Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Reaction score
0
Έχετε ποτέ ακούσει τον χημικό όρο "ηλεκτρόλυση" ????

Αυτό το φαινόμενο μπορεί πανεύκολα να συμβεί στο νερό!!!! Ο τρόπος??

Οι περισσότεροι εδώ μέσα σίγουρα μπορούμε να βρούμε μια παροχη DC 12βόλτ (η και λίγο παραπάνω).
Λοιπόν.... εάν βάλουμε δυο ηλεκτρόδια (καλό θα ήταν με μεγάλο πλάτος) μέσα σε ένα κουβαδάκι νερό, και δώσουμε +12βολτ στο ένα και -12βολτ στο άλλο, θα αρχίσουν να ανεβαίνουν φυσσαλίδες προς την επιφάνεια.... Μόλις μετατρέψαμε το H2O (νεράκι) σε HHO(αέριο)!!!! Αυτό είναι εύκαυστο αέριο.! μπορώ να πώ και πιο πολύ απο το φυσικό αέριο (βουτάνιο, προπάνιο κλπ). Για παράδειγμα, πάρτε έναν αναπτήρα και βάλτε τη φλόγα δίπλα στις φουσκαλίτσες..........ΠΑΦ ΠΑΦ ΠΑΦ ΠΑΦ (μικρά....μη φανταστείτε τίποτα πυρηνικες εκρήξεις....!!)......!!!!!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΗΡΑ.!!

Όσα περισσότερα ηλεκτρόδια, τόσο μεγαλύτερη παραγωγή υδρογόνου (υπ' όψιν)

Για φανταστείτε να στέλναμε αυτό το αέριο αντί για βενζίνα στον 4χρονο κινητήρα του αυτοκινήτου μας, στο μηχανάκι μας, στο Φορτηγό μας, στο Τρακτέρ μας????

Καλά δε θα ήταν??

Και απ την εξάτμιση τι θα βγαίνει ?? Πόσιμο νεράκι....απλό Η2Ο

Θετικά??
-Περισσότερη ισχύς μιας και θα καίγεται πιο εύκολα το υδρογόνο

-Δεν πληρώνεις καύσιμα (παλιά γέμιζες με 30ευρώ τώρα γεμίζεις με 50!!!!)

Αρνητικά??

-Άμα ανοίξει το καπώ της μηχανής η τροχαία ή άν το πάμε για κάρτα καυσαερίων θα μας πάνε μέσα για πολιτικοοικονομικούς λόγους (εύλογο είναι....όλη η οικονομία του πετρελαίου και της βενζίνης θα πάει πίσω....)

-Λίγος παραπάνω θόρυβος, διότι το υδρογόνο είναι πιο εύκαυστο απο τη βενζίνη....

Σχόλια δικά σας....και εδώ ήμαστε να πούμε κι άλλα!!

Reaction score
0
Εμπνευστής και καταθέτης της Ευρεσιτεχνίας, ένας Αμερικάνος απο το Ohio,
ο Stan Meyer,
ο οποίος δολοφονήθηκε λίγο καιρό μετα την κατάθεση της ευρεσιτεχνίας

(ίσα που πρόλαβε να του γυρίσουν ντοκιμαντέρ)

Σχετικά βίντεο:

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/8stApCmxYEM&hl=en"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/8stApCmxYEM&hl=en" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/h75_TGiwg78&hl=en"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/h75_TGiwg78&hl=en" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Σ'αυτόν βασίστηκαν όλοι οι μετά, (BMW, Honda, και άλλοι) σήμερα.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Djzissis, γνώσεις επί του θέματος δεν έχω, αλλά ενδιαφέρον το θέμα που άνοιξες, με πολύ χώρο για γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή γνώσης! Πάντα τέτοια.

Reaction score
0
Djzissis, γνώσεις επί του θέματος δεν έχω, αλλά ενδιαφέρον το θέμα που άνοιξες, με πολύ χώρο για γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή γνώσης! Πάντα τέτοια.
+100000000

Ζήση με λένε....( το DJ ειναι του επαγγέλματος παρατσούκλι).
Ούτε εγώ έχω αρκετές γνώσεις, μιας και ακόμα είμαι μαθητης, μπορούμε όμως να το αναπτύξουμε όλοι συν αυτα που είπες!!!!

Ειναι ένα θέμα που θα πρέπει σιγά σιγά να το σκεφτόμαστε όλοι μας.
Δεν αργεί να τελειώσει το πετρέλαιο!!

Reaction score
0
Ιν τόπικ:
Μπορούμε να επιτύχουμε περισσότερη παραγωγή υδρογόνου στο πείραμα αυτό, βάζοντας μέσα στο κουβαδάκι (στο νερο) έναν ηλεκτρολύτη,
για παραδειγμα μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα....!!!!

