Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Reaction score
0
Φαίνεσαι σωστός στην χρήση του αλατόνερου ώς πιο αγώγιμο, αλλά εδώ, έχω την εντύπωση πως θέλουμε την αντίσταση του νερού, όχι την αγωγιμότητά του!
Έτσι νομίζω....δέν είμαι εντελώς σίγουρος....

Όσο για την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται φτάνουν γύρω στα δώδεκα βόλτ, και απο κεί και πέρα, ανάλογα με το πόσα ηλεκτρόδια θα βάλεις στο νερό, τόσο ανεβαίνουν τα αμπέρια, και τόσο αυξάνεται η παραγωγή HHO (η ηλεκτρόλυση).

Μπορεί να ξεκινήσει απο 0,5 αμπέρ και να φτάσει και τα 25-30 αμπέρ, ανάλογα με την κατασκευή
Το ιδανικότερο, είναι να καταφέρεις να έχεις την μεγαλύτερη παραγωγή με όσο το δυνατόν λιγότερα αμπέρ. Αυτό το κανονίζεις ανάλογα με την απόσταση των ηλεκτροδίων μεταξύ τους, και με την αντίσταση τους.

Reaction score
2
Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

http://www.reuters.com/news/video?videoId=85239&videoChannel=1

και τι άλλο παρα Ελλην α το αμφισβητουσε.

Να μην ειχε όμως και δίκιο.....

Να γίνει υβριδικό που θα μετατρέπει την πέδηση σε ηλεκτρισμό και αυτος θα ηλεκτρολύει υδρογόνο, ίσως. Αλλά το1/3 με 1/2 της ενέργειας θα πρέπει να παράγεται
>ειτε απο προμήθεια υδρογόνου
>είτε απο βενζίνη (που δεν θα έχει νόημα αφου θα εχει ηδη γίνει μετατροπή σε υδρογόνο του κινητήρα)

Reaction score
2

ρίξε λίγο αλάτι στο τεστ σου και αναδευσε το νερό . Αμέσως θα αυξηθει η παραγωγή αερίου.

προσοχή μην το παρακάνεις ομως - αν ακουμπήσουν στο αποκρυσταλλωμένο (στερεό) αλάτι (Na-Cl+) οι πόλοι της ηλεκτρόλυσης θα ηλεκτρολύσουν το αλάτι και θα παράγουν νάτριο και χλώριο. το νάτριο στο νερο δεν ειναι κάτι κακό - ολα τα αναβράζοντα δισκία ετσι αναβράζουν - αλλά το χλώριο που εχει χρώμα πράσινοο ειναι αέριο και θα θέλει να φυγει απο το νερο, και είναι δηλητηριώδες!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

http://www.reuters.com/news/video?videoId=85239&videoChannel=1

και τι άλλο παρα Ελλην α το αμφισβητουσε.

Να μην ειχε όμως και δίκιο.....

Να γίνει υβριδικό που θα μετατρέπει την πέδηση σε ηλεκτρισμό και αυτος θα ηλεκτρολύει υδρογόνο, ίσως. Αλλά το1/3 με 1/2 της ενέργειας θα πρέπει να παράγεται
>ειτε απο προμήθεια υδρογόνου
>είτε απο βενζίνη (που δεν θα έχει νόημα αφου θα εχει ηδη γίνει μετατροπή σε υδρογόνο του κινητήρα)

Μάλιστα.... Ωραίος ο πατριώτης και σα να τον φωνάξαμε ;) χεχε

Συμφωνώ απόλυτα με τον κύριο. Όμως κατα τη γνώμη μου, και χωρίς να θέλω να τον διαψεύσω, μια μεγάλη μπαταρία αυτοκινήτου (80αμπερώρες λ.χ.) που θα φορτιστεί την πρώτη και μόνο φορα απο την μπρίζα, φτάνει να παράξει για 2 λεπτά λίγο υδρογόνο μέχρι να ξεκινήσει ο κινητήρας και μετά, η φόρτιση των ηλεκτροδίων του νερού, και της μπαταρίας γίνεται μέσω του δυναμό!

Δε χρειάζεται δα και τόσο πολύ ρεύμα!!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

ρίξε λίγο αλάτι στο τεστ σου και αναδευσε το νερό . Αμέσως θα αυξηθει η παραγωγή αερίου.

