν το δουν και με έξτρα εξοπλισμό ή "πειραγμένο", που σημαίνει ότι έχεις ρίξει λεφτά, την έβαψες... (ισχύει ο γνωστός νόμος του "αυτός θα τα δώσει").

Reaction score
0
Πέρνω το φτιάρι και ξεθάβω το θέμα. Η 147 έφτασε τα 100Κ (καλα τα 102Κ για την ακρίβεια) και πρέπει να κάνει το service της.

Έχω ρωτήσει 2 συνεργεία και μου έδωσαν τιμή στα 600 (λίγο πάνω ο ένας, λίγο κάτω ο άλλος).

Ρε παιδιά το ξέρω οτι δεν οδηγάω ferrari, τα συνεργεία γιατί δεν το πιστεύουν? Το ξέρω οτι έχουμε αρκετούς alfisti εδώ. Δώστε μια συμβουλή ρε παιδιά. Μου φαίνεται υπέρογκο το ποσό:110:

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Κάτοχοι Alfa Romeo

Πέρνω το φτιάρι και ξεθάβω το θέμα. Η 147 έφτασε τα 100Κ (καλα τα 102Κ για την ακρίβεια) και πρέπει να κάνει το service της.

Έχω ρωτήσει 2 συνεργεία και μου έδωσαν τιμή στα 600 (λίγο πάνω ο ένας, λίγο κάτω ο άλλος).

Ρε παιδιά το ξέρω οτι δεν οδηγάω ferrari, τα συνεργεία γιατί δεν το πιστεύουν? Το ξέρω οτι έχουμε αρκετούς alfisti εδώ. Δώστε μια συμβουλή ρε παιδιά. Μου φαίνεται υπέρογκο το ποσό:110:

Υποθέτω πως αλλάζεις 8 μπουζί (που αλλάζονται κάθε 100ΚKm) με κόστος περί τα 220-230€. Τι άλλο αλλάζεις?

Πχ μήπως έχεις και αλλαγή ιμάντων εκκεντροφόρων ή μεταβλητό?
Τακάκια? Δισκόπλακες?

Reaction score
0
Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.

Ρε γαμώτο δεν έχω την απόδειξη απο το προηγούμενο service να δω τι αλλάξανε. Το manual πάντως στα 100Κ δεν αναφέρει αντικατάσταση ιμάντων κλπ αλλά μόνο για έλεγχο. Η αντικατάσταση αφορά όντως το μπουζί που στους κινητήρες 120 hp γίνεται στα 100Κ. Όλα τα άλλα αναφέρουν έλεγχο.

Να διευκρινήσω οτι δεν με ρώτησαν αν έχω αλλάξει κάτι στο προηγούμενο servivce προληπτικά άρα ίσως να μην χρειαζόταν τώρα. Τα χιλιόμετρα ανέφερα και μου απάντησαν 600Ε

Reaction score
281

Ε ρωτησε τους τι καλυπτουν τα 600 ευρω
(μπακαλιστικη προσεγγιση παντως δειχνει...)

Reaction score
49

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.

Ρε γαμώτο δεν έχω την απόδειξη απο το προηγούμενο service να δω τι αλλάξανε. Το manual πάντως στα 100Κ δεν αναφέρει αντικατάσταση ιμάντων κλπ αλλά μόνο για έλεγχο. Η αντικατάσταση αφορά όντως το μπουζί που στους κινητήρες 120 hp γίνεται στα 100Κ. Όλα τα άλλα αναφέρουν έλεγχο.

Να διευκρινήσω οτι δεν με ρώτησαν αν έχω αλλάξει κάτι στο προηγούμενο servivce προληπτικά άρα ίσως να μην χρειαζόταν τώρα. Τα χιλιόμετρα ανέφερα και μου απάντησαν 600Ε

Να ξέρεις πως οι ιμάντες+τεντωτήρες (όχι όμως απαραίτητα μεταβλητό: αυτός αλλάζεται μόνο αν στην εκκίνηση ακούγεται σαν diesel) αλλάζονται ή κάθε 60K Km ή κάθε 3 με 3.5 χρόνια (αναλόγως πιο θα έρθει πιο γρήγορα)
Πχ εγώ έχω κάνει 70Κ km και έχω αλλάξει 2 φορές ιμάντες!!

Στο service των 70Κ km πάντως πλήρωσα 500+€ γιατί άλλαξα εμπρός δισκόπλακες (αεριζόμενες) + τακάκια + υγρά φρένων και άλλαξα φίλτρο κλιματιστικού, έκανα απολύμανση στο σύστημα του κλιματιστικού (μπήκε σπρέυ απολύμανσης σε όλους τους αγωγούς και καθαρίστηκε και το μοτέρ αέρα), άλλαξα τις λάμπες των προβολέων (όχι ομίχλης) με ultra white (35€, είχα αλλάξει ήδη στα φώτα πορείας και είδα μεγάλη διαφορά), λάδια full synth. + φίλτρο λαδιού, σπρέυ στην πεταλούδα, και γρασάρισμα στον αριστερό μπιλιοφόρο γιατί από την ακινησία είχε πήξει το γράσο και μου έκανε ένα ελαφρύ μεταλλικό θόρυβο στην εκκίνηση και εκνευριζόμουν)

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.230

...άλλαξα υγρά φρένων
Ελπίζω να ήσουνα μπροστά γιατί πολλοί βγάζουν τα υγρά από το δοχείο με σύριγγα,

και το κύκλωμα έχει το παλιό υγρό!:141:

Reaction score
49

Ελπίζω να ήσουνα μπροστά γιατί πολλοί βγάζουν τα υγρά από το δοχείο με σύριγγα,

και το κύκλωμα έχει το παλιό υγρό!:141:

Έχω εμπιστοσύνη στο συνεργείο.
Παρ' όλα αυτά, είμαι πάντα στον χώρο στη φάση της συντήρησης. :126:

Τα υγρά δεν αλλάχθηκαν με σύριγγα.
Είναι ανοικτό κάτω και πρεσάρω συμπληρώνοντας στο δοχείο μέχρι να φύγει όλη η μαυρίλα και μετά ξεκινάει η διαδικασία εξαέρωσης.
Συνήθως παίρνει παραπάνω υγρά έτσι αλλά μόνο με αυτό το τρόπο αλλάζεται το υγρό....

Reaction score
4

πάρε τα μπουζι απο το ebay με 78 ευρώ,και απο εναλλακτικους προμηθευτές φλάντζες , ιμάντες ,λάδια,ρουλεμαν, φιλτρα με 251 ευρώ και μετα οτι σου πάρει σε εργατώρες.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.751
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88