Θα το δοκιμάσω!!

Εκτός αυτού, όσο πιο κοντά είναι τα ηλεκτρόδια μεταξύ τους, τόσο περισσότερο ευνοείται η παραγωγή!

Με λίγα λόγια θέλουμε: Πλάκες ή σωλήνες (η μια μεσα στην αλλη) με μηδαμινή απόσταση μεταξύ τους, και εναλλάξ με διαφορά δυναμικου.... γιατί αν ακουμπήσουν, είναι σαν να βραχυκυκλώνουμε την μπαταρία....

Α!! και ό,τι μπαίνει μέσα στο νερό θα πρέπει να είναι ανοξύδωτο! αλλιώς θα μας βγεί σκουριά ή πρασινίλα.

Πχ. Την πρώτη φορά που το έκανα, με γυμνωμένα χάλκινα καλώδια, για ηλεκτρόδια, στην επιφάνεια μαζί με τις φουσκάλες βγήκε και λίγη πρασινίλα (απο την αξύδωση του χαλκού στο νερό)..
[τη δεύτερη φορά έβαλα δυο κουτάλια και το νερό δεν λερώθηκε καθόλου]

Ισως γίνομαι δυσνόητος?

Reaction score
49
Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Ωραίο θέμα Ζήση!!
Αλλά η συγκεκριμένη λύση έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα.....

Το πετρέλαιο, όσο ακριβά και αν το πληρώνουμε (δεν πρέπει να είναι τόσο ακριβό αλλά πληρώνουμε τις βλακείες των Αμερικάνων, πάλι) τουλάχιστον δεν πίνεται.....
Φαντάσου να χρησιμοποιηθεί το νερό ως καύσιμο.....
Θα αναγκαζόμαστε να το πίνουμε με το σταγονόμετρο με τις τιμές που θα αποκτήσει.

Θα μπορούσε να γίνει αφαλάτωση του νερού των θαλασσών πχ αλλά θα είναι μια βόμβα στα χέρια μας πάντα.....
Δεν ξέρω και τι βαθμό απόδοσης έχει η τεχνολογία αυτή.

Και μην ξεχνάμε κάτι απλό.
Οι μεγάλες "αδελφές" δεν πρόκειται να αφήσουν έτσι απλά την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά.....

Reaction score
2
Συγγνωμη ρε Ζηση αν θα στη χαλασω, αλλα εχεις ιδεα ποσο εχεις υπεραπλουστευσει το ζητημα?

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Συγγνωμη ρε Ζηση αν θα στη χαλασω, αλλα εχεις ιδεα ποσο εχεις υπεραπλουστευσει το ζητημα?

Να σου θυμίσω όμως Σταύρο παλικάρι μου, ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις, οι απλές (απλούστατες) σκέψεις είναι αυτές που έχουν δώσει λύσεις σε τεράστια προβλήματα.

Σε τελική ανάλυση, το να σκεφτόμαστε δεν είναι κολάσιμο.....
Το να μας βιάζουν καθημερινά και να λέμε και ευχαριστώ είναι πάντως....βίτσιο!!

Reaction score
2
Αλλο λεω ρε μανα μου. Δεν ειπα οτι ειναι απλη η ιδεα, ειπα οτι ειναι υπεραπλουστευμενος ο παρουσιαζομενος τροπος υλοποιησης. Ο αδερφος μου κανει απο το 2004 μεχρι και τωρα μεταπτυχιακο/διδακτορικο σε SOFC modeling και διαφορα παρατρεχαμενα, και τυχαινει να ξερω οτι υπαρχουν ακομη θεμελιωδη πρακτικα προβληματα, που συνηθως εχουν να κανουν με το κοστος και την αποδοση/efficiency της κυψελης...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Ωραίο θέμα Ζήση!!
Αλλά η συγκεκριμένη λύση έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα.....

Το πετρέλαιο, όσο ακριβά και αν το πληρώνουμε (δεν πρέπει να είναι τόσο ακριβό αλλά πληρώνουμε τις βλακείες των Αμερικάνων, πάλι) τουλάχιστον δεν πίνεται.....
Φαντάσου να χρησιμοποιηθεί το νερό ως καύσιμο.....
Θα αναγκαζόμαστε να το πίνουμε με το σταγονόμετρο με τις τιμές που θα αποκτήσει.

Θα μπορούσε να γίνει αφαλάτωση του νερού των θαλασσών πχ αλλά θα είναι μια βόμβα στα χέρια μας πάντα.....
Δεν ξέρω και τι βαθμό απόδοσης έχει η τεχνολογία αυτή.