προσοχή μην το παρακάνεις ομως - αν ακουμπήσουν στο αποκρυσταλλωμένο (στερεό) αλάτι (Na-Cl+) οι πόλοι της ηλεκτρόλυσης θα ηλεκτρολύσουν το αλάτι και θα παράγουν νάτριο και χλώριο. το νάτριο στο νερο δεν ειναι κάτι κακό - ολα τα αναβράζοντα δισκία ετσι αναβράζουν - αλλά το χλώριο που εχει χρώμα πράσινοο ειναι αέριο και θα θέλει να φυγει απο το νερο, και είναι δηλητηριώδες!

Λέω να μην το διακινδυνεύσω.... η σόδα δεν είναι πιο ασφαλής?? Ή για πράδειγμα το θαλασσινό νερό!?

Reaction score
49

Πάντως αν θέλεις απιονισμένο νερό μπορείς πολύ απλά να κρατάς σε κάποιο δοχείο το νερό που βγαίνει από τα κλιματιστικά στο σπίτι!! :126:

Reaction score
0
Με λίγα λόγια μπορούμε με το νερό που βγαίνει απο τα κλιματιστικά μας, να γεμίσουμε υγρά την μποταρία του αυτοκινήτου μας, όπως και να το χρησιμοποιήσουμε στο σίδερο για το ρούχα....!!!!
(τι μαθαίνει ο άνθρωπος σε 2 ώρες ρε π****η μ ?? :625: )

Reaction score
2

ξαναλέω οτι οι νόμοι της θερμοδυναμικής λένε οτι ΔΕΝ μπορει το νερο μόνο του να χρησιμοποιηθεί σαν κάυσιμο, γιατί ειναι ήδη "το κάρβουνο" της κάυσης του υδρογόνου (οξείδιο του υδρογόνου λέγεται επιστημονικά) και απαιτει περισσότερη ενέργεια για να ηλεκτρολυθει παρά να καεί.

Αν μπορεις να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, μπορεί να το κάνεις κι αυτό.
ειναι το ίδιο δύσκολο.

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Με λίγα λόγια μπορούμε με το νερό που βγαίνει απο τα κλιματιστικά μας, να γεμίσουμε υγρά την μποταρία του αυτοκινήτου μας, όπως και να το χρησιμοποιήσουμε στο σίδερο για το ρούχα....!!!!
(τι μαθαίνει ο άνθρωπος σε 2 ώρες ρε π****η μ ?? :625: )

Ελπίζω και φαντάζομαι ότι το κείμενό σου δεν συμπεριλαμβάνει ειρωνεία. Δεν είναι ξεκάθαρο.......

Πέρα από αυτό είναι δεδομένο πως αναλόγως της περιεκτικότητας του νερού σε άλατα (χλωριούχο Νάτριο, Θειϊκό Ασβέστιο κλπ) έχουμε λιγότερο ή περισσότερο σκληρό νερό (μεγαλύτερη περιεκτικότητα σημαίνει πιο σκληρό νερό)
Η αποσκλήρυνση του νερού μπορεί να γίνει είτε με βρασμό (βράζουμε το νερό και συγκεντρώνουμε τους υδρατμούς που μετατρέπονται πάλι σε νερό με ψύξη. Αυτό που συμβαίνει και στο κλιματιστικό μας) είτε με ανταλλαγή ιόντων (αυτή είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος που χρησιμοποιείται σε βιομηχανική παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων)
Με την χρήση συνθετικών ρητινών (μόρια οργανικά) καταφέρνουμε να αφαιρούμε θετικά και αρνητικά ιόντα από το σκληρό νερό
(υπάρχει και η αποσκλήρυνση με περμουτίτες σε βιομηχανική χρήση)

Συνεπώς για το νερό που χρειάζεσαι (νερό χωρίς άλατα) μια απλή λύση είναι η χρήση του νερού από το σωληνάκι του κλιματιστικού σου.

Το ίδιο (με κατάλληλη μέθοδο συγκέντρωσης) θα μπορούσες να κάνεις συγκεντρώνοντας νερό την βροχής αλλά δεν θα το έκανα γιατί λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης το νερό είναι σχετικά όξινο και έχει αρκετές ουσίες......Αν ζούσες σε χωρίο μακριά από μεγάλες πόλεις θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε. Στις μεγαλουπόλεις όμως όχι.....

