Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Reaction score
0
Λοιπόν παιδάκια!!

UPDATE!!

Έβαλα παράλληλα με την 100W λάμπα, ένα μπαλλάστ 20βάττ απο λάμπα φθορισμού.

Πριν βάλω το ballast (σκέτη 100W λάμπα), καθώς η φυχνότητα του σπινθάρα αυξανότανε, το πλάσμα μειώνονταν, διότι δεν "προλάβαιναν" να επαναφορτιστούν οι πυκνωτές.
Όταν έβαλα το μπαλλάστ, (παράλληλα με την 100W λάμπα) καθώς η συχνότητα του σπινθήρα αυξανόταν, αυξανόταν και το φαινόμενο του πλάσματος!!

Εκπληκτικό.!!!! άν και δεν το περίμενα τόσο μεγάλη διαφορά!!

Τράβηξα και ένα βιντεάκι. Αγγλόφωνο γιατί το δείχνω και σε άλλο φόρουμ.

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3MOiLUDkOJ0&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3MOiLUDkOJ0&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Reaction score
0
Και συνεχίζω με νέα....

Μου πήραν μια σεβαστή θερμοκρασία οι δίοδοι που είναι μέσα στον πορτοκαλί σωλήνα. (6 δίοδοι, 3 αμπέρ έκαστη)
Με παρουσία νερού στο μπουζί, το πλάσμα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ!!!! (ακόμα βουίζουν τα ωτά μου.... :201: )
Με παρουσία νερού οι δίοδοι αποκτούν μικρότερη θερμοκρασία, απ' ότι χωρίς νερό.

Μετά απο 6-7 κεραυνούς η στρώση νερού επάνω στο μπουζί, είτε απο την έξω μεριά, είτε απο την έσω, έχει εξαφανιστεί, παρόλο που το μπουζί είναι λίγο πιο πάνω απο την θερμοκρασία δωματίου.

Ακόμα δεν δοκίμασα με αλατόνερο αλλά ούτε με απεσταγμένο.

Εδώ είμαστε!!

Reaction score
0
Πό πόοοοοο....
Ερήμωσε το topic ρε παιδιά....
Μή zμπρώχεντε.... όλοι θα πάρετε!!

Τελος πάντων, μπορεί να μή μας προτιμάτε κύριοι αλλά εγώ τα νέα μου θα σας τα πώ!! (είμαι καλός άνθρωπος..!! :439: )

Λοιπόν αυτή την Πέμπτη ανεβαίνω στο χωριό για να κάνω κάποια τέστ με το πλάσμα επάνω σε μηχανή. Η μόνη κυρία που διαθέτω είναι μια 2χρονη (2 χρόνια την έχω....) 35 κυβικά που την έχω βάλει στο μοτοποδήλατο....
(εννοώ αυτό.: http://farm4.static.flickr.com/3014/2912439891_572aa6f1ce_b.jpg
και η μηχανή είναι αυτή.: http://farm4.static.flickr.com/3118/2913305802_44d7d100fd_b.jpg)

Θα ξεκινήσω με κανονικό μείγμα βενζίνης:λαδιού, 40:1 (προτεινόμενο απο κατασκευαστή). Θέλω να δώ διαφορές. (αύξηση στη δύναμη ρύππους κλπ.) Στη συνέχεια θα προσπαθήσω να αναμείξω το μείγμα με νερό. Δηλαδή ένα 20-30% του μείγματος να είναι νερό. Και βλέποντας.... μπορεί μετά να δοκιμάσω κι άλλα.... πχ καλαμποκέλαιο ή βαμβακέλαιο, ίσως παλαιό ορυκτέλαιο, στην πράξη θα φανούν αυτά....

αααα.... να ρε.... ήθελα να σας ρωτήσω γι' αυτό.... τα λάδια που βάζουμε στο φαγητό, έχουν κάποια οξέα. Μπορούν αυτά να βλάψουν το μαντέμι της μηχανής?? Ποιό απο τα προαναφερθέντα έχει τα λιγότερα οξέα??

Να υπενθυμήσω, ότι ο σπινθήρας στο μπουζί θα είναι αυτός.:
[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Ehw5DtBzn00&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Ehw5DtBzn00&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Αυτά προς το παρών.... επόμενη ενημέρωση, όταν γυρισω απο Τραγάνα (το χωριό μου).

Τα σέβη μου,
Ζήσης

Reaction score
3
Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Ένα από τα τελευταία διατροφικά σκάνδαλα της χώρας, αυτό με το ηλιέλαιο, έφερε στην επικαιρότητα το γνωστό δίλημα ελαιόλαδο ή σπορέλαιο. «Μα φυσικά το ελαιόλαδο» θα προλάβουν ν’ απαντήσουν οι περισσότεροι και μάλλον θα έχουν δίκαιο.

