Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Reaction score
0
Παιδιά δημοσίευσα ένα καινούριο θέμα στο φόρουμ.:

Κινηση με νερό.... The Project..!!!!

ότι μα ότι θελετε να επισημάνουμε πέραν αυτων που έχω γραψει, θα ήθελα να το συμπεριλάβουμε εκεί....
Τα λέμε και τα συζητάμε εδώ πρώτα, και ύστερα τα βάζουμε στο μεγάλο πόστ με τη θεωρία.

ελπίζω να είστε σύμφωνοι...!!

Φιλικά.!

Reaction score
0
Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

1-Καταρχάς να σας πω ότι έχω ψαρώσει που αλλάξατε τα ονόματά σας και δείχνει να έχει σοβαρέψει το θέμα και έπαθα πλάκα με το καινούριο αναλυτικότατο θρεντ του Ζήση (μπράβο)...
2-Η μηχανή τελικά καίει οινόπνευμα ή βενζίνη;
3- Ξέρω Ζήση μου ότι δεν κρατιέσαι να το δοκιμάσεις αλλά θα σε παρακαλέσω να περιμένεις να σου στείλω τα μπουζί ιριδίου και το πυρόμετρο πρώτα για να μην βρεθούμε προ (κακών) εκπλήξεων...

Reaction score
3

Πράγματι,
η δοκιμή έγινε με καθαρό οινόπνευμα, για να μη "βρωμίσει" με καυσαέρια το σπίτι...
(...και δεν είναι καιρός για να κοιμώμαστε... έξω...)

Reaction score
0
Γεια σου Βασίλη!!!

Οινόπνευμα..!! δεν της έχω βάλει ακόμα βενζίνη, διότι είμαι αθήνα και μες στο δωμάτιο θα μαστουρώσω εάν βάλω βενζίνη.
Σήμερα την ξαναάβαλα μπρός για 2-3 λεπτα, και έχω να πώ ένα πράμα..:

Είναι η πιό γρήγορη και η πιο ζεστή σόμπα που έχω δεί στη ζωή μου..!!!!

Το δωμάτιο ζεστάθηκε αμέσως..!!

Όμως βρε συ Βασίλη, είναι πολύ ακριβά αυτα τα πράματα.... Δεν ξέρω τι να πω.... Σε χιλιοευχαριστώ...!!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

1-Καταρχάς να σας πω ότι έχω ψαρώσει που αλλάξατε τα ονόματά σας και δείχνει να έχει σοβαρέψει το θέμα και έπαθα πλάκα με το καινούριο αναλυτικότατο θρεντ του Ζήση (μπράβο)...
2-Η μηχανή τελικά καίει οινόπνευμα ή βενζίνη;
3- Ξέρω Ζήση μου ότι δεν κρατιέσαι να το δοκιμάσεις αλλά θα σε παρακαλέσω να περιμένεις να σου στείλω τα μπουζί ιριδίου και το πυρόμετρο πρώτα για να μην βρεθούμε προ (κακών) εκπλήξεων...
Όμως βρε συ Βασίλη, είναι πολύ ακριβά αυτα τα πράματα.... Δεν ξέρω τι να πω.... Σε χιλιοευχαριστώ...!!
Έτσι θα πρέπει να σου κάνω κι εγώ ένα δωράκι.... Δεν ξέρω όμως τι να σου πάρω...!!

Την ηλεκτρόλυση την έφτιαξες να σου στείλω καμιά ανεπίστροφη, κανα flashback arrestor??

Reaction score
3

Πάσα προσφορά υπέρ της έρευνας είναι φυσικότατα αποδεκτή και πολύ ευγενική...

Το αποτέλεσμα της έρευνας είναι για όλους...