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Ελπίζω και φαντάζομαι ότι το κείμενό σου δεν συμπεριλαμβάνει ειρωνεία. Δεν είναι ξεκάθαρο.......
Φίλε Γιάννη έχω την εντύπωση πώς με παρεξήγησες πολύ. Σε καμιά περίπτωση δεν θα είρωνευόμουν κανέναν μέσα εδώ στο φόρουμ. Εξάλλου είναι εγενές. Το παραπάνω κείμενο που πιθανόν να σε ενόχλησε, θα το χαρακτήριζα ως έναν απολογισμό όλων των παραπάνω πόστς μας. Με κριτήριο πως άν κάποιος ουδέταιρος του θέματος διάβαζε το θρέντ αυτό θα μάθαινε πολλά πράγματα και θα του γεννιώνταν 1002 απορίες μέσα σε λίγα λεπτά. Εκεί τοποθετώ το σχόλιο και ζητώ συγγνώμη εάν άθελα έθιξα εσένα ή κάποιον άλλον εδώ μέσα.

Πέρα από αυτό είναι δεδομένο πως αναλόγως της περιεκτικότητας του νερού σε άλατα (χλωριούχο Νάτριο, Θειϊκό Ασβέστιο κλπ) έχουμε λιγότερο ή περισσότερο σκληρό νερό (μεγαλύτερη περιεκτικότητα σημαίνει πιο σκληρό νερό)
Η αποσκλήρυνση του νερού μπορεί να γίνει είτε με βρασμό (βράζουμε το νερό και συγκεντρώνουμε τους υδρατμούς που μετατρέπονται πάλι σε νερό με ψύξη. Αυτό που συμβαίνει και στο κλιματιστικό μας) είτε με ανταλλαγή ιόντων (αυτή είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος που χρησιμοποιείται σε βιομηχανική παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων)
Με την χρήση συνθετικών ρητινών (μόρια οργανικά) καταφέρνουμε να αφαιρούμε θετικά και αρνητικά ιόντα από το σκληρό νερό
(υπάρχει και η αποσκλήρυνση με περμουτίτες σε βιομηχανική χρήση)

Συνεπώς για το νερό που χρειάζεσαι (νερό χωρίς άλατα) μια απλή λύση είναι η χρήση του νερού από το σωληνάκι του κλιματιστικού σου.

Το ίδιο (με κατάλληλη μέθοδο συγκέντρωσης) θα μπορούσες να κάνεις συγκεντρώνοντας νερό την βροχής αλλά δεν θα το έκανα γιατί λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης το νερό είναι σχετικά όξινο και έχει αρκετές ουσίες......Αν ζούσες σε χωρίο μακριά από μεγάλες πόλεις θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε. Στις μεγαλουπόλεις όμως όχι.....
Να σε ρωτήσω κάτι περί αυτού??
Το νερό που βγάζουν απο το σωληνάκι τα κλιματιστικά, μήπως είναι η υγροποίηση του αέρα??

Όπως είπαμε, το απιονισμενο νερό είναι μεν χωρίς άλατα αλλά έχουν παρέμβει άλλα χημικά συστατικά για τον διαχωρισμό τών ιόντων.

Άν κάνω κάπου λάθος, διόρθωσέ με!!

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Φίλε Γιάννη έχω την εντύπωση πώς με παρεξήγησες πολύ. Σε καμιά περίπτωση δεν θα είρωνευόμουν κανέναν μέσα εδώ στο φόρουμ. Εξάλλου είναι εγενές. Το παραπάνω κείμενο που πιθανόν να σε ενόχλησε, θα το χαρακτήριζα ως έναν απολογισμό όλων των παραπάνω πόστς μας. Με κριτήριο πως άν κάποιος ουδέταιρος του θέματος διάβαζε το θρέντ αυτό θα μάθαινε πολλά πράγματα και θα του γεννιώνταν 1002 απορίες μέσα σε λίγα λεπτά. Εκεί τοποθετώ το σχόλιο και ζητώ συγγνώμη εάν άθελα έθιξα εσένα ή κάποιον άλλον εδώ μέσα.
Δεν παρεξηγούμαι εύκολα.
Αλλά μπορεί το ύφος της γραφής να παρεξηγηθεί από πολλούς.
Κάνε χρήση των emoticons για να είναι πιο σαφής άλλες φορές :126:

Να σε ρωτήσω κάτι περί αυτού??
Το νερό που βγάζουν απο το σωληνάκι τα κλιματιστικά, μήπως είναι η υγροποίηση του αέρα??