Πηγή: Αναστασία Κόκκαλη

Η θρεπτική αξία του «υγρού χρυσού», όπως ονομάζουν το ελαιόλαδο από την αρχαιότητα, υπερτερεί σε όλα τα υπόλοιπα φυτικά έλαια. Οι σύγχρονες επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι το ελαιόλαδο προάγει την υγεία και θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας.

Το ελαιόλαδο είναι το έλαιο που λαμβάνεται από τους καρπούς του ελαιόδεντρου με μέσα μηχανικά και επεξεργασία φυσική, χωρίς να αλλοιώνεται η σύστασή του. Τα σπορέλαια προέρχονται από την επεξεργασία των ελαιούχων σπόρων και ανήκουν στις κατηγορίες των ελαίων και των λιπών. Τα κύρια σπορέλαια είναι το σογιέλαιο, το αραβοσιτέλαιο και το ηλιέλαιο και παράγονται από την επεξεργασία των αντίστοιχων σπόρων.Η μεγάλη διαφορά τους είναι στη σύσταση των λιπαρών οξέων. Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν υψηλή βιολογική αξία έναντι των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, στα οποία είναι πλούσια τα σπορέλαια. Μάλιστα η αναλογία τον πολυακόρεστων λιπαρών οξέων στα σπορέλαια αυξάνει την χοληστερόλη και συγκεκριμένα την κακή χοληστερόλη, αλλά επιβαρύνει και με άλλους τρόπους την ανθρώπινη υγεία.

Το ελαιόλαδο αποτελεί τη βάση της μεσογειακής διατροφής, στην οποία έχουν αποδοθεί πολλά οφέλη ως προς την ανθρώπινη υγεία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα τόσο στον τομέα της διατροφής, όσο και στον τομέα της ιατρικής. Το ελαιόλαδο είναι το πιο ωφέλιμο φυτικό έλαιο, γεμάτο αντιοξειδωτικές ουσίες, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, ιδιαίτερα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.

Γενικότερα , γνωρίζω ότι και οι εστέρες προρούν σταδιακά να αποδώσουν λιπαρά οξέα...
Επίσης με την πάροδο του χρόνου, τα οξέα αυξάνουν τη συγκέντρωσή τους στο λάδι...

Reaction score
0

Περιμένω καιγω τις γιορτές για να κάνω τις δοκιμές μου... Περιμένω με αγωνία τ αποτελέσματά μας...

Reaction score
3

Δεν ξέρω τι έκανες (ή τι θα κάνεις) εσύ Βασίλη μου... πάντως εγώ καλού - κακού... τα παιδιά μου , τα ασφάλισα...

φιλικά

Reaction score
0
Καλήν εσπέρα παίδες, Χρόνια πολλά και πάλι..!!

Σήμερα το απόγευμα γύρισα απο Τραγάνα άρων άρων λόγω καιρού, και λόγω μιας σωλήνας νερού που έσπασε, και δεν βρίσκαμε κανέναν να έρθει να σκάψει....
Τελος πάντων....

Το κατάφερα το πλάσμα..!!
Βέβαια το μηχανάκι ήτανε δίχρονο, και νερό φοβήθηκα να του βάλω, όμως βρήκα ωραία πραματάκια!!!!

Λοιπόόόόόόνννν.......

Το κύκλωμα όλοι το ξέρετε, όσοι παρακολουθείτε το θέμα.
Λοιπόν.... ένα βίντεο = 31239752346095687364095 λέξεις....

Δείτε...:
[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Pw_QqQDF5DQ&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Pw_QqQDF5DQ&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Αν συνέχιζε να δουλεύει, μπορεί να του έβαζα και λιγάκι νεράκι στο μείγμα....
Όμως... Τι έπαθα χτές.... Πρωί πρωί ξεκίνησα να κάνω τα τεσταρίσματα. Έβαλα τη μηχανούλα μας να δουλεύει με τα πλάσματα, κανονικά όπως φαίνεται και στο βίντεο. Όμως μετα απο 10 πρίπου λεπτά συνεχούς λειτουργίας στο ρελαντί, σκάσανε οι 3 απο τους 5 πυκνωτές των 10μF (έκαστος). Λέω.... λογικό είναι ρε παιδιά, αφού γίνεται ακαριαία αποφόρτιση του πυκνωτή, κάθε τσάφ, μειώνει και τη ζωή του.

Όμως δεν έφτανε αυτό....
Μετά δεν έπαιρνε η μηχανή μπροστά.... λέω....τι έγινε ρε παιδια???? μας την πέσανε??
Τα έβγαλα όλα τα απομόνωσα, ξεσύνδεσα τα πάντα, και κατέληξα σ' αυτό....:
[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/pBa3tfq_MS0&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/pBa3tfq_MS0&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Πρόλαβα να το τραβήξω μόνο στα εγγλέζικα, γιατί το έκανα στα γρήγορα και δεν σκέφτηκα να το τραβήξω κι ελληνικά....
Πιστεύω όμως ότι θα με καταλάβετε μια χαρά....!