Reaction score
0
Γεια σας παιδιά -
Είμαι καινούργιος στο σαιτ και forum και βλέπω ότι είστε μία ευχάριστη παρέα με πολλές ιδέες. Έχω μελετήσει και έχω κατεβάσει πολλές πληροφορίες για κίνηση αυτοκινήτου με νερό και βενζίνης μέσο ηλεκτρόλυσης και τώρα αρχίζω την πρώτη μου κατασκευή. Σημείωση – δεν είμαι ηλεκτρονικός η τεχνίτης άλλα κάποιος που ενδιαφέρετε για το περιβάλλον και την οικονομία.
Θα ήθελα να συνεχίσω αυτή την συζήτηση που βλέπω σταμάτησε 5/1/09.
Σίγουρα θα χρειαστώ της γνώμες και γνώσεις σας
Ελπίζω να τα πούμε.
Στέλιος

Reaction score
3

Γειά σου φίλε Στέλιο, μας δίνεις μεγάλη χαρά που ενδιαφέρεσαι για το περιβάλλον και την οικονομία.
Στο συγκεκριμμένο θέμα συζητάμε πιό πολύ για τη δημιουργία κεραυνού στα μπουζί του βενζινοκινητήρα.
Υπάρχει και ένα άλλο θέμα που σχετίζεται με την ηλεκτρόλυση και θα μπορούσες να ρίξεις μιά ματιά και εδώ.

Σ'ευχαριστούμε πάντως για το ενδιαφέρον σου.
Εδώ είμαστε...

φιλικά
ο φίλος
Δαμιανός

Reaction score
0
Γεια σας παιδιά -
Είμαι καινούργιος στο σαιτ και forum και βλέπω ότι είστε μία ευχάριστη παρέα με πολλές ιδέες. Έχω μελετήσει και έχω κατεβάσει πολλές πληροφορίες για κίνηση αυτοκινήτου με νερό και βενζίνης μέσο ηλεκτρόλυσης και τώρα αρχίζω την πρώτη μου κατασκευή. Σημείωση – δεν είμαι ηλεκτρονικός η τεχνίτης άλλα κάποιος που ενδιαφέρετε για το περιβάλλον και την οικονομία.
Θα ήθελα να συνεχίσω αυτή την συζήτηση που βλέπω σταμάτησε 5/1/09.
Σίγουρα θα χρειαστώ της γνώμες και γνώσεις σας
Ελπίζω να τα πούμε.
Στέλιος
Καλώς τον.!!
Καλως μας ήρθες στην παρέα φίλε Στέλιο.!!

Έριξες μια ματιά στις δημοσιεύσεις αυτού του θρέντ.?
Συνοπτικά να σου πω (όπως ανέφερε και ο Δαμιανός) ότι προσπαθούμε να κάνουμε τον σπινθήρα πολύ συνταό έτσι ώστε με σκέτο νερό μέσα σον κινητήρα + τον σπινθήρα αυτό, να κάνουμε το πιστόνι να κατέβει.

Παράλληλα ασχολούμαστε και με την ηλεκτρόλυση.
Ο Δαμιανός, έχει κάνει μια άψογη κατασκευή στο αυτοκίνητό του. Κατα τη γνώμη μου είναι πρότυπο αυτή η κατασκευή.!!
Δες δυο φωτογραφίες εδώ.: http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=745181&postcount=60
Ρώτα τον για περισσότερες πληροφορίες.!!

Κι εγώ έχω κάνει το κατιτίς μου..: http://zissisprojects.wordpress.com/electrolysis/
Δεν είναι τίποτα σπουδαίο, αλλα δεν το συνέχισα λόγω έλλειψης χρόνου.!

Εδώ, άμα ασχοληθείς και σε "επηρεάσει" η "τρέλλα" μας, θα μάθεις πολλά πράγματα, γιατί το έχουμε ψάξει πάρα πολύ το θέμα.

Καλωσήρθες, λοιπόν..!!
Περιμένουμε να μας πείς τα σχέδιά σου.!!

Με εκτίμηση,
Ζήσης.!

Reaction score
0
Γειά σε όλους. Σας παρακολουθώ εδώ και καιρό , απλά δεν είχα γίνει registered χρήστης.
Εδώ και 9 χρόνια ασχολούμε με το θέμα αυτό και έχω και εγώ τον ίδιο κινητήρα με τον Ζήση πλέον. Έχω προχωρήσει πάρα πολύ στο θέμα αυτό.