Όπως είπαμε, το απιονισμενο νερό είναι μεν χωρίς άλατα αλλά έχουν παρέμβει άλλα χημικά συστατικά για τον διαχωρισμό τών ιόντων.

Άν κάνω κάπου λάθος, διόρθωσέ με!!
Το νερό που βγαίνει από το σωληνάκι είναι υγροποίηση υδρατμών.
Ο αέρας δεν υγροποιείται......Τουλάχιστον σε περιβαντολογικές συνθήκες θερμοκρασιών και πίεσης....

Από όσα ξέρω, δεν είμαι δα και χημικός, τόσο το απιονισμένο όσο και το βρασμένο νερό έχουν το κοινό χαρακτηριστικό της αποσκλήρυνσης. Χάνουν τα άλατά τους.
Απλά το απιονισμένο ονομάζεται έτσι λόγω διαφορετικής διαδικασίας (ουσιαστικά γίνεται διάσπαση των αλάτων και τα ανιόντα και κατιόντα που δημιουργούνται συλλέγονται και το νερό χάνει τα άλατά του)

Reaction score
0
Σωστόόόόόόόός!!

Παιδιά.... ρώτησα τον χημικό του φροντιστηρίου μου, και μου είπε ότι ο πιό αποτελεσματικός τρόπος ηλεκτρόλυσης είναι με προσθήκη Θειϊκού οξέος στο νερό. Έτσι τουλάχιστον επιτυγχάνεται η ηλεκτρόλυση στις βιομηχανίες απ' ότι μου είπαν. Θέλει ΠΡΟΣΟΧΗ όμως γιατί ΚΑΙΓΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΤΑΓΟΝΑ, ιδιέταιρα άν είναι συμπυκνωμένο. Θέλει γάντια αδιάβροχα λοιπόν!

Λέτε να πάω καμιά βόλτα μέχρι τον γεωπόνο να πάρω κάνα μπουκαλάκι?? Αυτός θα έχει σίγουρα πιστεύω!

Reaction score
2

παρέτα τα βιτριόλια και βαλε αλατάκι στο νερό.
και πρόσεχε με το υδρογόνο γιατι αναφλέγεται πανευκολα απο σπινθηρες ηλεκτροστατικών φορτίων που το ίδιο αναπτύσσει, οπως κι ο αέρας.
ο απιονισμός γίνεται περίπου όπως κι η ηλεκτρόλυση, με την ροή ηλεκτρικου ρευματος μεσα στο νερό. στν ενα πόλο πηγαίνουν τα ανιόντα και στν άλλο τα κατιόντα. Απλά απαιει εκτος των άλλων και υψηλή τάση.

Reaction score
0
Έγινε!
Αλλατάκι λοιπον.... άλλωστε δεν χρειαζόμαστε δα και μεγάλες ποσότητες....δεν είμαστε και βιομήχανοι....(το βρίσκεις και εύκολα)

Να ρωτήσω κάτι άλλο????
Ξερετε μήπως πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα δοχείο ανθεκτικό΄στην υψηλή πίεση????
Γύρω στα 40-50 psi δεν χρειάζεται παραπάνω....

Φαντάζομαι:
έναν κύβο απο πλέξη γκλάς κολλημένος με οξική σιλικόνη.... θα αντέξει????
τεσσερεις τρύπες: δυο για τα ηλεκτόδια, και άλλες δυο για 1/2 ίντζα σωλήνα στο τόπ του κουτιού....όλες σφιγμένες γερά με φλάτζες.
Έτσι θα είναι και διάφανο να φαίνεται και μέσα τι γίνεται....

Όσο για τις κυψέλες έχω στο μυαλό μου φύλλα ανοξύδωτου τενεκέ σε σειρά (λωρίδες ή η μια δίπλα στην άλλη) με περι τα 4-5 χιλιοστά απόστασης μεταξύ τους και με ίδιο δυναμικό αναλλάξ. (Δηλαδή αν τις βάζαμε σε σειρά θα ήταν: - + - + - + - + - :η πολικότητα), και δεμένες μεταξύ τους με πλαστικές βίδες. Τα 4-5 χιλιοστά κενό θα τα φτιάχνουν ξύλινες ή πλαστικές σφήνες.
Λέτε άν είναι πλαστικά, και αναπτυχθει θερμοκρασία απο τα πολλά αμπέρια να ζεσταθούν και να λιώσουν??