Τι φταίει ρε παιδιά??
Στο overunity.com που τους ρώτησα μου είπε ένας ότι βραχυκύκλωσα τη γεννήτρια (τον πολλαπλασιαστή θα θελε να πεί). Αλλα πώς όμως??
Χωρίς να ακουμπάω τίποτα δουλεύει ρολόι ακόμα και στους κόφτες το μοτεράκι....

Αυτά προς το παρών.... επέρχονται και άλλα πράματα.... ελπίζω το 2009 να φέρει τα καλύτερα..!!!!

Υ.Γ.: Πάρτε και δυο φωτογραφίες....:

Προσέξτε πάνω αριστερά, τη δίοδο που αποτρέπει κύκλωμα μέσα στον πολ/στη.... --->

Όταν το πρωτοδοκίμασα, το μπουζί μου είχε πολύ μικρό διάκενο, και κοιτάχτε πώς έγινε με τα πρώτα πλάσματα....:

Reaction score
3

Μπράβο Ζήση... Συγχαρητήρια... άψογη δουλειά...

Μήπως...
το coil ζεστάθηκε; (και χάλασε...)
μήπως ζεστάθηκε το αλτενέϊτορ;
Επίσης δε ξερω εαν το μηχανάκι έχει "πλατίνες" ή ηλεκτρονική...
...μήπως "πειράχτηκαν" αυτά;
μήπως έχει τίποτε το μπουζί;

Δες αν θέλεις ένα ένα από αυτά, και νομίζω ότι θα βρείς το πρόβλημα...

Και πάλι συγχαρητήρια

εδώ είμαστε...

Reaction score
0
Ευχαριστώ Δαμιανέ, να σαι καλά....

Το coil δεν είδα να ζσταθεί. Εξάλλου δεν κλείνει κύκλωμα πουθενά μέσα του....
Δεν έχει αλτενέητορ. Είναι όλο μαζί σέτ.! περνάει ένας μαγνήτης απο τον πυρήνα του coil της υψηλής, και δημιουργεί ρεύμα.
Τύπου ηλεκτρονική
Το μπουζί είναι μια χαρουλα, άν και δεν το πολυπρόσεξα.

Τώρα και να θέλω να τα δώ, είμαι Αθήνα οπότε δε γίνεται τίποτε.
Μια απο αυτές τις μέρες θα κατεύω στο κέντρο μήπως τελικά μπορέσει ο Αη Βασίλης να μου πάρει την τετράχρονη.

Αυτά...

Reaction score
3

Αγαπητέ μας Αη Βασίλη...
Σε εσένα πλέον εναποθέτουμε όλες μας τις ελπίδες...

Με εκτίμηση,
Τα "μεγάλα παιδιά"

Reaction score
0
Μια απο αυτές τις ημέρες, θα έχω στα χέρια μου την 4χρονη προαναφερθείσα μηχανή.

Τώρα που κατάφερα και δουλέυει το σύστημα.... Κίνηση με νερό.... σου ερχόοοομαστεεεεε!!!!!!!!

Reaction score
0

Χρονια πολλά καταρχας και μπράβο ρε Ζήση!!!
Το μπουζι μου φένεται της πλάκας και ίσως δεν άντεξε τα τρελά φορτία. Ισως γιαυτό χρησιμοποιούν ιριδίου αν και δεν ξέρω να βγαίνουν ιριδίου τόσο μικρά...
Τώρα για την ανάφλεξη που έσκασε θα σου πρότεινα μια έτοιμη αλλά και να δεις τα ανάστροφα ρεύματα. Αυτά με τις φτωχές μου γνώσεις...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Χρονια πολλά καταρχας και μπράβο ρε Ζήση!!!
Το μπουζι μου φένεται της πλάκας και ίσως δεν άντεξε τα τρελά φορτία. Ισως γιαυτό χρησιμοποιούν ιριδίου αν και δεν ξέρω να βγαίνουν ιριδίου τόσο μικρά...
Τώρα για την ανάφλεξη που έσκασε θα σου πρότεινα μια έτοιμη αλλά και να δεις τα ανάστροφα ρεύματα. Αυτά με τις φτωχές μου γνώσεις...
Γεια χαρά Βασίλη και χρόνια σου πολλά, μιας και είχες και τη γιορτή σου!!!!

Λοιπόν. Θα την κοιτάξω άλλη ώρα τη 2χρονη.