Όλοι ξέρουμε ότι αυτό που λές θα γίνει έτσι κι αλλιώς σε μερικά χρόνια. Η απόσταξη του νερού είναι πανεύκολη διαδικασία, και διώχνει τα άλατα!
Απ' ό,τι έχω διαβάσει, η απόδοση σε έναν βενζινοκινητήρα, είναι λίγο καλύτερη της βενζίνης(απο θέματος δύναμης) Το νερό μέσα στις κυψέλες απ' ότι λένε κρατάει βδομάδες.

Και μην ξεχνάμε κάτι απλό.
Οι μεγάλες "αδελφές" δεν πρόκειται να αφήσουν έτσι απλά την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά.....

Συμφωνώ απόλυτα.! γι'αυτό άλλωστε καθαρίσανε και τον εφευρέτη! Η επερχόμενη οικονομία της Ρωσίας (με το φυσικό αέριο) θα καταρεύσει εάν ξεσηκωθούν μερικές χώρες! κι αυτό όλοι ξέρουμε οτι θα δυσαρεστήσει τις μεγάλες "ΑΔΕΡΦΕΣ" (μιας και το θέτεις πολύ ωραία το όνομα)
-Δεν αναφέρω την Αμερική γιατί στα επόμενα 2-4χρόνια η οικονομία της θα έχει καταρρεύσει!
Παρ' όλα αυτά, οπως ο κάθε Έλληνας που κοιτάει πάντα τον εαυτούλη του, και την βολή του, θα κοιτάξει να εξοικονομήσει κάποιες βενζίνες, πρίν αρχίσει να ανεβαίνει και η τιμή του νερού!!
Έχω άδικο περι αυτού????

Να φανταστείτε στο σούπερ μάρκετ το 2λιτρο μπετόνι απιονισμένου νερού που βάζουμε στο ηλεκτρικο σίδερο για τα ρουχα, έχει 2,50 ευρώ το ελάχιστο! 1,25 το λίτρο.... όσο και η βενζίνη!!

Που πάμε????

Reaction score
0
Αλλο λεω ρε μανα μου. Δεν ειπα οτι ειναι απλη η ιδεα, ειπα οτι ειναι υπεραπλουστευμενος ο παρουσιαζομενος τροπος υλοποιησης. Ο αδερφος μου κανει απο το 2004 μεχρι και τωρα μεταπτυχιακο/διδακτορικο σε SOFC modeling και διαφορα παρατρεχαμενα, και τυχαινει να ξερω οτι υπαρχουν ακομη θεμελιωδη πρακτικα προβληματα, που συνηθως εχουν να κανουν με το κοστος και την αποδοση/efficiency της κυψελης...
Πιθανόν ο αδερφός σου να κάνει διδακτορικό στην πιο εξελιγμένη μορφή αυτού του πειράματος, δηλαδή στην κατασκευή και την απόδωση του καθαρού υδρογόνου (Η2), που δεν είναι καθόλου ευκολο στην παραγωγή και είναι 20 φορές πιο έφλεκτο, και 972345098273652043978 φορές πιο επικίμδυνο. Έτσι κατασκευάζουν τις πυρηνικές μπόμπες.... κάτι τέτοιο τέλος πάντων....

Reaction score
0
Τώρα το καλοκαιράκι, που θα τελειώσει και η προετοιμασία στο φροντιστήριο, θα δοκιμάσω το πείραμα αυτό σε μια μηχανή 80κυβικά τετράχρονη που έχω πεταμένη. Πιστεύω πως θα δουλέψει αντί για βενζίνα.

Θα ποστάρω και θα ενημερώνω μόλις αρχίσω με φωτογραφίες και βίντεα εδώ.

Πάντως δεν σταματάμε.... "Το σχολιάζειν εστί φιλοσοφείν"

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Να φανταστείτε στο σούπερ μάρκετ το 2λιτρο μπετόνι απιονισμένου νερού που βάζουμε στο ηλεκτρικο σίδερο για τα ρουχα, έχει 2,50 ευρώ το ελάχιστο! 1,25 το λίτρο.... όσο και η βενζίνη!!

Που πάμε????
No way!!!!

Τα 4 λιτρα μπιτόνια απιονισμένου νερού των Super Market παίζουν κάπου στο 1€

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Τώρα το καλοκαιράκι, που θα τελειώσει και η προετοιμασία στο φροντιστήριο, θα δοκιμάσω το πείραμα αυτό σε μια μηχανή 80κυβικά τετράχρονη που έχω πεταμένη. Πιστεύω πως θα δουλέψει αντί για βενζίνα.

Θα ποστάρω και θα ενημερώνω μόλις αρχίσω με φωτογραφίες και βίντεα εδώ.

Πάντως δεν σταματάμε.... "Το σχολιάζειν εστί φιλοσοφείν"
Θα έχει ενδιαφέρον!!!
Ανέβασε στο youtube και βάλε τα links εδώ!!
Και τις φωτογραφίες βεβαίως!!