Μια επισήμανση. 1.Αυτό που είναι στο πλάι του κινητήρα είναι ένας αισθητήρας για τον αν υπάρχει λάδι μέσα στην μηχανή. Με το υπάρχον ηλ. κύκλωμα του κινητήρα αυτός ο αισθητήρας "΄βλέπει" αν η μηχανή έχει λάδι και αν δεν έχει την σταματάει ή δεν την αφήνει να πάρει μπροστά. 2. Ο πολλαπλασιαστής που υπάρχει πάνω στον κινητήρα λειτουργεί ως εξής : περνάει ο μαγνήτης μπροστά από τον "πολλαπλασιαστή" και από τον μαλακό σίδηρο και το πρωτεύον πηνίο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στιγμιαία ρεύμα στον αγωγο / πηνίο και αυτό με την σειρά του επαγωγικά να περάσει ρεύμα στο δευτερεύον HV που και οδηγείτε στο μπουζί. Τώρα πλέον έχουμε να κάνουμε με την προπορία απο το Ανω Νεκρό Σημείο που και σε αυτό έχουν φροντίσει οι κατασκευαστές (όπως και στις CDI αναφλέξεις) με το σχήμα του ο "πολλαπλασιαστής" να δίνει προπορία στον σπινθίρα σε σχέση με το ΑΝΣ. Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι. ;)

Reaction score
0
Γειά σε όλους. Σας παρακολουθώ εδώ και καιρό , απλά δεν είχα γίνει registered χρήστης.
Εδώ και 9 χρόνια ασχολούμε με το θέμα αυτό και έχω και εγώ τον ίδιο κινητήρα με τον Ζήση πλέον. Έχω προχωρήσει πάρα πολύ στο θέμα αυτό.
Γειά σου Φίλε Miro_user..!!!

Χαιρόμαστε ιδιέταιρα που ήρθες και μας έδωσες το παρών σου.!!
9 Χρόνιααααααα....????? Δηλαδή εσύ θα πρέπει να το έχεις καταφέρει...!!!! Για πές μας μέχρι που έχεις φτάσει τις έρευνες, τι ανακάλυψες, με τι ασχολήθηκες και γενικώς τα πανταόλα.... :107:

Ότι θέλεις εσύ βέβαια.!! Δεν σε πιέζουμε..!!
Θα μας βοηθούσες στο έπακρο εάν έμπαινες κι εσύ, αλλά και ο φίλος "Ambassador" όπου μας μίλησε προ ολίγων ημερών, στο "team" των ερευνών....

Μια επισήμανση. 1.Αυτό που είναι στο πλάι του κινητήρα είναι ένας αισθητήρας για τον αν υπάρχει λάδι μέσα στην μηχανή. Με το υπάρχον ηλ. κύκλωμα του κινητήρα αυτός ο αισθητήρας "΄βλέπει" αν η μηχανή έχει λάδι και αν δεν έχει την σταματάει ή δεν την αφήνει να πάρει μπροστά. 2. Ο πολλαπλασιαστής που υπάρχει πάνω στον κινητήρα λειτουργεί ως εξής : περνάει ο μαγνήτης μπροστά από τον "πολλαπλασιαστή" και από τον μαλακό σίδηρο και το πρωτεύον πηνίο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στιγμιαία ρεύμα στον αγωγο / πηνίο και αυτό με την σειρά του επαγωγικά να περάσει ρεύμα στο δευτερεύον HV που και οδηγείτε στο μπουζί. Τώρα πλέον έχουμε να κάνουμε με την προπορία απο το Ανω Νεκρό Σημείο που και σε αυτό έχουν φροντίσει οι κατασκευαστές (όπως και στις CDI αναφλέξεις) με το σχήμα του ο "πολλαπλασιαστής" να δίνει προπορία στον σπινθίρα σε σχέση με το ΑΝΣ. Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι. ;)
Ναι... πάνω κάτω κι εμείς έτσι το ξέρουμε.!!