Αυτό που επίγει είναι κάτι άλλο....!
Κι εδώ θέλω τη βοήθειά σου μιας και απ' ότι έχω καταλάβει κάτι παραπάνω απο μάς ξέρεις περί ignitions.

Σήμερα αγόρασα την τετράχρονη που σας έλεγα....
Θαυμάστε (φωτομοντέλο την έκανα)....:

Λοιπόν θέλω την βοήθειά σου εδώ....
Λέει ότι έxει T.C.I. ignition. Τί ξέρεις γι'αυτό?? Έριξα μια ματιά στο google, αλλά δεν βρήκα σπουδαία βοήθεια....

Ίσως σε βοηθήσει καμιά φωτογραφία...:

Το ιδανικό θα ήτανε να καταφέρουμε να πάρουμε απο κάπου περί τα 12 βόλτ παλμούς ώστε να δουλέψουμε ένα τρανζίστορ και ένα δικό μας εξωτερικό coil.
(ρέπλικα το κύκλωμα του Δαμιανού)
Τι μπορούμε να κάνουμε??

Αυτά....
Αναμένω....

[EDIT]..:
To μπουζί είναι μεγάλο....!! Καμία σχέση με της μικρής μηχανής. Σάν του αυτοκινήτου ένα πράμα....
"Spark plug: E6TC " λεει στο βιβλίο.... Όπότε πιστεύω μπορούμε να βρούμε ιριδίου ή πολυάκιδο ε??

Reaction score
0
Φιλε Ζηση αν και δεν καταλαβαινω τιποτα απο οσα λες
νιωθω τεραστια αναγκη να σου πω το μεγαλυτερο
:624::624:ΜΠΡΑΒΟ:624::624:

Reaction score
0
Σ' ευχαριστώ φίλε ChieF, να σαι καλά....!!!!

Το χόμπι μας δεν κάνουμε εδώ στην καρδια του hi-end....??
Ε.... το hi-end έχει και παρακλάδι στη μηχανολογία....

Φιλικά....

Reaction score
0
Να με συμπαθας που σε βαζω σε κοπο Ζηση αλλα τι κανει αυτο το
μηχανημα που μοιαζει με γεννητρια?
Μηπως ειναι κινητηρας αλλα απο τι?

Reaction score
0
Είναι κινητήρας, Ναι..!!
Ναι.. χρησιμοποιείται σε γεννήτριες....!!
Και όχι μόνο.... αντλίες, σκαπτικά, αυτόματα ελαιοραβδιστικά και λοιπά....

Ένας απλός κινητήρας βενζίνης που αποδίδει 6,5 άλογα. (κι ένα γαϊδούρι....)
Αγοράστηκε σήμερα το πρωί (120 ευρώ με το σκόντο...) μόνο και μόνο για να γίνει το πείραμα με το νερό....

Ο σπινθήρας που είδες σε προηγούμενα πόστ (αυτός που είχα και στη μηχανούλα του ποδηλάτου).... μέσα σ' αυτήν τη μηχανή, μαζί με νερό....!!!! (αντι για βενζίνα δηλαδή...)

Να δούμε.... τί θα γίνει...?? θα δουλέψει??
Όπως καταλαβαίνεις... άν δουλέψει, θα γράψουμε ιστορία.... :619::619:

Reaction score
0
Στο ευχομαι Ζηση και αν δεν τα καταφερεις σημερα
αυριο θα ειναι μια καινουργια μερα!
Μη σταματας ποτε!

Reaction score
0
Σ' ευχαριστώ για τα καλά και ενθαρρυντικά σου λόγια φίλε Chief....!!
Όπως το λες.... άν κάτι ποτέ πηγαίνει στραβά δεν πρέπει να απογοητευόμαστε και να το βάζουμε κάτω....
Καθέ μέρα είναι μια καινούρια μέρα....!!

Να είσαι πάντα καλά..!!!!

Reaction score
3

Ζήση ήρθα...
Με γειά και από κοντά...
Σήμερα θα δουλέψεις με νερό.

Άκου...
(μάλλον διάβασε...)

Η μηχανούλα δεν θέλει τίποτε...
μια χαρά είναι όπως είναι...

Η μόνη επέμβαση είναι στο μπουζοκαλώδιο...
και αυτό πάλι δεν το χαλάς...

θα κάνεις την ίδια σύνδεση που έκανες και με το μπουζί της δίχρονης...

θα έλεγα πρώτα να τη δοκιμάσεις με λίγη βενζινούλα... και μετά ρίχνε σταδιακά νερό...

θα δείξει...

Θα πρότεινα να το ξεκινούσες με πυκνωτή 1 μF (του γνωστού κυκλώματος) για λόγους ασφαλείας...

εδώ είμαι...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.796
Members
38.495
Νεότερο μέλος
JGmag