Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Reaction score
0
Γεια σου Δαμιανέ. Ευχαριστώ και καλορίζική....
Κάτι μου λέει ότι θα γίνεις ο νονός της...

Σχετικά με το ignition.
Ακριβώς δαμιανέ για λόγους ασφαλείας λέω....
Θα έλεγα να πάρουμε την εντολή απο τα βόλτ που βγάζει η μηχανή, κι ύστερα, να τα δώσουμε στο ΤΙΡ 122 όπου αυτό θα ενεργοποιήσει έναν δικό μας εξωτερικό πολλαπλασιαστή....

Απλά.... Θέλουμε να πάρουμε απο το σύστημά του ένα διακοπτώμενο περί τα 12 βόλτ....

Any ideas?

Reaction score
3
Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Τη μικρή θα τη βγαλουμε Sparky

(και κανονικά σαν νονός , το πρώτο λάδι [15W-50] της μηχανής θα έπρεπε να το βάλω εγώ...)

Τώρα όσο για τα άλλα...
όπως είπαμε , θα διακόψουμε το κύκλωμα του διακοπτώμενου...
θα χρειαστεί ακόμη ένα coil (νομίζω ότι θα πρέπει να είναι coil για πλατίνες, διότι παίρνει διακοπτώμενη εντολή και όχι ρεύμα από επαγωγή)
το TIP122 θέλει και την διοδο 1Ν4148
το coil της μάνας καταργείται εντελως...
η εντολή του διακοπτώμενου (που πήγαινε στο - της καταργημένης μάνας coil) θα πάει τώρα όπως στο γνωστό κύκλωμα δηλ. θα πάει στον συλλέκτη του ΤΙΡ122 και (-) γραμμή της διόδου.
Το κύκλωμα είναι γνωστό.

Εδώ είμαστε...

Reaction score
0
Όπως το λές Δαμιανέ!!

Λοιπόν... Για να μην μπερδευόμαστε τον πολλαπλασιαστή να τον λέμε πολλαπλασιαστή και όχι coil.
Coil μπορεί να ονομαστεί και ένα πιθανό δεύτερο πηνιάκι που μπορεί να υπάρχει δίπλα στο βολάν της μηχανής. Και να βρίσκεται για να παίρνει την εντολή και να την δώσει στο δικό του τρανζίστορ.

Προς το παρών άς τα λέμε πολλπλασιαστή και πηνίο εντολής, καθαρά για να μην μπρεδευτούμε ούτε εμείς, ούτε όσοι παρακολουθούν.

Έπειδή εχω άφησει τώρα το "μωρό" στο σπίτι και εγώ είμαι αλλού, μετα που θα πάω, θα λύσω λίγο τα καπάκια, να δώ τι γίνεται εκει μέσα....

Εδώ είμαστε πάλι και τα λέμε....

Reaction score
0

Γειά σου Ζήση!
Ευχαριστώ για τις ευχές σου (και των άλλων) και Χρονια πολλά σε σένα και σε όλους, και καλορίζικη-καλοτάξιδη η καινούρια μηχανή!
Από τις φωτογραφίες δεν φαίνεται τπτ από το κύκλωμα του ρεύματος και εγω δεν έχω δουλέψει ποτέ γενήτριες... Ο Δαμιανός με κούφανε που ήξερε ότι έχει πλατίνες και δεν παίρνει το σήμα επαγωγικά (γιατί όχι? δεν θα μπορούσε?) εκτός και άν ξέρει από γενήτριες...
Θα ήθελα για να μπορέσω να βοηθήσω να λήσεις τη μηχανή και να στείλεις εικόνες από τα ηλεκτρικά καθως και το μπουζί βγαλμένο, αν και βλέπω ότι ο Δαμιανός το έχει...

Reaction score
3

Βασίλη μου, δεν είπα ακτιβως ότι έχει πλατίνες...
δες...
επειδή το κύκλωμα είναι διακοπτώμενο (όπως αυτό που θα έδιναν οι πλατίνες, αυτό ήθελα να πω...) δίνει εντολή-διακοπή του πλην χωρίς ρευμα...
αυτό ειναι όλο...