Μήπως δεν σκέφτομαι καλά????

Αααα!!!! Ξέχασα να πώ.... Στο σωληνάκι που θα βγάζει υδρογόνο το κύριότερο θα πρέπει να παρεμβάλλεται μια βαλβίδα που θα αφήνει αέρα μόνο απο τη μια φορά. όχι απο την άλλη....
Δηλαδή άν ο αέρας πάει έτσι {__} ---->**** και για κάποιο λόγο το σωληνάκι πάρει φωτιά μιας και θα έχει ΗΗΟ, και πρσπαθήσει ο αέρας να πάρει αυτή τη φορά: {__}<----••••, η βαλβίδα μας να κλειδώσει και να μην αφήσει τον αέρα να πάει ανάποδα προς το δοχείο.
(ο παππούς μου το είχε βάλει αυτό το κόλπο, μετα το ρολόι του νερού στο χωριό όταν κοβόταν το νερό το χειμώνα για να μην αδειάζει το δίκτυο του σπιτιού) Την ονόμαζε "μη αντιστρεπτή βαλβίδα"....

Πιστέυω να έγινα κατανοητός, αν και κουραστικός!

Υπόμνημα:
{__} : το δοχείο της ηλεκτρόλυσης
----> : το σωληνάκι με το υδρογόνο
**** : το υδρογόνο με φορά προς τα έξω
•••• : το υδρογόνο με φορά πρός τα μέσα

Reaction score
2

σε αυτήν την εφαρμογή δεν φαντάζεσαι τίποτα πλαστικό, τουλάχιστο κοινό πλαστικό. Πρέπει να είναι όλα μεταλλικά και γειωμένα, γιατι διαφορετικά με τα ηλεκτροστατικά θα τιναχθεις στον αέρα.
η πρόταση ειναι επικασσιτερωμένος χαλκός και να μπουν μόνοτήρες γραφιτωμένου πλαστικου (εχουν αρκετή αντίσταση για να μην βραχυκυκλώνουν στα 12V αλλά αρκετά μικρή για να ομογενοποιουν ηλεκτροστατικά φορτία.

Ακομα και όλη την κατασκευή μπορεις να την κάνεις με πλαστικο για χρησεις σε ευφλεκτα υγρά. (με περιεκτικότητα σε γραφίτη). Τέτοια είναι τα δοχεία που σου βάζουν την βενζίνη τα βενζινάδικα οταν μείνεις. Εχει πάντα χρώμα μάυρο. Τις ανεπίστροφες φυσικά και θα τις βάλεις στην έξοδο του μίγματος, αλλά θα χρειαστείς και αντλία μεμβράνης για να δουλέψουν.

Reaction score
0
Όπα....λοιπόν....

Απορίες: 1ον όταν λές επικασσιτερωμένος χαλκός,(ο μπρούτζος????) εννοείς τις σωλήνες φαντάζομαι. Θα μπορούσανε να μπούν και σιλικονάτες υψηλης πίεσης, αλλα απ' ότι καταλαβαίνω θα δημιουργούσανε ηλεκτροσατικά φορτία.
2ον Το γραφιτωμένο πλαστικό, θα αντέξει την πίεση? υπ' όψιν οτι εκει μέσα λογικά θα ενεβαίνουν πιέσεις άνω των 40 psi ή και περισσότερο. Και μονωτήρες γραφιτωμένου πλαστικού πώς θα τους χρησιμοποιήσω???? πώς είναι αυτοί?? Φανταζόμουν βίδες μακρυές χωρίς αγωγιμότητα που να δένουν τις ανοξείδωτες λωρίδες.
3ον Η ανεπίστροφη γιατί να χρειαστεί αντλία, αφού θα έχει τόση πίεση το δοχείο????
4ον ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΝ που τα βρίσκουμε όλα αυτά τα υλικα??

Reaction score
0
Γεια χαρά σε όλους!!

Μετά απο 2 περίπου μήνες περεταίρω ψαξίματος με τα υρδογόνα, κατέληξα σε κάποια συμπεράσματα....