Να σε ρωτήσω κάτι όμως....
Για ποιο λόγο αναφέρεις την προπορεία του σπινθήρα από το ΑΝΣ..??
Μήπως εννοείς ότι χρειαζόμαστε με το νερό να καθυστερήσουμε το σπινθήρα..??
Αν ναι.... γιατί να γίνει αυτό??

Καλως ήρθες στην παρέα μας λοιπόν..!!
Να σαι καλά,
Με εκτίμηση,
Ζήσης.!

Reaction score
0
Γειά σου Φίλε Miro_user..!!!

Χαιρόμαστε ιδιέταιρα που ήρθες και μας έδωσες το παρών σου.!!
9 Χρόνιααααααα....????? Δηλαδή εσύ θα πρέπει να το έχεις καταφέρει...!!!! Για πές μας μέχρι που έχεις φτάσει τις έρευνες, τι ανακάλυψες, με τι ασχολήθηκες και γενικώς τα πανταόλα.... :107:

Ότι θέλεις εσύ βέβαια.!! Δεν σε πιέζουμε..!!
Θα μας βοηθούσες στο έπακρο εάν έμπαινες κι εσύ, αλλά και ο φίλος "Ambassador" όπου μας μίλησε προ ολίγων ημερών, στο "team" των ερευνών....

Ναι... πάνω κάτω κι εμείς έτσι το ξέρουμε.!!

Να σε ρωτήσω κάτι όμως....
Για ποιο λόγο αναφέρεις την προπορεία του σπινθήρα από το ΑΝΣ..??
Μήπως εννοείς ότι χρειαζόμαστε με το νερό να καθυστερήσουμε το σπινθήρα..??
Αν ναι.... γιατί να γίνει αυτό??

Καλως ήρθες στην παρέα μας λοιπόν..!!
Να σαι καλά,
Με εκτίμηση,
Ζήσης.!

Φίλε Ζήση ασχολήθηκα με πράγματα που άλλοι γελούσαν και άλλοι έλεγαν δεν γίνεται να γίνει. Τελικά η απάντηση μου ήταν και είναι , " Θα το κάνω εγώ να γίνει. Οταν θα πάψει να υπάρχει το αόρατο τοίχος στο μυαλό σας και ελευθερωθεί η φαντασία σας τότε θα αρχίζεται σιγά σιγά να αποκολλάστε από νόμους φυσικής , θερμοδυναμικής , χημείας κτλ από τα κεκτιμένα και να περνάτε σε ένα παρθενο μέρος αναζήτησης που ούτε στα πιο τρελά σας όνειρα θα φανταζόσασταν ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. η πραγματική αντίληψη για τον κόσμο. Για να μην μείνει κανείς χωρίς ρεύμα πραγάγω ενέργεια , για να μη μείνει κανείς χωρίς θέρμανση και ψύξη παράγω θερμότητα και ψύξη." Πιστεύω σε έναν ελεύθερο κόσμο με τεχνολογία και χωρίς χρήματα. Αν δεν χρειαζόταν να πληρωσεις την ΔΕΗ και πετρέλαιο και βενζίνη θα σου έμεναν χρήματα στην τσεπούλα άρα με τον καιρό θα ήσουν και εσύ πλούσιος :114: και όλοι μας δεν θα υπήρχαν κλεφτες κτλ και πάει λέγοντας.."

Ευχαρίστως να λάβω μέρος στην ομάδα.
Νίκος

Reaction score
0
Ευχαριστώ Ζήση για το καλωσόρισμα.
Βλέπω ότι είστε πολύ προχωρημένοι και θα ήθελα αν μπορεί ο Δαμιανός, που από της φώτο βλέπω έχει κάνει φοβερή δουλειά, να μου πει αν πέτυχε την ζητούμενη οικονομία στα καύσιμα και επίσης αν είχε πρόβλημα με την ρύθμιση των αισθητήρων οξυγόνου O2 με τον EFIE (electronic fuel injection enhancer).