Δηλ.
Η ηλεκτρονική του, παίρνει εντολές σε ρευμα από τα πηνία αλλά τα κάνει διακοπές του πλην (τα πηνία εδώ απλά, για να μη μπερδευτείς... ...δίνουν μόνον το ρυθμό των στροφών σε ρεύμα...)
πιστεύω να το εξήγησα απλά...

οπότε αυτός ο ρυθμός των διακοπών θα οδηγήσει και το κυκλωματάκι... το ηλεκτρονικό με το ΤΙΡ122...
το οποίο το έδειξα καθαρά ότι δουλεύει και χωρίς κανένα πρόβλημα...
(ήταν το πρώτο πρώτο που ανέβασα στο γιου τιουμπ)

Αυτά παιδιά

ΥΓ: αν είχα διαθέσιμη μηχανή (4χρονη)... ποιός με "κράταγε"...
σκέφτηκα να αγοράσω... αλλά ας όψεται η δύσκολη εποχή που ζούμε...

Reaction score
3

Δηλαδή με άλλα λόγια ο Ζήσης μας, για να μη χαλάσει την ηλεκτρονική που έχει ήδη επάνω η μηχανή, θα την χρησιμοποιήσει σαν εντολέα...

τα πηνία θα δίνουν (ρεύμα) στην ηλεκτρονική της μηχανούλας... (...το coil της μάνας θα απομονωθεί...)
και η ηλεκτρονική (της μηχανούλας) τώρα θα δίνει διακοπές στο ΤΙΡ122 το οποίο (για αυτό το είπα, πιθανόν να θέλει coil για πλατίνες διότι δέχεται εντολές-διακοπές από την προηγούμενη ηλεκτρονική... ...και όχι ρευμα από πηνίο...
αυτό ήταν.

Reaction score
0
Παιδιά....

Είμαι σπίτι....
Λύνω τα καπάκια τώρα για να βρώ τα πηνία....

Μη φύγετε,,,, ανεβάζω φωτογραφίες μετα το σέρβις....

Reaction score
3

Ζήση μου, με χαλαρές και ψύχραιμες κινήσεις, για να μην κάνουμε καμιά ζημιά...

Reaction score
0
λοιπόν....

πρώτο καπάκι - ΕΞΩ!!!!

Δευτερο καπάκι μετά δυσκολίας - ΕΞΩ!!!!
Ιδού και ο περίφημος πολλαπλασιαστής. το επάνω χοντρό καλώδιο, είναι η υψηλή. Απο την κάτω μεριά, ο ακροδέκτης που γυαλιζει, είναι το μαύρο καλώδιο που πηγαίνει στον κοκκινο διακόπτη άρα όταν το μαύρο αυτό γειώνεται, τότε σταματάει η μηχανή. και επίσης πάει και το μαύρο στο μπρούτζινο κουτάκι (δίπλα στον διακόπτη) και απο εκεί φεύγει ένα κίτρινο και μπαινει στη 2η φωτό:

Ορίστε και το μπουζί που μου ζήτησε ο Βασίλης..!!

Μενει να ρίξω μια ματιά να δώ που πάει το κίτρινο καλώδιο....

Reaction score
3

δοκίμασε να μετρήσεις με το πολύμετρο ωμόμετρο...
..τις επαφες του πολλαπλασιαστή...

... για να βοηθηθείς (επειδή η μηχανή δεν είναι σε λειτουργία) ακούμπησε τον έναν ακροδέκτη στη γείωση και τόν άλλον σε ένα κάθε φορά από τα κίτρινα καλώδια...
Δες ποιό κάνει short circuit ...

Reaction score
0
Ακροδέκτης - Γείωση = 1Ω
Υψηλή - Γείωση = 560 ΚΩ
Υψηλή - Ακροδέκτης = 560 ΚΩ

Είδα το κίτρινο καλωδιάκι.... Παιδιά μπαίνει μέσα στο κάρτερ ΜΟΝΩΜΕΝΟ.... κάτι γίνεται εκει μέσα....