Καλή επιτυχία :107:

Reaction score
0
Ευχαριστώ για την ενθάρρυνση....!!
Πάντως καλό θα ήταν να ακούσουμε κι άλλες γνώμες και σχόλια....

Σαφώς και θα τα ποστάρω όλα εδώ!!
Να φαίνονται όλα!!

Reaction score
2
Φανταζομαι οτι για το πειραμα σου, χρειαζεσαι οσο πιο καθαρο νερο γινεται. Δεν ξερω αν, και κατα ποσο θα επιδρασουν αρνητικα τα χημικα προσθετα του απιονισμενου. Εχε κατα νου οτι μπορεις να βρεις και απεσταγμενο σε φαρμακεια.

Reaction score
0
και πόσιμο νερό απο τη βρύση να χρησιμοποιηθεί, πάλι το ίδιο θα κάνει..
Το μόνο, που όταν θα γίνει αέριο το νερό θα μείνουν τα άλατα στις κυψέλες.

Ευχαριστώ για την συμβουλή! Αυτό θα κάνω γιατί θα έβαζα νερό απο τη βρύση αλλιώς!

Όπως ανέφερα και παραπάνω, την διάσπαση θα βοηθήσει ένας ηλεκτρολύτης όπως η μαγειρική σόδα! Και απ' ότι φαίνεται κάνει πολύ καλή δουλεία, και το βελτιώνει αρκετά!!

Reaction score
2

οοχι.

Μάλλον αλατόνετρο που θα χρειάζεται.

το αλατόνερο κάνει το νερό πιό αγώγιμο, και επιταχύνει πολύ την διαδικασία ηλεκτρόλυσης. Ειναι παιχνιδάκι - δοκιμάστε το.
Οντως, χρειάζεσαι ηλεκτρόδια ανοξειδωτα για να πετύχεις ηλεκτρόλυση.

το θέμα μας ειναι οτι η ηλεκτρόλυση θεωρείται ενδόθερμη αντίδραση, ενω η υγροποιηση μεσω κάυσης εξώθερμη.

οι νομοι της θερμοδυναμικής μας λένε οτι θα θέλουμε περισσότερη ενέργεια για την παραγωγή υδρογόνου και οξυγόνου απ ότι η καυση θα παράγει. Το ηλεκτρικό φορτίο δηλαδή που θα απαιτείται για την κίνηση ενος αυτοκινήτου με ΗΗ -Ο θα είναι τεράστιο! και μάλιστα, εχετε δει που εχει πάει τελευταία το ρευμα, με νεα αυξηση απο 1ης Ιουλίου? Μάλλον ασυμφορο αν δεν διαθέτεις πυρηνική, ηλιακήή αιολική ενέργεια, για concept.

Reaction score
2

και επίσης, το υδρογόνο (Η2) για να αποκτήσει σχεση με την πυρηνική σχαση θα πρέπει να...συντηχθει, κάτι που αφοράπαρουσία ανεξέλεχτης αλυσδωτής αντίδρασης.

Κατα την ηλκτρόλυση με συνεχές ρευμα ο Αρνητικός πόλος παραγει Η2 και ο θετικός ο2, οπότε ουτως ή άλλως παράγεται καθαρό υδογόνο και οξυγόνο.
οπως κάθε ηλεκτρολυτική αντίδραση σίγουρα υπάρχουν βέλτιστα υλικά για τους πόλους και δεν ειναι απαραίτητα το ανοξείδωτο (κράμα σιδήρου - χρωμίου - βαναδιου) το βέλτιστο και για τους 2 πόλους.

συμπυκνώσεις υδρογόνου πολύ δύσκολα διατηρουνται τέτοιες και απαιτουνται πολύ προηγμένες τεχνολογίες υδρογόνου, οπως

-απολυτα στεγανοι μεταλλικοί σωλήνες με μουφες υψηλής πίεσης για την αποφυγη διαρροών, και σπινθήρων

τρόμπες τύπου μεμβράνης για την αναπτυξη υψηλών πιέσεων

αψογη μόνωση των δεξαμενών αποθήκευσης για στατικό και θερμότητα.

Αν παραγεις μεγάλη ποσότητα υδρογόνου και σου διαφύγει σε στατικά φορτισμένο περιβάλλον, θα το καταλάβω, φίλε μου, απο τον καιρό που θα κάνεις για να ξαναποστάρεις.

Το υδρογόνο ειναι επικίνδυνο, περισσότερο και απο την βενζίνη.

μονο η διαχειρηση του εντός του οχήματος ειναι αυτή που αυξάνει το κόστος κατακόρυφα, και όχι η παραγωγή του.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.685
Members
38.477
Νεότερο μέλος
Nikits44