Η προαναφερθούσα παραπάνω "ηλεκτρόλυση" δεν είναι τόσο αποδοτική ("efficient")
Παρ' όλα αυτά εγώ τον Αύγουστο που μας πέρασε, έκανα μια κατασκευή, προσπαθώντας να βγάλω απο το νερό ένα αέριο που να κάνει ΜΠΑΜ!

Πιστεύω το κατάφερα....
Δείτε το blog μου εδώ: Σχετικό άρθρο
(ο ηλεκτρολύτης που χρησιμοποιώ είναι μεγειρική σόδα. Δοκίμασα αλάτι όμως βγαίνουν σκουριές απο τα ανοξύδωτα, ένα καφέ πράμα....)
Το έγραψα στα Εγκλέζικα μήπως και το δεί κανένας μη Έλληνας....
Δείτε τις φωτογραφίες και ένα βίντεο που έχω ανεβάσει....

Η κατασκευή δεν είναι τελειωμένη, χρειάζονται πολλά πράγματα, δηλαδή:

- Ένας ανορθωτής ώστε να πάρω ρεύμα απο την μπρίζα,
- Ένα δοχείο όπου θα μπορώ να φτιάξω πίεση εκεί μέσα με τη βοήθεια ενός κομπρεσσέρ (εξού ο διακόπτης και η μικρή παροχή {βλ.φωτογραφίες})
Και άλλα....

Δοκίμασα να το βάλω στη μηχανή που είχα αναφέρει.... (αντί για βενζίνα), αλλά ρουφάει το αέριο σαν τρελλή καθώς δουλεύει κι έτσι δεν φτανει αυτό που μπορεί να παράγει η κατασκευή.

Συμπέρασμα????
Το ξεχνάμε.... άν είναι να χρειάζομαι 500W για να παράγω 100w.... χαιρέτα μου τον πλάτανο....

Τελικά η κατασκευή δεν θα πάει χαμένη....
Θα χρησιμοποιηθεί για κόλληση μετάλλων. Όπως η κόλληση οξυγονου - ασετυλίνης, μόνο που αυτό το αέριο είναι 20 φορες πιο δυνατό....!!!!

Reaction score
10
Απάντηση: Re: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Συμπέρασμα????
Το ξεχνάμε.... άν είναι να χρειάζομαι 500W για να παράγω 100w.... χαιρέτα μου τον πλάτανο....
Χαίρομαι πάρα πολύ που ένας νέος άνθρωπος πειραματίστηκε και
δούλεψε σκληρά γι αυτό, έτσι ώστε να δει από πρώτο χέρι και να
συνειδητοποιήσει τους νόμους της φυσικής και ειδικότερα της
θερμοδυναμικής!

Για να το ψάξεις όμως λίγο παραπάνω και να μην μείνεις στο σημείο από όπου ξεκίνησες,
σκέψου το εξής:
α)Χρήση κυψέλης καυσίμου, αντί μηχανής εσωτερικής καύσης(είναι η χειρότερη λύση για το υδρογόνο)
β)εκμετάλευση του Ήλιου ή των ανέμων για την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας για την διάσπαση του νερού
(για να μην ξοδεύουμε παραπάνω ενέργεια από όση παράγουμε)

Μπορείς να βρείς τις κατάληλες συσκευές και να πειραματιστείς,
αρκεί να χαλάσεις λίγα χρήματα για να φτιάξεις ένα μικρό μοντέλο...
Ψάξε στο δίκτυο!

ΥΓ Επειδή νομίζω ότι δεν είδα κάτι να γράφεται παραπάνω, το νερό (Η2Ο)
δεν είναι αγώγιμο! Τα άλατα που είναι διαλυμένα μέσα σε αυτό το κάνουν αγώγιμο.
Αν είχαμε πραγματικά καθαρό νερό, ηλεκτρόλυση δεν θα βλέπαμε...
Αλλά και το απιονισμένο και η λεκάνη μας πάντα έχουν μια μικρή περιεκτικότητα σε άλατα που μας παρέχουν τα ιόντα.

Reaction score
0
Ψάχνοντας αυτό τον καιρό, παράλληλα με την κατασκευή, στο ίντερνετ, βρήκα μια άλλη τεχνολογία που στην ουσία είναι η αναπαραγωγή ενός φυσικού φαινομένου.