[edit]

η αντίσταση κίτρινου - γείωση είναι 0Ω
Ακροδέκτης - Κίτρινο = 1Ω

Τι ρόλο παίζει το μπρούτζινο κουτάκι??

Reaction score
3

...μήπως εκεί μέσα έχει κανένα αλτενέιτορ...
αυτες οι μετρήσεις είναι του coil;

Reaction score
0
Δεν ξέρω δαμιανέ....

λές να λύσω το κάρτερ??
μην κάνω καμια ζημιά....

Αλλα απο την άλλη τι να το κάνει το αλτενέητορ??

Reaction score
3

Οχι μη λύνεις...
...Ζήση ρεύμα... από πού θα παίρνει... ...εαν δεν έχει αλτενεητορ;
μη μου πεις από τα πηνιάκια... διότι αυτά δεν δίνουν 12βολτ... ...νομίζω...
...χωρις να είμαι σίγουρος... (σκεπτόμενος το κύκλωμα όπως στο αυτοκίνητο)
...άλλος λόγος για να πάει καλώδιο στο καρτερ δεν υπάρχει εκτός από τον διακόπτη της ενδεικτικής λαμπίτσας λαδιού ο οποίος δεν έχει λόγο να είναι υποχρεωτικά στο κάρτερ...
...μια που το είπα... τι ενδεικτικές λάμπες έχει... και που πάνε τα καλώδιά τους...

Reaction score
0
ναι ρε δαμιανέ....
για το λάδι είναι το κίτρινο....

Θα σου πώ....

ο πολλαπλασιαστής άν είδες είναι δίπλα στο μεγάλο πλαστικο αυτό ασπρο βολάν.
σ' ένα σημείο αυτό το βολάν έχει έναν τεράστιο μαγνήτη.... Είναι ακριβως όπως στο ποδήλατο, μόνο που είναι σε μεγέθυνση, και έχει και την ασφάλεια για το λάδι....
Ε.... αυτό είναι....
το ρεύμα που θέλουμε το έχει το μαύρο καλωδιάκι στον ακροδέκτη....

Πόσο είναι όμως αυτό το ρεύμα??

Reaction score
3

Κοίτα...
εφόσον δεν υπάρχει αλτενεητορ (λογικό)
Θέλεις εξτρά 12βολτ από μπαταρία ή και τροφοδοτικό πάνω στη μπαταρία για να δουλέψε το ΤΙΡ 122... αλλοιώς δε γίνεται...

Reaction score
3

Κρίμα που δεν είμαι τώρα στην Αθήνα , δηλαδή στον κορυδαλλό (έξω...)
Αχ, ρε Ζήση , θα με κάνεις να πάω να αγοράσω μία μηχανή...

Reaction score
0
Ναι βρε Δαμιανέ.... Σίγουρα το τρανζίστορ θα πάρει μόνο την εντολή απο το εργοστασιακό πηνίο....
Τα 12 βόλτ για να φτιάξουμε τη δικιά μας υψηλή, θα τα πάρουμε απο μπαταρία μας....

Reaction score
3

΄Αρα (εφόσον θα δώσεις 12 βολτ) μπορείς να παρακάμψεις και την ηλεκτρονική του...
παίρνοντας ρεύμα (εντολής) από τα πηνιάκια (ή πηνιάκι) τα οποία θα δώσουν στο δικό μου κύκλωμα με το TIP 122...
Αυτό είναι όλο...

Reaction score
3

Καλύτερα έτσι...
τώρα τα πράγματα θα είναι πιό ξεκάθαρα... (...και το coil , θα είναι coil για ηλεκτρονική standard)

Κάτι άλλο...
Για μπρούνζινο κουτάκι που είπες προηγουμένως...
που είναι;
πάνε καλώδια μέσα σ'αυτό;
αν ναι, μήπως έχει την ηλεκτρονική μέσα...
εάν όχι...
μήπως πάει κανένα σωληνάκι... (...και τοτε πιθανόν να είναι το αυτοματάκι του ρελαντί...)

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.787
Members
38.494