Στέλιος

Reaction score
0
Φίλε Ζήση ασχολήθηκα με πράγματα που άλλοι γελούσαν και άλλοι έλεγαν δεν γίνεται να γίνει. Τελικά η απάντηση μου ήταν και είναι , " Θα το κάνω εγώ να γίνει. Οταν θα πάψει να υπάρχει το αόρατο τοίχος στο μυαλό σας και ελευθερωθεί η φαντασία σας τότε θα αρχίζεται σιγά σιγά να αποκολλάστε από νόμους φυσικής , θερμοδυναμικής , χημείας κτλ από τα κεκτιμένα και να περνάτε σε ένα παρθενο μέρος αναζήτησης που ούτε στα πιο τρελά σας όνειρα θα φανταζόσασταν ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. η πραγματική αντίληψη για τον κόσμο. Για να μην μείνει κανείς χωρίς ρεύμα πραγάγω ενέργεια , για να μη μείνει κανείς χωρίς θέρμανση και ψύξη παράγω θερμότητα και ψύξη." Πιστεύω σε έναν ελεύθερο κόσμο με τεχνολογία και χωρίς χρήματα. Αν δεν χρειαζόταν να πληρωσεις την ΔΕΗ και πετρέλαιο και βενζίνη θα σου έμεναν χρήματα στην τσεπούλα άρα με τον καιρό θα ήσουν και εσύ πλούσιος :114: και όλοι μας δεν θα υπήρχαν κλεφτες κτλ και πάει λέγοντας.."

Ευχαρίστως να λάβω μέρος στην ομάδα.
Νίκος
Νίκο, μ' αρέσει ο τρόπος σκέψης σου.!!
Πολύ ορθός.!

Αν και κάπου λίγο είμαι αντίθετος....
Δηλαδή στους θερμοδυναμικούς νόμους. Στην περίπτωση του Plasma spark κλπ κλπ, δεν σπάμε καποιον θερμοδυναμικό νόμο.! Η ενέργεια που παίρνουμε κατα την "αντίδραση" αυτή, απελευθερώνεται απο τους δεσμούς van der walls του νερού, οι οποίοι σπάνε με το φωτοβολταϊκό τόξο. Υστερα παίρνουν την ενέργεια που μας έδωσαν απο το περιβάλλον για να ξαναδημιουργηθούν.

Στα λίνκ που έβαλες θα δείς κι εμένα εκεί μέσα.!!
μαλιστα στο 2ο έχει κι ένα πόστ μου (κάπου στη μέση), με την Γιουνάητι (Unity)..!!
Η μηχανούλα που έχω βάλει σε φωτογραφίες. Το όνομά μου εκεί είναι Djzissis. Άν το παρακολουθείς στενά, σίγουρά θα έχεισ δεί τη ρέπλικα του κυκλώματος του greg που έφτιαξα στη 2χρονη τη μηχανή. Έπίσης θα έχεις δεί και το κύκλωμα που έχει φτιάξει και ο Δαμιανός.!

Αυτά.!!
Εσύ έχεις κάνει κάτι παρόμοιο..??

Έλα...!

Reaction score
3

Γειά σου φίλε μας Στέλιο... χάρηκα πολύ που ήρθες στην παρέα μας...:107:
Να... κι εμείς μη φανταστείς ότι κάνουμε ακόμη κάτι σπουδαίο... απλά παιδευόμαστε και προσπαθούμε...
Αυτό που μου ρώτησες αφορά την ηλεκτρόλυση φαντάζομαι...
Με την ηλεκτρόλυση έχω ήδη γράψει τις εντυπώσεις μου...
Το καλό είναι ότι στην εφαρμογή του δεν άναψε κανένα λαμπάκι του στύλ engine check...
Και ευτυχώς μέχρι τώρα δεν αντιμετώπισα κάτι που φοβόμουν...
Φοβόμουν μήπως μου σπάσουν τα δοχεία από την παγωνιά...
Βέβαια μέχρι τώρα δεν έπεσε η θερμοκρασία κάτω από τους -3 βαθμούς.
Κατά τα άλλα δεν φαίνεται να κάνει αισθητή οικονομία (στην πράξη) το σύστημα...
Θεωρητικά όμως βελτιώνει κατά πολύ την ευφλεξιμότητα του αερίου μείγματος...
Επίσης στην πράξη, δεν μυρίζουν τόσο πολύ τα καυσαέρια... και δεν "βρωμάει" το αυτοκίνητο παρότι το χρησιμοποιώ για κοντινές αποστάσεις και όχι σε ανοιχτό δρόμο ταχύτητος...
Θα έλεγα ότι μάλλον δεν θα αξίζε... τον κόπο που έκανα...:108:
Αυτό που σκεύτομαι να κάνω είναι κάτι με ρεύμα, αλλά είναι νωρίς ακόμα...
φιλικά :107:
ο φίλος
Δαμιανός

Reaction score
0
Νίκο, μ' αρέσει ο τρόπος σκέψης σου.!!
Πολύ ορθός.!

Αν και κάπου λίγο είμαι αντίθετος....
Δηλαδή στους θερμοδυναμικούς νόμους. Στην περίπτωση του Plasma spark κλπ κλπ, δεν σπάμε καποιον θερμοδυναμικό νόμο.! Η ενέργεια που παίρνουμε κατα την "αντίδραση" αυτή, απελευθερώνεται απο τους δεσμούς van der walls του νερού, οι οποίοι σπάνε με το φωτοβολταϊκό τόξο. Υστερα παίρνουν την ενέργεια που μας έδωσαν απο το περιβάλλον για να ξαναδημιουργηθούν.
Πολύ σωστά. :123: Η αναφορά μου σε νόμους θερμοδυναμικής έχει να κάνει με άλλες εφαρμογές και όχι συγκεκριμένα με την ThunderGen την δικιά μου (μηχανή και γεννήτρια μαζί δλδ Ηλεκτροπαράγωγο ζεύγος) και την unity (μηχανή) την δικιά σου Ζήση μου.

Δεν έχω βγάλει καθόλου φωτογραφίες αλλά θα βγάλω και θα στείλω από την thynder:126: είναι κόκκινη στο χρώμα.

Στα λίνκ που έβαλες θα δείς κι εμένα εκεί μέσα.!!
μαλιστα στο 2ο έχει κι ένα πόστ μου (κάπου στη μέση), με την Γιουνάητι (Unity)..!!
Η μηχανούλα που έχω βάλει σε φωτογραφίες. Το όνομά μου εκεί είναι Djzissis. Άν το παρακολουθείς στενά, σίγουρά θα έχεισ δεί τη ρέπλικα του κυκλώματος του greg που έφτιαξα στη 2χρονη τη μηχανή. Έπίσης θα έχεις δεί και το κύκλωμα που έχει φτιάξει και ο Δαμιανός.!

Αυτά.!!
Εσύ έχεις κάνει κάτι παρόμοιο..??

Έλα...!
Η ThunderGen λειτουργεί με Hall Sensor ως αισθητήρα έχει ηλεκτρονική αναφλεξη πλεον με έλεγχο προποριας ΑΝΣ και μιας και Ενεργειακός Ηλεκτρολόγος μηχανικός φέρει συγχρονα συστήματα αυτοματισμών και ηλεκτρόνικων όλα κατασκευασμένα από εμένα με microcontroller PIC18F452. Επίσης έχει και μίζα για να παίρνει μπροστά. Παρατήρησα ότι αρκούσε ένας απλά παλμός από τον μαγνήτη προς τον Hall sensor για να πάρει μπροστά η γεννήτρια αν τοτε τραβούσα την κορφονίερα αντί 5 -10 φορές τράβιγμα για να πάρει μπροστά με κορδονιερα και βενζίνη. Σκέφτομαι να βάλω πάνω και σύστημα τηλεμετρίας να γραψω κώδικα και για αυτό ώστε να μεγαφέρει χρήσιμες πληροφορίες με τηλεμετρία μέσω GPRS.

[/QUOTE]

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.777
Members
38.493
Νεότερο μέλος