Ο κεραυνός....
Βρήκα μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα δημοσίευση απο ένα άρθρο γραμμένο στα Αγγλικά, όπου δημοσιεύθηκε από τον πανεπιστημιακό τύπο του
αγγλικού πανεπιστημίου Cambridge, και γράφτηκε από τους πανεπιστημιακούς Peter Graneau (Βοστώνη, ΗΠΑ) και Neal Graneau (Οξφόρδη UK). Ο τίτλος του εγγράφου
είναι, η "τόξο-ελευθερωμένη χημική ενέργεια υπερβαίνει την ηλεκτρική ενέργεια εισόδου"(απο αυτόματη μεταφραση). Με λίγα λόγια λέει πώς μπορεί να εκραγεί το νερό, μέσα απο έναν κεραυνό, και η ενέργεια που εκλύεται είναι μεγαλύτερη απο αυτή που χρειάζεται για να γίνει ο κεραυνός. Είναι ένα άριστο έγγραφο που υποστηρίζει πλήρως και περιγράφει κάποια φαινόμενα που μπορούν να επιτευχθούν σε πολύ βασικά και απλά πειράματα.

Αρχείο PDF

Αυτό το PDF το βρήκα σε ένα forum στην διεύθυνση: http://www.overunity.com/index.php?topic=5024.0 όπου εκεί συζητάμε το πώς θα φτιάξουμε έναν κεραυνό μέσα σε μια μηχανή εσωτερικής καύσης....

Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά!!
Προς το παρόν 2-3 άτομα έχουν καταφέρει να εγκαταστήσουν αυτό το σύστημα σε ένα αυτοκίνητο και να δείξουν λίαν περιεκτικά σε πληροφορίες και λεπτομέρειες βίντεο, σχέδια και άλλα....

Με λίγα λόγια.... Φανταστείτε αντί για βενζίνη μέσα στον κινητήρα, να μπαίνει νερό, και το μπουζί να φτιάχνει έναν ισχυρό κεραυνό όπου θα κάνει το νερό που μπαίνει μέσα να εκρύνυται.

Αρκετά ενδιαφέρον....

Περιμένω να τελειώσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις και να αγοράσω ένα αυτοκίνητο (χρέπι, γύρω στα 500 ευρώ) όπου έστω θα δουλεύει, ώστε να αρχίσω τα πειράματα εκει πάνω!!!!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Χαίρομαι πάρα πολύ που ένας νέος άνθρωπος πειραματίστηκε και
δούλεψε σκληρά γι αυτό, έτσι ώστε να δει από πρώτο χέρι και να
συνειδητοποιήσει τους νόμους της φυσικής και ειδικότερα της
θερμοδυναμικής!

Για να το ψάξεις όμως λίγο παραπάνω και να μην μείνεις στο σημείο από όπου ξεκίνησες,
σκέψου το εξής:
α)Χρήση κυψέλης καυσίμου, αντί μηχανής εσωτερικής καύσης(είναι η χειρότερη λύση για το υδρογόνο)
β)εκμετάλευση του Ήλιου ή των ανέμων για την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας για την διάσπαση του νερού
(για να μην ξοδεύουμε παραπάνω ενέργεια από όση παράγουμε)

Μπορείς να βρείς τις κατάληλες συσκευές και να πειραματιστείς,
αρκεί να χαλάσεις λίγα χρήματα για να φτιάξεις ένα μικρό μοντέλο...
Ψάξε στο δίκτυο!

Τα έχω σκεφτεί τα παραπάνω
ΥΓ Επειδή νομίζω ότι δεν είδα κάτι να γράφεται παραπάνω, το νερό (Η2Ο)
δεν είναι αγώγιμο! Τα άλατα που είναι διαλυμένα μέσα σε αυτό το κάνουν αγώγιμο.
Αν είχαμε πραγματικά καθαρό νερό, ηλεκτρόλυση δεν θα βλέπαμε...
Αλλά και το απιονισμένο και η λεκάνη μας πάντα έχουν μια μικρή περιεκτικότητα σε άλατα που μας παρέχουν τα ιόντα.
ξέχασα κι εγώ να το επισημάνω....Το νερό που χρησιμοποιώ είναι απο την γεώτρηση του χωραφιού μου στο χωριο(όπου έγινε το πείραμα), το οποίο έχει υψηλό επίπεδο ολικής σκληρότητας (γύρω στο 400) + μισό ποτήρι του νερού σοδα σκόνη
Η βενζίνη ακριβαίνει.... και ο μισθός μικραίνει.... κάτι πρέπει να αλλάξει....

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo