Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Reaction score
0
Και σε αγγλοσαξονική βερσιόν παρακαλώ....:

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/1oySRVf1ax4&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/1oySRVf1ax4&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

και....

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/pVoQevU5Uyc&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/pVoQevU5Uyc&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Reaction score
3
Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Αν είχες και πλατίνες , μπορεί να ήταν ακόμη καλύτερα...
Πάντως σε πλατίνες φαίνεται να δουλευει καλύτερα από ότι στην ηλεκτρονική...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Συγχαρητηρια...
Και εις ανώτερα...

Εγώ σου είχα πει , τότε, 'ασε με να χαλάσω το αλυσοπρίονο, αλλά ε΄σύ δε μ' άφησες!
Δεν πειράζει ρε Δαμιανέ!!

Καποιο καυσόξυλο θα χρειαστεί να κόψεις....

Κάπου θα βρείς άμα ψάξεις μια μηχανή 4 χρονη.... τσάμπα.... :126:

Reaction score
0

Αν είχες και πλατίνες , μπορεί να ήταν ακόμη καλύτερα...
Πάντως σε πλατίνες φαίνεται να δουλευει καλύτερα από ότι στην ηλεκτρονική...
Δεν φταίει αυτό.... έχω πιο μεγάλο πυκνωτή, και παίζει σπουδαίο ρόλο η δίοδος μετά την υψηλή....

εσύ πέτυχες πιο σταθερό πλάσμα με μικρότερο πυκνωτή, γιατί σου έλειπε η δίοδος. Τα 316 DC έκλειναν κύκλωμα μέσα στο coil. Αυτό είναι το μόνο λάθος. Βάλε μια δίοδο στην υψηλή για να αποτρέψεις τα 316 βόλτ να μπούν μέσα στο coil.

Και μετά θα δείς την αναλογία "πλάσματος" με "Πυκνωτή μετά τη λάμπα" (C2)

Reaction score
3

Ζήση μου κατ αρχην σε ευχαριστούμε για τις πολύτιμες συμβουλές σου και για τον κόπο που έκανες για να μας τα δειξεις αυτά.

Και πάλι συγχαρητήρια...

Ο ¨μαυρος" 100μ πυκνωτης εαν ζεστάθηκε λίγο, πάει να πει ότι δούλεψε σε μεγαλύτερη τάση (έστω και στιγμιαία) από ότι προβλέπει η αντοχή του.

Reaction score
3

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η φορά της διόδου (για την προστασία του κοιλ)
αν ειδα καλά έχει φορά προς το κοιλ ( η γραμμή της διοδου είναι πιο "κοντά" στο κοιλ)
Δουλεύει χωρις να αποτρέψει το ρευμα της υψηλής;

Reaction score
3

Ενα άλλο... λενε ότι με καλώδιο (το μέσα μόνο) κεραίας τηλεόρασης έχει πιο καλα αποτελέσματα από ότι ένα απλό καλωδιο στην υψηλή (κοιλ)

Reaction score
0

Ζήση μου κατ αρχην σε ευχαριστούμε για τις πολύτιμες συμβουλές σου και για τον κόπο που έκανες για να μας τα δειξεις αυτά.

Και πάλι συγχαρητήρια...

Ο ¨μαυρος" 100μ πυκνωτης εαν ζεστάθηκε λίγο, πάει να πει ότι δούλεψε σε μεγαλύτερη τάση (έστω και στιγμιαία) από ότι προβλέπει η αντοχή του.

Ευχαριστώ Δαμιανέ!!

Ο πυκνωτής θα δούλεψε στο όριο, αφού έδειξέ ότι έκανε δουλειά, άρα δεν λειτούργησε σαν αγωγός....

Οι πυκνωτές ξέρω ότι όταν δουλέψουν σε μεγαλύτερη τάση απ' αυτή που προβλέπεται, κάνουν σπινθήρα στο εσωτερικό, και λειτουργούν ώς αγωγοί....
Καλά δε λέω??

Δαμιανέ....
Δοκίμασε να βάλεις μια δίοδο, εκεί που την πρόσθεσα κι εγώ μετά την υψηλή, και πές μου. Θέλω να δω αν ισχύει αυτό που σου είπα ότι συμβαίνει παραπάνω....

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Ευχαριστώ Δαμιανέ!!

Ο πυκνωτής θα δούλεψε στο όριο, αφού έδειξέ ότι έκανε δουλειά, άρα δεν λειτούργησε σαν αγωγός....

Οι πυκνωτές ξέρω ότι όταν δουλέψουν σε μεγαλύτερη τάση απ' αυτή που προβλέπεται, κάνουν σπινθήρα στο εσωτερικό, και λειτουργούν ώς αγωγοί....
Καλά δε λέω??

Δαμιανέ....
Δοκίμασε να βάλεις μια δίοδο, εκεί που την πρόσθεσα κι εγώ μετά την υψηλή, και πές μου. Θέλω να δω αν ισχύει αυτό που σου είπα ότι συμβαίνει παραπάνω....
Οι πυκνωτές έχουν πάντα ένα ακόμη όριο ασφαλειας ως προς την μέγιστη τάση εφαρμογής... από 1-5% αλλά για λίγη ώρα...

Εαν το παρακάνουμε με την τιμή της εφαρμοζόμενης τάσης στα άκρα του πυκνωτή , τότε η ένταση του ηλεκτρικου πεδίου μέσα στον πυκνωτή είναι τέτοια ωστε προκαλεί "διάτρηση" του μονωτικού και διηλεκτρικού υλικού , το οποίο παραμβάλλεται αναμεσα στις πλάκες του πυκνωτή, και ο πυκνωτής καταστρέφεται...

Reaction score
0
Δουλεύει χωρις να αποτρέψει το ρευμα της υψηλής;
Απορέπουμε τα 316 βόλτ. Όχι την υψηλή.

Το coil το έχω βάλει ανάποδα με το σύν στη γείωση, και έτσι βγάζει αρνητικό σπινθήρα.

Χωρίς τη δίοδο το ρεύμα πάει να περάσει με τη θετική φορά.(ανάποδη απο την τωρινή υψηλή) Με τη δίοδο, αφήνουμε να περάσουν μόνο τα αρνητηκά ρεύματα (coil) και όχι τα 316βόλτ (μπρίζα)....

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Οι πυκνωτές έχουν πάντα ένα ακόμη όριο ασφαλειας ως προς την μέγιστη τάση εφαρμογής... από 1-5% αλλά για λίγη ώρα...

Εαν το παρακάνουμε με την τιμή της εφαρμοζόμενης τάσης στα άκρα του πυκνωτή , τότε η ένταση του ηλεκτρικου πεδίου μέσα στον πυκνωτή είναι τέτοια ωστε προκαλεί "διάτρηση" του μονωτικού και διηλεκτρικού υλικού , το οποίο παραμβάλλεται αναμεσα στις πλάκες του πυκνωτή, και ο πυκνωτής καταστρέφεται...
Ναι κάτι τέτοιο....:606:

Reaction score
0
Χωρίς τη δίοδο το ρεύμα πάει να περάσει με τη θετική φορά.(ανάποδη απο την τωρινή υψηλή) Με τη δίοδο, αφήνουμε να περάσουν μόνο τα αρνητηκά ρεύματα (coil) και όχι τα 316βόλτ (μπρίζα)....

Το ρεύμα του Coil και της μπρίζας έχουν τη ίδια φορά,

Όμως με το σύν της μπρίζας στη γή του coil, και το πλήν της μπρίζας στην άλλη άκρη του coil (καλώδιο υψηλής) έχουμε βραχυκύκλωμα της μπρίζας μέσα στο coil.

Με τη δίοδο που πρόσθεσα, αποτρέπουμε το βραχυκύκλωμα.

Reaction score
3

Ζηση μου,
θα μπορουσες σε παρακαλώ να δειξεις το (το όλο σχέδιό σου) σχέδιο με τη διοδο "προστασιας" σε ένα χαρτί;

Reaction score
3

Παντως στη δική μου περίπτωση, δε ζεστάθηκε τίποτε...

Reaction score
3

Ζηση, μετά πές μου και κάτι άλλο...
δοκίμασες να το δώσεις το - (πλην) των 315βολτ στο - (πλην) του μπουζιού;
(παράλληλο δηλαδη)

Reaction score
0

Ζηση, μετά πές μου και κάτι άλλο...
δοκίμασες να το δώσεις το - (πλην) των 315βολτ στο - (πλην) του μπουζιού;
(παράλληλο δηλαδη)

Όχι Δαμιανέ μου.... δεν το δοκίμασα....

Όπως έλεγε το κύκλωμά σου το έκανα, και μετά σκέφτηκα να βάλω τη δίοδο, ανάλογα με τον σπινθήρα του coil.

Δές λίγο και πές μου τι φορά έχει ο σπινθήρας στο coil σου. Έλεγξέ το με διόδους.

Εδώ είμαστε....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.805
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός